Τετάρτη, Ιουλίου 23, 2008

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ:ΣΤΑΧΗ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ Η ΡΟΔΟΣ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10.000 ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΠΕΥΚΟΔΑΣΟΥΣ ΕΓΙΝΑΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝ...ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...

Η ανικανοτητα του κρατους,
σε συνδιασμο με την κατασταση διαλυσης
που επικρατει στις πυροσβεστικες αρχες,
εξαιτιας περικοπης των δαπανων
για συστηματα δασοπυροσβεσης...
αλλα και διαπλεκομενα τοπικα επιχειρηματικα συμφεροντα
με το προσχημα της αναπτυχξης της περιοχης...
εκαναν σταχτη πανω απο 10.000 στρεματα πευκοδασους,
το οποιο αποτελουσε εναν ζωντανο πνευμονα
για το νησι της Ροδου,η οποια εχει κυρηχθει...
σε κατασταση εκτακτης αναγκης...

2μηνες περασαν...
και δεν εχουμε ουτε 10 νεκρους
απο τις τοσες φωτιες...

Σκατα στο στομα μου..
.αλλα κατι μου λεει οτι και φετος...
τα χειροτερα δεν εχουν ερθει ακομη...


ΠΡΕΖΑ TV
23-7-2008

9 σχόλια:

spyridoylini είπε...

δεν γινεται να εχουμε τοσεσ φωτιες απο την στιγμη που βγαινει ενημερωτικο δελτιο επικυνδυνοτητας πυρκαγιων....
η ωφελουνται οι εμπρηστες η ωφελουνται οι φορεις.
μαλλον το 1ο συμβαινει.
οποτε μην ξαναβγαλετε ενημερωτικο δελτιο επικυνδυνοτητας πυρκαγιων.
απλα και ωραια.
πρεζα πολυ σε παω παντως.
αυτοι που σου την λενε ειναι τυποι οι οποιοι εφτιαξαν blog και δεν εμπαιναν ουτε 15 ατομα την ημερα...
σε ζηλευουν,να το ξερεις....

undercover gpr είπε...

Τα χειρότερα θα έρθουν από Σεπτέμβρη

Αύγουστο μήνα οι εμπρηστές κάνουν ανακωχή με τα πιονάκια που τους αφήνουν να καίνε για...το καλό του "Ελληνικού Τουρισμού" .

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΨΤΕ ΤΗ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ
ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ
ΓΑΜΩ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΑΣ , ΚΑΨΤΕ ΤΑ ΟΛΑ
ΣΙΧΑΜΕΡΟΙ , ΕΛΕΕΙΝΟΙ
ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ "ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ" ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΠΑΪΔΑΚΙ/ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΡΕ ΨΟΦΟΣΚΥΛΑ ,, ΟΛΑ ΓΥΡΝΑΝΕ ΣΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΗ ΖΩΗ ,
ΑΠΟ ΦΩΤΙΑ ΘΑ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΩΛΟΣΠΙΤΑ ΣΑΣ

Απλυτος Εθνοπροδοτης είπε...

παιδια την ροδο 3εχαστε την τουλαχχιστον ετσι οπως ηταν ομορφη. Το 3ερετε οτι ειχε βγει 3ος καλυτερος προορισμος του κοσμου και μεσα στα 5 καλυτερα νησια απο δημοψηφισμα στο ιντερνετ... και τωρα οι μαλακες την καψανε. Φτου τους τιποτα αλλο. Ολη η ροδος ειναι δασος αν την αφησουν 8α γινει ενα μαυρο νησι.

Unknown είπε...

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΘΥΜΩΣΩ,ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΞΩ.Ο ΕΝΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑΤΙ ΑΜΑΝΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΗΓΕΤΗΣ,Ο ΑΛΛΟΣ ΒΓΑΖΕΙ ΠΥΡΙΝΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ,ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ.ΑΥΤΟΙ ΣΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ. ΕΓΩ ΤΙ ΦΤΑΙΩ???????? Δ Ι Ε Σ Τ Ρ Α Μ Ε Ν Ο Ι

Dreamgirl είπε...

Όχι 10.000... Πάνω από 70.000 έχουν φτάσει και η φρίκη στο νησί συνεχίζεται!

Unknown είπε...

ΜΕΡΑΣ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΙΣΤΟΥΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΩ ,ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ,ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΩΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.ΜΠΡΑΒΩ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ [ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΡΟΔΟΥ]ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕΤΩΠΑ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟ.ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ MEGA STO MESHMBRINO DELTIO,ΟΙ ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΥΡ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ.ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΕΛΑΘΕΙ.ΕΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ[ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ και ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ,ΝΟΜΑΡΧΕΣ ,ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΕΣ-ΔΑΣΚΑΛΟΙ,ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ,ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ,ΦΟΥΡΝΑΡΕΟΙ ΚΑΙ ΤΑΞΙΤΖΙΔΕΣ-] ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ,ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ,ΣΤΗ ΧΩΡΑ ,ΤΟΥ ΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΜΑΝΑ ΜΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Το τι παπαριές ακούω και διαβάζω κάθε καλοκαίρι σχετικά με τις φωτιές δε λέγεται. Για παράδειγμα τώρα διαβάζω για διάλυση της πυροσβεστικής και αδιαφορία της κυβέρνησης!

Αν η κυβέρνηση αδιαφορούσε τότε δεν θα καλούσε υποστήριξη απο Γαλλία και Ρωσία πέρσι το καλοκαίρι ούτε θα έδινε χρηματική υποστήριξη σε όλους.... Απο την άλλη δεν άκουσα ποτέ και κανένα να μιλάει για την αδιαφορία των κατοίκων που κάθονται στο σπιτάκι τους πίνουν τη φραπεδιά τους και περιμένουν να πιάσει καμια φωτιά για να πουν οτι φταίει πάλι η κυβέρνηση! Πότε όμως οι κάτοικοι έφτιαξαν ομάδες πολιτών που να περιπολούν τα δάση και τα βουνά δίπλα τους? Ποτε έφτιαξαν ομάδες πυρασφάλειας που έχει οργανώσει ο Ωροπός Αττικής? Ποιό λοιπόν είναι το ενδιαφέρον των ίδιων των πολιτών για το καλό τους?

Το να βρούμε κάποιον και να τον κατηγορήσουμε είναι πάντα εύκολη υπόθεση!

Mr Leveguras said είπε...

Διαβαζω τα σχολια σας φιλοι μου και ειλικρινα δεν βρισκω ακρη . . .

Υπαρχει σε ολα σχεδον το ενα κοινο και παντοτεινο Ελληνικο συστατικο "οτι κι αν συμβει καποιος αλλος ειναι υπευθυνος" και φυσικα ο φταιχτης τελικα και χωρις περιστροφες ειναι η εκαστοτε κυβερνηση.

Στην California που υπαρχει το πλεον ανεπτυγμενο παγκοσμιως συστημα δασοπυροσβεσης, με επαρκες και πληρως εκπαιδευμενο προσωπικο, με τους τελειοτερους και αναμφισβητως πλεον αρτιους εξοπλισμους money can buy, εν τουτοις, ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΜΙΑ ΡΟΔΟΣ ΚΑΘΕ ΕΞΗ ΜΗΝΕΣ.

Τι συμβαινει λοιπον, τα αμερικανακια ειναι ολοι μαλακες ή μημπως η δικη μας "καψα" ειναι ειναι πιο θερμη ? ή μημπως η κατεστημενη νοοτροπια μας κραταει απο τα @@ και μας οπλιζει μονο με επανακυκλωμενες φρασεις και ιδεες γεματες απο θυμο (επιτηδείων), καταργωντας ετσι την μονη και πιο σημαντικη ικανοτητα που διαθετουμε σαν ανθρωποι, το δικο μας μυαλο?

Μεγαλες τεχνοποιημενες κουβεντες που εντυπωσιαζουν τον καθε επομενο αφελη και ανυποπτο (εσυ ησουν ο προηγούμενος).

Εν αγνοια συνηθως διαδοση καθε χρωματος προπαγανδας με οχημα την "μαγκια" ετσι για να εντυπωσιαζουμε, να μη μας περνανε και για ανηξερους, ασχετως αν στην πραγματικοτητα μασαμε χορτο γιατι τιποτα απ' οτι λεμε δεν ειναι δικο μας.

Πως ειναι δυνατον να κανουμε τους μαγκες τη στιγμη που επιτρεπουμε σε καποιους αλλους να χρησιμοποιουν το κεφαλι μας σαν ενα CD player?.

Αυτες ειναι οι φωτιες που πρεπει να προσεξουμε οι φωτιες του θυμου που μας στραβωνουν και οχι εκείνες που φαινονται.