Σάββατο, Ιουλίου 12, 2008

ΒΑΖΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ IDEAL STANDARD ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ,ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 230 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ...ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΑΝΟΔΟ

Κυνικά και απροκάλυπτα,
η εργοδοσία της «ΙΝΤΕΑΛ ΣΤΑΝΤΑΡΝΤ ΑΒΕΕ»,
που δραστηριοποιείται στον τομέα των ειδών υγιεινής,
ανακοίνωσε τη Τεταρτη 9-7-2008,
την πρόθεσή της να προχωρήσει στο κλείσιμο
του εργοστασίου της Χαλκίδας,
μέχρι το τέλος του ερχόμενου Σεπτέμβρη
και να απολύσει τους 230 περίπου εργαζόμενους.
Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής
σε συνάντηση με το σωματείο και εργαζόμενους.

Οι λόγοι που επικαλείται η επιχείρηση
είναι η γνωστή «καραμέλα» της ανταγωνιστικότητας,
παρότι τα κερδη της εταιρειας βρισκονται
σε ανοδικο σταδιο.

Ετσι, 230 εργαζόμενοι, οι περισσότεροι από τους οποίους
εργάζονται για πάνω από 20 χρόνια,
πετιούνται στο δρόμο.
Η εταιρεία, μάλιστα, αποφάσισε να κλείσει
το παραγωγικό τμήμα και να κρατήσει
μόνο το εμπορικό, κάνοντας εισαγωγές
από άλλα εργοστάσιά της
σε άλλες χώρες με μικρότερο «εργατικό κόστος»,
όπως ισχυρίζεται...


Σημερα,θα πεταχτουν στο δρομο
οι υπαλληλοι της Ideal Standard...
αυριο θα ειμαστε εμεις οι επομενοι,
αφου η κυβερνηση επιτρεπει
τετοιου ειδους εργατικες αυθαιρεσίες
στους εργοδοτες...

Παμε απο το κακο στο χειροτερο
και δεν αντιδρα κανεις...


ΠΡΕΖΑ TV
12-7-2008

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

re poysth svhneis to mhnyma? egw ftaiw poy se dior8wsa.. kai sthn telikh nomizeis tha sw8eis etsi? gia na einai or8ografhmena ta keimena soy prepei toylaxiston 20 atoma na soy poyne ena ena ta la8h soy. me ena -d de swzesai. o kafes isxyei pantws.

Ανώνυμος είπε...

Η σεζόν των δημοσκοπήσεων ολοκληρώνεται σχεδόν σε απόλυτη ομοφωνία. Ποτέ άλλοτε, τόσες έρευνες, τόσων εταιρειών, δεν είπαν όλες μαζί τα ίδια πράγματα. Και ποτέ άλλοτε μέσα από τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων δεν προέκυψε ένα τόσο διαφοροποιημένο πολιτικό σκηνικό με απολύτως σαφή χαρακτηριστικά.

Πρώτον, η κυβερνητική παράταξη πληρώνει το κόστος της «δεύτερης τετραετίας». Το πληρώνει βαρύ και το πληρώνει νωρίς, αν αναλογιστεί κανείς ότι έχουν περάσει μόλις δέκα μήνες από τις τελευταίες εκλογές. Ολοι οι ποσοτικοί και ποιοτικοί δείκτες έχουν επιδεινωθεί δραματικά για την κυβέρνηση. Αν στέκεται ακόμη στα πόδια της το οφείλει στην εικόνα του Καραμανλή που παραμένει ισχυρή και στην αδυναμία της αντιπολίτευσης.

Δεύτερον, το ΠαΣοΚ πάει από το κακό στο χειρότερο και ο Παπανδρέου πάει χειρότερα και από το ΠαΣοΚ. Η εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η εικόνα μιας βαθιά διχασμένης παράταξης με συγκεχυμένη φυσιογνωμία, ασυνάρτητη πολιτική και αδύναμη ηγεσία. Η άποψη που διατυπώθηκε εσχάτως από διάφορα στελέχη του ΠαΣοΚ ότι «όταν πάμε να σηκώσουμε κεφάλι κάτι συμβαίνει και μας ρίχνει πίσω» δεν επιβεβαιώνεται από τίποτα: σε καμία στιγμή μετά την επανεκλογή του Γ. Παπανδρέου δεν έδειξε το ΠαΣοΚ να σηκώνει κεφάλι. Η υπεροχή της ΝΔ εμφανίζεται σταθερή και σταθερά μεγαλύτερη από ό,τι είχε καταγραφεί κατά την πρώτη τετραετία.

Τρίτον, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεροποιήσει μια παρουσία σε διψήφια ποσοστά. Μια παρουσία όμως χωρίς συγκεκριμένα πολιτικά ή κοινωνικά χαρακτηριστικά, κυρίως ως απότοκο της κρίσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο προνομιακός αποδέκτης ψηφοφόρων του ΠαΣοΚ που δυσφορούν με τη σημερινή ηγεσία του και οι οποίοι πολύ δύσκολα θα επαναπατριστούν αν δεν αλλάξουν οι συνθήκες. Μιλάμε για 5-6% του εκλογικού σώματος- ποσοστό καθόλου ευκαταφρόνητο...

Τέταρτον, τα άλλα μικρότερα κόμματα καταγράφουν πολύ λιγότερα κέρδη από αυτό που εμφανίζεται ως «κρίση του δικομματισμού». Μήπως, λοιπόν, δεν πρόκειται για πραγματική κρίση του δικομματισμού;

Πέμπτον, η κοινωνία είναι απογοητευμένη,δυσαρεστημένη,απο- καρδιωμένη,απαισιόδοξη. Κυρίως όμως δείχνει θυμωμένη. Και ο θυμός δεν είναι καλός εκλογικός σύμβουλος. Αν δεν εκτονωθεί κάπου εποικοδομητικά, μπορεί να βγάλει τέρατα από την κάλπη.

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα, το καλοκαίρι του 2008. Το ευχάριστο είναι ότι δεν έχουμε συντόμως εκλογές ώστε αυτό το σεληνιακό τοπίο που αναδεικνύουν οι δημοσκοπήσεις να καταγραφεί και στις κάλπες. Το δυσάρεστο είναι ότι τίποτα δεν δείχνει ικανό να αλλάξει αυτό το τοπίο προτού πάμε στις κάλπες.

for the copypaste
''PASOK poisonous''

neoinileias είπε...

Τι είπε ο διευθύνων σύμβουλος του οτε Π. Βουρλουμης στη βουλή για τα «δρώμενα στον ΟΤΕ»

Αξίζει όμως και έχει αρκετό ενδιαφέρον να δούμε τι είπε ο Βουρλουμης την εβδομάδα που πέρασε στην διαρκή επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της βουλής για τον ΟΤΕ και τα χρόνια πριν το 2004.

-Δόθηκε στον ΟΤΕ η ευκαιρία να αγοράσει το 29% της telekom Italia σε πολύ συμφέρουσα τιμή, δεν το έκανε, δεν εξηγήθηκαν επαρκώς οι λόγοι της άρνησης, αν το έκανε αφού ήδη κατείχε το 20% της εταιρείας θα γίνονταν μια από τις ισχυρότερες εταιρίες στην Ευρώπη. Κτλ


Διαβάστε περισσότερα για το ζήτημα

http://neoinileias.blogspot.com/

Theodore είπε...

Δυστυχως φιλε μου, αυτα εχει ο καπιταλισμος.
Καμμια κυβερνηση, δεν μπορει να απαγορευσει σε κανεναν ιδιοκτητη επιχειρησης, να την κλεισει.
Δυστυχως.

Ανώνυμος είπε...

Otan oi bloggers kanane silalitiria ton 5 atomon sto sintagma gia ta "dikaiomata" esi Preza ti ekanes?

Gege ekanes?

Ase loipon tis theories gia to troktiko kai peri miniseon gia toys ilithioys.

Simbouli..
Mazepsou oso prolabainis giati pas karfotos kai si..

O GEGES!

wert01gf είπε...

Δεν είναι η κυβέρνηση που τους πετάει αλλά τα ανύπαρκτα συνδικάτα.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΆ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝΕ...ΔΕΞΙΑ ΔΕΝ ΘΈΛΑΝΕ... ΕΚΕΊ ΤΏΡΑ ΣΤΗΝ ΦΤΏΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΊΑ... ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΆΡΕΣΕ... ΤΙΜΩΡΊΑ ΤΏΡΑ ΚΟΥΦΆΛΕΣ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΙΕΙ ΤΟ ΑΊΜΑ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΌΤΕΡΟΣ


ΝΤΙΝΟΣ

GreekForum είπε...

"Ανταγωνιστικότητα", "χαμηλότερο εργατικό κόστος"... Παραμύθια. Καλά το κατάλαβες ΠΡΕΖΑ! Το κλείνουν γιατί μισούν τους εργαζόμενους και θέλουν να τους κάνουν να υποφέρουν.
Είστε για πολύ γέλιο εδώ μέσα...

Theodore είπε...

Αυτα καταλαβες ρε φιλε ,που ηλθες να μας σνομπαρεις;
Εγω πχ., εγραψα, οτι κανεις δεν μπορει να εμποδισει καποιον ιδιοκτητη να κλεισει την επιχειρηση του.
Δεν εγραψα αν εχει αδικο να την κλεισει.
Προφανως, αν μπαινει μεσα, θα κλεισει.
Αλλοιως παμε αλα Σοβιετια, που δουλευανε ολα βγαινανε, δε βγαινανε, αλλα οι εργαζομενοι, παιρνανε, τα στοιχειωδη.
Αλλα δουλευανε ολοι.
Αλλο που δεν τους αρεσε και γουσταρανε μεγαλεια, σαν κι αυτα που βλεπανε σε τηλεορασεις, η τους λεγανε διαφοροι καλοθελητες.
Οπως στην Ανατ. Γερμανια, που οταν επεσε το τειχος, πλακωσανε απο την αλλη μερια του, για να δουνε τον...παραδεισο.
Και τον ειδαν. Μονο που δεν ηταν οπως τους τον ειχαν παραστησει.
Και αυτα που εβλεπαν στις βιτρινες, ηταν απλησιαστα απο αποψεως τιμης και οι δουλεια δεν ηταν σιγουρη και επρεπε να πληρωνουν και νοικια κανονικα και οχι αυτα που πληρωνανε στο κρατος.
Αλλα ηταν αργα πια. Μετα την απομακρυνσιν εκ του Ταμειου, ουδεν λαθος αναγνωριζεται.
Εσυ ομως, δε μας εγραψες τη σοφια σου, οχι τιποτ αλλο, αλλα για να μαθουμε κι εμεις κατι.

GreekForum είπε...

@theodore: Άρα φάσκεις και αντιφάσκεις (δεν ξέρω αν είσαι ο πρέζα). Η μόνη λογική σκέψη είναι ότι κλείνει επειδή δεν έχει αρκετά κέρδη (δε λέω ότι έχει ζημιές - δεν το ξέρω). Έψαξα στο διεθνές σάιτ (www.ideal-standard.co.uk) και δε βλέπω οικονομικά στοιχεία.
Αλήθεια, ο πρέζα που το ξέρει;
Αλλά έστω ότι αυξάνουν τα κέρδη της στην Ελλάδα. Αν με τα ίδια κεφάλαια μπορεί να παράγει τα ίδια προϊόντα π.χ. στη Βουλγαρία (έχει καλύτερους μηχανικούς) και με μικρότερο κόστος εκεί δε θα πάει;

Αυτό που λέω είναι ότι το μοιρολόι κάθε φορά που κλείνει μια μεγάλη επιχείρηση είναι άδικο και δεν έχει νόημα.
Άδικο γιατί κανείς δε νοιάζεται αν κλείσει η επιχείρηση των 3-5 ατόμων ενώ για τους εργαζόμενους στις μεγάλες επιχειρήσεις (=τηλεοράσεις + πολλοί ψήφοι) και το Δημόσιο όλοι (ψευτο-)κλαίγονται.
Δεν έχει νόημα γιατί αυτός είναι ο καπιταλισμός όπως είπες κι εσύ. Κλείνουν και ανοίγουν επιχειρήσεις συνεχώς. Και δεν είναι άδικο. Είναι αποδοτικό. Το κεφάλαιο πρέπει να επενδύεται εκεί που έχει απόδοση, αλλιώς κοινωνικοποιούνται οι ζημιές και οι χασούρες (βλ. πρώην "προβληματικές" που οι επιχειρηματίες τις πασάρανε στην κυβέρνηση, δηλ. στην κοινωνία). Το μεγάλο ζήτημα είναι πόσες επιχειρήσεις ανοίγουν και πόσες κλείνουν, τι εργατικο δυναμικό έχουν ανάγκη, αν υπάρχει κόσμος (με καλή εκπαίδευση) που να μπορεί να στηρίξει μεγάλες σοβαρές επιχειρήσεις με σοβαρούς μισθούς, κτλ.
Όλα τ'άλλα είναι για να δίνουνε παράσταση οι πολιτικάντηδες.

ΥΓ. Τώρα που το ξαναδιαβάζω όλα αυτά τα τρολλς με τις ανοησίες τους είναι που με εκνεύρισαν περισσότερο. Ο καθένας γράφει το κοντό του και το μακρύ του. Καλή συνέχεια.

GreekForum είπε...

ΥΓ2. Τρόφιμος της Ανατολικής Γερμανίας δεν θα ήθελα να είμαι πάντως. Και τα πράγματα δεν είναι όσο ακραία τα παρουσιάζεις. Κοίτα σε όλη την Ανατολική Ευρώπη αν είναι κανείς που θέλει να πάει πίσω (και ποια εισοδήματα -κατά μέσο όρο- έχουν τώρα και ποια τότε...)

Theodore είπε...

Ποσοι τα εχουν αυτα;
Γιατι απο ο,τι εγω ξερω, οι τεχνιτες της Πολωνιας πχ., εφυγαν ολοι απο κει και δεν μπορει να προχωρησει τιποτα, αφου δεν υπαρχει εγατικο δυναμικο.
Αν ειχαν λοιπον αυτα τα εισοδηματα που λες εσυ, γιατι αραγε να εφευγαν;
Και στην Ανατ. Γερμανια, που η κατασταση ειναι τραγικη, γιατι τους παιρνουν τα σπιτια στα οποια μενανε και αρκετοι ηλικιωμενοι, αυτοκτονουν, γιατι δεν το αντεχουν, εχει γεμισει ο τοπος απο skinheads, και γινεται της κακομοιρας.
Μη μου πεις, οτι πιστευεις, οτι ο καπιταλισμος, ειναι ο παραδεισος επι της γης.
Η κολαση ειναι, αλλα βλεπεις οτι ο ανθρωπος, ειναι ατελεστατο ον και παραμυθιαζεται ευκολα, νομιζοντας οτι, επειδη ΜΠΟΡΕΙ και να γινει Ωνασης, ΘΑ γινει.Kαι ειναι και απληστος.
Ετσι,
"μνεσκει κατευχαριστημενος και ηλιθιος",
οπως ελεγε ενας ποιητης.