Παρασκευή, Αυγούστου 29, 2008

ΝΕΚΡΟΣ 23 ΧΡΟΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ ΤΗΣ ΕΛΜΝ,ΣΤΗΝ ΟΙΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ...ΜΕ ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ--ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ--

Αλλο ένα 23χρονο παλικάρι της θρηνεί από χτες
η εργατική τάξη, που από τις αρχές του χρόνου
μετράει ήδη 84 νεκρούς!!!
Πρόκειται για τον Παντελή Ταλιάνη,
χειριστή διατρητικού μηχανήματος
στις Υπόγειες Μεταλλευτικές Στοές της ΕΛΜΙΝ,
στην Οίτη της Φθιώτιδας.
Ο 23χρονος σκοτώθηκε μέσα σε γαλαρία
από έκρηξη που προκλήθηκε
ύστερα από βραχυκύκλωμα στο όχημά του
(ανοίγει τρύπες για να μπουν τα φουρνέλα).
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,
δεν είχε άδεια χειριστή για το συγκεκριμένο μηχάνημα,
ενώ λόγω της εντατικοποίησης κ
ουβαλούσε με το όχημά του τα εκρηκτικά
που κανονικά μεταφέρονται με άλλο όχημα.
Από το βραχυκύκλωμα εξερράγησαν οι δυναμίτες
και διέλυσαν το σώμα του εργάτη...


84 ΝΕΚΡΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ απο την αρχη του ετους
και η Ελληνικη Κυβερνηση δεν εχει παρει
ουτε ενα μετρο,αναφορικα
με τα μετρα ασφαλειας που πρεπει να αφαρμοζονται
στους εργατικους χωρους.

ΓΙΑΤΙ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
29-8-2008

17 σχόλια:

Aspirine είπε...

Giati kseroun mono na ton paizoun k na bgainoun sta para8ura...

Ανώνυμος είπε...

Δ Ο Λ Ο Φ Ο Ν Ο Ι. Φωτιά και λάβα στα καθήκια. Ο.Λ.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ Ο.Λ...ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΛΑΒΑ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ;ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ;ΚΑΛΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥ

Ανώνυμος είπε...

Ρε παπάρα την αλλη φορά θα φέρω το κουταλάκι να στο βάλω στο στομα ή αν προτιμας να στο ζωγραφίσω εσυ ποιους λες να ενοοώ μαλακοπίτουρα; O.Λ

Ανώνυμος είπε...

Επειδή μου φαίνεται εντελώς ηλίθιος θα σου πω παπάρα. Εννοώ όλους αυτούς που δεν διστάζουν να θυσιάσουν και να σκοτώσουν ανθρώπινες ζωές στο βωμό του κέρδους. Κατάλαβες τώρα; Ο.Λ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΩΣΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΝΑ ΕΡΘΩ ΚΑΙ ΓΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ...ΠΑΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΙΔΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΒΙΑ,ΝΟΘΕΙΑ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΖΩΩΔΗ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΜΑΣ...ΜR O.Λ ΒΡΗΚΕΣ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ...ΜΠΡΑΒΟ...ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

Ανώνυμος είπε...

Καλά πόσο μαλάκας μπορεί να είσαι; Απύθμενο το βάθος της σκέψης σου παπάρα. Εφόσον κατάλαβες σε ποίους αναφερόμουνα τώρα θέλεις ονόματα και διευθύνσεις; Αριθμούς κινητών θέλεις; Όσο αφορά στη βία ναι πιστεύω στη βία. Σε ποια βία όμως; Όντας μαρξιστής πιστεύω στην αντισυστημική συλλογική βία της εργατικής τάξης και των σύμμαχων της και ΟΧΙ στην μαφιόζικη τύπου βία που εσύ φαίνεται ότι με κατηγορείς. (ζωώδη ένστικτα; Σε έχει φάει προφανώς η μαλακία) Και προφανώς για ναι υπάρξει αυτού του είδους η βία θα πρέπει να έχουν οικοδομηθεί οι κατάλληλες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες. Και πριν με ξαναρωτήσεις τίποτε άλλο άνοιξε και κανένα βιβλίο. Ο.Λ.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ Ο.Λ ΑΠ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΣΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ..ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΑΠΛΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΣΟΥ..ΝΑΙ..ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΒΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΚΤΗΝΟΣ..PS ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΕΣΥ ΤΩΡΑ,ΕΓΩ ΤΑ ΕΧΩ ΞΕΧΑΣΕΙ ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΑΠΗΤΕ Ο.Λ..

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν δεν τα διαβάζω τώρα. Και σε παρακαλώ να μη με κάνεις να αναφέρομαι σε εμένα. Γράφεις “ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΒΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΚΤΗΝΟΣ..”. αυτό που λες παραείναι απλοϊκό. Ένα μόνο θα σου πω. Αν έρθει κάποιος και σου επιτεθεί εσύ δε θα αμυνθείς; Αυτό το είδος βίας σε κάνει “ένα παράλογο κτήνος”; Κατά ένα αντίστοιχο τρόπο η αντισυστημική βία είναι η άμυνα των από κάτω στην συστημική βία των από πάνω. Τώρα αν είσαι οπαδός του Γκάντι αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Ο.Λ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝ ΑΣΚΗΘΕΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΕΠΑΝΩ ΣΟΥ...ΕΓΩ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΒΙΑ ΩΣ ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ..ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΓΟΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν κάνω λόγο γενικά για βία η για τη βία ως μέσο επίλυσης διαφορών, σαν να πρόκειται να λύσουμε κτηματικές διάφορες. Εγώ μιλάω για συστημική και αντισυστημική βία που έχει σιγκεκριμένο ιδεολογικό-πολιτικό περιεχόμενο και έχει αποτελέσει βάση μελέτης στην σφαίρα της κοινωνιολογίας και της πολιτικής οικονομίας. Ο.Λ.

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΛΕΝΕ

Unknown είπε...

Συγκάληψη "ατυχήματος" σε ορυχείο

"23/8/΄08 Οίτη Φθιώτιδας: νεκρός απο έκρηξη, έπεσε ο 23χρονος Τ.Π., χειριστής διατρητικού μηχανήματος σε υπόγειες μεταλλευτικές στοές. Η έκρηξη προκλήθηκε απο βραχυκύκλωμα στο όχημα, που πυροδότησε τους δυναμίτες που μετέφερε και οι οποίοι έπρεπε να μεταφερθούν με άλλο όχημα."



Η ανεπίσημη εκδοχή ενός "ατυχήματος".

Μια σειρά παρατυπιών, παρανομιών και κακής διοίκησης, οδήγησε στο φριχτό θάνατο του 23χρονου Τ.Π. στα μεταλλεια της Φθιώτιδας. Η συγκάληψη που ακολούθησε, αποσκοπούσε στο να αποδοθεί η έκρηξη σε βλάβη στο κομπρεσσέρ του μηχανήματος και να ενοχοποιηθεί για ανικανότητα ο άτυχος χειριστής.
Στις 23/8/'08 ο Τ.Π., διενεργούσε εργασίες συντήρησης της σήραγγας με το διατρητικό μηχάνημα. Συγκεκριμένα, άνοιγε διατρήματα για υποστήριξη της οροφής της στοάς και γι' αυτό τον λόγο βρέθηκε το μπροστινό μέρος του μηχανήματος με κλίση προς τα πάνω. Ο υπεύθυνος μηχανικός βάρδιας Μ.Γ., έδωσε εντολή στους ΜΗ ΑΔΕΙΟΥΧΟΥΣ να χειρίζονται εκρηκτικά, αλλοδαπούς εργάτες Α.Α και S., να μεταφέρουν τη ζελατοδυναμίτιδα στο σημείο του ατυχήματος. Η μεταφορά έγινε με τον κάδο του φορτωτή και ΧΩΡΙΣ το διατρητικό να έχει απομακρυνθεί απο το σημείο εργασίας, πράγμα παράνομο. Επίσης παράτυπη ήταν η απουσία του υπεύθυνου μηχανικού κατά τη μετακίνηση των εκρηκτικών.
Οι δύο εργάτες άφησαν τα εκρηκτικά πίσω απο το διατρητικό που εργάζοταν ο Τ.Π., σε απόσταση 3-4 μέτρα. Αυτό που δεν γνώριζαν είναι οτι την προηγούμενη μέρα ένας χειριστής ονόματι Σκ. είχε κάνει μια αυθαίρετη αλλαγή στο μοιραίο μηχάνημα. Είχε προσθέσει ένα κομμάτι μεταλλικού σπιράλ στην εξάτμιση, στριμμένο προς τα πίσω, έτσι ώστε τα καυσαέρια να μην χτυπούν στο έδαφος δημιουργώντας σκόνη. Οι δύο εργάτες δεν υπολόγισαν την "πειραγμένη" εξάτμιση, η οποία πλέον παροχέτευε τα καυσαέρια σαν φλογοβόλο, με αποτέλεσμα να υπερθερμανθούν τα χαρτοκιβώτια των εκρηκτικών και να εκραγούν.

Επιχείρηση "σκούπα"

Το ατύχημα έγινε στις 17:15 και όχι στις 19:00 που δηλώθηκε. Αυτό έγινε κατόπιν συνεννόησης με την διεύθυνση της εταιρίας για να προλάβουν να εξαφανίσουν τα υπολλείματα των εκρηκτικών και να φύγει η μυρωδιά της έκρηξης. Το καθάρισμα του χώρου ανέλαβαν οι δύο αλλοδαποί εργάτες που ισχυρίζονται πως την ώρα του ατυχήματος ήταν αναίσθητοι και δεν θυμούνται τίποτα. Αμέσως μετά βγήκανε απο τη σήραγγα και μοιράστηκαν τα υπάρχοντα του άτυχου χειριστή. Έπειτα ενημερώθηκε η αστυνομία, τα κανάλια και το νοσοκομείο οτι έγινε έκρηξη στον αεροσυμπιεστή του μηχανήματος.
Στον πρόεδρο του εργατικού κέντρου Άμφισσας -που γνωρίζει απο μεταλλευτικές εργασίες- δεν επιτράπηκε η είσοδος στη στοά. Ο Π.Η., τεχνήτης της βάρδιας, μπήκε μαζί με τον γιατρό και είδε τα εκρηκτικά σκορπισμένα. Οι αντιδράσεις του αποσιωπήθηκαν και μετέπειτα δήλωσε παραίτηση. Περαιτέρω αντιδράσεις απο υπαλλήλους οδήγησαν σε σταδιακές απολύσεις λόγω της... οικονομικής κρίσης. Αυτή ήταν η γραμμή της εταιρίας για να καλύψούν την έλλειψη οργάνωσης, επαγγελματισμού και στοιχειώδους υπευθυνότητας.

ΒΟΥΛΑ είπε...

ο Θεος ειναι μεγαλος κ μια μερα θα το πληρωσουν,,,,ειμαι σιγουρη γι'αυτο,,,η αδερφη του παντελη(βουλα νταλιανη)

ΒΟΥΛΑ είπε...

k kati allo ton aderfo mou ton elegan ntaliani panteli etwn 21!!

ΒΟΥΛΑ είπε...

το ατυχημα εγινε στις 28.8.2008

Ανώνυμος είπε...

βουλα ειμαι ενας που γνώριζε τον αδερφό σου και γνωρίζω ακριβώς πως πεθανε με κάθε λεπτομέρια το τηλ μου ειναι 6959700602 στειλε μυνημα