Παρασκευή, Αυγούστου 29, 2008

ΥΠΟ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ...ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ...

Υπο πληρη εξελιξη βρισκονται οι εργασιες του Υπ.Υγειας,
για τη δημιουργεια της καρτας Υγειας.

Συμφωνα με το νεο νομοσχεδιο που προωθει η Κυβερνηση...
το κρατος για καθε ασθενεια,
θα παρεχει στους ασφαλισμενους,
μονο καποιες συγκεκριμενες μαρκες φαρμακων...
ενω εαν ο ασθενης επιλεξει να ακολουθησει
καποια αλλη φαρμακευτη αγωγη
για την ασθενεια του,περα απο αυτη
που του καθοριζει το Υπουργειο,
θα ειναι αναγκασμενος να πληρωνει
ολοκληρο το κοστος των φαρμακων απο τη τσεπη του.

Το παραπανω νομοθετικο πλαισιο,
εκτος του οτι δεν συμφερει οικονομικα τους ασφαλισμενους,
ειναι και επικινδυνο,καθως σε περιπτωσεις
που οι γιατροι κρινουν οτι ο ασθενης
πρεπει να ακολουθησει διαφορετικη φαρμακευτικη αγωγη
απο αυτη που τον υποχρεωνει το Υπουργειο Υγειας...
ο ασθενης θα εχει και την ευθυνη
για την πορεια της Υγειας του.


Στοχος του ολου παραπανω νομοσχεδιου
και της θεσπισης της καρτας Υγειας,
ειναι αποκλειστικα και μονο,
η μειωση των δαπανων των ασφαλιστικων ταμειων,
στη φαρμακευτικη περιθαλψη.

Αυτο στην Ελλαδα,το αποκαλουμε,Κρατος Προνοιας.

ΠΡΕΖΑ TV
29-8-2008

7 σχόλια:

samurai είπε...

εμενα γιατι μου θυμιζει σινο-σοβιετικα μοντελα επιβολης των θελγητρων της κρατικης εξουσιας;
"αρρωστησες; θα παρεις το φαρμακο που το κομμα-κρατος επιθυμει
και φυσικα το καθε κομμα οταν θα ερχεται στην εξουσια θα τα βρισκει με τις δικες του φαρμακευτικες , θα κανει συμβασεις μαζι τους για να χορηγει μοο τα δικα της φαρμακα(κ δωστου κατι μιζες)

Ανώνυμος είπε...

Ενω οι μισθωτοι και οι συνταξοιουχοι εχουν λυγιση οικονομικα και δεχονται την χαριστικη βολη απο την κυβερνησι με την καρτα μπλαφον των φαρμακων,την ιδια στιγμη μειωνη στην πλουτοκρατια τον φορολογικο συντελεστη απο 25% σε 20%.Να τους χαιρομαστε,ναναι καλα για να τους ξαναψηφισουμε.

Ανώνυμος είπε...

Τα έχουμε ξανα πει. Παντού τα συστήματα υγείας βρίσκονται υπό κατάρευση. Κάποια στιγμή τα περισσότερα νοσοκομεία θα κλείσουν ενώ όσα λειτουργούν θα εξυπηρετούν κυρίως μετανάστες προσφέροντας άθλιες υπηρεσίες.

Ο περισσότερος κόσμος θα προωθηθεί στην ιδιωτική - ξενοδοχειακή υγέία. Όσοι δε μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτή θα πηγαίνουμε σα το σκυλί.

neoinileias είπε...

ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΟ ΥΠΕΠΘ

Δεν προσλαμβάνει αναπληρωτές για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών ενώ υπάρχουν χιλιάδες κενές ώρες στα σχολεία, τις οποίες το υπουργείο παιδείας προτίθεται να καλύψει με ωρομίσθιους, η αμοιβή των οποίων δεν ξεπερνά τα 200 ευρώ το μήνα.

διαβάστε περισσότερα για το ζήτημα
http://neoinileias.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

kalytera na masate para na milate....lete oloi arloumbes..to oti exoume xalia systhma ygeias den ofeiletai se kapoious moxthirous kai axortagous kefalaiokrates kai politikous..ftaiei h nootropia tou ellinikou wxaderfismou..nai sthn dimosia ygeia alla stirikste thn kai seis...mhn trexete stous idiwtes gia ena ftarnisma..oi idiwtikes klinikes einai kentra ksezoumismatos..borei na se valoun na kaneis aksoniki tomografia gia ena kryologima

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΟΛΟΙ ΑΡΠΑΞΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑ ΚΑΛΥΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΣΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΡΟΜΟΤΑΡΟΥΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΩΝΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ
ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ

Δ.Π. είπε...

Φίλοι μου χαλαρώστε λίγο...
είμαι ιατρός και επίσης δεν έχω και καμιά συμπάθεια στην πολιτική Καραμανλή . Αυτά για να συστηθώ. Η κάρτα υγείας είναι ενα πολύ μεγάλο θέμα. Είναι γεγονός ότι τα ασφαλιστικά ταμεία ροκανίζονται καθημερινά από τη υπερσυνταγογράφηση πολλών συναδέλφων. Δηλαδή πολλά φάρμακα γράφονται χωρίς να είναι απολύτως απαραίτητα, με αποτέλεσμα τα ταμεία να βουλιάζουν περαιτέρω και οι φαρμακοβιομηχανίες να βγάζουν τρελά κέρδη.
Με την κάρτα θα μπει μια τάξη καθώς πλέον θα γνωρίζει το κράτος άμεσα τι συνταγές έχουν δοθεί. Έτσι θα ασκηθεί και ένας έλεγχος και στους γιατρούς, αλλά και τα Ταμεία θα προφυλαχθούν από τα πιρανχας που σκορπάνε το δημόσιο χρήμα μας.
Είναι ένα νοικοκύρεμα το οποίο δεν πρέπει να το αρνηθούμε, για το καλό της Δημόσιας Υγείας, εκτός εαν θέλουμε το Ε.Σ.Υ. να καταρρεύσει και να πουληθεί σε ιδιώτες. Το πραγματικό πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί με την κάρτα υγείας είναι πως θα αποθηκεύονται οι θεραπείες και το ανανεωμένο κάθε φορά ιστορικό του ασθενούς.
Αν και είμαι ιδιώτης ιατρός, σας ενημερώνω ότι το Ε.Σ.Υ. είναι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το ΠΡΩΤΟ παγκοσμίως στην κατατάξή του σε προσβασιμότητα!!! Δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση να αφεθεί κανείς χωρίς περίθλαψη, ακόμη και ανασφάλιστος, ακόμη και (λαθρο)μεταναστης. Επίτευγμα της δημοκρατίας μας είναι κι ας το λοιδωρούνε τα κανάλια.
Υγιαίνετε!!