Τετάρτη, Αυγούστου 27, 2008

RED FLAG+GLORIOUS SPARTAN:ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΗΠΑ,ΕΝ ΟΨΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ---ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ---

Στη στρατιωτκη ασκηση με την ονομασια Red Flag,
θα συμμετεχει η Ελληνικη Πολεμικη Αεροπορια
με την αποστολη 5 μαχητικων F-16,
η οποια θα πραγματοποιηθει στη Νεβαδα των ΗΠΑ,
εν οψη του πολεμου των συμμαχικων δυναμεων
(ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ) με το Ιραν,
αμεσως μετα τις Αμερικανικες εκλογες...


Απο την αλλη πλευρα,μεσα στο Σεπτεμβριο
αναμενεται να συνεχιστει η στρατιωτικη ασκηση
Glorious Spartan,μεταξυ Ελλαδας και Ισραηλ,
η οποια θα πραγματοποιηθει ανατολικα και νοτια της Κρητης
και θεμα της εκπαιδευσης
θα ειναι ο ανεφοδιασμος των Ελληνικων
μαχητικων απο τα ισραηλινα ιπταμενα τανκερ...
μια ασκηση που ειχε χαρατηριστει
απο τους New York Times
ως προβα βομβαρισμου του Ιραν
απο τις Ισραηλινες δυναμεις.


Οπως παρατηρουμε στις δυο παραπανω περιπτωσεις
η Ελλαδα,αρχιζει σταδιακα να εμπλεκεται
στα πολεμικα σχεδια των ΗΠΑ,
συμμετεχοντας ενεργα σε κοινες στρατιωτικες ασκησεις,
σε μια περιοδο οπου η κατασταση στο Κακαυσο
παραμενει έκρυθμη,ενω οι ΗΠΑ,
λαδωνουν τις πολεμικες τους μηχανες
για δυο νεους μεγαλους πολεμους.


Η Ελληνικη Κυβερνηση,πρεπει να παρει αμεσα θεση,
για το ποιες θα ειναι οι θεσεις της,
σε μια ενδεχομενη επιδεινωση της καταστασης στο Καυκασο...
και ποια ειναι η θεση της στο πολεμο
που ετοιμαζεται καιρο τωρα εναντιον του Ιραν.

Θα δωσουμε τα πολεμικα μας αεροδρομια
και λιμανια για τον ανεφοδιασμο
των Αμερικανικων δυναμεων
και τι θα γινει σε περιπτωση αντιποινων
των Ιρανων προς την Ελλαδα;;;


---ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ---

ΠΡΕΖΑ TV
27-8-2008

πηγες:sibila,τα νεα

19 σχόλια:

javapapo είπε...

πρέζα offside σε σφυράω!

1. Η red flag ειναι meet up - άσκηση που γίνεται επι χρόνια.Η κάθε αεροπορία μπορεί να ζητήσει να συμμετέχει αν μπορεί να βρει resources - άρα η συμμετοχή της ΠΑ δεν είναι γιατί θα πάει σε πόλεμο..εξάλλου έχει αρκετο πόλεμο κάθε μέρα στο Αιγαίο. Επιλέγει να εκπαιδευτει με την elite.

Μην ξεχνάς (πρόσεχε μην λαϊκίσεις εδώ) ότι οκ με τα χρήματα του ελληνικού λαού (μαζί σου εδώ) - έχουμε μια απο τις πιο αξιόμαχες πολεμικές αεροπορίες του κόσμου (τουλάχιστον σε επίπεδο ανθρώπων αλλά και resources)

Ανώνυμος είπε...

Όταν ο κ. Αποστολόπουλος μιλάει γενικόλογα για τη Red Flag και αποσιωπεί τη Glorious Spartan αληθορίζει συνειδητά. Αναμφίβολα είμαστε ευγνώμονες απέναντι στους Έλληνες πιλότους, που με κίνδυνο της ζωής τους κάνουν τις αναχαιτίσεις. Και φυσικά οφείλουμε να προβούμε σε θυσίες για να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό. Όμως το κύριο είναι, ότι ο τουρκικός επιθετισμός αποτελεί μοχλό πίεσης για την πρόσδεση της Ελλάδας στην επιθετική πολιτική των ΗΠΑ. Συνυπολογίζοντας οφέλη και κόστος, οφείλουν οι απολογητές της κυβερνητικής πολιτικής - και πρώτα και κύρια η κυβέρνηση - να τεκμηριώσουν με συγκεκριμένα και όχι αόριστα επιχειρήματα, γιατί ο κίνδυνος από τον τουρκικό επιθετισμό είναι μεγαλύτερος από το ολοκαύτωμα. Το γενικόλογο επιχείρημα ότι με τη διεξαγωγή κοινών στρατιωτικών ασκήσεων με το Ισραήλ, επιδιώκεται η κατάργηση της μονόπλευρης συνεργασίας με τους Άραβες που προηγήθηκε και δεν απέδωσε, στα πλαίσια μιας πολυδιάστατης πολιτικής, είναι γελοίο, αλλά προπαντός βάναυσα επικίνδυνο. Καρντάσια - η σύμφωνα με τις επιλογές σας - dear friends, πρέπει να καταλάβετε ότι ο κίνδυνος πολέμου εναντίον του Ιράν κορυφώνεται. Και οι συνέπειες του για την Ελλάδα προοικάζονται μοιραίες, ακόμη και εάν αυτή δεν συμμετέχει άμεσα. Διότι δεν είναι φίλε Πρέζα TV, μόνο ο κίνδυνος συγκεκριμένου χτυπήματος από το Ιράν. Η διάδοση της ακτινοβολίας από τα πυρηνικά που θα ρίξουν οι "σύμμαχοι" του κ. Αποστολόπουλου με την Elite της κοκοήθειας του ολέθρου, επαρκούν. Καλή η μαγκιά της πολυγνωσίας, αλλά και λίγη τσίπα δεν βλάφτει.

Pan είπε...

Καλημέρα.

Κατά πρώτον, όντως, η Red Flag δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα όσα διαδραματίζονται στον χώρο μας.

Κατά δεύτερον, μεγάλο μέρος της Glorious Spartan αναλώθηκε σε ασκήσεις αναχαίτισης. Η Περσία δεν διαθέτει ούτε ένα από τους τύπους αεροσκαφών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Αυτό που κανένας δεν εντόπισε ή υπογράμμισε είναι το γεγονός ότι υπήρξαν πολλές ασκήσεις διάσωσης πιλότων που καταρρίφθηκαν σε ξένο έδαφος. Αυτό είναι, κατά την γνώμη μου, το σημαντικότερο στοιχείο που δείχνει ότι πιθανόν η Glorious Spartan να σχετίζεται με τα σχέδια των Ισραηλινών.

Άλλωστε, είναι πασίγνωστο ότι το Ισραήλ πραγματοποιεί ασκήσεις πτήσεων μακράς ακτίνας σε συνεχόμενη - σχεδόν - βάση.

@μποτίλια στο πέλαγος: Που εντοπίζετε τον κίνδυνο ολοκαυτώματος;

Ανώνυμος είπε...

Όταν δείτο το δολάριο να καταρρέει, τότε θα γίνει η επίθεση στο Ιράν.

Ανώνυμος είπε...

Τα μουνόπανα οι μπάτσοι του έβαλαν του Blogger σε βαθμό κακουργήματος τη δικογραφία ενώ στην εισαγγελία έγινε πλημμέλημα. Τόσο γαμημένα σκυλιά είναι και υπηρετούν τον Παναγιωτόπουλο το μουνόπανο τον Ευθυμίου και τα άλλα καρκινώματα της εξουσίας; Και μετά φταίει ο ήρωας Πάσαρης και οι αναρχικοί που τους καίνε κάθε μέρα; Μέχρι πότε θα ανεχόμαστε αυτά τα μουνόπανα της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος; Αντιμίλησε κάποιος στον διευθυντή του Μέγα έπρεπε να πάει σε βαθμό κακουργήματος για μια απλή εξύβριση και μια ανόηητη απειλή. Βρήκαν τους απαγωγείς του Μυλωνά του βιομήχανου αλλά του Άλεξ τους συγκαλύπτουν. Πάρτε τους τα κεφάλια λοιπόν. Γαμήστε τους .

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΔΕΛΦΌΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟ-ΠΟΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΈΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΆΛΩΣ ΦΑΣΊΣΤΑΣ. ΕΊΧΕ ΡΊΞΕΙ ΚΆΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΊΟ ΤΟΥ 97 ΤΟ ΜΈΓΙΣΤΟ ΤΟΝ ΠΟΙΝΏΝ ΣΤΑ ΆΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΊΧΑΝ ΠΙΆΣΕΙ.24 ΜΉΝΕΣ ΈΚΑΣΤΟΣ ! ΌΠΟΥ ΣΚΑΤΆ ΚΑΙ ΤΟ ΦΤΥΆΡΙ.ΑΥΤΟΊ ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ ΦΟΒΌΝΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΈΓΑΝ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ!!!!!!!!!!!!!

javapapo είπε...

μποτίλια... ο κυριος αποστολοπουλος τουλάχιστον γράφει επώνυμα..εσυ γιατι ντρέπεσαι;

α ναι ξέχασα εγώ έχω ...ισχυρούς συμμάχους..και θα σε βομβαρδίσουν!

έλεος ρε φιλε που την βρήκες την απάντηση σε κανένα φυλλάδιο της ΚΝΕ!
πλάκα πλάκα μου θυμίζεις κάποιον ..με τον ιδιο τροπο γραφής!

όπως και να έχει...μην ντρέπεσαι

Ανώνυμος είπε...

Ρε σεις διαβάσατε τι γράφει ο 30φυλλόπουλος στο zougla.gr για το Βάιο Σταθόπουλο; Διαβάστε αν δείτε τι μουνόπανο ήτνα αυτό το Εωσφορικό καρκίνωμα που πέθανε.Διαβάστε .Πρώην υφυπουργός άμυνας. Ανέθεσε το σχέδιο ασφάλειας λιμανιών σε μεγαλεμπόρους ναρκωτικών. Και αντί να τον δολοφονήσει κανάς ήρωας τον βρήκε καρδιοπάθεια.

Ανώνυμος είπε...

Της Κουτσίκου θα της κόψουν και την άλλη βρωμοποδάρα; Ο Bαρθολομαίος του IKA ταίζει ωραία τα σκουληκάκια στον αναθεματισμένο τάφο του; Ποιο ωραίο φαγητό τρώνε από το Χριστόδουλο ή το Βοθρολομαίο τα σκουληκάκια;

Ανώνυμος είπε...

ANWNYME 3:04 KAI 3:07 EISAI APLA EMETIKOS.....XREIAZESAI PSYXIATRO

Ανώνυμος είπε...

Mην ασχολείσαι ρε καραγκιόζη με θέματα που δε γνωρίζεις.

Ανώνυμος είπε...

Πες εσύ ρε Χατζατζάρη να μάθουμε λοιπόν. Πες τι γνωρίζεις.Γράφει ψέματα ο Μάκης;

Ανώνυμος είπε...

Τελικά θα μου πει κανείς κουτσομπόλης τι έκανε η Δρούγκα στον blogger και την έβριζε; Μήπως του είπε ότι δεν του σηκώνεται; Την έχει μικρή;

alex.00 είπε...

Ασχετο, αλλα γνωριζοντας την αγαπη που εχεις για την αστυνομια, μηπως ειδες το ρεπορταζ στο mega για τους αστυνομικους στη λαρισα που μετεφεραν τους λαθρομεταναστες σε datsun?! Α ρε αθανατη ΕΛ.ΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

Τι ήθελες να τους κάνει τους εισβολείς μετανάστες; Να τους φέρει πολυτελές πούλμαν και έναν αράπη να τους κάνει αέρα; Αρκετά τους ανεχτήκαμε. Πού είσαι Κώστα Πλεύρηηηη.

Ανώνυμος είπε...

@Pan
Αγαπητέ Pan απευθύνομαι στον ενικό, παρ΄όλη την αφοπλιστική ευγένεια σου. Μπαίνοντας στη σελίδα σου διαπίστωσα ότι η ευγένεια στην περίπτωση σου δεν είναι εξωτερική, αλλά χαρακτηρίζει τη φυσιογνωμία σου, γι΄αυτό προτιμώ την αμεσότητα.
Έχεις δίκιο ότι η χρήση του όρου "ολοκαύτωμα", όπως έγινε είναι τουλάχιστον ατυχής, αν όχι απαπροσανατολιστική. Ειδικά στη τρέχουσα φάση με την αναζωπύρωση της ψυχρότητας στη σχέση των δύο μεγάλων, μετά την εισβολή της Γεωργίας, γίνεται από κάποιους κακή προβολή, όχι ακριβώς του όρου, αλλά του περιεχομένου που εννοεί, με στόχο τη δημιουργία ψύχωσης σε βάρος της ρωσικής πολιτικής.
Πίσω από την κακή χρήση του όρου που έκανα, υπήρχε η διάθεση να τονίσω, την επικύνδυνη προπαγάνδα που επιχειρείται από στρατιωτικά έγγραφα του ΝΑΤΟ και του υπουργείου άμυνας των ΗΠΑ, με τη συσκότιση της διαφοράς τακτικών και πυρηνικών όπλων, που εστιάζεται στο συμπέρασμα ότι οι παράπλευρες απώλειες του σχεδιαζόμενου πολέμου εναντίον του Ιράν με χρήση "τακτικών" πυρηνικών όπλων, θα περιοριστούν στην περοχή της Μέσης Ανατολής. Χωρίς να εννοώ ότι επίκειται κίνδυνος παγκόσμιας πυρηνικής σύρραξης, η καταχρηστική αναφορά του όρου "ολοκαύτωμα" αποσκοπούσε στην έντονη αμφισβήτηση της εφησύχασης, που επιχειρούν αυτές οι εκθέσεις, αναφορικά με κινδύνους που εικάζονται να αποβούν ολέθριοι και για την Ελλάδα.
Με την εκτίμηση σου ως προς την αξιολόγηση του προσανατολισμού της άσκησης διαφωνώ, αλλά δεν θέλω να πλατειάσω, γιατί υπάρχουν αρκετά ενημερωτικά δημοσιεύματα στον τύπο σχετικά. (Ενδεικτικά αναφέρω δημοσίευμα στο περιοδικό "Νexus", τεύχος 52, σελ. 28).
Σε ευχαριστώ για τον εντοπισμό της κακής χρήσης του όρου.

Ανώνυμος είπε...

ama den glipsoyme ta arxidia ton HΠΑ tha mas vomvardisoyn toyrkoi,alvanoi,skopianoi kai voylgaroi,panta me tis evlogies tis disis.....
ase,eisai poli mikros gia na ksereis....
grapse oti grafeis,synexise na fonazeis,kala ta pas me ta paidakia poy mpainoyn edo mesa kai se ipostirizoyn....
ase tin dekaetia toy 80 kai 90 na grafei o,ti thelei...

den exete dei tipota akoma....

Ανώνυμος είπε...

@paris apostolopoulos
Αγαπητέ κ. Αποστολόπουλε:
Σε ευχαριστώ για την απάντηση στο σχόλιο μου, αν και κατά κάποιο τρόπο υποχρεώθηκες να την κάνεις, δεδομένου ότι περιείχε αναφορά στο πρόσωπό σου, μη επεναιτική. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν κρίνω ότι δεν έχεις και τις αξιέπαινες πλευρές σου.
Πριν τοποθετηθώ απέναντι σε κάποιον σε σχόλιο, εάν υπάρχει παραπομπή σε ιστοσελίδα, την επισκέπτομαι, με στόχο να δημιουργήσω μια εικώνα πιο διεξοδική από αυτή που μεταδίδει το σχόλιο για τον σχολιογράφο. Πράγμα που δεν έπραξες εσύ στην περίπτωση μου, αλλοιώς δεν θα υπήρχε λόγος να αναφέρεις τα καλαμπόυρια με την ΚΝΕ, εκτός βεβαίως αν το κάνεις σκόπιμα, με την πεπείθηση ότι ο όρος Κνίτης απηχεί προσανατολισμό των εγκεφαλικών κυττάρων, κατατάσσοντας κατ΄ακολουθία τους ανθρώπους σε Κνίτες και μη.
Κατ΄αρχήν όφειλες να ασχοληθείς με την ουσία των επιχειρημάτων που πρόβαλα. Εάν το έκανες με τρόπο που να πείθει για το αναξιόπιστο της φυσιογνωμίας μου, θα περίττευαν και τα περιπαιχτικά σχόλια τα οποία παράθεσες και αποκαλύπτουν άνθρωπο με ολίγον ξυπσασμένο χαρακτήρα.
Όπως καταγράφει η απάντηση σου, στο θέμα της ντροπής τσίμπησες, άρα σωστά σε ψυχογράφησα, ως πάσχοντα από σχετικό (όχι όμως υπερβολικό) ξυπασμό - γιατί εγώ δε σου αμφισβητώ τη γενικότερη σοβαρότητα που επιτρέπεις να διαφαίνεται και πολλά άλλα θετικά στοιχεία.
Επίτρεψέ μου να ισχυριστώ ότι η ντροπή δεν είναι ντροπή. Τουναντίον αποτελεί στολίδι στον ανθρώπινο χαρακτήρα. Και για μένα και για σένα και για τον καθένα μας, υπάρχουν δεκάδες θέματα για τα οποία θα έπρεπε να ντρεπόμαστε. Η ανάγκη της αιδούς δεν μας διαφοροποιεί. Αυτό που μας διαφοροποιεί, είναι η συνειδητοποίηση της.
Αυτό βεβαίως που αποτελεί ελαφρυντικό στην περίπτωση σου είναι οπωσδήποτε η διαφορά ηλικίας και γι αυτό έχω κατανόηση. Δυστυχώς ο χρόνος φίλτατε μας προσγειώνει. Εύχομαι ολόψυχα η επίδραση του στη ζωή σου να μην εκδηλωθεί με σκληρότητα.
Στο θέμα της επωνυμίας:
Κατ΄αρχήν επίτρεψέ μου τη διαπίστωση ότι η επιλογή της επωνυμίας στην περίπτωση σου δεν πηγάζει κύρια από προαίρεση ειλικρίνειας, αλλά από λόγους προβολής, και κάποιους άλλους πρακτικούς λόγους, που θεωρώ θεμιτούς.
Στο διαδίκτυο έχουν καθιερωθεί τα ήθη της λεγόμενης εικονικής πραγματικότητας, που δεν ανακάλυψα εγώ. Συνηθίζεται κατά κανόνα η χρήση της ανωνυμίας ή της ημιανωνυμίας. Τα κίνητρα είναι διαφορετικά. Κάποιοι το κάνουν για να αποκρύψουν την ταυτότητα τους, τάση που είναι αφελής, διότι ειδικά στο διαδίκτυο είναι όλα ευκρινώς ορατά στον μεγάλο αδελφό. Άλλοι το κάνουν στη βάση τονισμού της πεπείθησης ότι αυτό που βαραίνει είναι η άποψη και όχι ο φυσικός φορέας. Μια τρίτη ομάδα (στην οποία θέλω να συγκαταλέγομαι) το κάνει στη βάση ότι ο εικονικός εαυτός δεν ταυτίζεται με το φυσικό. Με αυτή την έννοια το εικονικό όνομα δεν αποτελεί ψευδώνυμο, αλλά "σημαντικό" στοιχείο αυτοκαθορισμού του εικονικού εαυτού. Προσωπικά επέλεξα την προωθημένη ημιανωνυμία. Στην σελίδα μου αναφέρω την πόλη που ζω, την ηλικία, και το επάγγελμα μου. Δημοσιεύω και πρόσφατη φωτογραφία μου. Άρα δεν κρύβομαι. Αυτά είναι τα στοιχεία που πρρόβλεψαν να δίνονται, αυτοί που σχεδίασαν τα Μπλογκς. Αν τηλεφωνήσεις σε κάποιο γνωστό σου στην πόλη που ζω (όπου υπάρχουν 15.000 Έλληνες) θα σου πιστοποιήσει σχετικά αμέσως βάσει των παροχόμενων στοιχείων ποιος είμαι, οπότε εξακριβώνεις κατά πόσο (δεν) είμαι αυτός τον οποίον σου θυμίζω.
Εν πάσει περιπτώσει τώρα γνωριστήκαμε. Έστω και εάν δεν συγκαταλέγομαι στις μεγάλες σου συμπάθειες, επίτρεψε μου να κλείσω με τη ανακοίνωση ότι η επίθεση που σου έκανα είχε αφετηρία τα στοιχεία στην διαδικτυακή φυσιογνωμία σου, που είναι πράγματι αξιόλογα. Τα υπόλοιπα αν θες κράτησε τα. Όλα σου ανήκουν. Αλλά μπορεί να με ξαναβρείς (πάντοτε με αγάπη) μπροστά σου, γιατί είμαι μια σκιά του μικρού Οδυσσέα. Τότε θα γνωρίζεις ότι ξανασυνάντησες τη σκιά του "κανένα".
Καλή ώρα φίλε και συνέχισε την καλή προσπάθεια.

javapapo είπε...

αγαπητέ μποτίλια.

σε ευχαριστώ για την μακρόσυρτη απάντηση, δεκτές και οι παρατηρήσεις σου και οι απόψεις σου για το άτομο μου. Συνεχίζω βέβαια να μην καταλαβαίνω το λίβελο σου για ημι- ανωνυμία οπου στο τέλος καταλήγει κουραστικός!

ίσως γιατί, πιστεύω ότι δεν υπάρχει ο φάντασμα του Μεγάλου Αδερφού όπως γράφτηκε στο 1984..ίσως ειναι διαφορετικό και πιο μεγάλο.

όπως και να έχει απόψεις!


Σημερα κάπου διάβασα για μια πολυβαλκανικη άσκηση που θα γίνει στην Ελλάδα - συμμετοχές απο διάφορους γείτονες.

Μου έκανε εντύπωση που δεν έγραψε κανείς ότι και αυτή η άσκηση σχετίζεται με το Ιραν!

ps: ναι για κάποιο λόγο σε μπέρδεψα με μία άλλη μου αριστερή αγάπη στο διαδίκτυο, όχι τόσο ευγενικό profile όσο το δικό σου αλλά έκανα λάθος συγνώμη.