Σάββατο, Οκτωβρίου 25, 2008

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΞΑΝΑ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ...ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΩΝ Η 17η ΝΟΕΜΒΡΗ...ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΟΒΑΡΕΨΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Στο δρομο κατεβαινουν ξανα οι φοιτητες
απο την ερχομενη εβδομαδα,
με αποκορυφωμα των κινητοποιησων την 17η Νοεμβρη,
ενω στο πλευρο τους θα εχουν
τους καθηγητες των Πανεπιστημιων,
αλλα και τους μαθητες ολων των Λυκειων της χωρας.

Λογος;;;
Η αναγνωριση των επαγγελματικων δικαιωματων
των αποφοιτων των κολλεγιων,
αλλα και η μικρη χρηματοδοτηση
στο χωρο της παιδειας απο την Ελληνικη Κυβερνηση...
πραγμα το οποιο συνεπαγεται με υποβαθμιση...

Ενδεικτικα να αναφερουμε οτι αυτη τη στιγμη,
πανω απο 300 Λυκεια βρισκονται υπο καταληψη,
ενω σημερα συνεδριάζει η διευρυμένη
Διοικούσα Επιτροπή της Ομοσπονδίας
των Πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ),
ενω παραλληλα οι πρόεδροι των τοπικών συλλόγων
των καθηγητών (ΕΛΜΕ) συζητούν την πρόταση
της ομοσπονδίας τους (ΟΛΜΕ)
για απεργία διαρκείας από τον Δεκέμβριο.
Τελος,στις 31 Οκτωβρίου έχει ορισθεί
η πραγματοποίηση της Συνόδου των Πρυτάνεων
και ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν
είναι ο τρόπος αντίδρασης
στην απόφαση τους Ευρωδικαστηρίου.


Οποιος προσπθει να τα βαλει με το μελλον αυτου του τοπου,
τον πνιγει το ιδιο το παρελθον...


ΠΡΕΖΑ TV
25-10-2008

15 σχόλια:

spyros1000 είπε...

μαλλον δεν θα αλλαξει τιποτα,αφου τον νομο για την εξοικοιωση των ιδ.σχολων με τα ελληνικα πανεπιστημια τον επιββαλει η Ε.Ε.ακουσα χθες καποιον να λεει στην τηλεοραση οτι θεωρει δικαιο να ειναι ισοτιμα και να αναγνωριζονται τα πτυχια.
οποιος εχει λοιπον τα φραγκα θα πηγαινει να σπουδαζει νομικη σε κολλεγιο και ο αλλος που δεν τα εχει θα του βγαινει ο κωλος να περασει μεσω παννελαδικων!!

SteWIE είπε...

Επισης, ο αλλος που θα εχει τα φραγκα, θα βγαζει νομικη σε 2-3 χρονια, και ο αλλος σε 5 χρονια.

Ο μηχανικος ΕΜΠ θα κανει κατα Μ.Ο. 6,5 χρονια, και ο φραγκατος θα κανει 4 χρονια το πολυ, και θα παιρνει τα ιδια δικαιωματα. Βεβαια, δε θα ξερει να λυσει μια διαφορικη εξισωση β' βαθμου, αλλα θα εχει τα ιδια δικαιωματα.

Και, συνεκτιμωντας τα εξοδα για τις σπουδες σε δημοσιο πανεπιστημιο, ο μη φραγκατος θα πληρωνει αρκετα για να συγκριθει με το φραγκατο.....

PrezaTv, στην περασμενη πορεια, οπου συμμετειχαν απο κοινου εργατικα σωματεια, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, καθηγητες και φοιτητες, μαζι με τα 4 σπασμενα χερια φοιτητων, πρεπει να προσθεσεις 1 σπασμενη κλειδα, ενα καταγμα στον αυχενα, και κατι μικροτραυματισμους.

Ο πολιτισμος και η δημοκρατια μιας χωρας διαφαινονται απο το γεγονος οτι θυσιαζει τη νεολαια της και, κατ' επεκτασιν, το μελλον της, στο βωμο της ιδιωτικοποιησης.

Καλη σας μερα.

Ανώνυμος είπε...

Λες και τα δημόσια ΤΕΙ και ΑΕΙ βγάζουν ξεφτέρια.

Ουστ από δω ρε λεχρίτες, σας τσούζει που χάνετε το μονοπώλιο.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ 1967 ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΔΙΩΞΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΑΝ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ.ΕΔΩΣΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ.ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, ΥΓΕΙΑ ΔΙΧΩΣ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ,ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ΑΠΟ 0,3%ΕΩΣ 1,6%(ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ,ΠΑΙΔΕΙΑ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ(ΤΟ ΜΕΤΣΟΒIΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΤΟ ΦΥΣΙΚΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ)ΑΛΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΤΗ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟ (ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΑΠΟ ΕΥΘΙΞΙΑ )ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ,ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΗΝ ΦΕΡΑΝ.ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ,ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ,ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΝΑ ΦΑΚΕΛΩΝΟΝΤΑΙ,ΤΟΥΣ ΠΡΕΖΕΜΠΟΡΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΝΕΤΑ .ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΕΛΑΤΕ? ΑΝ ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΧΑΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΑΒΑΝΟΤΣΙΠΡΑΔΕΣ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘ.....ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΣΠΡΑΞΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΑΡΧΙΔ.....ΜΟΥ.ΛΕΒΕΝΤΟΜΑΛΑΚΑ stewie ΣΤΑ 500 ΠΡΩΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ?
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΗ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΚΟΠΡΙΤΗ ΝΑ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΑΙ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΔΕΚΤΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΜΕ 500ε ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.

SteWIE είπε...

Και ξαναλεω. Αυτος ειναι ο διαλογος σου. Ο πολιτισμος σου. Η κουλτουρα σου. Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΟΥ.

Τουλαχιστον, εγω που, κατ' εσε, διεκδικουσα τοσα χρονια μαλακιες για την Παιδεια, ΞΕΡΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ, ενω εσυ ξερεις μονο να βριζεις και να προσβαλλεις.

Αν θες τη γνωμη μου, και παραλληλα τη γνωμη ενος ΜΗ ψηφοφορου του ΣΥΡΙΖΑ, οι Ελληνες που νομιζουν οτι η ριζα του κακου ειναι οι Αλβανοι, και κατα το τελευταιο trend, ο Τσιπρας και ο Αλαβανος, τοτε ειναι τα μεγαλυτερα κοροϊδα του κοσμου.

Δεν υπαρχουν πιο ηλιθιοι, εν ολιγοις, απο σενα. Καταφερες και ακουμπησες πατο. Τα μηδενικα τα βλεπεις απο κατω.

Καλη σου μερα.

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΕΛΟ ΑΓΟΡΙ stewie ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ΔΕΝ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ 500 ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ Ο ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΕΣΑΣ ΜΕ ΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΛΩΡΙΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΑΜΑΘΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΛΕΓΙΩΝ,Η ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΦΩΤΙΑ Ο ΚΩΛΟΣ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

steWIE

Kala ta les alla pia doulei stin Ellada apaitei tin lisi diaforikwn e3iswsewn...

Kai giati oi foitites stin Ellada anti na apaitoun kai na zitoun tin poitiki anodo tou koinonikou epipedou ta kanoun baxalo me ti mia!

Pws oi koukouloforoi anarxoaftonomoi karafasistes me tis pra3eis tous proagoun tin diaforiki gewmetria, ti 8ewria twn psifiakwn tilepikinwniwn, tis asyrmates tilepoikinwnies, tin bioitraiki ktlp ktlp ktlpl...


Bges e3w apo to gyalino sou kosmo na deis oti an den ftiaxtei ISXYRO kratos pote oi diaforikes e3iswseis kai oi gnwsi autwn den 8a einai sobaro antikeimeno endiaferontos apo kanena!

GIA AYTO OLOI KAI IDIWS OI FOITITES PREPEI NA KLWTSISOUNE ALOUS TOU KOPRO-KOUKOULOFOROUS KAI TOUS PSEUTO-ARISTERO-KA8IGITADES POU SA PANOUKLA EXOUN PESEI PANW STO ELLHNIKO PANEPISTHMIO...


Ta upoloipa tis upoba8misis tis paideias einai apla epakolou8a!1


Wacy Wacy steWIE boy!!!!!!

SteWIE είπε...

Η αριστερα φταιει δηλαδη ....

ahahahha

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 3:47 μμ ... σταματα να πετας λασπη γιατι εκτος απο αμορφωτος δεν εισαι και ενημερωμενος . υπαρχουν 5 ελληνικα στα πρωτα 500 παγκοσμιως . αν εισαι μαγκας παρε πτυχιο απο το ΕΜΠ και μετα μιλα .

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΖΟΥΛΗ 7.04 ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΧΑΖΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΨΕΥΤΑΡΑΚΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΟΥ 2007(ΚΑΘΕ ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΝΑ) ΕΧΩ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥ ΕΜΠ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ(ΠΟΛ.ΜΗΧ) ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑ ΜΑΘΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑ.ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΡΩΤΑ ΤΙ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΦΟΙΤΗΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΠΗΚΑΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΛΥΣΑΝ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΗΣ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΜΙΛΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

7.22 που μπορει να εισαι μορφωμενος(δεν ειμαι και σιγουρος ) αλλα τα ισοπεδωνεις ολα . κοιτα λοιπον την καταταξη του 2007 . για σου λεω οτι δεν εισαι καλα ενημερωμενος κατι ξερω : http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=08.10.2008,id=11160976

οσο αναφορα την παρατηρηση σου, στο τι ηταν παλια το ΕΜΠ συμφωνω μαζι σου, αλλα οι λογοι που γινεται αυτο δεν ειναι μονο αυτοι που μπαινουν για να σπουδασουν εκει . το οτι δεν εξελισετε δεν οφειλετε στους φοιτητες αλλα στην μη επαρκη εξελιξη του δηλαδη την πολυ μικρη χρηματοδοτηση του .

SteWIE είπε...

Πρωτον, αν μιλησουμε για τις λιστες συμφωνα με τις οποιες συντασσεται ο βαθμος "αναγνωρισης" πτυχιου, ναι ειναι μολις 5 πανεπιστημια στα 500 πρωτα.

Αν θες να μιλησουμε για γνωση, το ΕΜΠ σιγουρα ειναι πρωτοπορο, και αυτο το ξερω απο πρωτο χερι.

Οσο για το πτυχιο σου, και την αναγνωριση του, περα απο το γεγονος οτι σημερα αξιζει περισσοτερα απο ο,τι την εποχη του Τασσου, εχω καταλαβει γιατι σε τρωει ο κωλος σου, αλλα εσυ δεν εχεις καταλαβει γιατι ΠΡΕΠΕΙ να σε τρωει.

Αντι να δεις οτι ο ΚΕΣιτης, με 3 χρονια σπουδες, θα εχει την ιδια αξια με σενα, και ισως ακομη μεγαλυτερη αναγνωριση στο εξωτερικο (και οχι φυσικα επειδη δε θα ειναι το ΕΜΠ στα πρωτα 100 πανεπιστημια), βλεπεις το δεντρο.

Γιαυτο, με αυτα τα μυαλα, καλυτερα να παρεις το πτυχιο του πολιτικου μηχανικου, και να το βαλεις εκει που ξερεις. Γιατι μηχανικος δεν γινεται αυτος που ξερει να λειτουργει τις μηχανες, αλλα αυτος που ξερει να σκεφτεται (εξ ου και ο ορος).

Γιαυτο και το ΕΜΠ, τουλαχιστον στη ΣΗΜΜΥ, τα πρωτα 2 χρονια σε πεθαινει στο μαθηματικο, και οχι κατευθειαν στα συστηματα αυτοματου ελεγχου.

Μαλλον δε θα σουν καλος στα μαθηματικα, φαινεται....

Καλο σου βραδυ.

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥ ΕΜΠ ΤΟ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΥΠΟΘΕΤΟ ΕΔΩ ΚΑΙ 28 ΧΡΟΝΙΑ.ΑΛΛΑ ΓΟΥΣΤΑΡΑ ΝΑ ΚΑΝΩ,ΑΠΟ ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΝΑ.ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΚΟΛΕΓΙΑΚΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ 2 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΛΒΙΩΝΑ ΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΜΕ ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΨΑΧΝΩ.ΤΑ 100-120ε ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΦΟΡΟ ΑΥΛΟ-ΑΟΡΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ.ΑΤΙΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΣΕΣ ΝΑ ΚΤΙΖΩ ΚΑΝΑ ΠΡΥΤΑΝΕΙΟ Η ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΑΛΥΨΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΝΑΝ ΦΕΡΑΡΙ(ΑΣΟΕΕ)ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ(ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ) Η ΧΑΣΙΣΑΚΙ(ΚΡΗΤΗ)ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΑΛΑΠΕΤΕΙΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΙΑΒΑ

SteWIE είπε...

ΟΟΟοοοοκ.