Κυριακή, Οκτωβρίου 12, 2008

260 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΥΠΤΑΜΕΝΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ,ΖΗΤΑΝΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ...ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ...

Απο τις οικογενειες 260 απολυμενων ιπταμενων συνοδων-φροντιστων, ανοιχτη επιστολη προς τον υπουργο μεταφορων ,κυριο Κωστη Χατζηδακη.

Διακόσιοι εξήντα (260) ιπτάμενοι συνοδοί και φροντιστές της Ολυμπιακής Αεροπορίας (Υπεύθυνοι πληρώματος και εκπαιδευτές, με 10.000 ώρες πτήσης), ουσιαστικά ¨απολύθηκαν¨ στις 2/10/2003 με το Ν.3185/03,επι κυβερνησεως ΠΑΣΟΚ .(Με υποχρεωτική πρόωρη μειωμενη συνταξιοδότηση)

Με τον νόμο 3185/03, προβλεπόταν, για όλους τους υποχρεωτικά συνταξιοδοτούμενους, βάσει τον διατάξεων του νόμου, καταβολή κινήτρων από τον «ειδικό Λογαριασμό Αποκρατικοποίησης» της Ολυμπιακής Αεροπορίας.
Δυστυχώς, ακομα και μετα την αλλαγή της κυβέρνησης , δεν δόθηκε κανένα απολύτως κίνητρο στους 260 ιπτάμενους φροντιστές – συνοδούς όπως οι διατάξεις του νόμου προέβλεπαν.
Αμεσως μετα προσελαβε η εταιρεια ισαριθμο αριθμο εποχικου προσωπικου,το οποιο πριν λιγο καιρο μονιμοποιησε.
Αντιγραφω απο τον τυπο τις δηλωσεις που κανατε στις 8/10/08.

''-Σχετικά με τους 260 πρώην εργαζόμενους της Ολυμπιακής,κυριε υπουργε, που ήρθαν το πρωί εδώ. Αυτοί αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα. Υπάρχει στο μυαλό σας σκέψη για ρύθμιση; Μιλάμε για νέους ανθρώπους που έχουν βγει σε πρόωρη σύνταξη.
-Οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται πραγματικά μπροστά σε ένα πρόβλημα που προέκυψε γιατί η λύση του 2003 είχε συνδεθεί με υποθέσεις που σχετιζόταν με το μέλλον και δεν ήταν μια στέρεα νομική λύση. Και αυτή είναι η διαφορά και για τους εργαζόμενους σε σχέση με την τωρινή λύση. Υπό την έννοια ότι τώρα οι εργαζόμενοι ξέρουν πόσα χρήματα θα πάρουν ποιες είναι οι αποζημιώσεις τους, ποιο είναι το ασφαλιστικό τους μέλλον, ποιο είναι το εργασιακό τους μέλλον. Τότε ήταν συνδεδεμένη η αποζημίωσή τους, με τη μελλοντική ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής, η οποία δεν έγινε. Το θέμα, όπως ξέρετε, είναι στα δικαστήρια. Πρέπει να σεβαστούμε, σε κάθε περίπτωση, τη διαδικασία που σχετίζεται με τη Δικαιοσύνη και από εκεί και πέρα είμαι στη διάθεσή τους για περαιτέρω διάλογο. Είναι όμως νομικά ένα θέμα που δεν σχετίζεται με τη σημερινή προσπάθεια ιδιωτικοποίησης."

διαπιστωνω οτι αναγνωριζετε οτι ο νομος που μας απελυσε δεν στηριζοταν σε στερεη νομικα λυση κι οτι δεν αποζημιωθηκαμε γιατι οπως λετε, τοτε δεν εγινε καμμια ιδιωτικοποιηση με την οποια καποιοι ''σοφοι'' ειχαν συνδεσει την απολυση και αποζημιωση μας.
Γνωριζετε πολυ καλα οτι τα δικαστηρια τοτε δεν μας δικαιωσαν και ουτε περιμενουμε κατι διαφορετικο στο μελλον.Επισης η αποκατασταση μας,δεν συνδεεται με την ελληνικη δικαιοσυνη αλλα μπορει να δικαιωθουμε μονο με τροπολογια του υπουργειου μεταφορων .
Αλλα και στην περιπτωση που δικαιωθουμε δικαστικα[μετα απο 7 χρονια,μεχρι να τελεσιδικησει η αποφαση],ποιος θα μας αποζημιωσει κυριε υπουργε;
Η Ο.Α που σε λιγους μηνες δεν θα υπαρχει;
Το οτι πρεπει να σεβαστουμε τις δικαστικες απφασεις κι οτι απο κει και περα ειστε στην διαθεση μας,αδυνατω να το καταλαβω.Δηλαδη,αν δεν δικαιωθουμε 'η κι αν δικαιωθουμε [αλλα δεν θα χουμε απο που να ζητησουμε την αποζημιωση μας],θα 'ρθουμε μετα 7 χρονια να σας συναντησουμε για να βρειτε λυση;
Αφου ειστε ανοιχτος σε διαλογο,δωστε τωρα την λυση κυριε Χατζηδακη,μια εταιρεια που ανηκει στην δικαιοδοσια του υπουργειου μεταφορων και ανηκει στο δημοσιο,δεν μπορει να φερεται με τετοια αναλγησια,οταν ειναι και η μονη υπευθυνη και υπολογη για το σοβαρο προβλημα τοσων οικογενειων.
Δεν δουλευαμε σε ιδιωτικη εταιρεια κυριε υπουργε,σε κρατικη εταιρεια δουλευαμε και το κρατος καλειται τωρα να μας αποκαταστησει.
Εφ'οσον αναγνωριζετε το δικαιο των αιτηματων μας,δεν χρειαζεστε την αποφαση της δικαιοσυνης.
Η δικαιοσυνη αλλωστε,δεχθηκε την συνταγματικοτητα του νομου και δεν μας δικαιωσε τοτε...
Οι εγκριτοι νομικοι συμβουλοι που εχετε,θα μπορεσουν σιγουρα να βρουν τον τροπο να μας αποκαταστησουν τωρα,με την σημερινη ιδιωτικοποιηση.
Αν το θελησετε,μπορειτε να διορθωσετε το εγκλημα που διαπραχθηκε το 2003.
Ισοτητα με τους υπολοιπους σημερινους συναδελφους μας και με τους ελληνες πολιτες γενικα,ζηταμε.Η απολυση μας ειχε σαν συνεπεια

Α) Να χάσουμε το δικαίωμα της «εφάπαξ» αποζημίωσης του Ν 2112 που θα δικαιούμαστε με την ολοκλήρωση της καριέρας μας (25 ετια)
Β) Να αναγκαστούμε να ζήσουμε τις οικογένειες με μια σύνταξη που αντιστοιχεί ουτε στο 1/4 των αποδοχών που θα λαμβάναμε ως εργαζόμενοι ,στερώντας μας το δικαίωμα να ασκήσουμε το επάγγελμα μας για πάντα,ή ενα οποιδηποτε αλλο επαγγελμα.Οσοι απο μας βρισκουν μαυρη εργασια,πρεπει να δεχονται τα μειωμενα μεροκαματα,να δουλευουν χωρις ωραριο και το βασικοτερο δεν εχουν το δικαιωμα να κολλανε πλεον ενσημα.
Γ) Να μας στερηθεί για πάντα το δικαίωμα της πλήρους σύνταξης που έχουν όλοι οι Έλληνες εργαζόμενοι.

Σας ευχαριστουμε και περιμενουμε να μας δικαιωσετε.Η ελληνικη δικαιοσυνη αποφανθηκε οταν προσφυγαμε ζητωντας να γυρισουμε στην δουλεια μας,οτι ο νομος που μας εδιωξε,ηταν συνταγματικος και δεν μας δικαιωσε.Η μονη μας ελπιδα για αποκατατασταση,ειστε εσεις.
Το ελληνικο κρατος και το υπουργειο μεταφορων μας ζημιωσε για ολη μας την ζωη και μονο το ελληνικο κρατος και το υπουργειο μεταφορων,μπορει σημερα να μας αποκαταστησει.

ΠΡΕΖΑ TV
12-10-2008

2 σχόλια:

Καραμαν τζα Fuhrer είπε...



Είσαι απατεώνας!


Μπορεί τα γεγονότα στα οποία αναφέρεσαι να είναι πραγματικά (άγνωστο) αλλά η χρήση της λέξης ¨απολύθηκαν¨, σε καρφώνει.

ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΣΕ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ!

Είσαι βαλτός, αλλά να το ξέρεις, οι "φίλοι" και εργοδότες σου, θα πάνε φυλακή!

Ανώνυμος είπε...

Παλι συνεχιζεις κι εδω τις βλακειες σου.Στο ειπα και σε αλλο blog,οτι οταν αναφερομαστε σε γεγονοτα που αφορουν πολλα ατομα,χρησιμοποιουμε και τριτο προσωπο.
Ρωτα τον ΒΕΡΕΛΗ για τον νομο
.
«Με τον Ν. 3185/2003,
που εξαναγκασε να σε υποχρεωτικη μειωμενη συνταξη νεους ανθρωπους[ΠΟΥ ΑΝ ΗΘΕΛΑΝ,ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΝ για την μειωμενη,αλλα δεν ηθελαν να γινουν συνταξιουχοι σ'αυτην την ηλικια.
Δεν μας εκανε χαρη το κομμα που με λυσσα υπερασπιζεσαι,πατησε πανω στο ασφαλιστικο μας και μας εδιωξε.
Τουλαχιστον Ο Βερελης,μετα ειχε την εντιμοτητα να παραδεχθει οτι μας αδικησε.
Εσυ χωρις να ξερεις τα γεγονοτα,εκτιθεσαι σαν ανεγκεφαλος που εισαι και βριζεις και απειλεις.
Τραβα ρωτα τον Βερελη καημενε και μην γραφεις βλακειες.
Αθελουσια εξοδο εκανε σε μας και μας απαγορεψε να δουλεψουμε σε οποιαδηποτε δουλεια μετα,νομιμα,με ενσημα.
Κακομοιρε ανεγκεφαλε,ρωτα πριν εκτεθεις.
Μια πρωην εργαζομενη,που της στερηθηκε το δικαιωμα να παρει οταν γερασει πληρη συνταξη που δικαιουνται και οι αλλοδαποι στην χωρα μας.