Τρίτη, Οκτωβρίου 28, 2008

ΤΟ ΠΡΕΖΑ TV ΚΡΕΜΑΣΕ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ...ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ...ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ...ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ (ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ)

ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΜΕ ΝΑΙ
Και τα μυαλα...στην ασφαλτο!!!

ΠΡΕΖΑ TV
28-10-2008

109 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Preza!!!


Nomizw oti to spiti sou einai anapoda!


Ahhhh twra to briko

8es na mas peis oti to kefali sou einai o kolo sou Kai to Myalo sou kwlos!!!!


Xaxxaxaxaxxaxax

anegkefaloi proodeutikarades!!!


Kai sto xioumor pisw eisastai

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Ενω εσεις οι εξυπνοι ειστε πολυ μπροστα...Μπραβο...Γαμω το χιουμορ λεμε....

SteWIE είπε...

Μλκα Ανωνυμε το χιουμορ σου μας κανει σκονη.

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Γαμησετα.Παγωτο εχω μεινει....

Ανώνυμος είπε...

RE PREZA ANTIGRAFEIS THN ELLHNOFRENEIA

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Ειδες...Ξεπεσαμε στο χιουμορ που παραγει ο Αλαφουζος...
Διαπλεκομενοι ειμαστε...Αστα να πανε...

Ανώνυμος είπε...

Ασε ρε πρέζα.Κάνε το πραγματικά πρώτα στο δικό σου σπίτι αυτό και μετά μπορεί να το κάνουν και οι άλλοι.τι θές να μας πάρει όλη η γειτονιά στο ψιλό και να μας πετάνε και ντομάτες.Ασε που θα σταμπάρουν και οι φασίστες το σπίτι μας.ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Ανώνυμος είπε...

eirhnh ymhn tekna mou!
xaxaxaxaxaxaxa

Clandestino είπε...

Είναι άλλο πράγμα ο μηδενισμός και άλλο πράγμα η ορθή ανάγνωση της ιστορίας. Άλλο να κάνεις το στρατιωτάκι στην παρέλαση και άλλο να τιμάς αυτούς που πρέπει με τον τρόπο που πρέπει. Σε καμία περίπτωση δεν τιμάς κανέναν αγωνιστή, χλευάζοντας μια επέτειο. Γιατί οι επέτειοι δεν ανήκουν σε εμάς, αλλά στους νεκρούς.

Μιχάλης είπε...

Εγω παντως δεν εχω προβλημα με τους ελληνες που βαζουν σημαια αυτες τις μερες. Δικαιωμα τους αναφαιρετο να την βαλουν οπου θελουν. Στο μπαλκονι, στην αυλη τους, ακομη και στον πατο τους..

Ανώνυμος είπε...

ρε αθεόφοβε, ανάποδα την έβαλες;

φαντάζομαι ότι μετά τη φωτό, την κατέβασες για να μην στο αναγνωρίσουν
το σπίτι και στο κάνουν λαμπόλυαλο.

και τι κατάλαβες;

το έπαιξες αντίσταση;

Πλέον ο διαφορετικός
είναι αυτός που υποστηρίζει κάτι.

ο φανατικός πάντα θα είναι γελοίος,

και φυσικά εγώ που τα γράφω είμαι ο μαλάκας που μιλάει πίσω από ένα πισι.

Αλλά εγώ το παραδέχομαι!

cheers

Ανώνυμος είπε...

xronia polla preza, kalh mas epeteio.
to galanoleuko kontari einai ola ta lefta (kits). egw nomizw oti antegrapses tous slayer, alla as einai pali kataferes na prokaleseis tous filous mas ta zwa. xexe

silentscream

hackaday είπε...

εμείς πότε θα πούμε όχι σε όλο αυτό το μπάχαλο που είναι στη βουλή και στους παρατρεχάμενους τους;

spyros1000 είπε...

μπραβο ρε μαλακα,θες και χειροκροτημα τωρα??
αυτες οι μαλακιες θα μας φανε..
ωρες ωρες ρε νικολα με βγαζεις εξω απο τα ρουχα μου ειλικρινα..
αν σε λενε ακομα νικολα κι οχι χασαν αχμετ μουφτιογλου!!!

Billy Mouse είπε...

ρε μεγαλε ενταξει δεν ειμαστε τιποτα φασισταρια και καραβαναδες που μας παπαριζουν με δηθεν ηρωισμους και αρχιδιες,αλλα τουλαχιστον τη συγκεκριμενη μερα σεβασου την ειναι 1 μνημοσυνο που πεθαναν καποιοι ανθρωποι που ουτε φασιστες ηταν ουτε καραβαναδες,απλα δεν θελαν να τους στερησουν την ελευθερια ουτε λεπτο.να φανταστω οτι ο δικος σου παππους την ειχε κανει κοπανα στις αμερικες,ή οτι ηταν δοσιλογος;τουλαχιστον ο δικος μου ηταν στον ΕΛΛΑΝ.σεβασου αυτους.

Ανώνυμος είπε...

Μανταρίνι έχεις όλα τα δίκια του κόσμου φίλε (από το πιο κάτω πόστ).
Την παρέλαση την κάνουμε υποτίθεται για να γνωρίζουν οι μαθητές πως κάποτε οι ηρωές μας έδιωξαν το φασισμό από την Ελλάδα.
Έτσι λοιπόν, να τους βάζετε κάθε χρόνο να παρελάζουν σαν τα αυτόματα μπροστά στον Ψωμιάδη και τον Άνθιμο μπας και συνειδητοποιήσουν ότι τελικά δεν τον διώξαμε.

Ανώνυμος είπε...

anarxo-malakes pigate na kanetai plaka kai o 1os anwnimos sas pire tin par8enia kai sas 3eftelise wpos pragmatika sas anoikei!

Pragmatika oi patriwtes kabala einai zwa opws panta kai seis pisw kai kataidrwmenoi!


hahahhahahahhahahahhah

Hli8ia midenika!

Oso gia sena stewie exw kairo na sinatisw tetoio ili8io anegkefalo malaka!!


hahhahahahahhahahahah

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!


ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ...


ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Πρεζάκι ΤΣΥΡΙΖΑκι και μην ξεχνάς ότι οι Τούρκοι στρατηγοί στρέφονται εναντίον του Ελληνικού πατριωτισμού, ωχ τι το ήθελα φόρεσες κιόλας φερεντζέ χανουμάκι;

Laplace είπε...

κ εγω αν κ συμφωνω σε πολλα με Πρεζα,μαλακια αυτη η αναρτηση του..

σεβασμος ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΜΒΟΛΟ,ακομα κ αν δεν πιστευουμε σε αυτα..για καποιους ειναι ιερα..

ακομα κ στην τουρκικη σημαια,ΣΕΒΑΣΜΟΣ,ειναι ιερη για καποιους..

γενικα,χωρις σεβασμο,δεν κανουμε τπτ στην ζωη μας..
κ κυριως σεβασμο στον αντιπαλο..

k φυσικα αναρχικος δεν ειναι οποιος δειχνει ΑΣΕΒΕΙΑ..

κ φυσικα ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΣΥΝ,οι μεγαλοι αυτοι ρουφιανοι κ ρατσιστες με καθε τι ελληνικο περισσοτερο απο καθε αλλο κομμα..

Ανώνυμος είπε...

Το "ΟΧΙ" πιο επίκαιρο από ποτέ..
"Αλλη μια επετειος του "ΟΧΙ" εφτασε.


Για αλλους ημερα μνημης και τιμης, για αλλους απλη αργια. Δυστυχως, οσο περνανε τα χρονια και ξεθωριαζουν σιγα-σιγα τα γεγονοτα εκεινης της εποχης, θεωρουμε οτι η συγκεκριμενη γιορτη ειναι μαλλον παρωχημενη. Γελιομαστε ομως. Γιατι, ειδικα σημερα, ειναι πιο επικαιρη απο ποτε.
Τωρα ειναι που πρεπει να πουμε "ΟΧΙ" σε προσωπα και καταστασεις. Ισως οχι πολεμωντας στα βουνα της Πινδου, αλλα ακομα και στην καθημερινη μας ζωη. Σαν απογονοι των ηρωικων πολεμιστων του 1940, εχουμε χρεος να πουμε:




-ΟΧΙ στο ξεπουλημα της χωρας μας σε εγχωριους και αλλοδαπους καλοθελητες. Ποναμε την πατριδα μας και θα αντισταθουμε σ'οποιονδηποτε τολμησει ν'ακουμπησει εστω μια σπιθαμη γης απ'αυτην.
-ΟΧΙ στους συμβιβασμους, στις "ενδιαμεσες συμφωνιες" και στις δηθεν διαπραγματευσεις με θρασυδειλους γειτονες, που θελουν να μας κλεψουν τα παντα κι εμεις απλα...συζηταμε το ποσο θα μας απομεινει τελικα. Τερμα στη δουλικοτητα, την υποχωρητικοτητα και το ραγιαδισμο της εξωτερικης μας πολιτικης.
-ΟΧΙ στην αποβλακωση, την αποχαυνωση και την πλυση εγκεφαλου των διαφορων ανθελληνικων κεντρων. Θελουν να μας κανουν να ξεχασουμε τις ριζες μας, να ντρεπομαστε που ειμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ και να αποχρωματιστουμε εντελως εθνικα.
-ΟΧΙ στους γραικυλους, τους πουλημενους εγχωριους Εφιαλτες, τις προδοτικες "συνιστωσες", τα μεταλλαγμενα κομματα-τσιρακια της νεας ταξης που προσπαθουν να μας πεισουν οτι νοιαζονται για το καλο μας, αλλα ουσιαστικα το μονο που τους ενδιαφερει ειναι η πληρης καταρρευση των εθνικων μας αντιστασεων και η μετατροπη μας σε πειθηνια οργανα του "πολυπολιτισμικου παραδεισου" που ονειρευονται.
-ΟΧΙ στην ισοπεδωση και απαξιωση της Ορθοδοξης Χριστιανικης κληρονομιας και πιστης μας, μεσω της σκανδαλολογιας & λασπολογιας εναντιον ιερωμενων και μοναστηριων. Ειτε αρεσει σε καποιους ειτε οχι, η θρησκευτικοτητα ειναι αναποσπαστο κομματι της ψυχοσυνθεσης μας ως λαος και κανεις λυσσασμενος αθεος δε μπορει να μας την αφαιρεσει.
-ΟΧΙ στη δικτατορια των ελεγχομενων Μμε, που μας σερβιρουν κουτοχορτο και πληρως φιλτραρισμενες "ειδησεις". Δε θελουμε κατευθυνομενους τηλε-εισαγγελεις, αλλα πραγματικους δημοσιογραφους που να λενε την αληθεια, οντας ανεξαρτητοι απο τους γνωστους 5-10 νταβατζηδες-μεγαλοκαρχαριες του συστηματος.
-ΟΧΙ στη λησμονια των αγωνων εκεινων των ηρωικων φανταρων, που πολεμησαν σε φοβερες συνθηκες για να ειμαστε εμεις σημερα ελευθεροι. Δεν ντρεπομαστε ουτε για τον Ιωαννη Μεταξα, ουτε για τις σημαιες που βαζουμε στο μπαλκονι μας. Ειμαστε πατριωτες και το λεμε χωρις δισταγμο μηπως μας χαρακτηρισουν "φασιστες","ρατσιστες" και λοιπες αηδιες. Αν ειναι εγκλημα να εισαι υπερηφανος για τη χωρα σου και να ενδιαφερεσαι γι'αυτην, τοτε ναι, ειμαστε οι χειροτεροι εγκληματιες.
-ΟΧΙ στην καταστροφη, απαξιωση και ελεγχο της Παιδειας απο επαγγελματιες καταληψιες-δηθεν "αγωνιστες", κομματοσκυλα καθηγητες και βλακονεοελληνες γονεις. Δεν εχει κανεις το δικαιωμα να καταλαμβανει, να καταστρεφει και να οικειοποιειται δημοσια περιουσια, που εχει πληρωσει με κοπο και ιδρωτα ο φορολογουμενος ελληνικος λαος.
-ΟΧΙ στη γελοιοποιηση και "ασυλοποιηση" των Πανεπιστημιων, που αντι να αξιοποιουνται ως υψιστο εθνικο κεφαλαιο αφηνονται ερμαιο στα χερια φοιτητοπατερων, στελεχων κομματικων νεολαιων και λοιπων αλητηριων, εκδραμοντων απο Εξαρχεια, Κολωνακι και αλλες "προοδευτικες " περιοχες.
-Τελος, ΟΧΙ στο χλιαρο και πολιτικως ορθο, επομενως πληρως αντεθνικο, εορτασμο της 28ης Οκτωβριου και των υπολοιπων Εθνικων Εορτων. Θα γιορτασουμε σαν ΕΛΛΗΝΕΣ, με ψηλα τις σημαιες, τραγουδωντας δυνατα τον Εθνικο Υμνο και χειροκροτωντας στις Παρελασεις οσους μαθητες τιμουν ακομα εκεινη τη μερα.
Γιατι για εμας, το "ΟΧΙ" δεν ειναι απλως μια λεξη, αλλα κυριως συμβολο Αντιστασης: τοτε στον επιδοξο ξενο κατακτητη, σημερα στους εγχωριους ολετηρες της πατριδας μας..."

Ανώνυμος είπε...

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1940-45

Ανώνυμος είπε...

Stewie είσαι παράξενο αγόρι

V. είπε...

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης και το εθνικόφρον βάψιμο. Στο www.vapsomalliades.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Stewie σου αρέσουν οι άντρες;

Tree Surgeon είπε...

Τα σύμβολα και οι επέτειοι και οι ήρωες και όλες αυτές οι βαρύγδουπες έννοιες είναι τόσο ξεφτιλισμένες που είναι δύσκολο έως αδύνατο να θιχτούν.

Ανώνυμος είπε...

ωραίος τρόπος για να μαζέψεις κόσμο
κα΄τι άλλο πιο προτότυπο
τελικά η μίρλα και ι γρίνια πουλάεί στην χώρα αυτή γρινιάριδες
όλα σας φταίνε

απορώ όταν γεράσετε τι γκρίνια θα βγάζεται

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!


ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ...


ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Stewie σου αρέσουν οι άντρες;

Oxi exei klisi stis katsikes!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

28 Οκτωβρίου: Ημέρα μνήμης, ημέρα τιμής, ημέρα χρέους όλων των Ελλήνων



Σαν σήμερα η Ελλάδα δοξάσθηκε στη σύγχρονη ιστορία.
Σαν σήμερα είπε ΟΧΙ στους δυνάστες, είπε όχι στους καταπατητές, βροντοφώναξε όχι στην παράδοση των αξιών και του χρέους απέναντι στους προγόνους.
Σαν σήμερα οι Έλληνες τιμούν το τεράστιο χρέος τους...
Σαν σήμερα η Ελλάδα γιορτάζει το μεγαλείο της φυλής μας...
Σαν σήμερα σηκώνουμε τα μάτια μας ψηλά και συντάμε τον καταγάλανο ουρανό, όμοιο με τα χρώματα της σημαίας μας, αδούλωτοι και υπερήφανοι, επειδή είμαστε απόγονοι ηρώων, επειδή δεν ξεχνάμε και δεν παραδίδουμε την τιμή μας, επειδή την ιστορία μάθαμε να την γράφουμε οι ίδιοι με το αίμα μας...
Σαν σήμερα λέμε και πάλι όχι στους σύγχρονους εισβολείς, στους βιαστές των μνημείων μας, στους χλευαστές των νεκρών μας...
Σαν σήμερα σβήνουμε τα ψέμματα των προσκυνημένων και τραγουδάμε τον ύμνο στην ελευθερία...
Σαν σήμερα, γονατίζουμε και χαϊδεύουμε τα χώματα της μητέρας πατρίδας μας και αφήνουμε τα δάκρυα χαράς να γίνουν ένα με το ποτισμένο με αίμα ετούτο τόπο...
Σαν σήμερα, η Ελλάδα, κάθε χρόνο, ξαναγεννιέται και θυμίζει σε όλο τον κόσμο πως τα παιδιά της δεν φοβούνται όταν όλοι οι άλλοι κρύβονται, πως τα παιδιά της έχουν αξίες και ιδανικά, πως τα παιδιά της είναι άξιοι απόγονοι της βαριάς και όμορφης κληρονομιάς τους...

Ανώνυμος είπε...

Δὲν εἶναι διαβατάρικο πουλί, ποὺ γιὰ μία μέρα



σχίζει τὰ νέφη καὶ περνᾷ γοργὸ σὰν τὸν ἀγέρα,



οὔτε κισσός, π᾿ ἀναίσθητος τὴν πέτρα περιπλέκει



οὔτ᾿ ἀστραπή, ποὺ σβύνεται χωρὶς ἀστροπελέκι,



δὲν εἶναι νεκροθάλασσα, βοὴ χωρὶς σεισμό,



νοιώθω γιὰ σέ, πατρίδα μου, στὰ σπλάχνα χαλασμό.


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης

Ανώνυμος είπε...

Η Dorothy θα έχει κλειστεί στο ΥΠΕΞ και θα παρακαλά να περάσει αυτή η 'απαίσια' μέρα.
Ο GoGo θα έχει χάσει την μπάλα για το τι γιορτάζουμε σήμερα
και ο Alexis θα ονειρεύεται την Τουρκοβαλκάνια Σουλτανία.

Ανώνυμος είπε...

...κι εκει που αναρωτιομουν ποιος ταχα να πηρε το σφουγγαροπανο απ την βεραντα μας, να σου το τιμημενο στη φωτο να κυματιζει αγερωχα στο μπαλκονι του απο πανω.Μονο μην ξεχασεις φιλε να το ξαναβαλεις εκει που το πηρες γιατι εχω αφησει τη φασινα στη μεση και το χρειαζομαι

Ανώνυμος είπε...

28η Οκτωβρίου 1940 - Ι. Μεταξάς: ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΑ ΤΟ "ΟΧΙ"

….Στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού I. Μεταξά προς ιδιοκτήτες και αρχισυντάκτες του αθηναϊκού τύπου την 30η Οκτωβρίου 1940, μεταξύ άλλων, εξήγησε και γιατί είπε το ΟΧΙ:

(διαβάζω στο "Στη κορυφή της Δόξας" του Γ. Κωστή, Εκδ. Δρόμων)


"... Μετά τον τορπιλισμό της "Έλλης" στις 15 Αυγούστου, διέταξα να βολιδοσκοπηθή το Βερολίνο. Μου διεμηνύθη εκ μέρους του Χίτλερ η σύστασις να αποφύγω οιονδήποτε μέτρον δυνάμενον να θεωρηθή από την Ιταλίαν πρόκλησις. Έκανα το παν.
Εις σχετικός βολιδοσκοπήσεις προς την κατεύθυνση του Άξονος μου εδόθη να εννοήσω σαφώς ότι η μόνη λύσις θα ημπορούσε να είναι μία εκούσια παραχώρησις της Ελλάδος εις την "Νέαν Τάξιν"...
Όταν επέμεινα να κατατοπισθώ ποία θα είναι η παραχώρηση, μου εδόθη να καταλάβω, ότι τούτο συνίστατο εις μερικάς ικανοποιήσεις προς την Ιταλίαν δυτικώς μέχρι Πρεβέζης, ίσως και προς την Βουλγαρία ανατολικώς μέχρι Δεδεαγάτς (Αλεξανδρούπολις).
Δηλαδή δια να αποφύγωμεν τον πόλεμον να γίνωμεν εθελονταί δούλοι και να πληρώσωμεν αυτήν την τιμήν με το άπλωμα του δεξιού χεριού της Ελλάδος προς ακρωτηριασμόν από την Ιταλίαν και του αριστερού από την Βουλγαρίαν.
Φυσικά δεν ήτο δύσκολον να πρόβλεψη κανείς ότι εις μίαν τοιαύτην περίπτωσιν οι Άγγλοι θα έκοβαν και αυτοί τα πόδια της Ελλάδος...
Αυτή η δήθεν προφύλαξις θα ήτο δια την τύχην της εις το μέλλον Ελληνικής φυλής πλέον ολέθρια και από τας χειροτέρας έστω συνεπείας οποιουδήποτε πολέμου. Το δίκαιον λοιπόν δεν θα ήτο με το μέρος της Κυβερνήσεως των Αθηνών, εάν η τελευταία ενήργει κατά τας υποδείξεις του Βερολίνου, που ανέφερα. Το δίκαιον θα ήτο με το μέρος του Ελληνικού Λαού, ο οποίος δικαίως θα κατεδίκαζεν αυτήν και των Άγγλων οι οποίοι, υπερασπίζοντες την ύπαρξίν των, επίσης δικαίως θα ελάμβαναν τα μέτρα που εφέροντο έχοντες μελετήσει, εισακούοντες άλλωστε τας δικαίας αιτιάσεις των Ελλήνων, οίαι θα προέκυπταν εν καιρώ, αν εδίδετο η εύλογος αυτή αφορμή.
Θα εδημιουργούντο έτσι όχι δύο, όπως το 1916, αλλά τρεις αυτήν την φοράν Ελλάδες.

Πρώτη θα ήτο η "επίσημος των Αθηνών", η οποία θα είχε φθάσει εις την πόρωσιν και το κατάντημα, δια να αποφυγή τον πόλεμον, να δεχθή να γίνη εθελοντής δούλος πληρώνουσα μάλιστα την τιμήν αυτήν και με την συγκατάθεσίν της να αυτοακρωτηριασθή τραγικώτατα, παραδίδουσα εις την δουλείαν πληθυσμούς αμιγώς Ελληνικούς και μάλιστα δύναμαι να είπω τους Ελληνικωτέρους των Ελληνικών τοιούτους.

Δευτέρα θα ήτο η πραγματική Ελλάς. Δηλαδή η παμψηφία της κοινής γνώμης του Εθνους, το οποίον ποτέ δεν θα απεδέχετο την εκουσίαν του υποδούλωσιν πληρωνομένην μάλιστα με εθνικόν ακρωτηριασμόν αφόρητον και ισοδυναμούσαν με την οριστικήν ατίμωσιν και μελλοντικήν βεβαί-αν εκμηδένισιν του Ελληνισμού ως εννοίας και οντότητος, εκμηδέ-νισιν πρώτον ηθικήν, και δεύτερον, εν συνεχεία της ηθικής και υλικήν. Το Έθνος ουδέποτε θα συνεχώρει εις τον Βασιλέα και την Εθνικήν Κυβέρνησιν της 4ης Αυγούστου τοιαύτην πολιτικήν.

Τρίτη, τέλος, θα προέκυπτε μία ακόμη Ελλάς, η Ελλάς την οποίαν δεν θα παρέλειπαν να δημιουργήσουν, φυσικά με την επίκλησιν του δημοκρατισμού, οι δημοκρατικοί Έλληνες υπό την κάλυψιν του βρεττανικού στόλου εις τας νήσους Κρήτην και τας άλλας. Η τρίτη Ελλάς, η "δημοκρατική", θα είχε με το μέρος της όχι μόνον την πρόθυμον υποστήριξιν της Αγγλίας, εις την οποίαν θα έδιδε το δικαίωμα να καλύψη τας νήσους μας, καλυπτόμενη και η ίδια εις την Βόρειον Αφρικήν, αλλά θα είχε με το μέρος της και το Εθνικόν δίκαιον. Η ηθική της δύναμις λοιπόν θα απερρόφα μοιραίως την επίσημον Ελλάδα, διότι θα διέθετεν η τρίτη αυτή Ελλάς την ανεπιφύλακτον έγκρισιν και ενίσχυσιν της ανεπισήμου, της "Δευτέρας Ελλάδος", της Εθνικής δημοσίας γνώμης εν τη παμψηφία της.

Έζησα, κύριοι, την περίοδον του Εθνικού Διχασμού, που εδημιουργήθη το 1916, όταν από την κατάστασιν εκείνην προέκυψαν δύο Ελλάδες, η των Αθηνών, και η της Θεσσαλονίκης. Τον κίνδυνον απο μίαν διαίρεσιν της Ελλάδος προκύπτουσαν συνεπεία του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, όπως η διαίρεσις του 1916 προέκυψε συνεπεία του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, μίαν νέαν διαίρεσιν μάλιστα πολύ τραγικωτέραν, διότι όπως την εσκιαγράφησα δεν θα ήτο καν διχασμός αλλά τριχοτομισμός, τον κίνδυνον αυτόν θεωρώ, κύριοι, δια το Έθνος και το μέλλον του ασυγκρίτωςχειρότερον από τον πόλεμον, έστω και αυτόν τον πόλεμον από τον οποίον είναι δυνατόν και δουλωμένη να βγη προσωρινώς η Ελλάς. Λέγω, προσωρινώς, διότι πιστεύω ακράδαντα, ότι τελικώς η νίκη θα είναι με το μέρος μας.

Γιατί οι Γερμανοί δεν θα νικήσουν. Δεν μπορούν να νικήσουν. Υπάρχουν πολλά εμπόδια.
Η Ελλάς είναι αποφασισμένη να μη προκαλέση μεν με κανένα τρόπο κανένα, αλλά και με κανένα τρόπο να μην υποκύψη. Προπαντός είναι αποφασισμένη να υπεράσπιση τα εδάφη της, έστω και αν πρόκειται να πέση. Ήδη δε η απόφασίς της αυτή και η πολιτική της αυτή, χάρις εις την οποίαν απρόκλητα προσεβλήθη, χάρισαν εις τον τόπον και τον Λαόν μας το πλέον ανεκτίμητον των αγαθών και το μεγαλύτερον στοιχείον της δυνάμεως του. Αυτή η πολιτική έδωσεν εις τον Λαόν την απόλυτη ψυχική και πανεθνική ένωση του.
Σήμερα όμως επί πλέον υπάρχουν και μερικοί άλλοι παράγοντες που προδικάζουν την τελική μας νίκη. Η Τουρκία δεν είναι όπως το 1916 σύμμαχος των Γερμανών, είναι σύμμαχος των Άγγλων. Η Βουλγαρία βέβαια ενεδρεύει και τώρα όπως και τότε, αλλά εν πάση περιπτώσει, αυτήν την εποχήν, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν τολμά. Ο καιρός όμως δεν δουλεύει δια τον Άξονα. Δουλεύει για τους αντιπάλους του. Τέλος, δια την Γερμανίαν η νίκη θα ήτο εν πάση περιπτώσει δυνατή μόνον με κοσμοκρατορίαν.
Αλλά η κοσμοκρατορία δια την Γερμανίαν κατέστη οριστικά αδύνατος στην Δουγκέρκη. Ο πόλεμος δια τον Άξονα έχει χαθή από την στιγμήν που η Αγγλία διεκήρυξε: "θα πολεμήσωμεν έστω και μόνοι εις το νησί μας και πέραν των θαλασσών, θα πολεμήσωμεν μέχρι της νίκης".
Αλλά επί πλέον και ημείς οι Ελληνες πρέπει να γνωρίζωμεν ότι δεν πολεμούμεν μόνον δια την νίκην, αλλά και δια την δόξαν.
Λοιπόν ακούστε για να συνεννοηθούμε. Εγώ, κύριοι, όπως επαρκώς σας εξήγησα, ετήρησα μέχρι σήμερον την πολιτικήν του αειμνήστου Βασιλέως Κωνσταντίνου, δηλαδή την πολιτικήν της αυστηράς ουδετερότητος.
Έκανα το παν δια να κρατήσω την Ελλάδα μακράν της συγκρούσεως των μεγάλων κολοσσών.
Ήδη, μετά την άδικον επίθεσιν της Ιταλίας η πολιτική την οποίαν ακολουθώ είναι η πολιτική του αειμνήστου Βενιζέλου. Διότι είναι η πολιτική τού συνταυτισμού της Ελλάδος με την τύχην της Δυνάμεως δια την οποίαν η θάλασσα είναι ανέκαθεν όπως είναι και δια την Ελλάδα, όχι το εμπόδιον που χωρίζει αλλά η υγρά λεωφόρος που συνδέει.

Βέβαια εις την ιστορίαν μας την νεωτέραν δεν είχαμεν μόνον ευγνωμοσύνης λόγους και αφορμάς δια την Αγγλίαν, της οποίας άλλωστε η μεταπολεμική πολιτική των τελευταίων ιδίως ετών είναι πολιτική μεγίστων και ιστορικών Αγγλικών ευθυνών. Αλλά τας ευθύνας της τας αποδίδει η Αγγλία σήμερον με την υπερήφανον αποφασιστικότητα λαού μεγάλου, σώζοντος την ελευθερίαν του κόσμου και του πολιτισμού. Δια την Ελλάδα η Αγγλία είναι η φυσική φίλη και επανειλημμένα εδείχθη προστάτρια, ενίοτε δε η μόνη προστάτρια. Η νίκη θα είναι και δεν μπορεί παρά να είναι δική της. Θα είναι νίκη του Αγγλοσαξονικού κόσμου, απέναντι του οποίου η Γερμανία, αφού έως τώρα δεν ηδυνήθη να επιτυχή οριστικόν αποτέλεσμα, είναι καταδικασμένη να συντριβή. Διότι από τώρα και πλέον ο ορίζων δεν πρέπει να θεωρήται δια τον Αξονα ανέφελος ούτε προς ανατολάς και η Ανατολή είναι πάντοτε μυστηριώδης. Πάντοτε ήτο, αλλά σήμερον υπέρ ποτέ είναι γεμάτη απρόοπτα και μυστήρια. Τελικώς λοιπόν θα νικήσωμεν. Και θέλω, φεύγοντας από την αίθουσαν αυτήν, να πάρετε μαζί σας όλην την δική μου απόλυτη βεβαιότητα ότι θα νικήσωμεν. Εν τούτοις πρέπει να σας επαναλάβω ότι επισημότερον διεκήρυξα από την πρώτην στιγμήν: Η Ελλάς δεν πολεμά δια την νίκην. Πολεμά δια την Δόξαν. Και δια την τιμήν της.
Έχει υποχρέωσιν προς τον εαυτόν της να μείνη αξία της Ιστορίας της.
Η Ιταλία είναι μεγάλη δύναμις. Όταν δε προχθές έγινεν η πρώτη αεροπορική επιδρομή, ομολογώ ότι με έκπληξιν ήκουσα, εις σχετικήν ερώτησίν μου, την απάντησιν ότι τα επιδραμόντα αεροπλάνα ήσαν μόνον Ιταλικά. Αυτό φθάνει να σας δώση να καταλάβετε με ποιες ιδέες μπήκα στον πόλεμο.
Αλλά υπάρχουν στιγμές κατά τις οποίες ένας λαός οφείλει, αν θέλη να μείνη μεγάλος να είναι ικανός να πολεμήση έστω και χωρίς καμιάν ελπίδα νίκης. Μόνον διότι πρέπει. Γνωρίζω ότι ο Ελληνικός Λαός δεν θα ήτο δυνατόν να δεχθή άλλο τι αυτήν την στιγμήν. Διότι είναι ελεύθερος και απερίσπαστος εις την φυσικήν ευθυκρισίαν και υπερηφάνειαν, εφ' όσον δεν εδόθη ευκαιρία να θολωθή η κρίσις του δι' αγοραίων θορύβων και παραπλανητικών εκστρατειών. Εκάμαμε ό,τι ήτο δυνατόν, δια να μη έχωμεν το παραμικρόν άδικον. Και θα εξακολουθήσω μεν την ιδίαν τακτικήν μέχρι τέλους. Σας έχω στο τραπέζι μερικά έγγραφα. Είναι όλαι αι αποδείξεις της Ιταλικής ενέδρας, εκ προμελέτης. Όταν τελειώσω, μπορείτε να τα δείτε. Περιττόν να πάρετε σημειώσεις. Συντομώτατα θα δημοσιευθούν εις την Λευκήν Βίβλον, η οποία διέταξα να εκδοθή το ταχύτερον.
Δεν σας κρύβω, κύριοι, ότι η κατάστασις είναι εξαιρετικά δύσκολη. Μας περιμένουν μάλιστα δοκιμασίαι μεγάλαι. Δια να μη δώσω ευκαιρίαν προς την επιζητουμένην δια παντός τρόπου αφορμήν κατασυκοφαντήσεώς μας ευρέθην υποχρεωμένος να πάρω μίαν απόφασιν εξόχως σοβαράν. Να μη κάνω την επιστράτευσιν, όταν προ καιρού την έζητησε και εξακολούθησεν επανειλημμένως να μου την ζητά το Επιτελείον.
Ο ιταλικός όγκος λοιπόν ευρήκεν απέναντι του δυνάμεις πολύ ασθενείς τουλάχιστον δια την κρούσιν των πρώτων ημερών. Ο ρόλος σας είναι σήμερον μεγάλος και επισημότατος. Μη χάνετε το θάρρος σας, οτιδήποτε και αν γίνη. Διότι άλλως είναι αδύνατον να φανήτε άξιοι του λαού σας και του καθήκοντος σας, το οποίον είναι να συντηρήσετε την ιερή φλόγα του Ελληνικού Λαού, να βοηθήσητε τον μαχόμενον στρατόν, να υπάρξητε συνεργάται της Κυβερνήσεως ό, τι και αν αισθάνεσθε δι' αυτήν. Πρέπει να πιστεύσητε 'σείς για να μπορέσητε να μεταδώσητε την πίστιν εις το κοινόν σας, μολονότι αυτήν την φοράν έχομεν όλοι μας να πάρωμεν από τον Ελληνικόν Λαόν, από το απερίγραπτον θάρρος του, και όχι να του δώσωμεν.
Θέλω ακόμη να σας ειπώ κάτι. Ξέρω με βεβαιότητα ότι από την φοβεράν αυτήν δοκιμασίαν η Ελλάς θα υποφέρη. Ξέρω όμως επίσης με βεβαιότητα ότι τελικώς θα εξέλθη όχι μόνον ένδοξος αλλά και μεγαλύτερη. Θα προσέξατε το τηλεγράφημα του κ. Τσώρτσιλ το οποίον εδημοσιεύθη σήμερον εις τας εφημερίδας, ανακοινωθέν από το Υπουργείον των Εξωτερικών. Λοιπόν επιθυμώ να σας τονίσω τούτο: Εκείνοι οι οποίοι εις το τηλεγράφημα αυτό δεν βλέπουν γραπτήν την επιβεβαίωσιν άγραφου συμφωνίας δια τα Δωδεκάνησα, δεν ξέρουν να διαβάζουν μέσα από τις γραμμές. Και κάτι άλλο ακόμη. Τα Δωδεκάνησα προδικάζουν..."

Ανώνυμος είπε...

Ω ΕΛΛΑΣ Η ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ
ΤΙ ΓΑΙΔΑΡΟΥΣ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΩΡΑ

Γ.ΣΟΥΡΗΣ ...τότε,αλλα και σήμερα πάντα επίκαιροσ

Ανώνυμος είπε...

Η Εφημ. "Il Tempo" στις 18 Ιουλ. 1944, δημοσίευσε τα Πρακτικά του Ιταλικού Πολεμικού Συμβουλίου, που έλαβε χώρα στις 15 Οκτωβρίου 1940, στο Pallazzo Venezia, υπό την προεδρία του Μουσολίνι ο οποίος αναφερόμενος στον σχεδιασμό της επιχείρησης εναντίον της Ελλάδος, θα πεί μεταξύ των άλλων:

«Είναι μια επιχείρηση που ωρίμασε μέσα μου επί μακρόν, μήνες και μήνες, πριν από την είσοδο μας στον πόλεμο και πριν ακόμα από την έναρξη του πολέμου.»

Τη δολιότητα αυτή με αποδεικτικά στοιχεία και με ειλικρίνεια (ακόμα και κάποια ενοχή) θα περιγράψει στο βιβλίο του ο ιταλός πρεσβευτής τότε στην Αθήνα Emmanuele Grazzi. (Η Αρχή του Τέλους).

«Μια μεγάλη χώρα. αφού εγγυήθηκε αυθόρμητα σε μια μικρότερη χώρα ότι θα σεβασθεί τα σύνορά της και ότι δεν θα αναλάβει την πρωτοβουλία στρατιωτικών μέτρων εις βάρος της, αφού της παρέσχε άφθονες, χωρίς καν να της ζητηθούν, εκδηλώσεις εγκαρδιότητας και φιλίας, αποφασίζει αιφνιδιαστικά να της επιτεθεί, από καθαρά κατακτητικό πνεύμα και πνεύμα βίαιης επιβολής επικαλούμενη για να δικαιολογήσει την επίθεσή της, μηδαμινές και ψευδέστατες προφάσεις. Η μικρή χώρα, διατηρώντας όλες της τις δυνάμεις μέχρις εσχάτων, χαλυβδώνοντας όπλα και καρδιές σε μια αρραγή ενότητα, αντιστέκεται νικηφόρα στην επίθεση, καταφέρει στην μεγάλη χώρα βαρύτατες απώλειες αίματος, απώλειες ολικές, εδαφικές και γοήτρου και δεν υποκύπτει παρά μόνο όταν μια άλλη χώρα, ακόμα μεγαλύτερη από την ποώτη, της επιτίθεται από τα νώτα και την συνθλίβει.
»Αυτή είναι η Ιστορία της Ιταλικής επιθέσεως κατά της Ελλάδος. Είναι ο αρχαίος μύθος του ποοβάτου και του λύκου με την παραλλαγή ότι το πρόβατο, αντί να αφήσει τον Λύκο να το καταβροχθίσει, του τρίζει θαρραλέα τα δόντια και κατορθώνει να του αντισταθεί γενναία...».

Ανώνυμος είπε...

steWIE τρελόπαιδοοοο, που είσαιιι;

Ανώνυμος είπε...

Ω ΕΛΛΑΣ Η ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ

ΤΙ ΓΑΙΔΑΡΟΥΣ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΩΡΑ

Γ.ΣΟΥΡΗΣ ...


1:05 Profitikos gia sena o Souris!

Ανώνυμος είπε...

Ο Τσιάνο, γαμπρός του Μουσολίνι, δεύτερος στη φασιστική ιεραρχία και υπουργός Εξωτερικών, την 4η Δεκεμβρίου 1940, σημείωνε στο Ημερολόγιο του:



"Ο Sorice τηλεφωνεί νωρίς ότι χάσαμε το Πόγραδετς και ότι οι Έλληνες διέσπασαν τις γραμμές μας. Έπειτα αναγγέλλει ότι ο Soddu σχημάτισε τη γνώμη ότι "κάθε στρατιωτική δράσις έχει γίνει αδύνατη και ότι η κατάστασις πρέπει να λυθή με πολιτική παρέμβαση ". Ο Μουσσολίνι με κάλεσε στο Παλάτσο Βενέτσια. Ποτέ δεν τον είδα τόσο καταβεβλημένο. Μου λέγει: "Εν τοιαύτη περιπτώσει δεν γίνεται πια τίποτε. Είναι παράλογο και γελοίο, αλλά έτσι είναι. Πρέπει να ζητήσουμε ανακωχή με τη μεσολάβηση του Χίτλερ". Αδύνατο. Ο πρώτος όρος που θα θέσουν οι Έλληνες θα είναι η προσωπική εγγύησις του Φύρερ ότι δεν θα επιχειρηθή πλέον τίποτα εναντίον τους. Παρά να τηλεφωνήσω στον Ρίμπεντροπ, προτιμώ να τινάζω τα μυαλά μου στον αέρα. Μα φτάσαμε πράγματι στην πανωλεθρία; Μήπως ο αρχιστράτηγος πέταζε τα όπλα πριν από τους στρατιώτες; Δεν είμαι εις θέσιν να δώσω συμβουλές στα στρατιωτικά, αλλά λογικώς αν η ήττα δεν είναι ακόμη πλήρης, μου φαίνεται ότι με τη Στρατιά Τζελόζο θα ήταν δυνατόν να σχηματίσουμε ένα προγεφύρωμα στον Αυλώνα και, με καινούργιες δυνάμεις, μια γραμμή αμύνης στο Σκούμπη. Αυτό που έχει σημασία, σήμερα, είναι να ανθέξουμε και να κρατηθούμε στην Αλβανία. Ο χρόνος θα δώση τη νίκη, αν όμως υποχωρήσουμε, είναι το τέλος.

Ο Μουσσολίνι με ακούει και αποφασίζει να κάνη μια τελευταία απόπειρα. Στέλνει τον Καβαλέρο επί τόπου. Ύστερα, πάνω σε μια καινούργια κρίση αποκαρδιώσεως, μου λέγει: "Κάθε άνθρωπος διαπράττει στη ζωή του ένα μοιραίο λάθος. Και το διέπραζα και εγώ, δίνοντας πίστη σ' αυτά που μούλεγε ο στρατηγός Βισκόντι Πράσκα. Μα πώς να μην την πάθω, όταν ο άνθρωπος αυτός φαινόταν τόσο σίγουρος για τον εαυτό του και όταν όλοι οι συντελεσταί της επιχειρήσεως εγγυόνταν την επιτυχία της; Το ανθρώπινο υλικό, με το οποίο δουλεύω, είναι άχρηστο και δεν αξίζει τίποτα".

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΗΡΩΕΣ
ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ....ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ
ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ
ΚΑΙ ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΑ

ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΙΜΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΒΙΛΕΣ
ΚΑΙ ΦΟΥΣΚΟΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΙΣ ΟΦ ΣΙΟΡ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΓΑΜΑΝ ΚΑΙ ΔΕΡΝΟΥΝ

ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΘΕΟ

ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΣΤΕΝΗ ΙΣΟΒΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΟΣΜΟΪΣΤΟΡΙΚΟ «ΟΧΙ» ΤΟΥ 1940

Εμείς τα παιδιά του 1940 κάθε τέτοια εποχή θυμόμαστε την συγκλονιστική Εποποιεία της 28ης Οκτωβρίου 1940 και της Εθνικής μας Αντίστασης . Τότε που σύσσωμο το Ελληνικό Έθνος είπε το Κοσμοϊστορικό ΟΧΙ στην φασιστική Ιταλία και στην Ναζιστική Γερμανία. Από τότε πέρασαν 66 χρόνια και τα παιδιά εκείνης της εποχής μπήκαμε στην Τρίτη ηλικία , αλλά ποτέ δεν ξεχάσαμε εκείνη την Μεγάλη Ημέρα. Μέσα σ’ ένα ξέφρενο παραλήρημα από ενθουσιασμό, εθνικό παλμό και υπερηφάνεια βαπτισθήκαμε στην προαιώνια ένδοξη Ιστορία του Ελληνικού Έθνους. Εμείς τα παιδιά εκείνης της εποχής αντί να ζαρώσουμε απο τον φόβο και να σκεφθούμε τις συνέπειες του πολέμου, είπαμε το δικό μας ΟΧΙ . Τέρμα η καλοπέραση , τα μαθήματα , το παιχνίδι, η παιδική αφέλεια. Σε λίγο ζήσαμε τις κακουχίες, την πείνα , την γύμνια, την προσφυγιά και το συνεχές κρυφτούλι με τον θάνατο. Εκείνη την ημέρα γίναμε άνδρες. Έκτοτε παρακολουθούσαμε τα πολεμικά ανακοινωθέντα. Είχαμε πλήρη συναίσθηση της μεγάλης μάχης που μας έλαχε ο κλήρος να δώσουμε μαζί με τους πατεράδες μας και τους μεγαλύτερους αδελφούς μας. Και μιμηθήκαμε τους αρχαίους μας προγόνους . Μολών Λαβέ! Θυμάμαι οι φαντάροι μας με τα πενιχρά μέσα της εποχής πήραν από την Αστυνομία τις ατομικές προσκλήσεις της επιστράτευσης και έτρεχαν αμέσως στο πλησιέστερο έμπεδο να παρουσιασθούν. Στα πρόσωπα τους ήταν ζωγραφισμένο το χαμόγελο και η αποφασιστικότητα της Νίκης . Όταν ξεκινούσαν τα τραίνα σηκώνονταν ουρανομήκεις παιάνες με εμβατήρια, γιατί ακόμη δεν είχαν κυκλοφορήσει τα τραγούδια της εθνικής μας αοιδού , της αξέχαστης Σοφίας Βέμπο. Σε λίγο αντήχησε και η ιαχή της Νίκης ΑΕΡΑ...Αλλά τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από εκείνη την ημέρα που ήτο η μεγαλύτερη ημέρα της ζωής μας. Το παράδειγμα της Ελλάδος που μόνη και αβοήθητη στάθηκε εκ των πρώτων νικηφόρα στον Αξονα έστειλε ρίγη συγκινήσεως στους ξένους που δεν πίστευαν ότι μιά μικρή χώρα σαν την Ελλάδα θα πρόβαλε αντίσταση στις σιδηρόφρακτες στρατιές του άξονα. Το πράγμα φάνταζε σκέτη τρέλλα. Και τότε έγιναν χείμμαρος οι δηλώσεις των ηγετών των διαφόρων κρατών: (Πηγή:Ανθολόγιον Πατριδογνωσίας, Μενελάου Παγουλάτου)

Κάρολος ντέ Γκώλ, Charles de Gault 1890-1970 Πρόεδρος τής Γαλλικής Δημοκρατίας 1958-1969, αρχηγός τής Γαλλικής Αντίστασης κατά τόν Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

«Αδυνατώ νά δώσω τό δέον εύρος τής ευγνωμοσύνης πού αισθάνομαι γιά τήν ηρωική αντίσταση τού Λαού καί τών ηγετών τής Ελλάδος.» (Από ομιλία του στό Γαλλικό Κοινοβούλιο μετά τήν λήξη τού Β' Παγκοσμίου Πολέμου.)

Μωρίς Σουμάν, Maurice Schumann 1911-1992 Υπουργός των εξωτερικών τής Γαλλίας 1969-1973, Μέλος τής Γαλλικής Ακαδημίας 1974

«Η Ελλάδα είναι τό σύμβολο της μαρτυρικής υποδουλωμένης, ματωμένης, αλλά ζωντανής Ευρώπης…Ποτέ μιά ήττα δέν υπήρξε τόσο τιμητική γιά κείνους πού τήν υπέστησαν» (Από μήνυμά του πού απηύθηνε από τό BBC τού Λονδίνου στούς υποδουλωμένους λαούς τής Ευρώπης στίς 28 Απριλίου 1941, ημέρα πού ό Χίτλερ κατέλαβε τήν Αθήνα ύστερα από πόλεμο 6 μηνών κατά τού Μουσολίνι καί έξι εβδομάδων κάτα τού Χίτλερ.)

Στάλιν, Joseph Vissarionovich Tzougasvili Stalin 1879-1953 Αρχηγός τής Σοβιετικής Ενώσεως από τό 1924 έως 1953

«Λυπάμαι διότι γηράσκω καί δέν θά ζήσω επί μακρόν διά νά ευγνωμονώ τόν Ελληνικόν Λαόν, τού οποίου ή αντίστασις έκρινε τόν 2ον Παγκόσμιον Πόλεμον.» (Από ομιλία του πού μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Μόσχας τήν 31 Ιανουαρίου 1943 μετά τήν νίκη τού Στάλιγκραντ καί τήν συνθηκολόγηση τού στρατάρχου Paulus.)

Μόσχα, Ραδιοφωνικός Σταθμός

«Επολεμήσατε άοπλοι καί ενικήσατε, μικροί εναντίον μεγάλων. Σας οφείλουμε ευγνωμοσύνη, διοτι εκερδίσαμε χρόνο γιά να αμυνθούμε. Ως Ρώσοι καί ως άνθρωποι σας ευχαριστούμε». (Οταν ο Χίτλερ επετέθη κατά τής Ε.Σ.Σ.Δ.)

Γεώργης Ζουκώφ, Georgy Constantinovich Joucov 1896-1974 Στρατάρχης τού Σοβιετικού Στρατού

«Εάν ό Ρωσικός λαός κατόρθωσε να ορθώσει αντίσταση μπροστά στίς πόρτες τής Μόσχας, νά συγκρατήσει καί νά ανατρέψει τόν Γερμανικό χείμαρρο, τό οφείλει στόν Ελληνικό Λαό, πού καθυστέρησε τίς Γερμανικές μεραρχίες όλον τόν καιρό πού θά μπορούσαν νά μας γονατίσουν. Η γιγαντομαχία τής Κρήτης υπήρξε τό κορύφωμα τής Ελληνικής προσφοράς.» (Απόσπασμα από τά απομνημονεύματά του γιά τόν Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.)

Μπενίτο Μουσολίνι, Benito Mousolini 1833-1945 Πρωθυπουργός τής Ιταλίας 1922-1945

«Ο πόλεμος μέ τήν Ελλάδα απέδειξεν ότι τίποτε δέν είναι ακλόνητον είς τά στρατιωτικά πράγματα καί ότι πάντοτε μάς περιμένουν εκπλήξεις.» (Από λόγο πού εκφώνησε στίς 10/5/1941.)

Αδόλφος Χίτλερ, Hitler 1889-1945 Αρχηγός τού Γερμανικού κράτους 1889-1945

«Χάριν τής ιστορικής αληθείας οφείλω νά διαπιστώσω ότι μόνον οί Ελληνες, εξ' όλων τών αντιπάλων οί οποίοι μέ αντιμετώπισαν, επολέμησαν μέ παράτολμον θάρρος καί υψίστην περιφρόνησιν πρός τόν θάνατον….» (Από λόγο πού εκφώνησε στίς 4 Μαίου 1941 στό Ράιχσταγκ.)

Σέρ Αντονυ Ηντεν, Sir Robert Antony Eden 1897-1977. Υπουργός Πολέμου καί Εξωτερικών της Βρεταννίας 1940-1945, Πρωθυπουργός της Βρεταννίας 1955-1957

«Ασχέτως προς ότι θα πουν οι ιστορικοί τού μέλλοντος, εκείνο το οποίον μπορούμε να πούμε εμείς τώρα, είναι ότι η Ελλάς έδωσε αλησμόνητο μάθημα στόν Μουσολίνι, ότι αυτή υπήρξε η αφορμή τής επανάστασης στήν Γιουγκοσλαβία, ότι αυτή εκράτησε τούς Γερμανούς στο ηπειρωτικό έδαφος καί στήν Κρήτη για έξι εβδομάδες, ότι αυτή ανέτρεψε τήν χρονολογική σειρά όλων τών σχεδίων τού Γερμανικού Επιτελείου καί έτσι έφερε γενική μεταβολή στήν όλη πορεία τού πολέμου καί ενικήσαμε.» (Από λόγο του στό Βρετανικό κοινοβούλιο στίς 24/09/1942.)

Τσώρτσιλ, Winston Churchil 1874-1965 Πρωθυπουργός τής Μεγάλης Βρετανίας κατά τόν Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

«Η λέξη ηρωισμός φοβάμαι ότι δέν αποδίδει τό ελάχιστο εκείνων τών πράξεων αυτοθυσίας τών Ελλήνων, πού ήταν καθοριστικός παράγων τής νικηφόρου εκβάσεως τού κοινού αγώνα τών εθνών, κατά τόν Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, διά τήν ανθρώπινη ελευθερία καί αξιοπρέπειαν.» …….. «Εάν δέν υπήρχε η ανδρεία τών Ελλήνων καί ή γενναιοψυχία τους, ή έκβαση τού Β' Παγκόσμιο Πολέμου θά ήταν ακαθόριστη.» (Από ομιλία του στό Αγγλικό κοινοβούλιο στίς 24 Απριλίου 1941.)

«Μέχρι τώρα λέγαμε ότι οί Ελληνες πολεμούν σάν ήρωες. Τώρα θά λέμε: Οί ήρωες πολεμούν σάν Έλληνες.» (Από λόγο πού εκφώνησε από τό BBC τίς πρώτες ημέρες τού Ελληνοιταλικού πολέμου.)

«Μαχόμενοι οί Έλληνες εναντίον τού κοινού εχθρού θά μοιρασθούν μαζί μας τά αγαθά τής ειρήνης.» (Από λόγο πού εξεφώνησε στίς 28 Οκτωβρίου 1940, όταν επετέθη ή Ιταλία κατά τής Ελλάδας.)

Σέρ Χάρολδ Αλεξάντερ, Sir Harold Leofric George Alexander 1891-1969 . Βρετανός Στρατάρχης κατά τόν Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

«Δέν θά ήταν υπερβολή νά πούμε ότι ή Ελλάς ανέτρεψε τό σύνολο τών σχεδίων τής Γερμανίας εξαναγκάσασα αυτήν νά αναβάλει γιά έξι εβδομάδες τήν επίθεση κατά τής Ρωσίας. Διερωτώμεθα ποιά θά ήταν ή θέση τής Σοβιετικής Ενώσεως χωρίς τήν Ελλάδα.» (Από ομιλία του στό Βρετανικό κοινοβούλιο στίς 28 Οκτωβρίου 1941.)

Γεώργιος ΣΤ' (1898-1952) Βασιλεύς τής Μεγάλης Βρετανίας 1936-1952

«Ο μεγαλοπρεπής αγών τής Ελλάδος, υπήρξε ή πρώτη μεγάλη καμπή τού Β' Παγκοσμίου Πολέμου.» (Από λόγο του στο κοινοβούλιον τόν Μάιον 1945.)

Φραγκλίνος Ρούσβελτ, Roosvelt 1882-1945 . Πρόεδρος τών Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής 1932-1945

«Εις τήν Ελλάδα παρασχέθη τήν 28ην Οκτωβρίου 1940 χρόνος τριών ωρών διά ν'αποφασίσει πόλεμον ή ειρήνην, αλλά καί τριών ημερών ή τριών εβδομάδων ή και τριών ετών προθεσμία νά παρείχετο, ή απάντησις θά ήτο ή ίδια.» ……. «Οί Έλληνες εδίδαξαν δία μέσου τών αιώνων τήν αξιοπρέπειαν. Οταν όλος ό κόσμος είχε χάσει κάθε ελπίδα, ό Ελληνικός λαός ετόλμησε νά αμφισβητήσει τό αήττητον τού γερμανικού τέρατος αντιτάσσοντας τό υπερήφανον πνεύμα τής ελευθερίας.» (Από ραδιοφωνικό λόγο πού εξεφώνησε στίς 10/6/1943.)

«Ο ηρωικός αγών τού ελληνικού λαού…κατά τής επιθέσεως τής Γερμανίας, αφού τόσον παταγωδώς ενίκησε τούς Ιταλούς στήν απόπειρά τους νά εισβάλλουν στό ελληνικό έδαφος, γέμισε μέ ενθουσιασμό τίς καρδιές τού αμερικανικού λαού καί εκίνησε τήν συμπάθειά του. Πρό ενός καί πλέον αιώνος, κατά τόν πόλεμον τής ελληνικής ανεξαρτησίας, τό εθνος μας…εξέφρασε τήν φλογερή του συμπάθεια γιά τούς Ελληνες καί ευχότανε γιά τήν ελληνική νίκη…» (Δήλωσή τουστό Υπατο Συμβούλιο τής Αχέπα στίς 25/04/1941, πού μεταδώθηκε ραδιοφωνικά από τόν Λευκό Οίκο.)

Η Εποποιεία του 1940 ήτο μιά σύγχρονη Γιγαντομαχία και Τιτανομαχία σαν αυτές που αναφέρει η Ελληνική Αρχαιολογία. Ας σημειωθεί δε ότι η Ελλάς είναι η μοναδική χώρα που αντιμετώπισε τους στρατούς τεσσάρων χωρών ταυτόχρονα, Αλβανίας, Ιταλίας, Γερμανίας, και Βουλγαρίας.

Την 10 Απριλίου 1941, μετά τήν Συνθηκολόγησι μέ τήν Γερμανία παραδίδονται τα οχυρά Παλιουριώτες καί Ρούπελ. Οι Γερμανοί εκφράζουν τόν θαυμασμό τους στούς Έλληνες στρατιώτες, δηλώνουν ότι αποτελεί τιμή καί υπερηφάνεια τό ότι είχαν σάν αντίπαλο έναν τέτοιο στρατό καί ζητούν από τόν Ελληνα διοικητή νά επιθεωρήση τόν Γερμανικό στρατό ως ένδειξη τιμής και αναγνωρίσεως! Η Γερμανική Σημαία υψώνεται μόνο μετά την πλήρη αποχώρηση τού Ελληνικού Στρατού. Ένας Γερμανός αξιωματικός τής αεροπορίας εδήλωσε στόν διοικητή τής ομάδος μεραρχιών Ανατολικής Μακεδονίας αντιστράτηγον Δέδεν ότι ό Ελληνικός Στρατός ήταν ό πρώτος στρατός στόν οποίον τά στούκας δέν προκάλεσαν πανικό. «Οι στρατιώται σας» είπε, «αντί νά φεύγουν αλλόφρονες, όπως έκαναν είς τήν Γαλλία καί τήν Πολωνία, μας επυροβόλουν από τας θέσεις των.»

Ανώνυμος είπε...

1:17

Wraia ta les!

£exases omws kai tous allous 'irwes' tous tsiflikades Alabanous, tous irwes lifestyle stil Tsipra tous Soro-Ious, tous FAsisto-koukouloforous ta Tagmata Efodou diladi tis Neas Ta3is, to kapsimo bibliwn kai gnwsis klp klp ..


YG

Akoma twra dakrya gemizoun ta matia mou otan 8imamai tin megaliwdi kinisi autapanisis kai koinwnikou irwismou kai 8ysias otan o dissekatomyriouxos megistanas Latomeiown kai Tourismou Alabanos dwrise to apo 3o-xeria metaxeirismeno 15o sti sira oxima tou ston syllogo Rakosylektwn!

Tetoia paradeigmat auto8isias kai irwismou einai o FAROS this proodeutikis neolais mas pou makria apo 3enofovies kai e8nikismou prosblepei se ena mellon eirinis kai sinadelfosis ollwn.

Ahhh 3exasa kai ta metaxeirismena sobraka pou o Alabanos dwrise stous sklira dokimazomenous metanastes pou brikan katafigio stin Ellada....

SYRIZA kai Alabane o Altrouismos sas mas kanei na bourkonoume!

Ανώνυμος είπε...

Νικόλα σε παραδέχομαι.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΟΛΙΓΑ ΠΕΡΙ ΓΕΡΜΑΝΩΝ
Αμέσως μετά από την συγκρότηση του το νέο Γερμανικό κράτος , η Ο.Δ.Γ. ( 1949 ) ξεκίνησε μια νέα ¨πολιτική μεγάλης¨ δύναμης απέναντι στην Ελλάδα .

¨Δεν θα εισάγουμε ελληνικά καπνά ¨ , εάν δεν αποφυλακίσετε όσους Γερμανούς εγκληματίες πολέμου εκτίουν ποινή. ¨Δεν θα υποστηρίξουμε την σύνδεση της Ελλάδας με την ΕΟΚ ¨, ¨δεν θα επιτρέψουμε ένα μαζικό γερμανικό τουριστικό κύμα προς την Ελλάδα¨ , ¨δεν θα δεχτούμε έλληνες μετανάστες στη Γερμανία, Ε Α Ν δεν κλείσετε το ¨ελληνικό γραφείο εγκληματιών πολέμου και δεν σταματήσετε τη δίωξη ενάντια σε 800 αναγνωρισμένους Γερμανούς εγκληματίες που έδρασαν στην Ελλάδα ¨ , Ε Α Ν δεν επιστρέψετε τις κατασχεμένες υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου περιουσίες και ακίνητα της Ζήμενς-Τελεφούνγκεν , της Γερμανικής Σχολής και του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου και πολλών Γερμανών -Βαυαβαρών ¨ομογενών¨ που υπηρέτησαν στην Ελλάδα στα S/S , Ε Α Ν δεν αμνηστεύσετε τον σε 25 χρόνια κάθειρξη Γερμανό εγκληματία που οργάνωσε το Ολοκαύτωμα των Εβραίων της Θεσσαλονίκης ¨

Και ΟΛΑ αυτά ΕΓΙΝΑΝ ΟΠΩΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ – ΟΠΩΣ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ¨ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ¨ , άξιοι συνεχιστές του Γ΄ Ράιχ !

Και οι αγράμματοι , ανιστόριτοι και νεοδοσίλογοι ¨σιγοντάρουν¨ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ( 5η ΦΑΛΑΓΓΑ ) σήμερα με ψευτό-αριστερούς βερμπαλισμούς και ¨φιλο-ανθρωπισμούς¨ της χαλιμάς .

Το ότι δεν πληρώνει η Γερμανία είναι ένα το κρατούμενο. Το ότι δεν αναγνωρίζει ΟΜΩΣ παράλληλα τα εγκλήματα πολέμου και τα θεωρεί ¨υπερβάσεις¨ και νόμιμα αντίποινα ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΓΕΓΟΝΟΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ - ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ - ¨ΜΑΛΑΚΑΣ ¨ , Αλλά δυστυχώς ¨μαλάκες¨ φαίνεται πως υπάρχουν , όχι πολλοί , αλλά αρκετοί.

Υ.Γ. 1

Προς ¨αριστερούς¨ φλούφληδες , σε διατεταγμένη ή όχι υπηρεσία :

Τα ιδρύματα ¨Γκαίτε¨ , ¨Αντενάουερ¨ , ¨Φρήντριχ Έμπερτ¨ κ.λ.π. δεν είναι απλά ¨πολιτιστικά ιδρύματα¨ . Αλλά Ιδρύματα ημικρατικά που χρηματοδοτούνται ΕΠΙΣΗΜΑ απο το Γερμανικό Υπέξ και ΥΠΠΟ για την προώθηση των ¨γερμανικών συμφερόντων¨ , δηλαδή της ¨λήθης¨ για το Γερμανικό Ναζιστικό παρελθόν και την προβολή ¨μιας άλλης Γερμανίας¨ ( ¨δημοκρατικής¨ , χωρίς αναφορές σε ¨Στάμχάϊμ¨ και ¨Μπερούφσφερμπότ¨ βέβαια ) . Όπως καταλαβαίνει ο καθένας μια χώρα όπου το 40 % της παραγωγής της προορίζεται για εξαγωγές πρέπει να έχει ¨καλή πολιτιστική προβολή¨ στο εξωτερικό και να προωθεί την ¨φιλία των λαών¨. Όμως ο κάθε φλούφλης ¨αριστερός¨ , σε διατεταγμένη και μη υπηρεσία , θα πρέπει να γνωρίζει ότι επανειλλειμένα ΄’έχουν καταγγελθεί τα Γκαίτε και άλλα ευαγή ιδρύματα της Γερμανίας ΓΙΑ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΣΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ¨ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ¨ ! Τελευταία τέτοιες καταγγελίες έχουν γίνει από κυβερνήσεις της Τουρκίας και Χωρών της Νότιας Αμερικής. Παλαιότερα η πρώην Ανατολική Γερμανία είχε γυρίσει και Ντοκιμαντέρ παρουσιάζοντας ντοκουμέντα για κατασκοπεία από τα διάφορα ιδρύματα ¨Γκαίτε¨.

Συνεπώς , ακόμα και εάν δεν ήτανε τα ιδρύματα αυτά κρατικά στην υπηρεσία πολύ συγκεκριμένων στόχων του Γερμανικού κεφαλαίου , ακόμα και εάν επιτελούσαν ένα αμιγώς ¨πολιτιστικό λειτούργημα¨ , πάλι θα έπρεπε να είμαστε υπέρ της κατάσχεσης τους . Σε μία τέτοια περίπτωση να είστε βέβαιοι ότι μέσα σε ένα μήνα θα έχει αγοράσει νέα κτίρια για να συνεχίσει την ¨πολιτιστική του δραστηριότητα ¨ .

Κατάσχεση σαν και αυτή που αποφάσισαν τελευταία τα Ιταλικά δικαστήρια , για το ¨Γκαίτε¨ του Κώμο , ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ -ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ - για την δικαίωση των θυμάτων του Γερμανικού ιμπεριαλισμού.

Προφανώς δεν έχουν διαβάσει οι Γιαλατζί και τα τελευταία τηλεγραφήματα των πρακτορείων με την είδηση που έλεγε ότι η κυβέρνηση της Ιταλίας ( ο Μπερλουσκόνι δηλαδή ) υποχρεώθηκε απέναντι στον Καντάφι να δεχτεί να καταβάλει Πολεμικές Επανορθώσεις στην Λιβύη για τα εγκλήματα του Ιταλικού ιμπεριαλισμού στον πόλεμο της Αβησσυνίας ( Β΄Π.Π. ) , ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για να μπορέσουν να κάνουν οι Ιταλικές εταιρείες επενδύσεις στην Λιβύη , κυρίως να συμμετάσχουν σε εξόρυξη πετρελαίου !

Η δικαίωση του αιτήματος για καταβολή Επανορθώσεων στο Ελληνικό κράτος και Αποζημιώσεων στους Έλληνες πολίτες θα αποτελούσε μια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ -ΟΤΙ ¨ΟΠΟΙΟΣ ΑΔΙΚΟΠΡΑΓΕΙ ΣΕ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ¨ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ¨ - ΕΣΤΩ ΚΑΙ ¨ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ -ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ -

ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ .

Υ.Γ.2

Σχετικά με το τελευταίο κουτοπόνηρο ¨αριστερό¨ επιχείρημα :

¨Ωραία πως πληρώνουν οι ¨Γερμανοί¨ ( δηλαδή το καπιταλιστικό κράτος της Γερμανίας ) Επανορθώσεις. Ποιος όμως θα διαχειριστεί τα χρήματα ( ; ) , πάλι το αστικό κράτος …, άρα τίποτα ¨για τον λαό…¨

Θα είχατε ένα σχετικό δίκαιο εάν λέγατε ¨πάρτε τις αποζημιώσεις από την Γερμανία ( το ζητάμε ΕΜΕΙΣ για την δικαίωση των αγώνων του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ - ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΣΘΗΚΕ -ΟΥΤΕ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ) και σας δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε παράλληλα ώστε τα χρήματα αυτά να γίνουν πραγματικά έργα . Δεν λέει όμως η νέα ¨5η Φάλαγγα κάτι τέτοιο . Το πρόβλημα της είναι μην ¨πληρώσει ο γερμανικός λαός¨ ( ¨ και κλάμα η κυρία¨ που λέει και ο λαός ) . Τέλος πετάνε την δήθεν ¨αριστερίστικη¨ κοτσάνα ¨να πληρώσει , πρώτα , το αστικό κράτος για τα θύματα των δωσίλογων ταγματασφαλιτών … ¨Πονηρό¨ και ¨Ριζοσπαστικό¨ . Εδώ ολόκληρο ¨Ριζοσπάστη¨ κυκλοφορούσε η Ασφάλεια του Ι. Μεταξά…

Και το κυριότερο : Οι κατασχέσεις των Γερμανικών Ιδρυμάτων που σταμάτησε το 2000 η Γερμανόδουλη ελληνική αστική ( με την ¨ευγενική χορηγία και αρωγή ¨estaet” και βαθυστόχαστων ¨αριστερών¨ , κληρονόμων της ¨Συμφωνίας του Λιβάνου¨ και της ¨Βάρκιζας¨ ) και η Γερμανόδουλη κυβέρνηση Σημίτη ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΕΣ
Ε Π Α Ν Ο Ρ Θ Ω Σ Ε Ι Σ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ( ξεπερνάνε σε σημερινές τιμές τα 120 δις δολάρια , ¨τίποτα¨ δηλαδή… ) ΑΛΛΑ ΕΠΙΔΑΚΑΖΟΜΕΝΕΣ - ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ - Α Π Ο Ζ Η Μ Ι Ω Σ Ε Ι Σ Ελλήνων πολιτών του Δίστομου . Επειδή το Γερμανόδουλο ελληνικό κράτος δεν διεκδικούσε ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ , ας πούμε για το σύνολο των Ελλήνων , οι πολίτες αποφάσισαν να προσφύγουν μόνοι τους στα δικαστήρια . ΚΑΙ ¨ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ¨ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ - ΟΥΤΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ- !

Πιστεύω να κατάλαβε ο καθένας τι είσθε . Από βλακεία εγώ σας απαλλάσσω πάντως.

Υ.Γ. 3

Ξημερώματα 28ης Οκτωβρίου την παρέμβαση μου αυτή την αφιερώνω στους 50.000 εκτελεσθέντες από τους Ναζί -Γερμανούς που έπεσαν φωνάζοντας ¨Ζήτω ο Ελληνικός Λαός ¨ , ¨Ζήτω η Ελλάδα¨ , ¨Ζήτω το Ε.Α.Μ.¨ , ¨ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ - ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ¨ , ¨ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΑΣ - ΘΑ ΜΑΣ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ¨

Οι αγώνες του τότε ¨ανθού της ελληνικής νεολαίας¨ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ . Συνεχίζονται ενάντια στην ΝΕΑ Γερμανική ( ¨ελληνική ¨ ) ¨5η Φάλαγγα¨ και τους χρηματοδότες της. Την Ζήμενς , την Χόχ-Τίφ , την Μπέτελσμαν , την Ντόϋτσε Τέλεκομ κ.α.

Ερώτηση : Πότε θα αλλάξουν επιτέλους τα ¨ μισαλλόδοξα ¨ ελληνικά σχολικά βιβλία σχετικά με τις αναφορές τους στον ¨ατυχή πόλεμο 2ο Π.Π. ¨ και θα σταματήσουν τα Μ.Μ.Ε να προβάλλουν στις επετείους ¨αντιγερμανικά ¨ έργα . Άκουσα κάποτε να ρωτάει ένας Γερμανοτσολιάς δημοσιογράφος στο ¨φουαγιέ¨ του ¨Γκαίτε¨. Δεν θα βρεθεί επιτέλους ένας έλληνας ¨αριστερός¨ ιστοριογράφος , όχι ιστορικός , να βοηθήσει ; Υποτροφίες, δωρεάν ταξίδια και διαμονές προσφέρονται από τα Γερμανικά ιδρύματα . Θα συνεχίσουν να είναι αχάριστοι ;

Ανώνυμος είπε...

...κι εκει που αναρωτιομουν ποιος ταχα να πηρε το σφουγγαροπανο απ την βεραντα μας, να σου το τιμημενο στη φωτο να κυματιζει αγερωχα στο μπαλκονι του απο πανω.Μονο μην ξεχασεις φιλε να το ξαναβαλεις εκει που το πηρες γιατι εχω αφησει τη φασινα στη μεση και το χρειαζομαι

Ανώνυμος είπε...

αυτα περι εκθειασμου του ηρωισμου των ελληνων και λοιπες παπαριες που δηθεν ειπωθηκαν απο τα χειλη ιστορικων προσωπων, αποτελουν μεγαλη παραμυθα που δυστυχως χρονια τωρα αρεσκομαστε να αναμασαμε σαν κοπαδι γαλαζιων αιγοπροβατων κομπαζοντας για το ξεχωριστο ηρωικο παρελθον μας.Τωρα αν ο Χιτλερ ο Σταλιν η ο Τσωρτσιλ ειπαν αυτα που (μονο εμεις) τους αποδιδουμε περι ηρωισμου και μοναδικοτητας των Ελληνων...ειναι μια αλλη ιστορια ακρως κωμικοτραγικη και φαιδρα.

Ανώνυμος είπε...

2:08


EYGE GIA THN SINISFORA SOU!

AUTA NA TA BLEPOUN KAI NA TA DIABAZOUN OI APOPROSANATOLISMENOI 8OLOKOULTOURIARIDES!

...pou san neoi gennitsaroi nomizoun oti kanoun xioumor xleuazontas tin simaia gia tin opois xiliades edwsan tin zwi tous. Gennitsaroi pou apla einai mirikastikes agrio-katsikes kai ferefwna minimatwn allwn pou mono to kalo tis oikoumenis den 8eloun!


Bravo 2:08

Ta parami8akia kai oi mi8oplasies kai ta xazogela sas pseuto-koultouriarides KAPOUT!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΟΣΜΟΪΣΤΟΡΙΚΟ «ΟΧΙ» ΤΟΥ 1940

Εμείς τα παιδιά του 1940 κάθε τέτοια εποχή θυμόμαστε την συγκλονιστική Εποποιεία της 28ης Οκτωβρίου 1940 και της Εθνικής μας Αντίστασης . Τότε που σύσσωμο το Ελληνικό Έθνος είπε το Κοσμοϊστορικό ΟΧΙ στην φασιστική Ιταλία και στην Ναζιστική Γερμανία. Από τότε πέρασαν 66 χρόνια και τα παιδιά εκείνης της εποχής μπήκαμε στην Τρίτη ηλικία , αλλά ποτέ δεν ξεχάσαμε εκείνη την Μεγάλη Ημέρα. Μέσα σ’ ένα ξέφρενο παραλήρημα από ενθουσιασμό, εθνικό παλμό και υπερηφάνεια βαπτισθήκαμε στην προαιώνια ένδοξη Ιστορία του Ελληνικού Έθνους. Εμείς τα παιδιά εκείνης της εποχής αντί να ζαρώσουμε απο τον φόβο και να σκεφθούμε τις συνέπειες του πολέμου, είπαμε το δικό μας ΟΧΙ . Τέρμα η καλοπέραση , τα μαθήματα , το παιχνίδι, η παιδική αφέλεια. Σε λίγο ζήσαμε τις κακουχίες, την πείνα , την γύμνια, την προσφυγιά και το συνεχές κρυφτούλι με τον θάνατο. Εκείνη την ημέρα γίναμε άνδρες. Έκτοτε παρακολουθούσαμε τα πολεμικά ανακοινωθέντα. Είχαμε πλήρη συναίσθηση της μεγάλης μάχης που μας έλαχε ο κλήρος να δώσουμε μαζί με τους πατεράδες μας και τους μεγαλύτερους αδελφούς μας. Και μιμηθήκαμε τους αρχαίους μας προγόνους . Μολών Λαβέ! Θυμάμαι οι φαντάροι μας με τα πενιχρά μέσα της εποχής πήραν από την Αστυνομία τις ατομικές προσκλήσεις της επιστράτευσης και έτρεχαν αμέσως στο πλησιέστερο έμπεδο να παρουσιασθούν. Στα πρόσωπα τους ήταν ζωγραφισμένο το χαμόγελο και η αποφασιστικότητα της Νίκης . Όταν ξεκινούσαν τα τραίνα σηκώνονταν ουρανομήκεις παιάνες με εμβατήρια, γιατί ακόμη δεν είχαν κυκλοφορήσει τα τραγούδια της εθνικής μας αοιδού , της αξέχαστης Σοφίας Βέμπο. Σε λίγο αντήχησε και η ιαχή της Νίκης ΑΕΡΑ...Αλλά τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από εκείνη την ημέρα που ήτο η μεγαλύτερη ημέρα της ζωής μας. Το παράδειγμα της Ελλάδος που μόνη και αβοήθητη στάθηκε εκ των πρώτων νικηφόρα στον Αξονα έστειλε ρίγη συγκινήσεως στους ξένους που δεν πίστευαν ότι μιά μικρή χώρα σαν την Ελλάδα θα πρόβαλε αντίσταση στις σιδηρόφρακτες στρατιές του άξονα. Το πράγμα φάνταζε σκέτη τρέλλα. Και τότε έγιναν χείμμαρος οι δηλώσεις των ηγετών των διαφόρων κρατών: (Πηγή:Ανθολόγιον Πατριδογνωσίας, Μενελάου Παγουλάτου)

Κάρολος ντέ Γκώλ, Charles de Gault 1890-1970 Πρόεδρος τής Γαλλικής Δημοκρατίας 1958-1969, αρχηγός τής Γαλλικής Αντίστασης κατά τόν Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

«Αδυνατώ νά δώσω τό δέον εύρος τής ευγνωμοσύνης πού αισθάνομαι γιά τήν ηρωική αντίσταση τού Λαού καί τών ηγετών τής Ελλάδος.» (Από ομιλία του στό Γαλλικό Κοινοβούλιο μετά τήν λήξη τού Β' Παγκοσμίου Πολέμου.)

Μωρίς Σουμάν, Maurice Schumann 1911-1992 Υπουργός των εξωτερικών τής Γαλλίας 1969-1973, Μέλος τής Γαλλικής Ακαδημίας 1974

«Η Ελλάδα είναι τό σύμβολο της μαρτυρικής υποδουλωμένης, ματωμένης, αλλά ζωντανής Ευρώπης…Ποτέ μιά ήττα δέν υπήρξε τόσο τιμητική γιά κείνους πού τήν υπέστησαν» (Από μήνυμά του πού απηύθηνε από τό BBC τού Λονδίνου στούς υποδουλωμένους λαούς τής Ευρώπης στίς 28 Απριλίου 1941, ημέρα πού ό Χίτλερ κατέλαβε τήν Αθήνα ύστερα από πόλεμο 6 μηνών κατά τού Μουσολίνι καί έξι εβδομάδων κάτα τού Χίτλερ.)

Στάλιν, Joseph Vissarionovich Tzougasvili Stalin 1879-1953 Αρχηγός τής Σοβιετικής Ενώσεως από τό 1924 έως 1953

«Λυπάμαι διότι γηράσκω καί δέν θά ζήσω επί μακρόν διά νά ευγνωμονώ τόν Ελληνικόν Λαόν, τού οποίου ή αντίστασις έκρινε τόν 2ον Παγκόσμιον Πόλεμον.» (Από ομιλία του πού μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Μόσχας τήν 31 Ιανουαρίου 1943 μετά τήν νίκη τού Στάλιγκραντ καί τήν συνθηκολόγηση τού στρατάρχου Paulus.)

Μόσχα, Ραδιοφωνικός Σταθμός

«Επολεμήσατε άοπλοι καί ενικήσατε, μικροί εναντίον μεγάλων. Σας οφείλουμε ευγνωμοσύνη, διοτι εκερδίσαμε χρόνο γιά να αμυνθούμε. Ως Ρώσοι καί ως άνθρωποι σας ευχαριστούμε». (Οταν ο Χίτλερ επετέθη κατά τής Ε.Σ.Σ.Δ.)

Γεώργης Ζουκώφ, Georgy Constantinovich Joucov 1896-1974 Στρατάρχης τού Σοβιετικού Στρατού

«Εάν ό Ρωσικός λαός κατόρθωσε να ορθώσει αντίσταση μπροστά στίς πόρτες τής Μόσχας, νά συγκρατήσει καί νά ανατρέψει τόν Γερμανικό χείμαρρο, τό οφείλει στόν Ελληνικό Λαό, πού καθυστέρησε τίς Γερμανικές μεραρχίες όλον τόν καιρό πού θά μπορούσαν νά μας γονατίσουν. Η γιγαντομαχία τής Κρήτης υπήρξε τό κορύφωμα τής Ελληνικής προσφοράς.» (Απόσπασμα από τά απομνημονεύματά του γιά τόν Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.)

Μπενίτο Μουσολίνι, Benito Mousolini 1833-1945 Πρωθυπουργός τής Ιταλίας 1922-1945

«Ο πόλεμος μέ τήν Ελλάδα απέδειξεν ότι τίποτε δέν είναι ακλόνητον είς τά στρατιωτικά πράγματα καί ότι πάντοτε μάς περιμένουν εκπλήξεις.» (Από λόγο πού εκφώνησε στίς 10/5/1941.)

Αδόλφος Χίτλερ, Hitler 1889-1945 Αρχηγός τού Γερμανικού κράτους 1889-1945

«Χάριν τής ιστορικής αληθείας οφείλω νά διαπιστώσω ότι μόνον οί Ελληνες, εξ' όλων τών αντιπάλων οί οποίοι μέ αντιμετώπισαν, επολέμησαν μέ παράτολμον θάρρος καί υψίστην περιφρόνησιν πρός τόν θάνατον….» (Από λόγο πού εκφώνησε στίς 4 Μαίου 1941 στό Ράιχσταγκ.)

Σέρ Αντονυ Ηντεν, Sir Robert Antony Eden 1897-1977. Υπουργός Πολέμου καί Εξωτερικών της Βρεταννίας 1940-1945, Πρωθυπουργός της Βρεταννίας 1955-1957

«Ασχέτως προς ότι θα πουν οι ιστορικοί τού μέλλοντος, εκείνο το οποίον μπορούμε να πούμε εμείς τώρα, είναι ότι η Ελλάς έδωσε αλησμόνητο μάθημα στόν Μουσολίνι, ότι αυτή υπήρξε η αφορμή τής επανάστασης στήν Γιουγκοσλαβία, ότι αυτή εκράτησε τούς Γερμανούς στο ηπειρωτικό έδαφος καί στήν Κρήτη για έξι εβδομάδες, ότι αυτή ανέτρεψε τήν χρονολογική σειρά όλων τών σχεδίων τού Γερμανικού Επιτελείου καί έτσι έφερε γενική μεταβολή στήν όλη πορεία τού πολέμου καί ενικήσαμε.» (Από λόγο του στό Βρετανικό κοινοβούλιο στίς 24/09/1942.)

Τσώρτσιλ, Winston Churchil 1874-1965 Πρωθυπουργός τής Μεγάλης Βρετανίας κατά τόν Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

«Η λέξη ηρωισμός φοβάμαι ότι δέν αποδίδει τό ελάχιστο εκείνων τών πράξεων αυτοθυσίας τών Ελλήνων, πού ήταν καθοριστικός παράγων τής νικηφόρου εκβάσεως τού κοινού αγώνα τών εθνών, κατά τόν Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, διά τήν ανθρώπινη ελευθερία καί αξιοπρέπειαν.» …….. «Εάν δέν υπήρχε η ανδρεία τών Ελλήνων καί ή γενναιοψυχία τους, ή έκβαση τού Β' Παγκόσμιο Πολέμου θά ήταν ακαθόριστη.» (Από ομιλία του στό Αγγλικό κοινοβούλιο στίς 24 Απριλίου 1941.)

«Μέχρι τώρα λέγαμε ότι οί Ελληνες πολεμούν σάν ήρωες. Τώρα θά λέμε: Οί ήρωες πολεμούν σάν Έλληνες.» (Από λόγο πού εκφώνησε από τό BBC τίς πρώτες ημέρες τού Ελληνοιταλικού πολέμου.)

«Μαχόμενοι οί Έλληνες εναντίον τού κοινού εχθρού θά μοιρασθούν μαζί μας τά αγαθά τής ειρήνης.» (Από λόγο πού εξεφώνησε στίς 28 Οκτωβρίου 1940, όταν επετέθη ή Ιταλία κατά τής Ελλάδας.)

Σέρ Χάρολδ Αλεξάντερ, Sir Harold Leofric George Alexander 1891-1969 . Βρετανός Στρατάρχης κατά τόν Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

«Δέν θά ήταν υπερβολή νά πούμε ότι ή Ελλάς ανέτρεψε τό σύνολο τών σχεδίων τής Γερμανίας εξαναγκάσασα αυτήν νά αναβάλει γιά έξι εβδομάδες τήν επίθεση κατά τής Ρωσίας. Διερωτώμεθα ποιά θά ήταν ή θέση τής Σοβιετικής Ενώσεως χωρίς τήν Ελλάδα.» (Από ομιλία του στό Βρετανικό κοινοβούλιο στίς 28 Οκτωβρίου 1941.)

Γεώργιος ΣΤ' (1898-1952) Βασιλεύς τής Μεγάλης Βρετανίας 1936-1952

«Ο μεγαλοπρεπής αγών τής Ελλάδος, υπήρξε ή πρώτη μεγάλη καμπή τού Β' Παγκοσμίου Πολέμου.» (Από λόγο του στο κοινοβούλιον τόν Μάιον 1945.)

Φραγκλίνος Ρούσβελτ, Roosvelt 1882-1945 . Πρόεδρος τών Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής 1932-1945

«Εις τήν Ελλάδα παρασχέθη τήν 28ην Οκτωβρίου 1940 χρόνος τριών ωρών διά ν'αποφασίσει πόλεμον ή ειρήνην, αλλά καί τριών ημερών ή τριών εβδομάδων ή και τριών ετών προθεσμία νά παρείχετο, ή απάντησις θά ήτο ή ίδια.» ……. «Οί Έλληνες εδίδαξαν δία μέσου τών αιώνων τήν αξιοπρέπειαν. Οταν όλος ό κόσμος είχε χάσει κάθε ελπίδα, ό Ελληνικός λαός ετόλμησε νά αμφισβητήσει τό αήττητον τού γερμανικού τέρατος αντιτάσσοντας τό υπερήφανον πνεύμα τής ελευθερίας.» (Από ραδιοφωνικό λόγο πού εξεφώνησε στίς 10/6/1943.)

«Ο ηρωικός αγών τού ελληνικού λαού…κατά τής επιθέσεως τής Γερμανίας, αφού τόσον παταγωδώς ενίκησε τούς Ιταλούς στήν απόπειρά τους νά εισβάλλουν στό ελληνικό έδαφος, γέμισε μέ ενθουσιασμό τίς καρδιές τού αμερικανικού λαού καί εκίνησε τήν συμπάθειά του. Πρό ενός καί πλέον αιώνος, κατά τόν πόλεμον τής ελληνικής ανεξαρτησίας, τό εθνος μας…εξέφρασε τήν φλογερή του συμπάθεια γιά τούς Ελληνες καί ευχότανε γιά τήν ελληνική νίκη…» (Δήλωσή τουστό Υπατο Συμβούλιο τής Αχέπα στίς 25/04/1941, πού μεταδώθηκε ραδιοφωνικά από τόν Λευκό Οίκο.)

Η Εποποιεία του 1940 ήτο μιά σύγχρονη Γιγαντομαχία και Τιτανομαχία σαν αυτές που αναφέρει η Ελληνική Αρχαιολογία. Ας σημειωθεί δε ότι η Ελλάς είναι η μοναδική χώρα που αντιμετώπισε τους στρατούς τεσσάρων χωρών ταυτόχρονα, Αλβανίας, Ιταλίας, Γερμανίας, και Βουλγαρίας.

Την 10 Απριλίου 1941, μετά τήν Συνθηκολόγησι μέ τήν Γερμανία παραδίδονται τα οχυρά Παλιουριώτες καί Ρούπελ. Οι Γερμανοί εκφράζουν τόν θαυμασμό τους στούς Έλληνες στρατιώτες, δηλώνουν ότι αποτελεί τιμή καί υπερηφάνεια τό ότι είχαν σάν αντίπαλο έναν τέτοιο στρατό καί ζητούν από τόν Ελληνα διοικητή νά επιθεωρήση τόν Γερμανικό στρατό ως ένδειξη τιμής και αναγνωρίσεως! Η Γερμανική Σημαία υψώνεται μόνο μετά την πλήρη αποχώρηση τού Ελληνικού Στρατού. Ένας Γερμανός αξιωματικός τής αεροπορίας εδήλωσε στόν διοικητή τής ομάδος μεραρχιών Ανατολικής Μακεδονίας αντιστράτηγον Δέδεν ότι ό Ελληνικός Στρατός ήταν ό πρώτος στρατός στόν οποίον τά στούκας δέν προκάλεσαν πανικό. «Οι στρατιώται σας» είπε, «αντί νά φεύγουν αλλόφρονες, όπως έκαναν είς τήν Γαλλία καί τήν Πολωνία, μας επυροβόλουν από τας θέσεις των.»

wert01gf είπε...

Σιγά το σέβας που πρέπει να δωθεί.
ΕΠΑΡΣΗ ..ΔΑΝΤΕΛΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

To parapanw gia na diabazetai kai na 3estrabonosastai zwa 2:21 kai 2:23

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ στο ξεπουλημα της χωρας μας σε εγχωριους και αλλοδαπους καλοθελητες. Ποναμε την πατριδα μας και θα αντισταθουμε σ'οποιονδηποτε τολμησει ν'ακουμπησει εστω μια σπιθαμη γης απ'αυτην.
-ΟΧΙ στους συμβιβασμους, στις "ενδιαμεσες συμφωνιες" και στις δηθεν διαπραγματευσεις με θρασυδειλους γειτονες, που θελουν να μας κλεψουν τα παντα κι εμεις απλα...συζηταμε το ποσο θα μας απομεινει τελικα. Τερμα στη δουλικοτητα, την υποχωρητικοτητα και το ραγιαδισμο της εξωτερικης μας πολιτικης.
-ΟΧΙ στην αποβλακωση, την αποχαυνωση και την πλυση εγκεφαλου των διαφορων ανθελληνικων κεντρων. Θελουν να μας κανουν να ξεχασουμε τις ριζες μας, να ντρεπομαστε που ειμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ και να αποχρωματιστουμε εντελως εθνικα.
-ΟΧΙ στους γραικυλους, τους πουλημενους εγχωριους Εφιαλτες, τις προδοτικες "συνιστωσες", τα μεταλλαγμενα κομματα-τσιρακια της νεας ταξης που προσπαθουν να μας πεισουν οτι νοιαζονται για το καλο μας, αλλα ουσιαστικα το μονο που τους ενδιαφερει ειναι η πληρης καταρρευση των εθνικων μας αντιστασεων και η μετατροπη μας σε πειθηνια οργανα του "πολυπολιτισμικου παραδεισου" που ονειρευονται.
-ΟΧΙ στην ισοπεδωση και απαξιωση της Ορθοδοξης Χριστιανικης κληρονομιας και πιστης μας, μεσω της σκανδαλολογιας & λασπολογιας εναντιον ιερωμενων και μοναστηριων. Ειτε αρεσει σε καποιους ειτε οχι, η θρησκευτικοτητα ειναι αναποσπαστο κομματι της ψυχοσυνθεσης μας ως λαος και κανεις λυσσασμενος αθεος δε μπορει να μας την αφαιρεσει.
-ΟΧΙ στη δικτατορια των ελεγχομενων Μμε, που μας σερβιρουν κουτοχορτο και πληρως φιλτραρισμενες "ειδησεις". Δε θελουμε κατευθυνομενους τηλε-εισαγγελεις, αλλα πραγματικους δημοσιογραφους που να λενε την αληθεια, οντας ανεξαρτητοι απο τους γνωστους 5-10 νταβατζηδες-μεγαλοκαρχαριες του συστηματος.
-ΟΧΙ στη λησμονια των αγωνων εκεινων των ηρωικων φανταρων, που πολεμησαν σε φοβερες συνθηκες για να ειμαστε εμεις σημερα ελευθεροι. Δεν ντρεπομαστε ουτε για τον Ιωαννη Μεταξα, ουτε για τις σημαιες που βαζουμε στο μπαλκονι μας. Ειμαστε πατριωτες και το λεμε χωρις δισταγμο μηπως μας χαρακτηρισουν "φασιστες","ρατσιστες" και λοιπες αηδιες. Αν ειναι εγκλημα να εισαι υπερηφανος για τη χωρα σου και να ενδιαφερεσαι γι'αυτην, τοτε ναι, ειμαστε οι χειροτεροι εγκληματιες.
-ΟΧΙ στην καταστροφη, απαξιωση και ελεγχο της Παιδειας απο επαγγελματιες καταληψιες-δηθεν "αγωνιστες", κομματοσκυλα καθηγητες και βλακονεοελληνες γονεις. Δεν εχει κανεις το δικαιωμα να καταλαμβανει, να καταστρεφει και να οικειοποιειται δημοσια περιουσια, που εχει πληρωσει με κοπο και ιδρωτα ο φορολογουμενος ελληνικος λαος.
-ΟΧΙ στη γελοιοποιηση και "ασυλοποιηση" των Πανεπιστημιων, που αντι να αξιοποιουνται ως υψιστο εθνικο κεφαλαιο αφηνονται ερμαιο στα χερια φοιτητοπατερων, στελεχων κομματικων νεολαιων και λοιπων αλητηριων, εκδραμοντων απο Εξαρχεια, Κολωνακι και αλλες "προοδευτικες " περιοχες.
-Τελος, ΟΧΙ στο χλιαρο και πολιτικως ορθο, επομενως πληρως αντεθνικο, εορτασμο της 28ης Οκτωβριου και των υπολοιπων Εθνικων Εορτων. Θα γιορτασουμε σαν ΕΛΛΗΝΕΣ, με ψηλα τις σημαιες, τραγουδωντας δυνατα τον Εθνικο Υμνο και χειροκροτωντας στις Παρελασεις οσους μαθητες τιμουν ακομα εκεινη τη μερα.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΓΑΛΑΖΙΟΠΡΑΣΙΝΟΚΟΚΙΝΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΩΙΣΜΟ ΠΟΥ (ΔΗΘΕΝ) ΕΠΕΔΕΙΞΕ ΤΟ 40, ΤΟΤΕ Ο ΒΙΕΤΝΑΜΕΖΟΣ ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙ ΠΟΥ ΝΤΡΟΠΙΑΣΕ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ Η Ο ΑΛΓΕΡΙΝΟΣ ΠΟΥ ΞΑΠΟΣΤΕΙΛΕ ΜΙΑ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ Η Ο ΑΦΓΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΒΑΝΟΣ Ο ΒΑΣΚΟΣ Ο ΙΡΛΑΝΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ.ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ ΗΡΩΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Απι8ανη παρελαση στην Θεσσαλονικη!

ΖΗΤΩ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ανώνυμος είπε...

2:29

8A PREPEI NA AIS8ANONTAI YPERIFANEIA!

STO MIKRO SAS MYALOUDAKI DEN XWRA TO GEGONOS OTI TA GEGONOTA AYTA OXI MONO DEN EINAI ASYMBIBASTA ALLA ARIKTA SINDEDEMENA MAZI TOUS!

TOUS TIMAMAI OLLOUS

ALLA H ELLADA SHMERA TIMAEI TOUS DIKOUS THS HRWES TOU 40 !

BEBAI MIA MIKRH ISTORIKH YPOSIMEIWSH!

ALLO O TITANIOS AGWNAS STON 2o PAGKOSMIO POLEMO KAI ALLO OI PERIFEREIAKES SYRA3EIS!

ZHTW OI BIETNAMEZOI AGWNISTES
ZHTW TO KOUBANIKO E8NOS
ZHTW H ADOULWTH ALGERIA

......


Z H T W H E L L A D A M A S!!

Z H T W TO E T H N O S!!

Z H T W H 2 8i O K T W B R I O U!!


KATW O FASISMOS THS 8OLOKOULTOURAS!

ZHTW OI ADOULWTOI LAOI TOU KOSMOU

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΟΙΟΣ ΕΘΝΟΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ (ΜΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ) ΠΩΣ Ο ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΕΙΠΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ "ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ" ΚΛΠ ΚΛΠ (ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΕΛΑΕΙ Η ΥΦΗΛΙΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ)ΔΗΛΩΝΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΩ ΤΟ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΔΕΛΦΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΠΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Τον πέρνετε όλοι μας ζαλίσατε τ'αρχίδια , άντε να πατε να κάνετε κανα μεροκάματο να πάει μπροστά η χώρα

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΕΤΕΙΟΙ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠ ΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΙ ΠΙΚΡΑΜΕΝΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΡΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΠΡΕΖΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΕΣ COMMENTS !! ΜΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΣΕΦΤΕ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΛΙ . ΛΑΜΟΓΙΟ

Ανώνυμος είπε...

Δεν σέβεσαι τίποτα..ντροπή σου..αυτοί που αγωνίστηκαν ήταν γνήσιοι επαναστάτες και όχι του καναπέ...σαν και σενα..Νομίζεις ότι εισαι κάτι επειδή πας κόντρα ακόμα και με την λογική...σιγά ρε φίλε και ο Ταττούλης μεγαλύτερος αντάρτης από σένα είναι...
δεν ντρέπεσαι λέω εγώ μέρα που ναι να λες τέτοιες παπάρες...Θα σε βάλει κάποιος στη θέση σου καμιά μέρα..

Ανώνυμος είπε...

2:29

GIA ANOI3E KAI KANENA BIBLIO ISTORIAS NA XESTABWTHEIS!!!

AN H USSR KAI H KINA DEN EFODIAZAN SYNEXWS TO BIETNMA ME EMPSIXO KAI APSYXO YLIKO OI USA THA TO KATASPARAZANE SE 5 MERES!

AN OI USSR DEN EIXAI APEILISEI ME PHRINIKO POLEMO TIS USA OI AMERIKANOI THA TOUS PERNANE SE MIA MERA OPWS KANANE STHN GRENADA KAI TON PANAMA!


STHN IRLANDIA AKOMA OI AGGLOI EINAI!

TO AFGANISTANAN NINISE TOUS RWSOUS GIATI PISW APO TON BIN-LADEN HTANE H CIA KAI OLOI OI REGANATOI!
EIDES OTAN OI AMERIKANOI KANANE NTOU APO 3HRAS (ME OLIGARI8MES XERSAIES MONADES)OTI EPESE SE 5 -MERES!!!!!


POU EINAI LOIPON OI KENES MEGALOSTOMIES SOU


klp klp


H ELLADA ANTISTA8HKE STHN FASISTIKH LAILAPA OLOMONAXH SE KA8ESTWS PAGKOSMIOU POLEMOU THN WRA POU H SYMMAXIKH PLEURA THS ELLADAS (AGGLIA) EPNE TA LISTHIA KAI OUTE TON EAUTO THS DEN BORESE NA BOI8ISEI!!


3YPNATE RE PROODEUTIKO-KOIMISIDES!


ZHTW O APARAMILOS HRWISMOS THS ELLADAS

Ανώνυμος είπε...

to galanolefko sfougaropano tis foto to xreiazomaste ki emeis. o skylos ekane diaria kai egine h veranta kolos

Ανώνυμος είπε...

taverniarides twn lawn eimastan panta. ksypniste kai afiste tis paparies. gia na gamane thelan na einai stin ellada , tourismos reeeeeee

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΑ ΑΠΙΘΑΝΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΡΕ ΦΙΛΕ...

ΑΦΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΒΛΕΠΟΥΠΕ...

ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΕΙ ΦΑΝΤΑΡΟΣ?

ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΔΕΣ ΤΑ REO KAI TA STAYER ΠΩΣ ΒΟΓΚΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΗΦΟΡΑ?

ΑΦΟΥ Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΓΥΑΛΙΣΜΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΡΙΞΕΙ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ?

ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ PATRIOT ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ S-300?

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΛΕΙΠΕΙ.Α ΝΑΙ ΟΙ ΦΛΟΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ

Ανώνυμος είπε...

Εχει μαζευτεί εδώ όλο το αδερφάτο

Ανώνυμος είπε...

kala re asxete exeis mperdepsei tin vileda me tin galanolefki.h proti einai gia sfougarisma kai i defteri gia prosanama

Ανώνυμος είπε...

το εθνικο συμβολο σφουγγαριστρα και προσαναμα....πως να μην δακρυζει υστερα ο μεγαλος ο πρεκας

Ανώνυμος είπε...

ποιος απαραμιλλος ηρωισμος των ελληνων ρε ουφο. σαν κι αυτον που ειδαμε στην κυπρο το 74 οταν οι ελληνες ριχνανε τα φιλια αεροπλανα λογω ταραχης η αυτον των ιμιων οταν οι συγχρονοι ηρωες των αιθερων παθαινανε βερτιγκο η κοινως κολουμπρα στη θεα των τουρκων κομαντος. αντε να διαβασετε κανενα βιβλιο του λιακο μπας και εκτονωθειτε

Ανώνυμος είπε...

Φωτιά στην γαμημένη την γαλανόλευκη. Ξέρει μόνο να ζητάει και όταν έρθει η ώρα να ζητήσεις και εσύ κάτι για να ζήσεις σε κλάνει μες τα μούτρα. Φωτιά στην σημαία και σκατά στον τάφο αυτών που την προσκυνάνε.

Ανώνυμος είπε...

3:11

kai pou na deis ti mas perimenei sto mellon me tosi dwsi prezas kai 8olokoultouras pou mas taizetai!

Alla h ali8eia pote den prokeitai na sbistei apo tis aristers pordes!

XARH STON APARAMILO HRWISMO TOU ELLHNIKOU E8NOUS TOU 40 KAVATZARAME mia 60-etia sto tsif!

TWRA TI TO MELLON MAS FYLAEI!


O 8EOS 3EREI AN KRINW APO TOUS EDW ARISTERES PATSABOURES!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

2:41


Den to blepw na gelaei kanenas:

http://en.wikiquote.org/wiki/Winston_Churchill

Apo tin alli meria den yparxei kammia apodei3i oti den to eipe!

Polu perissotero apo to gegonos oti auti i risis eixe apodo8ei se auton otna akoma zouse!

ASe ta patriotika tragoudia kai xwrous den sou pane!

Ri3e twra kanena tsifteteli pou to 3ereis kai kalitera!

Ανώνυμος είπε...

3:16

FWTIA STON KWLO SOU ..

.KAI O PYROSBESTHS NA EIMAI EGW KOUKLA MOU!

Ανώνυμος είπε...

3:11

Kai gai to Kotzatepe pou boulia3an ta tourkakia meta3i tous xanontas kammia 100 des toxoune pei akoma Yousoufaki!

Kai an 8es na tin psa3eis tin upo8esi oi monades tou Ellinikou stratou (oses afe8ikan na polemisoun apo tou prodotes tis Xountas) edei3an pragmatika aparamilo irwismo kai oses fores xtipi8ikan me tous Tourkous to pirane sta isa. Akoma kai oi kommatos pour8an me ta Noratlas alla3an ta petrialia sta Tourkoxaibanis stin maxi tou Aerodromiou!

Twra an kai gia tin Dimokratia i Kupros itane makria ...Tagouda oso 8es!


ALLA GIA TON META3A TOU 40 TIPOTA DEN HTANE MAKRIA!

TIPOTA GIA DOSIMO!

OLLOS O LAOS HTANE PROETOIMASMENOS KAI POLEMHSE!


KAI EGRAPSE XRYSES SELIDES ISTORIAS!

POU TOSO ESEIS OI ANA3IOI ANIKANOI KAI XASOURIDES MONO KOLOSFOUGI MPORITE NA TIS KANETAI!

HSTE MIKROI NANOI KAI PYGMAOI.

...MPROSTA STOUS HRWES TOU 40

FTOU SAS AN KAI ROXALES PANE STRAFI

..EKTOS AN SAS PETA3EI KANEIS KI APORYPANTIKO MAZI

Ανώνυμος είπε...

Πρέζα έχεις ψάξει καλά να δεις ποιος είναι ο πατέρας σου? Ρε μπας και είναι κανένας πακιστανός και τρώγεσαι τόσο πολλή για αυτούς? Αν παίζει κάτι τέτοιο πες το μας να κάνουμε κάτι και εμείς , μην σε αφήνουμε μόνο. Μας έχεις σπάσει τον μπούστο με τα κολλώαλλοδαπά, και έτσι να είναι όπως τα λες (που εγώ αμφιβάλω) καλά του έκαναν, για να περούν το μήνυμα οι υπόλοιποι που έρχονται και να αλλάξουν δρόμο, και όσοι είναι εδώ να πάρουν τον μπούλο. Το κράτος δεν παίζει ποια!
Γκεγκε μαλακα???

Ανώνυμος είπε...

για να δεις αν γελαει κανενας ρε εθνοπαπαρα θα πρεπει πρωτα να βγαλεις τους μπουκαλοπατους απο τα ματια σου και να αναζητησεις την αληθεια (αν αντεχεις) στην πιο αξιοπιστη και εγκυρη πηγη που δεν μπορει να ειναι αλλη απο το www.winstonchurchill.org Βλεπεις στο wikiquote ο καθε χαζοχαρουμενος μπορει να γραψει οτι θελει για να δωσει χαρα και εθνικη επαρση σε κατι καφρους σαν κι εσενα. Οσο για το τσιφτετελι οπως και να το κανουμε αποτελει συγχρονο νεοελληνικο πολιτισμικο στοιχειο μαζι με το μπουζουκι,τον μπαγλαμα, το τζατζικι,το μπαξισι κλπ κλπ

Ανώνυμος είπε...

re malakes giati aporeite afou einai gegonos pos mia fora sta eikosi xronia kimate o theos kai symvainoun kapia 8aymata gia tin psorokostena. opos to 40 koimi8hke kai phrame tous italous to 60 kimithike kai pirame to Nobel to 80 xanakimi8hke kai mpikame stin EOK etsi kai to 2004 kimi8hke kai pirame to euro.

Ο ποιητής της πλατείας είπε...

den eisai prwtos! se prolabe i ellinofrenia!

Ανώνυμος είπε...

Θα το ξανά πω η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από κανέναν γείτονα τις, αλλά μόνο από κάτι μπάσταρδο που τους κάναμε Έλληνες, και κάτι προδότες του έθνους και τις πατρίδας. Να ξέρετε ώμος ρε μπάσταρδο πως στην Ελλάδα εκτός από τις κώλοκυβερνήσεις που κυβερνάνε ( και σας έχουν δόση αέρα) υπάρχουν και άντρες πατριώτες που θα σας σκίσουν τα κωλομέρια. ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ … ΕΡΧΕΤΕ Η ΩΡΑ ΣΑΣ !

Ανώνυμος είπε...

3:53

Ara pisteueis sto 8eo kai ta 8aumata!

Ti malakas eisai 8ee mou!

Pigenai gia ypno min kataiesia allo 3agripnos! *eos den eisai..


xaxaxxaxaxaxax

To ili8ia zwa!

Ανώνυμος είπε...

3:45

Bgale esu ta giaoutia kai tis sapies ntomates pou prosgio8ikan stin moutsoun sou 3:45 kai gw 8a bgalw ta giali mou!

An fantazesai re ornio oti to site pou dineis periexei OLLA ta quotations tou Churchil pou ipe se mia zwi isai pio malakas apo oti nomiza!

An den toxe pei 8a to eixe arni8ei! Eixe pampoles eukairies kai i risi den 8a eixe parameinei sun to xronw!

Egew edw eimai stin xwra tou oxi polu makria apo kei pouvgenai bouleutis kai oi ntopio edw (gerontakia pia) mou toxoune anferei pamoles fores!

Deis bre anegkefale pios gela mazi sou kai pioi omadika se ftynoune!

Ante giousoufaki to tourkotsifteteli sou 8es na magariseis kai ta ellinika tragoudia

Ouuusttt zoufia klania!!!

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ 4_07

ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΩ !!!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ 3:53

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΓΙΛΕ ΜΕ ΠΡΕΖΑ ΕΠΙΑΣΕΣ ΚΑΙ ΡΟΥΦΑΣ ΤΗΝ ΨΟΛΑ ΤΟΥ ΑΝΤΖΕΜ!!!

Ανώνυμος είπε...

Συγγνωμη αλλα αυτοι εδω μεσα ειναι οι 'προοδευτικοι' τησ αναρχο-αναρχιας με τα φοβερα επι-'χειρηματα' τους !!!!

Ρε ουτε για μια πουτσα χυσια δεν αξιζουν!

Θα σας εκλανα αλλα το αναβαλω!

Ανώνυμος είπε...

Nai re 3:55 ides to ena zoulapi prolabe to allo!!

Oute diagwnismo kallwnis kai kallisteia malakies naxame!!!!!

Xainte Xainte kloubia auga Tourkias...

Ανώνυμος είπε...

http://uk.youtube.com/watch?v=C7El6Y0nc_k&feature=related

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

http://uk.youtube.com/watch?v=vej42_UPgV0

Ανώνυμος είπε...

ΓΑΜΩΤΟ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!!!

http://uk.youtube.com/watch?v=6qGFKuP7eTI&feature=related

Ανώνυμος είπε...

Ένα περιστατικό ηρωικό από το ελληνο-αλβανικό μέτωπο που δεν είναι τόσο πολύ διαδεδομένο, διαδραματίστηκε κατά την διάρκεια της "Εαρινής Επίθεσης" των Ιταλών.

ΤΟ ΥΨΩΜΑ 731

Ένας τιτάνιος αγώνας διεξήχθη στο ύψωμα 731 (υψόμετρο) κατά την «Εαρινή Επίθεση» των Ιταλών στα μέσα Μαρτίου 1941, προκειμένου οι ιταλικές φασιστικές δυνάμεις με την παρουσία του ίδιου δικτάτορα Μουσολίνι -μετά από τέσσερις μήνες πόλεμο - να δρέψουν μία νίκη κατά της Ελλάδας και να κατέβουν μαζί με τις ναζιστικές δυνάμεις των Γερμανών «νικητές» στην Αθήνα! Το 731 όμως, ανέτρεψε τα σχέδια του(ς). Στο ύψωμα αυτό, καθώς και στα γειτονικά υψώματα, πολέμησαν οι άνδρες του 5ου Συντάγματος της 1ης Μεραρχίας πού κατάγονταν κυρίως από την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.

Η Ιστορία για το 731 γράφει: "Επί 7 ημέρες, ως τις 15 Μαρτίου η μεραρχία δοκιμάστηκε σκληρά, αλλά απέκρουσε τα κύματα των επιτιθέμενων αντιπάλων. Οι επιθέσεις και αντεπιθέσεις άρχιζαν με πυκνό κανονιοβολισμό που κατέσκαβε τα υψώματα, για να καταλήξουν σε συμπλοκές, όπου το λόγο είχαν η χειροβομβίδα και η λόγχη. Το ύψωμα 731, μεταξύ Αώου και Άψου, έμεινε θρυλικό. Ως τις 19 Μαρτίου, μετά από σχετική τριήμερη ανάπαυλα, οι Ιταλοί εξαπέλυσαν κατά του υψώματος 731 όχι λιγότερες από 18 επιθέσεις. Το «731», όπως έμεινε γνωστό στην πολεμική ιστορία και των δύο αντιπάλων, υπήρξε ίσως ένα από τα πιο αιματοβαμμένα υψώματα ολόκληρου του παγκοσμίου πολέμου". (ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, Εκδοτική Αθηνών Α.Ε. 1978, τόμος ΙΕ, σελ.441-442).

Ο λογοτέχνης και ακαδημαϊκός Άγγελος Τερζάκης, πολεμιστής του 1940, γράφει: "Ξημερώνει η 10 Μαρτίου 1941 ,ημέρα Δευτέρα, και το πυροβολικό του Καβαλλέρο ξαναρχίζει. Ξαναρχίζει από την Τρεμπεσίνα, με πείσμα διπλό, γιατί η πρώτη μέρα χάθηκε κι αυτό είναι άσχημο για μιαν επίθεση, που πρέπει να το πετύχει στις πρώτες ώρες της.
Το κανονίδι τώρα απλώνεται ανατολικά, στο 731. Είναι τέτοιο που μόνο με τους θρυλικούς βομβαρδισμούς του Βερντέν, στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, μπορεί να παραβληθεί. Τ' ακούει και ζαρώνει περίτρομη η ψυχή του ανθρώπου. Τα ελληνικά πυρά της έκοψαν την ορμή, ως που το μεσημέρι οι Ιταλοί ενισχυμένοι με νέες δυνάμεις, ξανάρχισαν, όμως, το πεζικό κατόρθωσε με μόνα τα δικά του να σπάσει το πρώτο κύμα του εχθρού. Στις 6 τ' απόγεμα οι Ιταλοί άνοιγαν μεγάλη φωτιά κατά του 731. Χύμηξαν ύστερα με ταυτόχρονη προσπάθεια να το υπερκεράσουν από τη δημοσιά, ενώ έπιαναν και να βομβαρδίζουν την Τρεμπεσίνα. Είταν η έβδομη επίθεσή τους για το 731. Το ύψωμα έμπαινε πια, ζωσμένο με φλόγες στο θρύλο" (Άγγελος Τερζάκης, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΟΠΟΙΪΑ 1940-1941, Αθήναι 1964, σελ.177-178).

Στο προσωπικό χειρόγραφο ημερολόγιο του Ταγματάρχη (τότε) Δημήτριου Κασλά, από το Πουρί Ζαγοράς, Διοικητή του ΙΙ (2ου) Τάγματος του 5ου Συντάγματος Τρικάλων, που με τους στρατιώτες του υπερασπίστηκε το ύψωμα 731, αναφέρει:
"(Ημέρα πρώτη: Κυριακή 9η Μαρτίου 1941, «έναρξις της επιθέσεως»)
(Πρωινές ώρες): Την 06:30 ώραν ήρξατο τρομακτικόν και καταιγιστικόν πυρ του εχθρικού Πυροβολικού και όλμων. Η πρώτη ομοβροντία μιας βαρέως Πυροβολαρχίας ερρίφθη ακριβώς την 06:30 ώραν επί του υψώματος 731, όπου ο Σταθμός Διοικήσεώς μου ήτο το σύνθημα της ενάρξεως της βολής.
Ο βομβαρδισμός συνεχίζεται με αυξάνουσαν έντασιν. Σμήνη αεροπλάνων ρίπτουν συνεχώς τα φορτία των επί των υψωμάτων 731 και 717. Το ύψωμα 731, όπου το Τάγμα μου, σείεται συνεχώς, σκόνη, φωτιά και καπνός, η ατμόσφαιρα είναι βαρειά, δύσκολα αναπνέει κανείς από τα αέρια των εκρήξεων, κόλασις πυρός, μας περιβάλλαν καπνοί και αι φλόγες, δεν ημπορούμε να διακρίνουμε τι γίνεται εις απόστασιν 10 μέτρων. Το ύψωμα 731 ήτο δασωμένον με δέντρα ύψους 4-5 μέτρων, εντός διώρου έμεινε γυμνόν. Τα συρματοπλέγματά μας κατεστράφησαν, τα χαρακώματα ισοπεδώθηκαν, οι στρατιώται καλύπτονται εις τας οπάς των οβίδων και αγωνίζονται απεγνωσμένα να επανορθώσουν τας ζημίας, ιδίως να προστατεύσουν τα πολυβόλα και οπλοπολυβόλα από την καταστροφήν, από τις πέτρες και χώματα που εγείροντο από τας εκρήξεις. Τα υπάρχοντα επί του υψώματος 731 δύο πυροβόλα των 6,5 και αντιαρματικός ουλαμός των 37 κατεστράφησαν ολοτελώς.

Περί την 07:30 ώραν κατόρθωσα να επικοινωνήσω τηλεγραφικώς δια λίγα λεπτά με τον Συνταγματάρχην Κετσέαν, επίσης μετά του Διοικητού του Συγκροτήματος Συνταγματάρχου Γεωργούλα Ν., οι οποίοι αγωνιούσαν να πληροφορηθούν την κατάστασίν μας. Με ερώτησαν εάν οι άνδρες του Τάγματος κρατούν τας θέσεις των, τους απάντησα ότι οι Λόχοι ευρίσκονται εις τας θέσεις των. Μου διεβίβασεν την εξής Διαταγήν γραπτήν. «Επί των θέσεών σας θ' αμυνθήτε μέχρις εσχάτων, Η Πατρίς, η Ανωτάτη Διοίκησις απαιτεί να κρατήσητε ψηλά την τιμήν των όπλων». Του απήντησα ότιδήποτε και αν συμβή δεν θα εγκαταλείψωμεν το 731 και έχω πεποίθησιν ότι δεν θα περάσουν οι Ιταλοί.

Περί την 8ην ώραν το Πυροβολικόν του εχθρού ήρχισε να επιμηκύνη την βολήν του εις τα μετόπισθεν του Τάγματος και την 08:30 έπαυσεν την βολήν του επί των υψωμάτων 731 και 717. ΄Ητο φανερόν πλέον ότι θα ήρχιζεν η επίθεσις των Ιταλών. Διέταξα τους Λόχους να ετοιμάσουν τα αυτόματα και να μη βάλουν από μεγάλας αποστάσεις, παρά μόνον όταν οι Ιταλοί θα έφθαναν εις ωρισμένα σημεία του εδάφους που υπεδείχθησαν επί τόπου εις απόστασιν περίπου 200 μέτρων.

Περί την 09:30 ώραν οι Ιταλοί χρησιμοποιούντες τας δεξιά του 5ου Λόχου βαθείας γραμμάς πλησιάζουν επικινδύνως και προσεγγίζουν τα κατεστραμμένα συρματοπλέγματα. Αρχίζει πλέον ο αγών διά της χειροβομβίδος. Οι Ιταλοί δοκιμάζουν με τρόμον και φωνάς τα καταστρεπτικά αποτελέσματα των αμυντικών μας χειροβομβίδων.

(Μεσημέρι): Την μεσημβρίαν προσπαθούν οι Ιταλοί να επαναλάβουν την επίθεσίν των, αλλά ευθύς ως αναπτύσσονται καθηλούνται και διασκορπίζονται από το Πυροβολικό και τα Πολυβόλα μας.

(Απόγευμα): Το απόγευμα και ενώ μέχρι της στιγμής εκείνης τα εχθρικά πυρά είχον αραιωθή, εκσπά και νέα επίθεσις μετά σφοδρού βομβαρδισμού, εφ' ολοκλήρου του τομέως της Ι Μεραρχίας και ανασκάπτεται πάλιν το έδαφος από το πυροβολικόν και τας βόμβας αεροπλάνων. Οι στρατιώται περιμένουν να πλησιάσουν τα εχθρικά τμήματα πεζικού, τα παραλαμβάνουν με τα αυτόματα και τα αποδεκατίζουν με επιτυχείς ριπές και όταν ο εχθρός χρησιμοποιή τας βαθείας γραμμάς και προσεγγίζει τα χαρακώματα, επιτίθενται διά της χειροβομβίδος και της λόγχης.
Οι Ιταλοί όμως δεν παραιτούνται. Δοκιμάζουν διά μία ακόμα φοράν, προτού νυκτώση, να διασπάσουν τας γραμμάς μας επί του υψώματος 731.Και η προσπάθεια αυτή αποκρούεται σε σοβαροτάτας απωλείας.

(Βράδυ): Η νύκτα μας βρίσκει όλους εξηντλημένους σωματικώς. Είμεθα όλη την ημέραν νηστικοί. Εν τούτοις κανείς δεν θέλει να φάγη. Έχουμε άφθονο κονιάκ. Οι Λόχοι δεν ζητούν ψωμί αλλά χειροβομβίδας αμυντικάς και σκαπανικά εργαλεία. Καθ' όλην την νύκτα οι ημιονηγοί του Τάγματος, οι αφανείς αυτοί ήρωες επηγαινοερχόνταν εις τον σταθμόν εφοδιασμού διά να μας φέρουν εκατοντάδας φορτίων χειροβομβίδων, πυρομαχικών και λοιπών εφοδίων.

(Ημέρα δεύτερη: Δευτέρα 10 Μαρτίου 1941).
(Πρωινές ώρες): «Την 7ην πρωινήν ήρχισε πάλιν το ιταλικόν πυροβολικόν. Εις τας 9 ώρα αρχίζει η Ιταλική επίθεσις. Αυτήν την ημέραν κατευθύνεται προς το αριστερόν μας διά να υπερφαλαγγίσουν το 731 εκ του αριστερού. Οι Ιταλοί κινούνται με μυρίας προφυλάξεις, τους καταλαμβάνει πρώτον το Πυροβολικόν μας και τους αποδεκατίζει. Το Πυροβολικόν των Ιταλών προσπαθεί να υποστηρίζει την κινουμένην φάλαγγα. Οι Ιταλοί προχωρούν κατά διαδοχικά κύματα με προφανή σκοπόν να καταλάβουν οπωσδήποτε το 731, χωρίς να λαμβάνουν υπ' όψιν τας απωλείας των. Οι Ιταλοί φθάνουν εις απόστασιν από 50-100 μ. από την γραμμήν αντιστάσεως. Διά να εξαπατήσουν τους στρατιώτας μας υψώνουν λευκά μανδίλια, προς στιγμήν υπέθεσαν ότι επρόκειτο να παραδοθούν. Αντελήφθην εκ πρώτης στιγμής ότι επρόκειτο περί απάτης. Επενέβην αμέσως, διέταξα έντασιν των πυρών διά χεροβομβίδων και τοπικήν αντεπίθεσιν. Οι Στρατιώται κραυγάζοντες την περίφημον πολεμικήν ιαχήν «αέρα» διά της λόγχης και των χειροβομβίδων αιφνιδιάζουν τους Ιταλούς, οι οποίοι αρχίζουν να τρέχουν προς τα οπίσω, μεταβαλόντες την υποχώρησίν των εις πανικόβλητον φυγήν. Η επίθεσις των συνετρίβη.

(Μεσημέρι): Ολίγον προ της μεσημβρίας διεξάγεται νέα προσπάθεια εις το ίδιο σημείον παρά Ιταλών κατόπιν πάλιν προπαρασκευής διά σφοδρού βομβαρδισμού και η επίθεσις αύτη συνετρίβη προ του ακαμάτου ηρωισμού των Λόχων, διά της λόγχης, μέχρι την 12:30 ώραν τρέπομεν εις νέαν άτακτον φυγήν τους Ιταλούς.

(Απόγευμα): ... Εις τας 06:30 αρχίζει βομβαρδισμός επί των υψωμάτων 731 και 717 και μετ' ολίγον νέα επίθεσις των Ιταλών και κατά των δύο πλευρών του υψώματος 731, δηλαδή εναντίον και των δύο Λόχων μου. Και η επίθεσις αυτή απεκρούσθη με βαρυτάτας απωλείας διά τον εχθρόν.
(Βράδυ): Προς το εσπέρας νομίζουν ότι θα κλονίσουν το ηθικόν των στρατιωτών μας, ρίπτουν δι' αεροπλάνων χιλιάδας προκηρύξεις, καλούν τους στρατιώτας μας να ρίψουν τα όπλα και να σπεύσουν να παραδοθούν. Αι προκηρύξεις αυταί μόνον γέλωτας προσέφερον εις τους ηρωικούς οπλίτας.
Και η δευτέρα ημέρα της επιθέσεως έκλεισε με την απόλυτον διατήρησιν των θέσεών μας επί του υψώματος 731, καθώς επίσης και το δεξιά μου ΙΙΙ Τάγμα επί του υψώματος 717".

Η «Εαρινή Επίθεση» των Ιταλών απέτυχε. Ο Μουσολίνι έφυγε ταπεινωμένος. Το ύψωμα 731 έγινε δόξα και το όνομά του γράφτηκε στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη: «731».

Ανώνυμος είπε...

Prota ap ola kserete ti simenei anapodi simaia ?? Kai bebaia den kserete fasistomoutra kai psefto ellinarades giati eisaste agramatoi. Sosta einai kalitero otan xrisimopoiite tin simea gia na anoiksete kefalia, (me ena mikro search sto youtube 8a brei xrisabgites xeri xeri me astinomikous na anoigoun kefalia me tin elliniki simea).

Giati den stelnete kana eksodiko kai stin ellinofrenia pou tin exei anapoda ?

Paragiozides pleurides, kai xazoneolines kai kala patriotes me to frape sto xeri. Alla den ftete eseis fteei oti eisaste agramatoi kai oti exoume maura miala.

Tromara mas to mono mou kseroume na leme einai oti eimaste apogonoi tou megalou alexandrou.

Ksipniste zoa, ksipniste pou to mono pou sas niazei einai to pos 8a paei o olimpiakos, pote 8a ksana parei i e8niki to euro (giati ekei kai stin eurovision exoume tin eykeria na kouname simees), kai pos 8a parete katanalotiko danio gia na pate sti mikono me tin gomena. Genia tou poutsou me monadiki koultoura ta mpouzoukia.

Sas eftekse i anapodi simea pou oute kan kserete ti simeni kai den sas fteei pou eimaste gia ton poutso oloi san xora.

Alla tzampa fonazo, eimaste oti mas aksizei na eimaste, gia ayto ekso mas 8eoroun akoma grafikous.

PanosS

Ανώνυμος είπε...

καλα τετοιος τζερτζελες και νταβαντουρι για το ποιος θα κρατησει ενα κωλοπανο γαλαζιομπλε καρφωμενο σε ενα μαυρο στυλιαρι και να το περιφερει μπροστα σε ενα αποχαυνωμενο πληθος και κατι παπαρες επισημους... δεν γινεται ουτε σε κεντροαφρικανικα κρατιδια. σιγα ρε εθνομαλακες το κωλοπανο σας που ουτε για σφουγγαρισμα δεν κανει

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο που έχω να γράψω και ελπίζω να σας βοηθήσει είναι το παρακάτω: Η Σημαία, Το Κράτος, Ο Στρατός, Η Αριστερά, Η Δεξιά, Τα Άκρα, Οι Άθεοι, Οι Πιστοί και πολλές άλλες λέξεις οι οποίες πυροδοτούν εντάσεις και διαλόγους - μονολόγους είναι ιδέες. Για άλλους θετικές και για άλλους αρνητικές. Κάποια στιγμή πρέπει να καταφέρετε να ξεπεράσετε τον εαυτό σας και να καταλάβετε ότι δεν σας φταίνε αυτά, αλλά συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις. Δηλαδή άνθρωποι και γεγονότα που δημιουργούνται από ανθρώπους.
Φταίει ο Στρατιωτικός, ο Πολιτικός, ο Επιχειρηματίας, ο Αριστερός, ο Αναρχικός, ο Τάκης, ο Μάκης, η Σούλα κτλ, που απλά έχουν βρεί την ευκαιρία και εκμεταλλεύονται όποιους και για όσο μπορούνε. Ποιοι είναι αυτοί? ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ. Καλημέρα σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

Oxi re xauno zwon 10:56 den mas pira3e i anapodi simaia!

Alla ta anapoda tservela sas kai i tasi na 8ewritai ton kwlo sas myalo!

Ouustttt anegkefaloi kafroi!

Ανώνυμος είπε...

11:06

To tzertzele den ton kanoume emeis!

Eseis ton kanete...

Emeis mai xara eimastai! Auto pou kaname persi kanoume kai fetos mouroxauloi aristero-fasistarades!

Profanws zilepsate to steliari kai to 8ewrite aparaitito a3esouar na kanetai ta pagonia!

Meta tin parelasi diko sas kai 'voi8eia' sas!

Pfffffffffffffff xsoures

Ανώνυμος είπε...

PanosS

Ege e3w zw kai den me 8ewroun grafiko paroti exw kratisei sto akeraio ton Elliniko xaraktira mou!

Twra an esena se 8ewroun grafiko psaxou giati allos mporei nanai o logos kai oi Ellines apla mia dikaiologia gia sena!

Gia koita3ou ba8eia mesas ou palikari?????

Ανώνυμος είπε...

FILARA PANOs!

EIMAI 25 XRONIA E3W, EXW EKPAIDEYSH POU MALLON DEN EXEIS ONIREUFTEI KAI APOTI 8YMAMAI OI NTOPIOI EDW GRAFIKOUS 8EOROUN KATI GIOUSOUFAKI LIGOURIA TIS ALLODAPIS POU TO PAIZOUN AYTOX8ONES TINAZONTAS APO PANW TOUS A XARAKTHRISTIKA THS KATAGWGIS TOUS!

AUTOUS EINAI ALH8EIA TOUS FTYNOUNE KAI TOUS 8EWROUN GRAFIKOUS!

TOUS ALLOUS POU EINAI YPERIFANOI GIA AUTO POUNE KAI POURXONTAI...TOUS SEBONTAI!

XTYPAW KAMMIA EUAIS8ITI XORDH PANOULH??????

PREPEI NA PERIMENW KAMMIA PANO-PORDH??????

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΟ-ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΑ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΔΡΑΚΟΥΛΙΡΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΟΤΑΝ Ο ΒΡΥΚΟΛΑΚΑΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ!

ΡΕ ΟΥΣΣΤΤΤΤ ΖΟΜΠΙΑ ΚΑΙ ΒΑΜΠΙΡΡΡΙΙΙΙΑΑΑ

Ανώνυμος είπε...

Ααααα ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΑ!

ΤΟ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΤΟΥ ΕθΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ Ο ΒΡΥΚΟΛΑΚΑΣ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ...


ΣΤΑ ΦΕΡΕΤΡΑ ΣΑΣ ΛΑΜΟΓΙΙΙΙΑΑΑΑΑΑ!!!

ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Api8ano:

http://3.bp.blogspot.com/_GOJP6BkWmXY/SQeE-9fSudI/AAAAAAAAGT8/k7q0L9yQCgg/s1600-h/grw1.jpg

Ανώνυμος είπε...

Kai allo:

http://2.bp.blogspot.com/_GOJP6BkWmXY/SQeE_f8PoDI/AAAAAAAAGUM/-SYBLU4qXBY/s1600-h/grw3.jpg

Ανώνυμος είπε...

Kai allo ena:

http://3.bp.blogspot.com/_GOJP6BkWmXY/SQeE_ZasrNI/AAAAAAAAGUE/0o2Gbdfo4u8/s1600-h/grw2.jpg


Xarite ta!

Unknown είπε...

Δεν ξέρω αν το κάνεις φίλε Πρέζα Τv συμβολικά αλλά τα εθνικά σύμβολα της πάτριδας πρέπει να τιμούμε, εγώ είμαι αντιεξουσιαστής αλλά είμαι ενάντιος στο κάψιμο σημαίων και άλλων πραγμάτων που κάνουν ορισμένοι μπάχαλοι.

Εκτός αν το κάνεις για λόγους διαμαρτυρίας προς το Ελληνικό Κράτος.
Αν και δεν μας φταίει σε τίποτα η σημαία για αυτό.

Ελπίζω να απαντήσεις και να μην αποφύγεις το σχολιασμό.

Όσο αφορά τους ανώνυμους είναι το λιγότερο τα σχόλια τους για παιδάκια μεταξύ 5 με 10 ετών.

Ανώνυμος είπε...

Axxxx Paidi tis Plateias kindyneueis na se poune to

...Paidi tou Sistimatos!

8a sou pw kai mia istoria pu 8imi8ika.

kata tin diarkeia tou 2-3ou Gyrou Emfiliou panw stin Makedonia oi Slabo_boulgaroi brikan tin eukairia pou oi Ellines eixan ideologikes diafores gia na mas kopsoune sta 2!

Ypirxan loipon poloi Ellines ideologika 'proodeutikoi' alla toso afeleis oso kai orismenoi sigxronoi mas pou ipostirizan ta upoti8emena katapiezomena dikaiwmata tous! Etsi loipon milagan uper twn dikaiwmatwn tous! Stin arxi oi SlaboBoulgaroi tous epefimousan. Bravo wraia ta letai klp! Autoi bebaia oi Ellines milagan gia isonomia DEN MILAGAN GIA APOSXISH!

En pasei periptwsei gia na min makrigorw otan oi SNOFites SlaboBoulgaroi ais8an8ikan oti piran to panw xeri (siga min eixane problima an8rwpinwn dikaiwmatwn prin!) sto diaolo steialan tous proodeutikous pou prin epefimousan kai antidrastikous bourzouades kai Grekomanous tous anevbazan kai tous katebazan. Skotosan an den apatomai kapoious po autous! Ase to ti travbi3an otan bre8ikan stous paradeisous tou Anatolikou Blok!!!!

Katalaineis ti ennow????

Esu boreis na eisai mia xara ideologos (diafonw me tin ideologia sou alla auto asto!) oi alloi omws min 8ewreis oti einai idioi me sena kai as lene ta idia twra!

ALLOU EXOUN TO MYALO TOUS!

Auta eina oi empeiries kapoiou megalyterou!

Tis akous i tis petas sta skoupidia!!!

Ανώνυμος είπε...

Pros 12.30

1. Den nomizo na gnorizomaste, gia ayto ta kolitilikia tou tipou filara, panouli klp na mou lipoun, pistepse me den iparxei periptosi emeis oi 2 na eimastan pote filoi

2. Ti egine ap oti blepo mas etsoukse ligo to blaxo kits kai to "grafikos" e? Mipos? Les? Mpaaa na eisai sigouros oti den mas 8eoroun ka8olou grafikous, gia ayto alloste den ekopse kai kanena eisitirio leo ego px tora to "gamos ala ellinika"
tora mipos akoumpao ego eyes8ites xordes?

3. Pera ap ola ayta egrapsa kai alles 15 grammes den tis diabases kan? H den exeis tipona na peis?

4. Oso gia ekei pou les "EXW EKPAIDEYSH POU MALLON DEN EXEIS ONIREUFTEI" ti na po mou epese to pliktrologio apo ta xeria apo ta gelia. Den exo na kano parapano sxolia, ek8eteis apo monos sou ton eayto sou .

kai 5o kai teleutaio kala kaneis kai eisai 25 xronia stis fabrikes tis ksenitias ekei sta maura ksena se perimenoume ka8e tesera xronia na r8eis na psifisei san probato to LAOS

Yg: Oso gia tin pordi toulaxiston ego tin ipografo esto kai me to mikro mou

PanosS

Ανώνυμος είπε...

axaxaxaxaxaxa!!!!!!

12 36 gamato!

anarxidia sas vrikame kainourio paratsoukli.

apo tora tha sas leme 'ta drakouliarika'!!

mpouaxaxaxaxaxa!

drakoulinia....

Ανώνυμος είπε...

Nai panoSS!

1) Xmmm Poly drakibrexto melo panoSS! Kapws bebaia ai8anomai to problima sou! Alla Psa3e kati borei na bre8ei kai gia sena...

2) Den arnoumai tin eilikrineia sou. Eimai sigouros oti moirazesai proswpikes empeiries mazi mas. Apla sou eipa oti psa3e na breis ti proswpiki diastasi. Giati ekei kribetai to mustiko mou fainetai. Koinws exeis ti miga kai migiazesai! Kai opois exei bgei e3w 3erei to typo sou. Epomeno na se pairnoun sto psilo! Its a cruel world panoSS.

3) Tis diabase! kai lipi8ika ta foukariarika ta electronia pou kanane tin aggaria na ta metaferoun sto diktyo. Malakies sto kybo pou leme emeis oi Ellines stin ka8areuousa. Lipanme den nomizw oti me auto to deigma grafis 8a peraseis tin epomeni ta3i. Stasimos!

4) Sou epese to 'pliktrologio'?? Mpaa min fobasia! Adynaton na sou pro3enise kapoia 'zwtiki' blabi!!!
Ante 'sikwse' to twra...
An boreis!!!

5) Bebaia den itane auto pou i8ela. Apo americano-de3io-xountika lamogia gnwrisa tous aristero socia-listes kai pro-SYRIZAtous poulimenous kai kapou se autous pou mpi3ane ta vixia tous stin xwra mou imouna parateros. Ap tin alli 25 xronia edw den mou pigan asxima. kala perasa! Polu kala. Sou euxomai to idio an auti einai i epilogi sou! Benai apobale auta ta grafika xaraktiristika sou kai dei3e auto pou pragmatika eis
A kai kati allo ftanw konta sto seimeio pou den xreiazetai pia na douleuw kai skeftomai na gyrisw stin Ellada. Exeis na proteineis kapio meros?
Na upo8esw mia kai milas gia probata oti exeis poimeniko parel8on kai katagwgi!
Einai kalo auto to LAOS pou proteineis?

Pan-SS....akoma san pordi mou fainesai! Signe pou leme alla akoma pordi!

Xaralabis o Skyrianos

(XoS se sintimsi..xarikes tws panoSS)

3)

Ανώνυμος είπε...

Θα το ξανά πω η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από κανέναν γείτονα τις, αλλά μόνο από κάτι μπάσταρδα που τους κάναμε Έλληνες, και κάτι προδότες του έθνους και τις πατρίδας. Να ξέρετε ώμος ρε μπάσταρδα πως στην Ελλάδα εκτός από τις κώλοκυβερνήσεις που κυβερνάνε ( και σας έχουν δόση αέρα) υπάρχουν και άντρες πατριώτες που θα σας σκίσουν τα κωλομέρια. ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ … ΕΡΧΕΤΕ Η ΩΡΑ ΣΑΣ !

SteWIE είπε...

Εγω λεω αν ειναι να γραφετε σεντονια, να σηκωσετε κανα μπλογκζ να μη μας παιρνετε τα ματια, ανωνυμοι γκιοζηδες.

Ανώνυμος είπε...

siga to kolopano pou oute gia ftysimo den kanei.ante gamithite eseis kai h shmea sas. Afth tin patrida den tin goustaroume opos den goustaroume kai afth tin thriskia kai tin istoria kai to papadario.

Ανώνυμος είπε...

siga to 5:41 mounopanoo!
Re patsaboura den pairneis kai to Stewie mazi na kanetai partouza!
Anwmala zwa! Oute kai i patrida mas goustare tetoia koproskyla san kai sas1
Ante min sas baloume to palouki 'paramasxala' kai na sas steiloume apo kei pour8ate tsoulopana!

Oussssttttttt parasita..