Πέμπτη, Νοεμβρίου 06, 2008

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ,ΨΗΦΙΣΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ,ΥΠΕΡ ΤΟΥ 65ΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΕΝΕΡΓΗ ΚΑΙ ΑΝΕΝΕΡΓΗ...

Ο συνασπισμός Συντηρητικών και Σοσιαλδημοκρατών,
με τη συμμετοχή της Νεας Δημοκρατιας
του ΠΑΣΟΚ,του ΣΥΡΙΖΑ
και τις δυνάμεις του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς ,
ενέκριναν την πρόταση για την
«Οργάνωση του χρόνου εργασίας»
της Ευρωπαϊκης Εωσης
στην Επιτροπή Απασχόλησης
και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου,
υπερψηφίζοντας την «έκθεση Cercas»
(«έκθεση Σέρκας»).


Η προταση μεταξυ αλλων περιλλαμβανει:

Τεμαχισμο του εργάσιμου χρόνου
σε «ενεργό» και «ανενεργό» χρόνο εργασίας.

Εισάγει την έννοια του απλήρωτου
«ανενεργού» χρόνου εργασίας.
(δηλαδη οταν κανεις διαλειμμα δεν δουλευεις...
οποτε καθεσαι παραπανω
για ακομη 30΄λεπτα της ωρας...)


Αυξάνει το χρονικό διάστημα
διευθέτησης της εργασίας σε δωδεκάμηνη βάση.


Διατηρεί και επαυξάνει το δικαίωμα
των κρατών - μελών να μην εφαρμόζουν
ακόμη και αυτά τα εξοντωτικά χρονικά
όρια εργασίας της οδηγίας 2003/88
και να επιτρέπουν την απασχόληση των εργαζομένων
έως και 65 ώρες τη βδομάδα.


Οπως ευκολα μπορει να διαπιστωσει κανεις...
ερχονται εξαιρετικα δυσκολες μερες
για τους εργαζομενους,
οχι μονο στην Ελλαδα,αλλα σε Πανευρωπαϊκο Επιπεδο...
με την υπογραφη και τη συνενοχη παντα
της Ελληνικης Κυβερνησης και Αντιπολιτευσης...


Τα σχολια,δικα σας.

ΠΡΕΖΑ TV
6-11-2008

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ- ΌΧΙ ΣΤΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ 65ΩΡΟ- Την κατάργηση του "opt out" και σοβαρές αλλαγές στην Κοινή θέση του Συμβουλίου και της Κομισιόν για το χρόνο εργασίας ζητά, με μεγάλη πλειοψηφία, το Ευρωκοινοβούλιο
Την πλήρη απόρριψη του αντικοινωνικού πακέτου ζήτησε η ευρωομάδα της Αριστεράς
Δ. Παπαδημούλης: "Ο αγώνας για την απόρριψη των αντικοινωνικών μέτρων των κυβερνήσεων και της Κομισιόν συνεχίζεται"
Η Επιτροπή Απασχόλησης και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου υιοθέτησε σήμερα σε δεύτερη ανάγνωση, με ψήφους 35 υπέρ, 13 κατά και 2 αποχές, έκθεση με την οποία απαιτεί την κατάργηση του "opt out" και άλλες σημαντικές αλλαγές στην απαράδεκτη κοινή θέση του Συμβουλίου, σχετικά με την αναθεώρηση της οδηγίας για το χρόνο εργασίας.

Το Ευρωκοινοβούλιο ζητά σημαντικές αλλαγές στην αντεργατική και αντικοινωνική κοινή θέση του Συμβουλίου που υιοθετήθηκε από τους Υπουργούς Εργασίας τον περασμένο Ιούνιο. Υπενθυμίζεται ότι με την κοινή θέση των κυβερνήσεων, συμφωνήθηκε η διατήρηση της ρήτρας αυτοεξαίρεσης (opt out) από το 48ωρο, ο ετήσιος υπολογισμός του χρόνου εργασίας και ο μη συνυπολογισμός του λεγόμενου "ανενεργού" χρόνου εφημερίας ως χρόνου εργασίας.

Με την έκθεση της Επιτροπής Απασχόλησης, η οποία δεν αποδέχεται την κοινή θέση του Συμβουλίου, απαιτούνται οι εξής σημαντικές αλλαγές:

Διαγράφεται η πρόβλεψη για διατήρηση της ρήτρας αυτοεξαίρεσης του εργαζομένου από το 48ωρο και προβλέπεται η κατάργηση της ρήτρας σε μια περίοδο τριών ετών.
Ορίζονται αυστηρότερες προϋποθέσεις για την υπογραφή και διατήρησή της κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου τριών ετών, μέχρι την πλήρη κατάργηση.
Για τον υπολογισμό του συνολικού χρόνου εργασίας λαμβάνονται υπόψη όλες οι συμβάσεις εργασίας, σε ό,τι αφορά εργαζομένους σε περισσότερες θέσεις.
Το σύνολο του χρόνου εφημερίας θεωρείται χρόνος εργασίας.
Η ευρωομάδα της Αριστεράς κατέθεσε τροπολογία για την απόρριψη της Κοινής Θέσης του Συμβουλίου και της Κομισιόν στο σύνολό της, που όμως καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία της Επιτροπής. Κατέθεσε επίσης σειρά τροπολογιών για την ενίσχυση της προστασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως:

Να αποσαφηνιστεί το γεγονός ότι ο χρόνος εφημερίας είναι χρόνος εργασίας στο σύνολό του
Να καταργηθεί η διάκριση μεταξύ "ενεργού" και "ανενεργού" χρόνου εργασίας
Να συνυπολογίζονται οι πολλαπλές συμβάσεις εργασίας στο όριο του επιτρεπόμενου εβδομαδιαίου μέγιστου χρόνου εργασίας.
Ο Δ. Παπαδημούλης, κεντρικός εισηγητής της ευρωομάδας της Αριστεράς για την επίμαχη οδηγία για τον χρόνο εργασίας, δήλωσε σχετικά:

"Η ευρωομάδα της Αριστεράς επιμένει στην πλήρη απόρριψη της αντιδραστικής και αντεργατικής κοινής θέσης του Συμβουλίου για το "ελαστικό 65ωρο". Σε συνεργασία με τα εργατικά συνδικάτα καταθέσαμε και στηρίξαμε όλες τις τροπολογίες που βάζουν φρένο στα αντεργατικά σχέδια του Συμβουλίου και της Κομισιόν. Οι απαράδεκτες ρυθμίσεις για την κατάργηση του οκταώρου και την πλήρη αποδόμηση της εργατικής νομοθεσίας πρέπει να μπλοκαριστούν. Το να "σπάσει" ο συμβιβασμός των 27 κυβερνήσεων και της Κομισιόν είναι το πρώτο αναγκαίο βήμα αλλά δεν αρκεί. Ο αγώνας για την απόρριψη του αντικοινωνικού πακέτου των κυβερνήσεων και της Κομισιόν συνεχίζεται, μέσα και έξω από το Ευρωκοινοβούλιο".

To Γραφείο Τύπου

Ανώνυμος είπε...

Και ακόμα υπάρχει κόσμος που ψηφίζει και υποστηρίζει Ν.Δ. ήθελα να μάθω πόσα κιλά μαλάκες είναι. Δεν έχει καταλάβει ακόμα ο λαός πως αυτές οι κολλώκυβερνήσεις θέλουν να μας κάνουν σκλάβους τους. Τι πρέπει να γίνει ακόμα για να ξυπνήσει αυτός ο ανεγκέφαλος λαός? Ξυπνήστε για να οργανωθούμε να διώξουμε όλα τα λαμογια από την κυβέρνηση. Τους ψηφίζουμε για να πάνε τον τόπο μπροστά , στην πεδία , στην υγεία , στην οικονομία και … και… και… , όχι ώμος για να μας κάνουνε πρόβατα και να τους λέμε και ευχαριστώ. Σας έχουν Βάλη σε ένα τριπακι που σκέφτεστε ποιος είναι αυτός που κλέβει λιγότερα και ποιος περισσότερα , η το ποιος κλέβει καλύτερα άρα αυτός είναι ο καταλληλότερος να κυβερνήσει. Ρε ξυπνήστε ο κλέφτης είναι κλέφτης , δεν είναι κλέφτης πολύ η λίγος. Σταματήστε να σκέφτεστε έτσι , και σηκώστε κεφάλι, διαφορετικά μείνετε πρόβατα , και θα είστε άξιοι τις μοίρας σας

Ανώνυμος είπε...

Καλά, ρε preza...
Ότι το κείμενο είναι αντιγραμμένο από δω: http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=6/11/2008&id=10267&pageNo=3&direction=1
θα μπορούσες και να το αναφέρεις...
Ότι υπάρχει απάντηση απ' τον Παπαδημούλη εδώ: http://www.papadimoulis.gr/fullarticle.php?id=1753
θα μπορούσες κι αυτό να το αναφέρεις...
Τώρα ποιος απ' τους δύο έχει δίκιο ας το ψάξει κι ας το κρίνει ο καθένας, λίγο με ενδιαφέρει αφού ΚΚΕ και ΣΥΝ με τις τακτικές τους θα μας χαντακώσουν εντελώς (ψηφίστε μας και μόκο...) Δεν ξέρω εσύ αν το έψαξες καθόλου και αναπαράγεις κάθε σταλινική διάδοση. Για το ΚΚΕ ακόμα και το Πολυτεχνείο από... πράκτορες της ΚΥΠ και της ΣΙΑ οργανώθηκε. Μετά έτρεχαν να εξαφανίσουν την Πανσπουδαστική έτσι ρόμπες που έγιναν.

Ανώνυμος είπε...

Ο «ανενεργός χρόνος εργασίας» θα ισχύσει και για τους Έλληνες δημόσιους υπαλλήλους; Αν ναι, τότε θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι!