Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2008

ΤΙΤΑΝ:ΝΕΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ-ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΟ-ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ.ΜΕΤΡΑΜΕ 123 ΝΕΚΡΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ 2008 ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ

Αλλος ένας εργάτης, ο 123ος από την αρχή της χρονιάς σύμφωνα με τα επίσημα μόνο στοιχεία, έχασε προχτές τη ζωή του, παλεύοντας για το μεροκάματο στη Θεσσαλονίκη. Ο θάνατός του επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι στους τόπους δουλειάς βρίσκεται σε εξέλιξη ένα διαρκές μακελειό στο όνομα της κερδοφορίας της εργοδοσίας. Νεκρός είναι ο αρχιτεχνίτης Τάσος Χονδρόπουλος, εργαζόμενος σε εργολαβία του «ΤΙΤΑΝ», στην έξοδο της Θεσσαλονίκης προς Καβάλα.

Ο εργάτης ανέβαινε με το ασανσέρ στην υψικάμινο της τσιμεντοβιομηχανίας για να εκτελέσει εργασίες. Εξαιτίας της έλλειψης στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας,η ζώνη του πιάστηκε ανάμεσα στο ασανσέρ και στον τοίχο και τον τράβηξε, τεμαχίζοντάς τον. Το πτώμα του περιμάζεψε η Πυροσβεστική. Σύμφωνα με συνάδελφό του, το «ατύχημα» προκλήθηκε γιατί «είχε αποσυνδεθεί η φυσούνα από το ασανσέρ».

123 ΕΡΓΑΤΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2008
ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΦΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.
ΓΙΑΤΙ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
12-12-2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: