Σάββατο, Δεκεμβρίου 13, 2008

2 ΔΙΜΟΙΡΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ

Αυτη τη στιγμη,πληθος κοσμου
εχει αρχισει να μαζευεται στο σημειο
που δολοφονηθηκε την προηγουμενη εβδομαδα
ο Αλεξανδρος Γρηγοροπουλος...
ενω παραλληλα την εμφανιση τους εκαναν
και 2 διμοιριες των ΜΑΤ...

Τι στο καλο θελουν να προστατεψουν;;;
Ας σταματησουν επιτελους
να προκαλουν οι σκατομπατσοι...


ΠΡΕΖΑ TV
13-12-2008

1 σχόλιο:

Nastazia είπε...

Δεν έχω λόγια να περιγράψω την συνέχεια των γεγονότων στα Εξάρχεια το Σάββατο 15/10 έχω όμως για την πλατεία συντάγματος...

Με αφορμή την παράγραφο που διάβασα στο internet στις ειδήσεις του ΑΝΤ1: "Τις πρώτες πρωινές ώρες αποχώρησαν από το Σύνταγμα μαθητές και φοιτητές που έκαναν από το βραδύ του Σαββάτου καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή".
Σοκαρίστηκα απο το θράσος την ΜΜΕ και όφείλω να κάνω μια ενημέρωση προς τους πάντες όσον αφορά το πως αποχώρησαν οι μαθητές και οι φοιτητές και πως εξελίχθηκε η κατάσταση.

Προχθές, Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, απο τις 15:00 είχε καθιστική ειρηνική διαμαρτυρία έξω απο τη Βουλή.
Δεν έχω λόγια για να πέριγράψω τα συναισθήματα όλων μας.. όταν έφυγαν τα media και έφτασε 2:00-3:00 η ώρα το βράδυ.

Θεε και κύριε (!) ήρθαν άλλες δύο διμοιρίες (με επιφύλαξη χρησιμοποιείται ο όρος)ματ και κύκλωσαν και αποθήσανε τα παιδιά απο την πλατεία του άγνωστου στρατιώτη με δακρυγόνα και κλωτσιές! Κυριολεκτικά ποδοπάτησαν κόσμο.

Υπήρχε ένα παλικάρι το οποίο απο τις 15:00 μέχρι την νύχτα ήταν στα γόνατα και μιλούσε και κοίταζε έναν αστυνομικό (μέχρι που άλλαζε και ερχόταν άλλος) και του έλεγε γιατί στέκεσαι απέναντί μου; Μυστήρια εικόνα και συναισθήματα..

Ναι τους προκαλέσαμε! Όχι βιαίως αλλά ειρηνικά.. με αγάπη. (Για αλλαγή)
Τους προκαλέσαμε να ενωθούν μαζί μας.. να μην είναι εναντίων μας.. Να μην βρίσκονται ενάντια στους εαυτούς τους, την καρδιά τους, την συνείδησή τους..
Να ταχθούν μαζι με τις συνειδήσεις τους και να στηρίξουν τον αγώνα μας.. που θα πρεπε να είναι και δικός τους αν έχουν παραμείνει άνθρωποι.

Είδα με τα μάτια μου πόσο όντως δύσκολή ήταν η θέση τους..
Κάποιοι τρέμανε.. κάποιοι δάκρυζαν μέσα στις μάσκες και ένας-δύο είχαν ακολουθήσει την έκκληση μας και είχαν βγάλει τη μάσκα τους...
Πρόσωπα κοκινισμένα και μάτια που δεν μπορούν να κοιτάξουν μάτια κανενός απο κάτω.

Άμα ήσουν εκεί θα άκουγες...

Εμείς εναντιωνόμαστε στη στολή όχι σ εσάς.. Εσείς τα βάζετε με μας! Γιατι;
Βγάλτε τις μάσκες δεν είμαστε κουκουλοφόροι γιατί είστε εσείς;
Φυσικά θα άκουγες και συνθήματα "Μπάτσοι Γουρούνια Δολοφόνοι" και αμέσως για αλλαγή ακουγόταν γιουχάρισμα "ΟΥΟΥ.. ΟΧΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ", "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΟ ΘΕΜΑ" "ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΝ ΚΙ ΕΜΑΣ",
"ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ"
"ΓΙΑΤΙ ΦΟΡΑΤΕ ΜΑΣΚΕΣ"
..
και άλλα πολλά ειπωθηκαν.. αλλα αυτά μάλλον ή θα τα είδατε ή θα τα ακούσατε... Αυτά μπορούν να ακουστούν..

Αυτά που δεν ακούστηκαν ή ακούστηκαν ώς εξής: "Τις πρώτες πρωινές ώρες αποχώρησαν από το Σύνταγμα μαθητές και φοιτητές που έκαναν από το βραδύ του Σαββάτου καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή"
[πηγη: http://www.ant1online.gr/Society/General/Pages/200812/ce1c8cfc-41c9-4367-94e7-27637734bdb1.aspx] είναι η συνέχεια..

Ειρηνικά συνέχισέ η βραδιά... Πέρασαν τα μεσάνυχτα και ο κόσμος άρχισε να μειώνεται.. οι κάμερες φύγανε.. πρέπει να είμασταν γύρω στα 300 άτομα.. όταν πέραν της διμοιρίας που ήταν μπροστά μας ήρθε άλλη μία και παρατάχθηκε δεξιά μας και άλλη μία που παρατάχθηκε αριστερά μας... Ο κόσμος θορυβήθηκε.. μάζεψαν οι μισοί τα πράγματά τους και ξανακάθησαν κάτω και οι υπολοιποι πήγαν και παρατάχθηκαν στα πόδια των αστυνομικών και των ΜΑΤ. Μέχρι που η εντολή δώθηκε.... Χημικά και κλωτσιές μεχρι να φύγουν όλοι απο την πλατεία. Εκτοπιστήκαμε στην απέναντι μεριά του δρόμου..

Το παιδί που είχε αφοσιωθεί στην αφύπνιση της ανθρώπινης φύσης των αστυνομικών ήταν καθισμένο στη πλατεία.. είχε ριζώσει.. όπως όσοι θεώρησαν οτι δεν υπάρχει περίπτωση να μας βλάψουν όσο είμαστε ειρηνικοί. Κατέληξε στο δάπεδο ολόκληρος με μια ασπίδα πάνω του, κλωτσιές στο σώμα του και ψεκαστικό χημικών δακρυγόνων στο πρόσωπο.

Καλέσαμε ασθενοφόρο για ακόμα ένα παιδί με άσθμα.

Σαστισμένος ο κόσμος να συνεχίζει να ρωτάει τους ενστολους ΓΙΑΤΙ;
Μένει ο λαός, σοκαρισμένος απο την αντιμετώπισή τους απο τους ένστολους ανθρώπους απέναντί τους, συζητάνε για μια ώρα περίπου μεταξύ τους και με ΜΑΤ και αστυνομία.
Περνάει ο ανώτερος και λέει σέ κάθε αυτί ξεχωριστά αρκετά.. Και η κουβέντα τελειώνει.
Οι διμοιρίες συσπειρώνονται και με τον ίδιο τρόπο: σπρώξιμο με ασπίδες, κλωτσιές και χημικά εκτοπίζει τον κόσμο και τον κατευθύνει στη Πανεπιστημίου. Τρομοκρατεία.. Συνθήματα ακούγονται "ΧΟΥΝΤΑ", "ΦΑΣΙΣΜΟΣ", "ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ". Εν τέλη έχουν μείνει λιγότερο απο 100 άτομα.. Μας πηγαίνουν "καροτσάκι" βόλτα μέχρι την Ομόνοια.. Μέχρι που ο κόσμος αναγκάζεται να φύγει απ όπου μπορεί να βρεί διαφυγή.

Αυτά απο κεί...