Σάββατο, Δεκεμβρίου 27, 2008

ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ Η ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΓΙΑΝΑΚΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ...ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΠΟΤΕ ΜΥΑΛΟ

Η Μαριαττα Γιανακου,γραφει μεταξυ αλλων αναφορικα με τις προσφατες κινητοποιησεις των μαθητων και των φοιτητων με αφορμη τη δολοφονια του Αλεξανδρου Γρηγοροπουλου...

"Τα επεισόδια των τελευταίων ημερών, η καταστροφή της Αθήνας από τους γνωστούς πυρήνες των αντιεξουσιαστών, πρόσωπα που κινούνται στο χώρο του μικροεγκλήματος, αλλοδαπούς, μαθητές, σπουδαστές, είχαν ένα πρωτόγνωρο διαφορετικό χαρακτήρα: απέραντη οργή και μίσος εναντίον όλων. Αυτό θα μπορούσε να δικαιολογηθεί αν τα επεισόδια είχαν περιοριστεί χρονικά και η σύνθεση των ταραχοποιών στοιχείων ήταν διαφορετική.

Η ταχύτατη αντίδραση ατόμων όλων των ηλικιών και κοινωνικών ομάδων μέσω του σύγχρονου επικοινωνιακού δικτύου, η συνέχιση των επιθέσεων από μαθητές σε αστυνομικά τμήματα, δείχνει αφ' ενός έτοιμους από καιρό οργανωτικούς πυρήνες που πυροδοτήθηκαν από τον θάνατο του νεαρού Αλέξανδρου και αφ' ετέρου μια εξέγερση νεαρών έτσι χωρίς σαφή οργανωτική βάση, που όμως το δεκαήμερο που πέρασε έγιναν σύστημα.

Σ' ένα βαθμό μπορεί κανείς να διαχωρίσει τους οργισμένους νέους που μαθαίνουν ότι δολοφονείται κάποιος συνομήλικός τους από ένα όργανο του νόμου, σε σχέση με τους επαγγελματίες ακτιβιστές.

Οι νέοι διαμαρτύρονται γιατί το σχολείο τους πέφτει βαρύ; Οι σπουδές τους μετά δεν θα τους προικίσουν με σπουδαία διπλώματα; Δεν θα βρίσκουν τη δουλειά που ονειρεύονταν; Προφανώς, τα πράγματα δεν είναι έτσι οργανωμένα στο μυαλό τους ούτε οι παράγοντες αυτοί μπορούν να προκαλέσουν τέτοιο μίσος ή οργή.

Αυτά προκαλούνται περισσότερο από βαθύτερες
αιτίες και ψυχολογικούς παράγοντες,
από την έλλειψη εμπιστοσύνης
στις πάσης φύσεως ηγεσίες και,
πάντως, από τη βεβαιότητα
ότι οι επίσημες αρχές δεν τους δείχνουν
ότι υπάρχουν και όρια."


Δυστυχως,καποιοι ανθρωποι ειναι τοσοι κολλημενοι με τις αποψεις τους,χωρις να δουν παραπερα απο αυτο που γινεται,με αποτελεσμα,παρολο που την εχουν πατησει πολιτικα...να εξακολουθουν να βλεπουν τις ιδιες συνομοσιες και φαντασματα.
Τα συμπερασματα,δικα σας.

ΠΡΕΖΑ TV
27-12-2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: