Πέμπτη, Ιανουαρίου 08, 2009

ΝΕΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 2ΜΜ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ,ΓΙΑ ΤΟΝ 3ο ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΘΑΝΑΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ,ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ...

Δυστυχως η ειδηση για τον θανατο οικονομικου μεταναστη,εξω απο τη Γενικη Διευθυνση Αλλοδαπων στο Ρεντη,δεν αποτελει πληγμα για την Δημοκρατια μας,διοτι ποιος νοιαζεται για ακομη εναν χαμαλη που ψοφησε...δεν βρηκε χωρο στα ΜΜΕ,παρολο που απο το πρεζα tv την αναφεραμε απο την πρωτη στιγμη...
Σημερα,5 μερες μετα,γραφει καποια πραγματα η Ελευθεροτυπια...

Το νέο κρούσμα σημειώθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, όταν ο 24χρονος Χουσεΐν Ζαχιντούλ, από το Μπαγκλαντές, που περίμενε με άλλους 3.000 αλλοδαπούς να πάρει το πολυπόθητο χαρτί προτεραιότητας για αίτηση ασύλου έξω από το Τμήμα Αλλοδαπών, στην Π. Ράλλη, έχασε τη ζωή του πέφτοντας στο ίδιο χαντάκι όπου σκοτώθηκε στις 27/10/2008 ο Πακιστανός Μοχάμετ Ασράφ, μετά από παρέμβαση της αστυνομίας και καταδίωξη των συγκεντρωμένων. «Τότε η αστυνομία υποστήριξε ότι γλίστρησε κι έπεσε στο ρέμα· τώρα αναφέρει απλώς την ανεύρεση του πτώματος του άτυχου μετανάστη στις 6.30 το πρωί, και δεν κάνει λόγο για το παραμικρό επεισόδιο»...

«Δεν ξέρω πόσοι ακόμη πρέπει να πεθάνουν για να αλλάξει το σύστημα του κ. Παυλόπουλου. Μέχρι τις 7 το πρωί στην περιοχή ήταν 2.000-3.000 μετανάστες. Υπάρχουν μάρτυρες, και θα καταθέσουν, για ξυλοδαρμό και άγρια καταδίωξη. Το πιστοποιητικό θανάτου αναφέρει βαριές εγκεφαλικές κακώσεις», είπε ο Μοχάμετ Μάολα, πρόεδρος της Κοινότητας Μεταναστών από το Μπαγκλαντές.

«Πρόκειται για τον τρίτο θάνατο μετανάστη σε δύο μήνες και η συγκέντρωσή τους κάθε Σάββατο στην Πέτρου Ράλλη εξελίσσεται σε τραγωδία με συνεχείς κακοποιήσεις, διώξεις και εξευτελισμούς, με εφαρμογή αποτρόπαιων πολιτικών», τόνισε η δικηγόρος Γιάννα Κούρτοβικ...

Μιλαμε και γαμω τις Δημοκρατιες
εχουμε σε αυτο το μπουρδελο...

Και γαμω ομως...

ΠΡΕΖΑ TV
8-1-2009

18 σχόλια:

Unknown είπε...

Ντροπή και μόνο ντροπή μου δημιουργεί αυτή η μεταχείρηση...

Πώς να βρει κάποιος το δίκιο του σε ένα τέτοιο κράτος?

Ανώνυμος είπε...

ΧΤΕΣ ΜΟΥ ΨΟΦΗΣΕ Η ΓΑΤΑ.
ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΠΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε για το ασύλληπτο ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ SERVICE ΤΗΣ HP

Ανώνυμος είπε...

http://patras.indymedia.org/local/webcast/uploads/2009/01/zaidi003.jpg

Ανώνυμος είπε...

http://www.enet.gr/online/online_hprint?q=%F0%F1%EF%F3%E5%EB%EA%FD%F3%EF%F5%ED&a=&id=70972388

Του ΑΡΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Το ζήτημα της ίδρυσης μη κρατικών και μη κερδοσκοπικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων εμπίπτει στο ευρύτερο ζήτημα των διαρθρωτικών αλλαγών για την παιδεία και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το κεντρικό ερώτημα στο οποίο όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς αλλά και το κοινωνικό σύνολο οφείλει να απαντήσει: τι είδους παιδεία θέλουμε.

**Η ευτυχής συγκυρία συναίνεσης για την ίδρυση τέτοιων πανεπιστημίων και στη χώρα μας, καθιστά την αυτονόητη αυτή ανάγκη μια διεκπεραιωτικού τύπου διαδικασία στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση.

Μιλώ για αυτονόητη ανάγκη, γιατί δεν μπορώ να δεχτώ ως σύγχρονος άνθρωπος το 2006 ότι θεωρείται κατάκτηση στη σημερινή εποχή να αναγνωρίζουμε ότι αυτή η πρόταση είναι προς το συμφέρον του εκπαιδευτικού μας περιβάλλοντος αλλά και προς όφελος της αναζωογόνησης της ελληνικής οικονομίας. Υπό αυτή την έννοια, με την αναθεώρηση του Συντάγματος απλά προσαρμοζόμαστε στην επιτυχημένη διεθνή πρακτική.

Εφόσον, λοιπόν, έστω και με αργοπορία, εξασφαλίσαμε τη συναίνεση για να προχωρήσουμε σε αυτή τη ρύθμιση, οφείλουμε να εξασφαλίσουμε άμεσα τους όρους και τις προϋποθέσεις ώστε να λειτουργήσουν με τρόπο που θα εγγυώνται την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών παιδείας αλλά και θα συμβάλλουν στην εμπέδωση του ανταγωνισμού, με απώτερο σκοπό την άνοδο του πήχη και για τα κρατικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

**Ετσι η ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πανεπιστημίων θα έχει άμεσα και απτά αποτελέσματα στη βελτίωση της παιδείας με τους εξής τρόπους:

* Πρώτον, η απορρόφηση μέρους του φοιτητικού πληθυσμού από τα πανεπιστήμια αυτά θα οδηγήσει στην αποσυμφόρηση των κρατικών πανεπιστημίων, με ευεργετικά αποτελέσματα στην αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

* Δεύτερον, θα εξοικονομηθούν πόροι ώστε να βελτιωθεί το κόστος ανά φοιτητή (για τη δημόσια Εκπαίδευση), που στη χώρα μας είναι περίπου οι μισοί σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

* Τρίτον, θα μειωθεί δραστικά η αιμορραγία κεφαλαίων και νέων ανθρώπων που φοιτούν στο εξωτερικό. Ετσι, και χρήματα εξοικονομούνται αλλά και δεν έχουμε διαρροή σε υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό, ενώ ταυτόχρονα η ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων θα αποτελέσει πόλο προσέλκυσης για φοιτητές από γειτονικές χώρες και άρα εισροή συναλλάγματος και δυνατότητα εξαγωγής της ελληνικής παιδείας και του ελληνικού πολιτισμού.

* Τέταρτον, θα μπορούμε να εγγυηθούμε την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα.

Τα δίδακτρα που προβλέπονται από τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα θα μπορούσαν κάλλιστα να καλυφθούν από τα «κουπόνια παιδείας». Επαναφέρω, λοιπόν, την πρόταση που είχε από δεκαετίες διατυπώσει ο βραβευμένος με Νόμπελ Οικονομίας Milton Friedman.

Η σκέψη του ήταν απλή: Αφού το κράτος πρέπει να επιδοτήσει την εκπαίδευση των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων, τότε πρέπει να χρηματοδοτεί τους σπουδαστές και όχι τα σχολεία. Ετσι, οι φοιτητές θα μπορούν να παίρνουν ένα κουπόνι εκπαίδευσης που αντιστοιχεί σε χρηματικό ποσό αντίστοιχο με τα έξοδα που θα έκανε η πολιτεία για ένα ακαδημαϊκό έτος. Αυτό το καταθέτουν στη σχολή της επιλογής τους και η σχολή με τη σειρά της εισπράττει από το κράτος το ποσόν που αντιστοιχεί. Με αυτόν τον τρόπο, τα ΑΕΙ θα προσπαθούν προσφέροντας καλύτερες εκπαιδευτικές υπηρεσίες να προσελκύσουν περισσότερους σπουδαστές.

* Πέμπτον, θα πρέπει άμεσα να συνδέσουμε τα προγράμματα σπουδών με την αγορά εργασίας, ώστε να ενισχυθεί η απασχολησιμότητα και έτσι να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότερη απορρόφηση των πτυχιούχων από την αγορά εργασίας.

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι μια τέτοια σύνδεση με την αγορά εργασίας δεν λειτουργεί απαξιωτικά για το πανεπιστήμιο. Αντίθετα, προσανατολίζει και εκσυγχρονίζει τον κύκλο και τα προγράμματα σπουδών στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της παγκοσμιοποιημένης αγοράς, εφοδιάζοντας την κοινωνία με χρήσιμους ικανούς νέους στους οποίους εξασφαλίζει καλύτερες πιθανότητες εύρεσης εργασίας στο οικείο αντικείμενο σπουδών.

**Το ζητούμενο, συνεπώς, είναι να δημιουργήσουμε πανεπιστήμια τα οποία να είναι σε θέση να λειτουργούν ανταγωνιστικά και να απαντούν στις σημερινές αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες της κοινωνίας και της ελεύθερης αγοράς. Και ας δούμε και λίγο πιο μπροστά. Δεν πρέπει να λησμονούμε τις εξελίξεις που κυοφορούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η διακήρυξη της Μπολόνια αποβλέπει στη δημιουργία ενός ενιαίου Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης με καθιέρωση δύο κύκλων σπουδών (ενός προπτυχιακού, τριετούς τουλάχιστον διάρκειας, και ενός μεταπτυχιακού) που θα καταλήγουν σε συμβατά και συγκρίσιμα μεταξύ τους πτυχία με σκοπό να ενθαρρύνουν τη φοιτητική κινητικότητα μεταξύ ευρωπαϊκών πανεπιστημίων.

**Διαμορφώνεται, συνεπώς, ένα νέο τοπίο παιδείας, μέσα στο οποίο θα πρέπει να έχουμε φροντίσει να διατυπώσουμε ευκρινώς τη δική μας πρόταση. Και αυτή θα πρέπει να αποτελείται από κρατικά και μη κρατικά μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πανεπιστημιακά ιδρύματα τα οποία θα υπόκεινται σε έλεγχο και αξιολόγηση με αυστηρά ποιοτικά κριτήρια, με την εμπέδωση όρων ανταγωνισμού, με αύξηση της ερευνητικής παραγωγής, με σύνδεση με την αγορά εργασίας.

Με τον τρόπο αυτό θα πετύχουμε τον διττό στόχο της ανόδου του εκπαιδευτικού επιπέδου στη χώρα μας αλλά και της επιτυχούς ανταπόκρισής του στις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού και γενικότερα του διεθνούς εκπαιδευτικού περιβάλλοντος.

Ανώνυμος είπε...

kouragio pasxalina ti na kaneis ntrepome k ego..ti les kanoume kamia poreia k meta se hotel..xaxaxaxa telika i malakia einai anikiti sauti ti xora xaxaxaxa

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΡΕΖΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΟΙ ΣΟΥ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΣΦΑΓΙΑΔΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΧΟΥΝΕ ΝΤΟΠΙΟ ΠΡΑΜΑ ΚΑΛΟ.
ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΠΟΥ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΡΚΕΤΑ ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ.
ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΩ ΕΝΑ ΠΑΡΤΥ ΤΡΕΛΛΟ ΑΝ ΠΙΟΥΜΕ ΑΠΟ 5-6 ΣΚΑΚΙΑ
ΘΑ ΜΟΙΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΟΥΝΑΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΤΟΥΖΑ.

Ανώνυμος είπε...

nai, kai epeidi sfazontai monoi tous emeis eipame na tous voithisoume e?

kalosini mas, tous kaname k xari!

alla fisika an emeis eimastan sti thesi tous de tha thelame na mas kopsoune to daxtilo giati tha eixame dikio!

emeis oi ellines vre paidi mou de kserw pws ginetai, panta exoume dikio kai oi ipoloipoi adiko!

Ανώνυμος είπε...

Καλά του κάναν του μαλάκα του αλλοδαπού ! Έχω ξάδερφο αστυνομικό και κάθε μέρα πιάνουν τέτοια κατακάθια που κλέβουν , βιάζουν και σκοτώνουν για ένα ευρώ!
Τις προάλλες βίασαν μια 80χρονη ... άσχετα που δεν ακούστηκε καθόλου!
Οπότε ΟΛΟΙ εσείς κάφροι , άμυαλοι και μαλάκες υποστηρικτές του ΠΡΕΖΑ του μαλάκα ... βγείτε στους δρόμους να υπερασπιστήτε όλα αυτά τα ψυχανώμαλα τέρατα που ίσως κάποια στιγμή σας γαμήσουν για να σας πάρουν ένα ευρώ!
Αει σιχτίρ... και μαλάκα ΠΡΕΖΑ σταμάτα να σβήνεις μηνύματα!

Ανώνυμος είπε...

Όταν θα σας σκίσουμε την κωλάρα 7:21 εσένα , του ξαδέρφου σου και της πουστάρας με τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ, αύριο μεθαύριο, μην μιξοκλαίτε όμως για τους "κακούς άπλυτους επαναστάτες"...
Τέτοια βρωμόσκυλα είστε , τέτοια σας αξίζουν.
Να δούμε σε ποιά ταράτσα θα πάτε φέτος να γιορτάσετε τα ΙΜΙΑ χέστες.
Κοιτάτε να έχετε καθαρά κωλαράκια, γιατί θα εξοστρακιστούν πολλές πούτσες φέτος πάλι.

Ανώνυμος είπε...

Άντε γαμήσου ρε πουστάρα αλοδαπέ! Καλά κάνουν και σας γαμάνε στα κελιά κάθε βράδυ! Κοπρόσκυλα! Υπάνθρωποι! Ένα τίποτα είστε ρε ! Μιλάτε κιόλας!
Να τα βλέπετε όλοι εσείς που θα πάτε να τους υποστηρίξετε! Μαλάκα ΠΡΕΖΑ και σένα σε βρίζουν οι ίδιοι! χαχαχα...
Πάμε όλοι στο συλλαλητήριο την Κυριακή να βοηθήσουμε τα ΜΑΤ να φάμε κάνα αλλοδαπό!

Ανώνυμος είπε...

Πουστάρα είσαι εσύ κι μπαμπάκας σου ο φασιτάκος ο κλανιάρης , που είναι ο περίγελος της γειτονιάς σας.
Άντε κατέβα αδερφάρα να κρυφτείς πίσω απο τα ματ πάλι.
Μιά ζωή χέστες τα φασιστάκια, αλλά που θα πάει , θα σας ξετρυπώσουμε όλα σιγά σιγά.Οι μέρες σας τελειώνουν κότες.

Ανώνυμος είπε...

Α επίσης τις προάλλες βίασαν μια κυρία στην γειτονιά σου ...(μήπως ήταν η μανούλα σου?) άσχετα που δεν ακούστηκε καθόλου! Μάλλον θα ήταν έλληνες επαναστάτες οι βιαστές οπότε μπορείς να νιώθεις εθνικά υπερήφανος φλωράκο.

Ανώνυμος είπε...

ΓΑΜΩ ΤΟΥΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΟΥΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ..
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΙΣΙΤΕΣ..
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΡΕ ΓΑΜΗΜΕΝΕ ΠΡΕΖΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚ ΓΑΜΩ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΓΑΜΑΝΕ...
Ε ΠΟΥΤΑΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΙΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΝΑ ΣΠΑΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΜΑΝΤΗ??? Ε ΠΟΥΤΑΝΑΣΣ ΓΙΕ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ Α ΛΕΛΣ ΟΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΟΥΛΕΣ ΟΙ ΑΔΕΡΦΕΣ??

Ανώνυμος είπε...

ο διαμαντης δεν πουλαει ρε φιλε.ενω ο αλλαδαπος που μας γαμαει,κλεβει,βιαζει ειναι αλλιως.ξυλο κ παλι ξυλο στους απλυτους,ελεηνους μεταναστες.πρεζα αλβανος εισαι ρε?

Ανώνυμος είπε...

εξω από την ελλάδα οι φασιστες αντιδημοκρατες αλλοδαποί και οι ομοκολοιτους ελληνες. ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Έεεεελα οι οπαδοί του ΛΑΟΣ και τα Χρυσάυγουλα μια δυνατή κλανίτσα να φύγουν οι καπότες του Δεκέμβρη λέμε !
Έρχονται χειρότερες ψωλιές το 2009.
'Αντε στις τρύπες σας πάλι σιγά σιγά χεστράκια.
'Ερχονται κι άλλοι μετανάστες απο παντού ! Ευτυχώς δηλαδή να μην μείνουμε μόνοι μας με τους βλαχοελληνάρες. Άντε τον πούλο σιχαμένοι.

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ 10:10 ?! Θες να μας μεταφράσεις λίγο το "οι ομοκολοιτους ελληνες" ?
Όσο κι αν έψαξα σε ελληνικό λεξικό δεν βρήκα την συγκεκριμένη λεξούλα ... "ομοκολοιτους" !!!
Μου θές και δικαιώματα ΕΛΛΗΝΑΡΑ αγράμματε !Άντε να ανοίξεις κανα βιβλίο αμόρφωτο ζώον και μετά να μας βάλεις την άποψή σου. Γίδι έ γίδι.

υ.γ.1 Καλά δέν είναι τυχαίο που όλα τα αμόρφωτα βόδια είναι και φασιστορατσιστάκια.
Όταν οι γνώσεις σταματάνε στην 3η δημοτικού αυτά παθαίνει κανείς. Μένει στόκος και φασίστας.
υ.γ.2 Ρε συ 5:10 μμ όταν σου ψοφήσει η μανούλα να μας ειδοποιήσεις να κάνουμε κανα πάρτυ.