Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2009

37 ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΒΕΝΖΙΝΗ,ΕΠΕΙΔΗ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΟΓΩ ΧΡΕΩΝ,ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ...ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ...

Ενας 37χρονος, σε κατάσταση απελπισίας, όταν πληροφορήθηκε ότι έβγαζε η τράπεζα το σπίτι του στο «σφυρί», επειδή βρέθηκε σε οικονομικό αδιέξοδο και δεν μπορούσε να αποπληρώσει το δάνειο που είχε πάρει για να φτιάξει τη ζωή του και να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά του, περιλούστηκε με βενζίνη και επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί μπροστά στα μάτια δεκάδων ανθρώπων, μέρα μεσημέρι σε ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία του Χαλανδρίου.

Ο 37χρονος έφτασε σε αυτό το αδιέξοδο επειδή, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, την τελευταία στιγμή δεν του δόθηκε άδεια για να λειτουργήσει ένα αναψυκτήριο, ενώ είχε τακτοποιήσει τα πάντα και είχε εκταμιεύσει ένα τεράστιο ποσό για τα δεδομένα του, βάζοντας υποθήκη το σπίτι που μένει με τη νεαρή σύζυγό του.

Συγκεκριμένα ο 37χρονος Ανδρέας, έχοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να προχωρήσει την επιχείρηση, πήρε δάνειο από ιδιωτική τράπεζα ύψους περίπου 300.000 ευρώ και άρχισε τις εργασίες, σίγουρος ότι έκανε μια αρχή με πολύ καλές προοπτικές.

Ο στόχος του ήταν να φτιάξει ένα αναψυκτήριο στο αλσύλλιο στο Χαλάνδρι, που βρίσκεται στη λεωφόρο Κηφισίας απέναντι από το θεραπευτήριο «Υγεία» γνωστό ως πάρκο του ποταμού Καλαμά.

Ο Ανδρέας κέρδισε τον διαγωνισμό μέσω της δημοτικής επιχείρησης για να στήσει εκεί την επιχείρησή του, με τον όρο να αναλάβει τη διαμόρφωση του γύρω χώρου.

Η ιστορία αυτή ξεκίνησε πριν από περίπου δύο χρόνια. Ο 37χρονος προχώρησε σε όλες τις εργασίες, ολοκλήρωσε τη διαμόρφωση του πάρκου και έστησε μια ξύλινη καντίνα, έτοιμος να αρχίσει να δουλεύει.

Τότε όμως άρχισαν τα προβλήματα, κάποιοι από τους γείτονες του έκαναν καταγγελία με το αιτιολογικό ότι η καντίνα ήταν αυθαίρετη και ξεκίνησε μια μεγάλη περιπέτεια που κατέληξε να τον σταματήσει η πολεοδομία και να μην μπορεί να πάρει άδεια λειτουργίας.

Εν τω μεταξύ όμως οι δόσεις έτρεχαν και η κατάσταση έφτασε στο σημείο να βγάλει η τράπεζα σε πλειστηριασμό το σπίτι του για οφειλή που, σύμφωνα με την τράπεζα, είναι 15.000 ευρώ.

Ο Ανδρέας πήγε χτες στο υποκατάστημα Χαλανδρίου σε μια προσπάθεια να κάνει συμβιβασμό, αλλά ο διευθυντής του είπε ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.

Εχοντας φτάσει στο απροχώρητο ο 37χρονος, σε μια τρομερή κρίση άγχους και απελπισίας για το μέλλον του ίδιου και της οικογένειάς του, είπε: «Δεν μου μένει τίποτα άλλο πια...». Και μπροστά σε όλους άδειασε ένα μπουκάλι βενζίνη πάνω του και προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί.

Ο διευθυντής και υπάλληλοι προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν, ενώ λίγο αργότερα έφτασαν αστυνομικοί οι οποίοι κατάφεραν να του πάρουν από τα χέρια τον αναπτήρα και τον μετέφεραν σε άθλια κατάσταση στο τμήμα.

Ο εισαγγελέας που ενημερώθηκε διέταξε να τον αφήσουν ελεύθερο και ειδοποιήθηκαν οι συγγενείς του, οι οποίοι τον μετάφεραν στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου όλη νύχτα υποβαλλόταν σε εξετάσεις λόγω έντονων καρδιολογικών ενοχλήσεων.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου, κ. Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, δήλωσε ότι μόλις ενημερώθηκε ήρθε αμέσως σε επαφή με τον διευθυντή της τράπεζας και ζήτησε να παγώσουν τις διαδικασίες για τον πλειστηριασμό, μέχρι να βρεθεί μία λύση.

Οπως είπε ο δήμαρχος, το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί η σύμβαση προέβλεπε την τοποθέτηση μιας τροχήλατης καντίνας στο πάρκο, ενώ ο Ανδρέας κατασκεύασε μια ξύλινη, κάτι όμως που και ο ίδιος δεν θεωρεί έγκλημα. Ωστόσο, αυτό δημιούργησε μια κατάσταση που και ο δήμος την έχει πληρώσει μέχρι στιγμής με 100.000 ευρώ πρόστιμο.

Τώρα, σύμφωνα με τον κ. Ζαφειρόπουλο, γίνεται προσπάθεια από τον δήμο να πληρώσει η δημοτική επιχείρηση τη διαμόρφωση του πάρκου και ένα ποσό για να τακτοποιηθούν άμεσα οι ληξιπρόθεσμες δόσεις, ώστε να μη χάσει ο άνθρωπος το σπίτι του και στη συνέχεια να αναζητηθούν λύσεις από τη νομική υπηρεσία για να αποκατασταθεί οποιαδήποτε αδικία.

ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΕ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ...ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΤΙΜΙΑ...

Οι ιστοριες φρικης και νεοΕλληνικης απελπσιας τωρα αρχιζουν...
Τα πρωτα σημαδια της οικονομικης κρισης,αλλα και της γενικοτερης καταστασης που επικρατει εκει εξω...
κανουν εμφανη τα πρωτα τους σημαδια...

Εχουμε να δουμε πολλα ακομη...Αυτο ηταν μονο η αρχη...

ΠΡΕΖΑ TV
30-1-2009

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσες παρόμοιες περιπτώσεις συνάνθρωπων μας παραμένουν στην αφάνεια και δεν θα γίνουν ποτέ γνωστές οι οποίοι βρέθηκαν σε οικονομικό αδιέξοδο λόγο απώλειας της εργασίας τους και δεν άντεξαν στην πίεση η έχασαν την αξιοπρέπεια τους ζητώντας βοήθεια από κλειστές πόρτες οποιαδήποτε βοήθεια για να πάρουν παράταση ζωής και δεν βρέθηκε ένα χέρι να ανοίξει αυτή την γαμημένη πόρτα όχι διάπλατα αλλά μια χαραμάδα να περάσει λίγη ελπίδα να αισθανθείς πως κάποιος σε άκουσε το σε ένοιωσε είναι άγνωστη λέξη πλέον
και μετά αναρωτιόνται γιατί υπάρχει στους νέους οργή και με την πρώτη ευκαιρία τα σπάνε και τα καίνε ;

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΤΟ ΛΙΤΡΟ?

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΝΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑΚΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΚΑΝΤΙΝΑ ΞΥΛΙΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ;;; ΑΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ!!! ΤΙ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ;;

Ανώνυμος είπε...

Mαλακία του, άλλους έπρεπε να λούσει με βενζίνη....

Ανώνυμος είπε...

μαθαινω οτι ο Δημος Χαλανδριου καταφερε με ολη αυτην την αναμπουμπουλανα να χρεωθει 250.000Ε. Ωραια διαχειριση των χρημματων μας εγινε!!!

οσο για τον Αντρεα αν τον ελεγαν Λατση, Κοκκαλη ή Βωβο μια χαρα δουλεια θα εκανε και ας ηταν ημιπαρανομη μακαρι να ξεμπλεξει ο ανθρωπος !!