Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2009

ΕΚΘΕΣΗ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ...ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΑΦΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ...

Στα υψηλότερα επίπεδα από το Νοέμβριο του 2006, στο 8%, έφτασε, λόγω της ύφεσης η ανεργία στην ευρωζώνη. Ταυτόχρονα, ο ετήσιος πληθωρισμός υποχώρησε στο 1,1%, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 1999.

Τον Δεκέμβριο του 2008, το ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη ανήλθε στο 8% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, από 7,9% τον περασμένο Νοέμβριο.

Μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών στην ευρωζώνη, η μεγαλύτερη άνοδος του ποσοστού ανεργίας κατεγράφη στην Ισπανία (στο 14,4%, από 13,7% τον Νοέμβριο του 2008). Στη Γερμανία, ανήλθε στο 7,2%, από 7,1% ένα μήνα νωρίτερα.

Σε ανοδική τροχιά από το καλοκαίρι έχει τεθεί το ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη: μετά από διαμόρφωση στο 7,4% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού επί αρκετούς μήνες, τον Αύγουστο του 2008 ανήλθε στο 7,5%, τον Σεπτέμβριο στο 7,6% και τον Οκτώβριο στο 7,7%.

Στην Ευρώπη των 27, το ποσοστό ανεργίας ανήλθε τον περασμένο Δεκέμβριο στο 7,4%, από 7,3% ένα μήνα νωρίτερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη υποχώρησε τον Ιανουάριο στο 1,1%, από 1,6% τον περασμένο μήνα.

Με αλλα λογια,η Ευρπαϊκη Ενωση,με το προσχημα της Διεθνους Οικονομικης Κρισης (απο που δημιουργηθηκε αραγε),αλλα και τις εκτεταμενης ανεργιας,προσπαθει με μια συντονισμενη κινηση να "νομιμοποιησει" τις εργοδοτικες αθφαιρεσιες της...λεγοντας πολυ απλα στους εργαζομενους και σε οσους ψαχνουν δουλεια.."εμεις αυτα σου προσφερουμε...εαν θες ελα και δουλεψε...εαν οχι,φυγε..."

Αντε να δουμε που θα μας παει και αυτο...

ΠΡΕΖΑ TV
30-1-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: