Σάββατο, Ιανουαρίου 31, 2009

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΛΠ,ΕΝΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΨΑΧΝΕΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΘ...ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ...

Να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους για 13ο μήνα (αποχή από υπερωρίες και εργασία κατά τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα) μέχρι τη νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΜΥΛΕ (15/2/09) αποφάσισαν χθες οι 2.000 λιμενεργάτες των ΟΛΠ και ΟΛΘ, αντιδρώντας στις ιδιωτικοποιήσεις των ΣΕΜΠΟ Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

Η διοίκηση της ΟΜΥΛΕ πήρε προχθές ομόφωνα την απόφαση αυτή, ενώ η οικονομική ζημιά για ΟΛΠ και ΟΛΘ από την αποχή είναι μεγάλη. Ο σταθμός εμπορευματοκιβωτίων του Ν. Ικονίου (Πειραιά) πέρασε ήδη στα χέρια της Cosco, ενώ της Θεσσαλονίκης μετά την αποχώρηση της Huchison, βρίσκεται σε εκκρεμότητα, όπως και η υπογραφή της ΣΣΕ, λόγω της εμμονής των διοικήσεων των δύο Οργανισμών να μην εντάξουν σε αυτήν τους νεοπροσλαμβανόμενους υπαλλήλους, τεχνικούς και λιμενεργάτες.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να επαναπροκηρύξει εντός των ημερών τον διεθνή διαγωνισμό για τον ΣΕΜΠΟ του ΟΛΘ, κίνηση που δεν αποκλείεται να προκαλέσει τις αντιδράσεις των εταιρειών οι οποίες μετείχαν στον πρώτο διαγωνισμό, μετά το «ναυάγιό» του με την αποχώρηση του προσωρινού αναδόχου, της κινεζικής Huchison.

Οπως βλεπετε το κρατικο ξεπουλημα με τη σφραγιδα παντα της Νεας Δημοπρασιας δεν εχει τελος...Κανουν τα αδυνατα δυνατα,ωστε να τα αποκρατικοποιησουν ολα,χωρις να νοιαζονται για τους εργαζομενους...
Και η παρακμη συνεχιζεται,χωρις ιχνος ντροπης...


ΠΡΕΖΑ TV
31-1-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: