Τρίτη, Ιανουαρίου 20, 2009

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΡΑΖΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ..ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ...

Στεγνα κραζει ο Συνήγορος του Πολίτη στο υπουργείο Υγείας για τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας. Σε επιστολή του προς την αρμόδια γενική γραμματέα του υπουργείου, ο Συνήγορος για την Υγεία και την Κοινωνική Αλληλεγγύη κάνει ειδική αναφορά στην υποχρηματοδότηση του προγράμματος αποασυλοποίησης που έχει οδηγήσει στο κλείσιμο ορισμένων μονάδων.
Η ανεξάρτητη αρχή ζητά άμεση ενημέρωση από το υπουργείο για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει ώστε να λυθεί το πρόβλημα...
Και ξερετε τι θα παρει ο Συνηγορος σαν απαντηση;;;
Μα και φυσικα τα παπαρια του Μητσαρα,ο οποιος το ειχε ξεκαθαρισει καιρο τωρα...
Το εργο του στο Υπουργειο το εχει ολοκληρωσει με επιτυχια...
Συνεπως οτι και να του λετε πλεον..το γραφει εκει που δεν πιανει μελανι...

ΠΡΕΖΑ TV
20-1-2009

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

o karamanlis afise sti thesi tou ton avramopoulo afou aftos den paei se dimosia nosokomia. exoun oi ntavatzides tou lefta na ton stiloun se idiotika

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα τους είναι ότι κυκλοφόρησε η επιστολή:

Διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ του Συνηγόρου του Πολίτη και του υπουργείου Υγείας.

Αφορμή στάθηκαν κάποια δημοσιεύματα εφημερίδων, σύμφωνα με τα οποία ο Συνήγορος του Πολίτη έχει αποστείλει επιστολή στη γενική γραμματέα του υπουργείου για θέματα πρόνοιας, Μαρία Τροχάνη στην οποία επισημαίνει ότι είναι ορατός ο κίνδυνος κατάρρευσης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης στη χώρα μας λόγω της ελλιπούς χρηματοδότησης.

Ωστόσο το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "δεν παρέλαβε ούτε έχει λάβει γνώση του περιεχομένου της επιστολής του Συνηγόρου του Πολίτη, αναφορικά με τα θέματα ψυχικής υγείας, παρά μόνο από τα σχετικά δημοσιεύματα. "

Από την άλλη πλευρά ο Συνήγορος του Πολίτη σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι ότι το εν λόγω έγγραφο δεν δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ίδιο.

Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι έχει δεχθεί αναφορές που θίγουν το σοβαρό πρόβλημα της υποχρηματοδότησης των Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και της σοβαρότατης επίπτωσής της σε επίπεδο παροχής φροντίδας υγείας στους ασθενείς.

Η ανακοίνωση του Συνηγόρου του Πολίτη καταλήγει με την επισήμανση ότι είναι απορίας άξιο πως δεν είχε ενημερωθεί εγκαίρως η Γενική Γραμματέας, ενώ το έγγραφο το έχουν παραλάβει οι αποδέκτες της κοινοποίησης.

Σημειώνεται ότι σε όλη την επικράτεια λειτουργούν περισσότερες από 140 μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης.

Οι εργαζομένοι των δομών έχουν καταγγείλει επανηλειμμένως ότι τα κονδύλια που εξασφαλίζει το υπουργείο Υγείας δεν επαρκούν για τη λειτουργία των δομών και έχουν προειδοποιήσει ότι είναι ορατός ο κίνδυνος κατάρρευσης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης στη χώρα μας μέσω του προγράμματος "ΨΥΧΑΡΓΩΣ" το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

http://www.skai.gr/master_story.php?id=108203