Πέμπτη, Ιανουαρίου 29, 2009

ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΑ ΕΝΔΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ...ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ...ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ...

Συναγερμός έχει σημάνει στον Ευαγγελισμό, καθώς τους τελευταίους δύο - τρεις μήνες σημειώνεται έξαρση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων ενώ η θνησιμότητα των ασθενών στις ειδικές μονάδες ξεπέρασε το 30%!

Βασική αιτία είναι οι ελλείψεις νοσηλευτών στις ειδικές μονάδες, με το ελάχιστο προσωπικό να μην προλαβαίνει ούτε γάντια να αλλάξει από τον έναν ασθενή στον άλλο… Ηδη συζητείται η λήψη αυστηρών μέτρων. Αν δεν αποδώσουν κι αυτά, δεν αποκλείεται ακόμη και το ενδεχόμενο να κλείσουν κρεβάτια!

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν το περασμένο Σάββατο σε διημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας (ΕΕΕΘ):

Οπως κατέγραψε η Επιτροπή Λοιμώξεων του Ευαγγελισμού, τους τελευταίους 2 - 3 μήνες 140 ασθενείς νοσηλεύτηκαν στις δύο Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου.Καταγράφηκαν συνολικά 87 περιστατικά λοιμώξεων και 19 θάνατοι. Στη μία από τις δύο ΜΕΘ η θνησιμότητα στους ασθενείς που προσβλήθηκαν από λοίμωξη άγγιξε το 32% ενώ στην άλλη οι προσβολές από λοιμώξεις έφτασαν το 116%, αφού υπήρξαν περιπτώσεις λοιμώξεων από περισσότερα του ενός μικρόβια στον ίδιο ασθενή!

Το ποσοστά θεωρούνται ιδιαίτερα ανησυχητικά αν υπολογίσει κανείς ότι -σύμφωνα με την ΕΕΕΘ- η συνολική θνησιμότητα στις ελληνικές ΜΕΘ δεν ξεπερνά το 25% (ποσοστό που θεωρείται μάλιστα από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη), ενώ παλαιότερα ερευνητικά δεδομένα είχαν δείξει ότι η θνησιμότητα από λοιμώξεις αφορούσε το 15% περίπου των προσβληθέντων ασθενών.

Αξια,ο Δημητρης Αβραμοπουλος...
ειναι πλεον και επισημα ο Εθνικος Δολοφοφονος
οχι μονο της Υγειας...
αλλα και των πολιτων που καποτε βρεθουν
στη δυσαρεστη θεση να αρρωστησουν...

Ευγε στην Κυβερνηση του Κωστα Καραμανλη.Ευγε.

ΠΡΕΖΑ TV
29-1-2009

1 σχόλιο:

anwnymos είπε...

λετε να την ξεπαστρεψουν την κουνεβα?εκει νοσηλευεται