Σάββατο, Φεβρουαρίου 14, 2009

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΕ 100 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ,ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ...

Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ,ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΔΩ...

Μετά την πρώτη μάχη, που αποφασιστικά και θαρραλέα έδωσαν για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, οι εργάτες, στο εργοτάξιο της ΑΤΤΙΚΑΤ, στην Εγνατία Οδό - στη γέφυρα της Παναγιάς, στα όρια των Νομών Τρικάλων και Γρεβενών - πιο έμπειροι αγωνιστικά και με όπλο το δίκιο του αγώνα τους, πραγματοποιούν νέες κινητοποιήσεις κόντρα στο κλίμα εργοδοτικής τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας.

Διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων του περασμένου Γενάρη, αλλά και του Δεκέμβρη, ξεκίνησαν νέα επίσχεση εργασίας. Καταγγέλλουν ότι η εργοδοσία προχώρησε σε μπαράζ απολύσεων, σε εκβιασμούς και απειλές εναντίον των αγωνιζόμενων εργατών. Απολύθηκαν 100 περίπου εργαζόμενοι και μαζί τους όλα τα μέλη της εργοστασιακής επιτροπής που διοργάνωσε την προηγούμενη επίσχεση εργασίας. Φυσικά στήθηκε αμέσως νέα εργοστασιακή επιτροπή που οργανώνει τη νέα επίσχεση εργασίας. Η εταιρεία προχώρησε ακόμα στο κόψιμο των υπερωριών σε εργάτες που πρωταγωνίστησαν στον αγώνα, σε ωμούς εκβιασμούς και σε απροκάλυπτες απειλές για απολύσεις.

Σε επίσχεση εργασίας για δεδουλευμένα προχώρησαν από χτες και οι οικοδόμοι σε δυο εργολάβους, στο σταθμό Νομισματοκοπείο του Μετρό στην Αθήνα. Ανάλογη κινητοποίηση πραγματοποιούν από προχτές και οι συνάδελφοί τους στην εταιρεία ΔΟΜΥΛΙΚΟ, στο εργοτάξιο για το γήπεδο του ΠΑΟ στο Βοτανικό.

ΠΡΕΖΑ TV
14-2-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: