Τρίτη, Φεβρουαρίου 10, 2009

ΞΕΡΙΖΩΣΑΝ ΔΕΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΑΞΑΝ ΧΩΡΟ 20 ΣΤΡΕΜΑΤΩΝ...Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΑΦΘΑΙΡΕΤΩΝ ΑΕ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ,ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟ

Στις 25 του περασμένου μηνός, Ιανουαρίου, χιλιάδες πολίτες απ' όλα τα μέρη της Αττικής είχαν συμμετάσχει εθελοντικα στη μερική αναδάσωση του Πεντελικού Ορους, που είχε καεί σχεδόν εξ ολοκλήρου εκείνο το τρομακτικό καλοκαίρι του 2007, λίγο πριν καούν η «μισή» Πελοπόννησος και μεγάλες εκτάσεις στην Εύβοια.

Στις αρχές Φεβρουαρίου μάθαμε από την τοπική εφημερίδα «Τύπος της Κηφισιάς» ότι, 3 μόλις 24ωρα πριν από τη μεγάλη αναδάσωση, και συγκεκριμένα τις πολύ πρωινές ώρες της 22ας Ιανουαρίου, κάποιοι ιδιώτες βρέθηκαν στην περιοχή εκείνη (στην προέκταση της οδού Ξενίας, κοντά στον Ιππικό Ομιλο Κηφισιάς) και σε χρόνο ρεκόρ, όπως κατήγγειλαν στην εφημερίδα μέλη των (ευτυχώς) πολύ δραστήριων οικολογικών και πολιτιστικών συλλόγων «Αναγέννηση» και «Δρυάδες», ξερίζωσαν τα λιγοστά δένδρα που είχαν επιβιώσει της μεγάλης πυρκαγιάς και προέβησαν σε περίφραξη έκτασης περίπου 20 στρεμμάτων.

Το γεγονός καταγγέλθηκε αμέσως στην Αστυνομία, η οποία και υπέβαλε μήνυση κατά των ιδιωτών που φέρονταν να προέβησαν στη συγκεκεριμένη ενέργεια (κοπή δέντρων και περίφραξη), και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο. Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, ο κ. Γκατζιώνης του συλλόγου «Αναγέννηση» εκτιμά ότι οι άνθρωποι που προέβησαν σ' αυτήν την ενέργεια πιθανώς να κατάφεραν να αποχαρακτηρίσουν τη συγκεκριμένη δασική έκταση (κλασική περίπτωση που στην ορολογία των καταπατητών αποκαλείται και «φιλέτο»), και εν συνεχεία το απέκρυψαν από το Δασαρχείο και τις Αρχές.

Μα καλα...ο ΣΚΑΪ δεν εχει βαλει αντου παρατηρητηρια μαζι με το χρηματοδοτουμενο απο την Ελληνικη Κυβερνηση WWF;;;
Ερε τι θα δουν τα ματια μας μετα απο λιγα χρονια...

ΠΡΕΖΑ TV
10-2-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: