Σάββατο, Φεβρουαρίου 07, 2009

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΟΥ...3 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ...Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ..

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από τη Δευτέρα οι υπάλληλοι των Κλειστών Φυλακών Αλικαρνασσού, με βασικά αιτήματα την αποσυμφόρηση του σωφρονιστικού ιδρύματος αλλά και τη δημιουργία Κέντρου Απεξάρτησης.

Μάλιστα, σε μια ύστατη προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν τον υπουργό Δικαιοσύνης -γιατί όπως λένε είναι και άνθρωποι-, του απέστειλαν ανοιχτή επιστολή, εκπέμποντας κραυγή αγωνίας για «τις ελπίδες που έχουν γίνει εφιάλτες».

Ο σημερινός πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων, Γιώργος Ζωάκης, υπηρετεί στις φυλακές Αλικαρνασσού 12 χρόνια. Εστιάζει στην ανάγκη προώθησης της κοινωνικής εργασίας και στην εφαρμογή του μέτρου της ημιελεύθερης διαβίωσης των κρατουμένων. Τι και αν χρόνια τώρα είναι νόμος του κράτους; Παραμένει στα χαρτιά, παρά τις επίμονες προσπάθειες των σωφρονιστικών υπαλλήλων να εφαρμοστεί στην πράξη για κρατουμένους που διαθέτουν τις προϋποθέσεις.

400 κρατούμενοι συνωστίζονται σε σταθερή βάση στις φυλακές Αλικαρνασσού. Σε μερικά τετραγωνικά «συνωστίζονται» αρρώστιες, θυμός, οργή. Τόσο ο πρόεδρος όσο και οι συνάδελφοί του αδυνατούν να ασκήσουν επιμελώς τα καθήκοντά τους και ο έλεγχος των κελιών εξελίσσεται σε ολόκληρη δοκιμασία.

«Φανταστείτε ότι σε ένα κελί ζουν σήμερα πέντε κρατούμενοι. Τέσσερις κοιμούνται σε κρεβάτια και ένας σε στρώμα στο πάτωμα. Ολοι αυτοί έχουν τα προσωπικά τους αντικείμενα. Αντιλαμβάνεστε πόσο δύσκολη είναι η διαδικασία του ελέγχου. Περισσότερο βασιζόμαστε στην εμπειρία μας και στην παρατηρητικότητα μας».

Εν τω μεταξύ, στις φυλακές Αλικαρνασσού, όπως συμβαίνει σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, εκτίει την ποινή του ένας μεγάλος αριθμός τοξικομανών. «Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Το σοβαρότερο όμως είναι ότι βάζουν τον έμπορο ναρκωτικών μαζί με τον χρήστη», επισημαίνει ο κ. Ζωάκης. Η διακίνηση ηρωίνης και άλλων ναρκωτικών κάνει «θραύση».

(ΠΟΙΟΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ.ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΤΕ;;;;)

Κατι μας λεει οτι πολυ συντομα ισως ξανα υπαρξει μια νεα γενικευμενη απεργια πεινας σε ολα τα σωφρονιστικα καταστηματα της χωρας...ισως αυτη τη φορα...λιγο πιο δυναμικη...κα τοτε να δουμε,πως θα επιβαλει το κρατος τη δημοκρατια,σε ενα παρακρατος "κατατρεγμενων",που το ιδιο το κρατος εχει δημιουργησει...

ΠΡΕΖΑ TV
7-2-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: