Παρασκευή, Φεβρουαρίου 06, 2009

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟ ΒΗΜΑ,ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ...ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ...ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΙ ΜΕΧΡΙ ΑΗΔΙΑΣ...

Εντελως τυχαια και οι 3 τους σημερα,ειχαν τον ιδιο τιτλο,αναφερομενοι στην χθεσινη ομιλια του Γιωργου Παπανδρεου...
"Αλλά σε ό,τι αφορά τα Μέσα Ενημέρωσης, έχω πει πολύ απλά: καθαροί κανόνες, καθαρές σχέσεις. Έχουν ρόλο τα Μέσα Ενημέρωσης να ελέγχουν, να πληροφορούν, να διαπαιδαγωγούν, με ανεξαρτησία από το κράτος, από την κυβέρνηση.
Όπως και η κυβέρνηση, έχει κι αυτή ρόλο να βάζει κανόνες για τη λειτουργία των Μέσων Ενημέρωσης. Αυτή η αίσθηση ότι, μέσω κρατικών χρημάτων, διαφημίσεων, δημοσκοπήσεων, με καμπάνιες προβολής, ή δεν ξέρω τι άλλο, και αξιοποίησης κι άλλων τρόπων, εμμέσως πλην σαφώς, παρεμβαίνει το κράτος στα Μέσα Ενημέρωσης. Επίσης, επιζητούν κάποια Μέσα Ενημέρωσης να παρεμβαίνουν σε αποφάσεις όπου «δεν τους παίρνει» κανονικά - δεν θα έπρεπε «να τους παίρνει» να μπαίνουν σε αποφάσεις της Πολιτείας και, μάλιστα, δια της πλαγίας οδού, διότι αν είναι να πεις μια άποψη, να την πεις δημόσια. Αυτό πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει.

Και αυτό θα δημιουργήσει καλές σχέσεις μεταξύ του κράτους και των Μέσων Ενημέρωσης. Αλλιώς, θα είναι πάντα αμφιλεγόμενες οι σχέσεις και, βεβαίως, θα υπάρχει πάντα η υπονόμευση αυτών των θεσμών στη συνείδηση του Ελληνικού λαού, και των Μέσων Ενημέρωσης, και της πολιτικής ζωής της χώρας."

Γιωργος Πανανδρεου 5-2-2009Ας βγαλει ο καθενας τα συμπερασματα του,για την "ανεξαρτητη" δημοσιογραφια των φυλλαδων...
αλλα και τις αποψεις-πραξεις-τακτικες του Πασοκ...


ΠΡΕΖΑ TV
6-2-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΝ ΧΑΡΙΑΝΟ ΝΑ ΕΙΧΑΝ,ΕΤΣΙ ΠΡΕΖΑ?
Α ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟΟΟΟΟΟ