Κυριακή, Φεβρουαρίου 08, 2009

ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΛΕΟΦΩΡΟ ΣΥΓΓΡΟΥ...ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΛΟΙ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ...

Η ιδιωτική «γυναικολογική, μαιευτική, χειρουργική, θεραπευτική, διαγνωστική κλινική» με την επωνυμία «ΡΕΑ Α.Ε.» αποφάσισε να φτιάξει το κτίριό της σε οικόπεδο τριών στρεμμάτων επί της λεωφόρου Συγγρού στο Π. Φάληρο. Το πρόβλημα ήταν ότι εντός σχεδίου πόλεως δεν δικαιολογείται αύξηση του συντελεστή δόμησης για κτίρια του ιδιωτικού τομέα, παρά μόνο για κτίρια του δημόσιου. Η λύση βρέθηκε με απόφαση-κλειδί και εισήγηση της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας. Σε καλοκαιρινή περίοδο, που είθισται οι υπηρεσίες να υπολειτουργούν, τον Ιούλιο του 2007, συνηγόρησε να υπάρξουν «παρεκκλίσεις για την ανέγερση», απαντώντας σε αίτηση που είχε καταθέσει η ενδιαφερόμενη εταιρεία δύο μήνες νωρίτερα.
Την εισήγηση της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών ακολούθησε η απόφαση του γενικού γραμματέα του υπουργείου, με ημερομηνία 28 Αυγούστου 2007. Η σχετική αρμοδιότητα ανήκει στον υπουργό, εν προκειμένω τον Δημ. Αβραμόπουλο, ο οποίος όμως την έχει εκχωρήσει στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Αρ. Καλογερόπουλο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση εκδόθηκαν ειδικοί όροι δόμησης για ιδιωτική οικοδομή, με επίκληση παρεκκλίσεων που, όμως, μπορούν να έχουν μόνο κτίρια του δημόσιου τομέα. Αλλά και ο αντινομάρχης Αθηνών, Γ. Κατριβάνος, αποφάσισε θετικά για το θέμα στις 10 Οκτωβρίου του 2007, αν και χωρίς να έχει αρμοδιότητα. Στην απόφαση διατυπώνεται ξεκάθαρα η έγκριση παρεκκλίσεως για την κατασκευή τεσσάρων υπογείων με χώρους κυρίας χρήσεως. Οπως αναφέρεται, τα δύο υπόγεια και ένα μέρος του τρίτου αφορούν την κατασκευή χώρων στάθμευσης, στο πρώτο υπόγειο περιλαμβάνεται χώρος επεμβάσεων, συγκρότημα χειρουργείων και τμήμα μαιεύσεων και στο δεύτερο τμήμα απεικόνισης (ακτινολογικά μηχανήματα).

Ο νομάρχης επικαλείται το ότι η «ζητούμενη παρέκκλιση κατασκευής περισσότερων του ενός υπογείων κρίνεται απαραίτητη για την καλύτερη λειτουργία της κλινικής», μνημονεύοντας την αιτιολογική έκθεση του υπουργείου Υγείας.

Πρακτικώς, η απόφαση του υπουργείου Υγείας αφορά την παράνομη έγκριση κατασκευής 2.900 τ.μ. επιπλέον των όσων επιτρέπει η νομοθεσία για την κατασκευή της ιδιωτικής κλινικής. Πρόκειται για χώρους κυρίας χρήσεως: τα χειρουργεία, το τμήμα μαιεύσεων, γραφεία ιατρών και διαγνωστικά εργαστήρια.

Την εταιρεία «ΡΕΑ Α.Ε.» συνέστησε ομάδα γιατρών από τα μαιευτήρια «Λητώ» και «Ιασώ», με στόχο την ανέγερση κλινικής μεσαίου μεγέθους, δυναμικότητας 145 κλινών. Η επένδυση ανέρχεται σε 80 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτούμενη κατά 30% από τους γιατρούς, ενώ το υπόλοιπο καλύπτεται με δανειοδότηση από ιδιωτική τράπεζα. Η επιμονή για τον συγκεκριμένο χώρο δεν είναι τυχαία, αφού πιστεύεται ότι τα νότια προάστια, όπου προς το παρόν δεν υπάρχει μεγάλη μαιευτική κλινική, θα αποτελέσουν το μεγάλο πεδίο ανταγωνισμού των ιδιωτικών εταιρειών του συγκεκριμένου κλάδου.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ...
ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥ ΜΑΣ...

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ
ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΑ ΣΚΑΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ...


ΠΡΕΖΑ TV
8-2-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: