Κυριακή, Φεβρουαρίου 22, 2009

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ,ΚΑΘΩΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΟΝ ΕΟΤ,ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ..ΠΛΗΡΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ

Σε μια στιγμη κατά την οποία όλοι ανεξαιρέτως οι άμεσοι ανταγωνιστές της Ελλάδας (Τουρκία, Αίγυπτος, Κύπρος, Μάλτα) κλιμακώνουν τα κίνητρα που προσφέρουν στους tour operator για να στείλουν όσο γίνεται περισσότερα τσάρτερ και πολλαπλασιάζουν τους προϋπολογισμούς διαφήμισης, στην Ελλάδα επικρατεί ένα ανεπανάληπτο αλαλούμ.

Στον «αέρα» βρίσκονται ακόμα και οι αρχικές συμφωνίες που είχαν υπογραφεί μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο με ξένους tour operator της Μεγ. Βρετανίας και Γερμανίας, από τον προηγούμενο πρόεδρο του ΕΟΤ (αντικαταστάθηκε τον Ιανουάριο).

Κι αντί για σύσφιγξη των σχέσεων με τους μεγάλους tour operator στον ΕΟΤ έχουν καταφθάσει από επιστολές διαμαρτυρίας των τελευταίων μέχρι και εξώδικα, για χρήματα που χρωστάει ο οργανισμός από προηγούμενες ανάλογες συμφωνίες.

Υπολογίζεται, μάλιστα, ότι στον ΕΟΤ υπάρχει σήμερα μια μαύρη τρύπα 100 εκατ. ευρώ από οφειλές του οργανισμού για προηγούμενες διαφημιστικές εκστρατείες στο εξωτερικό και παλαιότερες συμφωνίες με tour operator για προγράμματα συνδιαφήμισης.

Η εκστρατεία προβολής στο εξωτερικό καθυστερεί επί δύο μήνες την ώρα που η Τουρκία «αλωνίζει» στα γερμανικά «μίντια». Οι καθυστερήσεις αυτές σχετίζονται με το γεγονός ότι δεν υπάρχουν επαρκή κονδύλια. Ετσι, η κυβέρνηση εναποθέτει τις ελπίδες της στα ποσά που αναμένεται να εισπράξει από τη νομιμοποίηση των πολεοδομικών υπερβάσεων των ξενοδοχείων.

Η λεγόμενη «λειτουργική τακτοποίηση» προωθείται την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή και από αυτήν το υπ. Τουριστικής Ανάπτυξης φέρεται να αναμένει να εισπράξει 30-50 εκατ. ευρώ, ανάλογα με τη χρέωση που θα επιλεγεί ανά τετραγωνικό πολεοδομικής υπέρβασης.

Και ενω ολοι περιμενουν τους Τουριστες για να ξελασπωσουν και να κινηθει λιγο το χρημα στην αγορα...στην Ελλαδα,εχουμε τα εχουμε γραψει ολα στα παπαρια μας.
Ειμαστε αξιοι της τυχης που μας προδιαγραφουν...

ΠΡΕΖΑ TV
22-2-2009

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ειστε για γελια πια, βρε γελοια ατομακια καρεκλοκενταυροι επαγγελματιες πολιτικοι της δεκαρας.... αλλα και εμεις οι ελληναρες ειμαστε για κλαματα που εξακολουθουμαι και σας περνουμε σοβαρα και σας ψηφιζουμε.... νουμερα πλουσια εσεις, νουμερα φτωχα εμεις... αρα ποιος ειναι πιο μαλακας...

Ανώνυμος είπε...

Ρε μπας και το αντιγράψατε από την Ελευθεροτυπία χωρίς να αναφέρετε τις πηγές σας... λέω τώρα μήπως... εκτός εάν αυτοί σας κλέψανε και πρόλαβαν να το βάλουν στην Κυριακάτικη...