Τετάρτη, Φεβρουαρίου 04, 2009

ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Εκθεση κολαφο για την Ελλάδα δίνει σήμερα στη δημοσιότητα το συμβούλιο της Ευρώπης, απεικονίζοντας μια ζοφερή εικόνα για την υποδοχή των αιτούντων άσυλο στην περιοχή του Έβρου. Ζητεί μάλιστα από την ελληνική Πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ειδάλλως να ζητήσει τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Είναι πέραν αμφιβολίας ότι οι σοβαρές ανεπάρκειες που υπάρχουν ακόμη είναι ανησυχητικές, εγείρουν πολύ σοβαρά ζητήματα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καθιστούν αναγκαία την ανάληψη συντονισμένης και ικανής δράσης από τις εσωτερικές αρχές», γράφει ο επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Μελανή είναι η εικόνα που περιγράφει η έκθεση για τις υποδομές υποδοχής των αιτούντων άσυλο. Ο Τ. Χάμαρμπεργκ διαπίστωσε κατά την επίσκεψή του στο κέντρο κράτησης Φερών ότι δεν υπάρχει ούτε ένα τηλέφωνο, ενώ οι κρατούμενοι εξέφρασαν παράπονα ότι βρίσκονταν για μέρες κλεισμένοι σε χώρους όπου επικρατούν κακές συνθήκες. Όπως σημειώνεται, «η αλήθεια είναι πως ήταν στοιβαγμένοι σε δωμάτια και κοιμούνταν πάνω σε στρώματα, τα οποία ήταν τοποθετημένα στο τσιμεντένιο πάτωμα το ένα δίπλα στο άλλο. Στην τουαλέτα, οι συνθήκες ήταν ελεεινές. Κάποιοι κρατούμενοι είχαν εξανθήματα στο δέρμα τους, ενώ ένας από αυτούς που ήταν ξυπόλητος, παραπονέθηκε ότι οι αρχές δεν τους παρέχουν παπούτσια και καθαρά ρούχα».

Ιδιαίτερη ανησυχία εκφράζεται για τη σωματική ακεραιότητα των αιτούντων άσυλο, οι οποίοι εισέρχονται στην Ελλάδα από τις ναρκοθετημένες περιοχές του Έβρου. Όπως αναφέρεται, στον Έβρο μέχρι το 2007 είχαν χάσει τη ζωή τους 104 μετανάστες που προσπάθησαν να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα, ενώ άλλοι 187 τραυματίστηκαν σοβαρά.

Και να λεγαμε πως δεν ξερουμε απο ξενιτια ρε καργιολιδες...
Ξερουμε κα αυτο ειναι το πιο τραγικο της υποθεσης...
Δυστυχως...οταν βλεπεις τους πιο φανατικους ορθοδοξους πατριωτες να ειναι κατα των οικονομικων μεταναστων που ερχονται να ζησουν στη χωρα μας...τοτε καταλαβαινεις και για το μεγεθος της υποκρισιας που μιλαμε...

ΠΡΕΖΑ TV
4-2-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: