Πέμπτη, Φεβρουαρίου 19, 2009

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΡΟΣΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΜΕ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΤΗΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...

ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ
ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ.


Την παραδειγματική τιμωρία δικαστικού υπαλλήλου για την απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά του σε βάρος μιας δικηγόρου με οφθαλμολογική αναπηρία ζητεί η Συντονιστική Επιτροπή των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.
Σύμφωνα με την αναφορά που υπέβαλε αμέσως στη διοίκηση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, η δικηγόρος κατέθεσε τον Ιανουάριο 2008 στη γραμματεία του 6ου τμήματος δηλώσεις για την παράσταση δικαστικών αντιπροσώπων και επειδή σε κάποιες περιπτώσεις έλειπε ο αριθμός πινακίου (δεν είχε γνωστοποιηθεί στο γραφείο του Νομικού Συμβούλου Φορολογίας η ημερομηνία αναβολής των υποθέσεων), ο δικαστικός υπάλληλος με επιτακτικό και αγενή τρόπο την πρόσταξε «σήκω απ τη θέση σου, βρες τα πινάκια, συμπλήρωσέ τα και φέρ τα, γιατί δεν είμαι υποχρεωμένος να κάνω τη δουλειά σου»!

Στην προσπάθεια της δικηγόρου να του εξηγήσει ότι λόγω οφθαλμολογικής αναπηρίας της δεν μπορεί να διαβάσει τα πινάκια, της απάντησε υποτιμητικά: «Είναι δικό σου πρόβλημα, δεν είμαι υποχρεωμένος να στο λύσω. Αν δεν μπορείς να βρεις τα πινάκια, μην καταθέσεις δήλωση. Δεν είμαι υποχρεωμένος να περνάω πινάκια και με ενοχλεί ο τρόπος που με κοιτάς, λες και σου λέω κάτι περίεργο, αυτή είναι η δουλειά μου»!

Στη διαμαρτυρία της πως εξυπηρετεί ένα άτομο με αναπηρία, ο υπάλληλος της απάντησε να τα αφήσει και θα τα βρει εκείνος την επομένη, γιατί εκείνη την ώρα δεν ήταν υποχρεωμένος να βρει τίποτα.

Για την υπόθεση διαμαρτυρήθηκε και η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών και η διοίκηση του Δ. Εφετείου εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη για τη βάναυση προσβολή που υπέστη η δικηγόρος, αφού επλήγη το πιο ευαίσθητο κομμάτι της προσωπικότητάς της, η οφθαλμολογική της αναπηρία. Γνωστοποίησε δε ότι κινήθηκε πειθαρχική διαδικασία.

Ωστόσο έναν χρόνο μετά το συμβάν, η Συντονιστική Επιτροπή των δικηγορικών συλλόγων υπό τον Δ. Παξινό διαμαρτύρεται εντονότατα γιατί η πειθαρχική διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί και συνεχίζεται η απαράδεκτη συμπεριφορά του υπαλλήλου.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

ΑΠΛΑ,ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΤΗΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

ΠΡΕΖΑ TV
19-2-2009

1 σχόλιο:

Softart είπε...

Ένα ακόμα γουρούνι με πολλές ευαισθησίες και αξίωμα στο δημόσιο..
Άλλα και οι συνάδελφοι του και αυτοί όλο ευαισθησίες ακόμα τον κρατούν στην θέση του. Συντεχνία τι να κάνουμε. Κανένα ίχνος ευθιξίας σε αυτή τη χώρα.