Κυριακή, Φεβρουαρίου 15, 2009

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΡΥΓΟΝΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ...ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΕΙΕΣ ΑΠΟ ΙΣΡΑΗΛ

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη ζητηθεί 5.000 «κομμάτια» χειροβομβίδων με χημικά από ιδιωτικές εταιρείες των ΗΠΑ
και του Ισραήλ.

Η παραγγελία έγινε άρον-άρον στο τέλος του Δεκέμβρη, μετά την «υπερκατανάλωση» δακρυγόνων που έγινε στην Αθήνα και το «προϊόν» αναμένεται τέλος Φεβρουαρίου. Για την ώρα, τα ΜΑΤ πρέπει να βολευτούν με 2.000 τεμάχια χειροβομβίδων κρότου-λάμψης που παρέλαβαν πρόσφατα.
Από το Δεκέμβριο μέχρι σήμερα ρίχτηκαν συνολικά 4.000 δακρυγόνα, 500 χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, ενώ «άδειασαν» και οι μισοί (από τους συνολικά 85) ψεκαστήρες που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί για «ράντισμα» διαδηλωτών από μικρή απόσταση.

Ολη αυτή η δραστηριότητα, όμως, τίναξε στον αέρα τους υπολογισμούς της ΕΛ.ΑΣ. Ετσι, λόγω έλλειψης «προμηθειών» οι μονάδες της Αθήνας στις πρόσφατες συγκρούσεις με τους αγρότες στον Πειραιά χρειάστηκε να δανειστούν χημικά απ' όλη την Ελλάδα.

Τι ακριβώς περιέχουν τα δακρυγόνα; Πρόκειται για την ουσία C.S ή «ορθοχλωροβενζαμαλονονιτρίλη», που προκαλεί έντονο ερεθισμό στα μάτια και στο ανώτερο αναπνευστικό σύστημα, στο δέρμα αλλά και στο πεπτικό. Με λίγα λόγια, η χρήση του μπορεί να δώσει σ' έναν άμαθο διαδηλωτή την εικόνα που παρουσίασε ο Γ. Παπανδρέου στον Πειραιά.

Τα δακρυγόνα της ΕΛ.ΑΣ. χωρίζονται ανάλογα με τη βαρύτητα της επίδρασής τους στις κατηγορίες: 514 (σκόνη), 519 (ατμός και καπνός), 515 (ατμός), 555 και 225. Οπως εξηγεί αξιωματικός των ΜΑΤ, ένας ψεκασμός με «φυσούνα» αντιστοιχεί σε τρία δακρυγόνα τύπου 514. Ωστόσο, οι συνδικαλιστές αστυνομικοί τονίζουν πως δεν τους έχουν κοινοποιηθεί οι σχετικές γνωματεύσεις του Γενικού Χημείου του Κράτους, οι οποίες προβλέπονται από προεδρικό διάταγμα του περασμένου Απριλίου.

Οσο για τις καταγγελίες (από διαφορετικές πόλεις) ότι η αστυνομία χρησιμοποιεί δακρυγόνα των οποίων έχει περάσει η ημερομηνία «κατανάλωσης», ο ίδιος αξιωματικός παραδέχεται ότι αποτελεί συνηθισμένη πρακτική, καθώς δεν προβλέπεται έλεγχος στις αποθήκες. Ισως, όμως, αυτό να είναι και για καλό των διαδηλωτών. Οπως μας καθησυχάζει η ίδια πηγή, «τα ληγμένα χημικά έχουν απλώς μικρότερη αποτελεσματικότητα».

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...ΩΣΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΖΟΥΜΕ...

ΠΡΕΖΑ TV
15-2-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: