Τετάρτη, Φεβρουαρίου 04, 2009

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ CYCLON ΕΛΛΑΣ Α.Ε,Η ΟΠΟΙΑ ΣΠΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ.ΓΙΑΤΙ;;;

Νέες άδειες λειτουργίας και επέκτασης του αποθηκευτικού τους χώρου εξασφαλίζουν οι εταιρίες πετρελαιοειδών στο Πέραμα, παρόλο που βρίσκονται μέσα σε κατοικημένη περιοχή και θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων με τους καρκινογόνους ρύπους που εκπέμπουν. Οι μελέτες του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας και Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) έχουν διαπιστώσει αέριους ρύπους, καθώς και ρύπανση του εδάφους από διαρροές των δεξαμενών. Την ίδια διαπίστωση έχει κάνει και η Νομαρχία Πειραιά, η οποία τον περασμένο Σεπτέμβριο γνωμοδότησε κατά της έγκρισης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρίας CYCLON.

Παρ’ όλα αυτά, το υπουργείο Ανάπτυξης ανανέωσε πρόσφατα την άδεια λειτουργίας της εταιρίας για άλλα τρία χρόνια. Οπως εξηγεί ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ, Γρηγόρης Γουρδομιχάλης: «Εχουν ανιχνευτεί στην ατμόσφαιρα της περιοχής υψηλές συγκεντρώσεις υδρογονανθράκων, όπως τολουόλιο, ξυλόλιο και βενζόλιο». Σύμφωνα με τον κ. Γουρδομιχάλη, οι υδρογονάνθρακες εξατμίζονται από τα κινητά καπάκια των δεξαμενών των εταιριών πετρελαιοειδών.

Ο Θανάσης και η Νάντια είναι μαθητές στο ΕΠΑΛ που βρίσκεται σε απόσταση… αναπνοής από τις εγκαταστάσεις της CYCLON.
Από το μπαλκόνι του σχολείου κοιτάζουν τις δεξαμενές πετρελαιοειδών, που βρίσκονται 150 μέτρα πιο μακριά, και τα βυτιοφόρα, που περνούν μπροστά από την είσοδο του σχολείου τους. «Το πετρέλαιο μυρίζει πολύ, αλλά έχουμε συνηθίσει», λέει ο Θανάσης, αλλά η Νάντια διαφωνεί: «Δεν συνηθίζεται με τίποτα. Ειδικά όταν γεμίζουν τις δεξαμενές, είναι τόσο έντονη η δυσοσμία που σε κάνει να ζαλίζεσαι».

Ποιος πηρε την ευθυνη,παρολες τις καταγγελιες των πολιτων του Περαματος,να βαλει τις υπογραφες για να εξακολουθησουν αυτες οι εταιρειες να λειτουργουν κανονικα στην περιοχη;;;
Για ποσα φραγκα οι Υπευθυνοι του Υπουργειου,
εκαναν τα στραβα ματια
μπροστα στον καρκινο που σπερνουν οι εν λογω εταιρειες;;;


ΠΡΕΖΑ TV
4-2-2009

1 σχόλιο:

geokalp είπε...

αυτά είναι θέματα!