Τρίτη, Φεβρουαρίου 10, 2009

ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ PARKING ΣΤΗ ΚΥΨΕΛΗ,ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΘΑ ΒΓΑΖΕΙ ΜΟΛΙΣ 10.000EURO/ΧΡΟΝΟ...

Ο Νικητας Κακλαμανης εκοψε τοσα δεντρα στο παρκο της Κυψελης στη Κυπρου...για να βγαζει ο Δημος Αθηναιων μολις 10000eyro το χρονο...Η απολυτη ξεφτιλα...

Πιο σγκεκριμενα,τον περασμένο Νοέμβριο οι τότε αρμόδιοι του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης Γ. Αλογοσκούφης και Γ. Παπαθανασίου υπέγραψαν απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2319 Β'), με την οποία το συγκεκριμένο γκαράζ υπάγεται στα κίνητρα του αναπτυξιακού νόμου και επιδοτείται με 1,324 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 40% της προτεινόμενης από τον ανάδοχο επένδυσης.

Να σημειωθεί ότι με τον αναπτυξιακό νόμο του 2004 δεν είχαν προβλεφθεί κίνητρα για ιδιωτικά πάρκινγκ, που είχαν όμως από άλλο νόμο δικαίωμα επιδότησης με 3.000 ευρώ ανά θέση στάθμευσης. Με τροπολογία που ακολούθησε, το καθεστώς των επιδοτήσεων επεκτάθηκε και σε ιδιωτικά γκαράζ με τον περιορισμό ότι θα κατασκευάζονται με σύμβαση παραχώρησης από δήμο ή νομαρχία.

Με αυτά τα δεδομένα τον Δεκέμβριο του 2006, όταν υπογράφηκε η σύμβαση της αναδόχου εταιρείας με τη δημοτική αρχή, η επιδότηση ήταν της τάξης των 550.000 ευρώ, αλλά στη συνέχεια διπλασιάστηκε με την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου. Η δημοτική αρχή, πάντως, είχε υποσχεθεί ότι «θα παρέχει κάθε εύλογη συνδρομή για την έκδοση των απαιτούμενων αδειών για την υπαγωγή της επένδυσης στους αναπτυξιακούς νόμους», όπως αναφέρεται στο άρθρο 8.5 της σύμβασης.
Στο ίδιο έγγραφο και στο άρθρο 5.1 σημειώνεται ότι ο ανάδοχος «δύναται να ζητήσει την υπαγωγή της επένδυσης στον αναπτυξιακό νόμο με ίδια συμμετοχή τουλάχιστον 25%».


Τα οικονομικά του γκαράζ έχουν και άλλες ενδιαφέρουσες πλευρές. Ο δήμος εκχώρησε, και μάλιστα για 30 χρόνια, δημόσιο χώρο 2,4 στρεμμάτων σε ιδιώτη που θα αναλάβει την κατασκευή, λειτουργία και εκμετάλλευση του υπόγειου πάρκινγκ, με αντάλλαγμα να εισπράττει το 3% επί των συνολικών ακαθάριστων εισπράξεων. Με πρόχειρους υπολογισμούς και τα σημερινά δεδομένα ο δήμος θα εισπράττει περί τις 10.000 ευρώ τον χρόνο! Υπάρχουν βέβαια και οι παράλληλες εκμεταλλεύσεις στους υπόγειους χώρους, όπου προβλέπεται να κατασκευαστούν πλυντήριο, λιπαντήριο, κατάστημα εξυπηρέτησης πελατών, ακόμη και κυλικείο, καθώς και αναψυκτήριο στην επιφάνεια της πλατείας, από τις οποίες ο δήμος θα εισπράττει επίσης 3%.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ...
ΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ...


ΠΡΕΖΑ TV
10-2-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: