Παρασκευή, Φεβρουαρίου 06, 2009

ΡΙΧΝΟΥΝ ΑΠΟΒΟΛΕΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΡΑΒΑΝΕ VIDEOS ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ... ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΗΤΕΣ...

«Σύννεφο» πάνε οι αποβολές μαθητών για βιντεοσκοπήσεις με χρήση κινητών τηλεφώνων, εντός σχολικών αιθουσών και «ανάρτησή» τους σε διαδίκτυο.

Χθες ο σύλλογος διδασκόντων λυκείου της Λάρισας τιμώρησε με 5νθήμερες αποβολές έξι μαθητές (τέσσερις της Α΄ λυκείου και δύο της Γ΄ τάξης), γιατί βιντεοσκόπησαν καθηγήτρια την ώρα του μαθήματος και στη συνέχεια «ανέβασαν» το υλικό στο διαδίκτυο,
σε ιστοσελίδα υψηλής επισκεψιμότητας.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα σε άλλο λύκειο της Λάρισας, είχαν τιμωρηθεί πέντε μαθητές με τριήμερη αποβολή για παρόμοια περίπτωση, καθώς με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπαιδευτικοί «σερφάροντας» στο διαδίκτυο, αναγνώρισαν τη συνάδελφό τους και ενημέρωσαν το σχολείο, όπου στη συνέλευση του συλλόγου διδασκόντων, η πλειοψηφία των καθηγητών υπερψήφισε την πρόταση για επιβολή 5νθήμερης αποβολής ενώ μειοψήφισαν άλλες δυο προτάσεις για ηπιότερες ποινές.

Αυτο ειναι το μονο προβλημα των καθηγητων;;;
Εαν τα παιδια ανεβαζουν videos με τις φατσες τους στο internet;
Τα εχουν λυσει ολα τους τα αλλα εκπαιδευτικα προβηματα και μονο αυτο τους εμεινε;;;
Δειτε εδω ενα μεμονωμενο περιστατικο με καθηγητη...

ΠΡΕΖΑ TV
6-2-2009

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΓΑΜΑΝ ΣΥΜΜΑΘΗΤΡΙΕΣ Η ΣΠΑΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ.
ΣΥΝΕΛΘΕ ΠΡΕΖΑ

Ανώνυμος είπε...

και πολυ καλα κανουν και ριχνουν αποβολες εφοσον υπαρχει σχετικη απαγορευτικη εγκυκλιος του υπουργειου.Αν θελουν οι μαθητες ας ανεβαζουν τις φατσες τους στο διαδικτυο,οχι οποιονδηποτε δεν εχει συναινεσει σ'αυτο(ειτε καθηγητη ειτε συμμαθητη).Μετα σε πειραξε το big brother της τροχαιας.Δεν μπορει να υπαρχουν δυο μετρα και δυο σταθμα,να απαγορευεται στις αρχες να τραβανε υλικο ενω οι μαθητες να ανεβαζουν οποιον γουσταρουν και να τον γελοιοποιουν

Ανώνυμος είπε...

Ρε παπάρα preza ούτε ο καθηγητής επιτρέπεται να κοιμάται μέσα στην τάξη, αλλά και κανένας μαθητής δεν έχει το δικαίωμα να βιντεοσκοπεί τους καθηγητές την ώρα που εργάζονται,
(έσενα θα σου άρεσε να σε βιντεοσκοπούσαν στο χώρο εργασίας σου όταν βέβαια θα πιάσεις δουλεία γιατί ακόμα σε ταΐζει ο μπαμπάς σου).
Έλεος πια δεν στέκουν αυτά που λές.

Dr_MAD είπε...

ελα τωρα ρε πρέζα, τα παραλές. καλά κάνουν και πέφτουν οι αποβολές, ακόμα και γι'αυτόν τον λόγο. αν ερχόταν κάποιος και σε μαγνητοσκοπούσε στη δουλειά σου και σε ανέβαζε youtube θα σου άρεσε? εκτός από παραβίαση προσωπικών δεδομένων είναι και ανηθικότητα. Υπάρχουν χιλιάδες τρόποι για να διαμαρτυρηθείς για έναν κακό δάσκαλο και θα πρέπει επιτέλους να δοθεί λίγη σημασία στον ξεχασμένο θεσμό του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ;-)

καλημέρες αφεντικό

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα κάνουν τα τσογλάνια. Από που πήραν το δικαίωμα να τραβαν με την κάμερα τους άλλους;

Ανώνυμος είπε...

Οι ποινές είναι αρκετά επιεικείς.
Θα έπρεπε να κινηθούν νομικά εναντίον των μαθητών.
Δεν μπορείς, ρε preza, να κάνεις κύρηγμα εναντίον του Μεγάλου Αδελφού και από την άλλη να μην καταδικάζεις βιντεοσκόπηση εργαζομένων εν αγνοία τους.
Αν βρίσκονταν σε εργοστάσιο και τους παρακολουθούσε με κάμερα ο εργοδότης τους ή οποιοσδήποτε άλλος, τι θα έλεγες;

anwnymos είπε...

πριν το 81 εριχναν αποβολες στους μαθητες, επι υπουργιας βαρβιτσιωτη πατηρ, αν ειχες πολιτικη εφημεριδα η στις αποκρηες εαν διακωμωδουσες τα θεια η αν ειχες μακρια μαλλια(σε επαρχια ολα αυτα).ε τωρα πιο δικαιο τον βρισκω το λογο.κατα τη γνωμη μου θα μορουσαν να την χρησιμοποιησουν στην μαθηση

anwnymos είπε...

επισης οι καθηγητες αρνουνται την αξιολογηση.αμα εινα κανας καθηγητης χαλιας καλα κανουν και τον ξεμπροστιαζουν