Κυριακή, Μαρτίου 29, 2009

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΛΠΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ,ΠΑΡΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΝΔΙΑ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΕΕΣ,ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ...

Η 24χρονη Μαρίνα Κουκουλιάτα, που τώρα εκτίει την ποινή της στις Φυλακές Νεάπολης στην Κρήτη και έχει υποστεί το μαρτύριο στον Κορυδαλλό και στη Θήβα, αναφέρει:
«Εχω ζήσει αυτή τη φρίκη πολλές φορές.

Οποτε έβγαινα από τη φυλακή -για να πάω σε νοσοκομείο, σε συμβούλιο, σε δικαστήριο ή σε ψυχιατρείο με τον γυρισμό μου ήμουν αναγκασμένη να υποστώ αυτή την έρευνα, η οποία γίνεται από υπαλλήλους των φυλακών. Πολλές φορές έκαναν την εξέταση με διαστολέα, ο οποίος δεν ήταν σχεδόν ποτέ αποστειρωμένος. Κάθε φορά που αναγκαζόμουν να υποστώ αυτό τον εξευτελισμό ένιωθα κατώτερη, ένα τίποτα, σαν σκουπίδι.
Με υποχρέωναν να σκύψω και να βήξω. Μετά την εξέταση μέναμε γυμνές για αρκετή ώρα μέχρι οι υπάλληλοι να βρουν και να μας φέρουν ρούχα. Ντρέπομαι. Αν κάποια γυναίκα αρνούταν την ερευνα, περνούσε πειθαρχικό έλεγχο κατηγορούμενη για απείθεια. Εχω κάνει καταγγελία στον Συνήγορο του Πολίτη. Είναι παράνομο, ας μας κάνουν υπερηχογράφημα ή ακτινογραφία»....


Εννέα μήνες κρατήθηκε στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού η 26χρονη Ελευθερία Λιοκουκουδάκη, η οποία εκτίει τώρα το υπόλοιπο της ποινής της στις Φυλακές Νεάπολης στην Κρήτη. Αν και από τότε έχουν περάσει πολλοί μήνες, η νεαρή κρατούμενη δεν μπορεί να ξεχάσει τη φρίκη τόσο της εξέτασης όσο και της απομόνωσης που ακολουθούσε.
«Μια υπάλληλος βάζει τα δάχτυλά της μέσα σου. Δεν ξέρεις αν θα σε γρατσουνίσει ή θα σε μολύνει. Δεν έχεις πάντα τα περιθώρια να αντιδράσεις. Νιώθεις ότι πλέον δεν είσαι άνθρωπος, δεν είσαι τίποτα, ούτε καν σκουπίδι. Μετά μπαίνουμε υποχρεωτικά για τέσσερις ημέρες στην απομόνωση. Αν δεν γίνουν οκτώ εκκενώσεις, δεν πρόκειται να επιστρέψειςστην πτέρυγά σου», αναφέρει η 26χρονη κρατούμενη.
«Στον Κορυδαλλό σε βάζουν σε απομόνωση, η οποία βρίσκεται δίπλα από μια τούρκικη τουαλέτα την οποία σφράγισαν. Κοιμάσαι με το στρώμα κάτω, παρέα με κατσαρίδες. Πολλές κρατούμενες αναγκάζονται να κάνουν κακό στον εαυτό τους για να βγουν από εκεί μέσα».

Η 39χρονη Μαρίνα Σωτήρη, κρατούμενη
στη β’πτέρυγα των Φυλακών στον Ελαιώνα, περιγράφει:
«Η εξέταση γίνεται μόνο σε εξαρτημένες κρατούμενες. Ψάχνουν δηλαδή μόνο χρήστες, όχι εμπόρους. Λες και δεν μπορεί κανείς άλλος να βάλει ναρκωτικά μέσα στη φυλακή, μόνο εμείς. Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι ενώ όλη αυτή η διαδικασία γίνεται πίσω από ένα παραβάν, απέναντι υπάρχει ένα τζάμι! Είναι το φαρμακείο των φυλακών. Οσοι βρίσκονται εκείνη τη στιγμή μέσα μπορούν να δουν όλη τη διαδικασία».


ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ,ΓΙ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΤΗΝΩΔΊΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ...ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΡΕ ΤΣΟΓΛΑΝΟΙ.ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ.

ΠΡΕΖΑ TV
29-3-2009


Πρωτο Θεμα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

α ρε κωλοχωρα
κωλοκρατος μπουρδελο
φωτια φωτια στα κρατικα κελια !!!!