Πέμπτη, Μαρτίου 19, 2009

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΓΑΛΛΟΙ,ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ Ο ΣΑΡΚΟΖΙ...ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ...

Σοβαρά προβλήματα στις εναέριες και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες αντιμετωπίζει η Γαλλία, καθώς η Πέμπτη είναι ημέρα απεργιών και πανεθνικής κινητοποίησης με τα εργατικά συνδικάτα να ζητούν αύξηση των μισθών, αντιμετώπιση της ανεργίας και στήριξη των ευάλωτων ομάδων.

Η κυβέρνηση «πρέπει να δεχτεί την επανέναρξη του διαλόγου με τα συνδικάτα με βάση τις διεκδικήσεις και τα αιτήματα που διατυπώσαμε στην αρχή της χρονιάς», που κάνουν λόγο για «επενδύσεις, προστασία των θέσεων εργασίας, ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, αλλά και προάσπιση των κεκτημένων στον δημόσιο τομέα» τόνισε ο Μπερνάρ Τιμπό, γενικός γραμματέας του CGT, του μεγαλύτερου εργατικού συνδικάτου της Γαλλίας.
Αρκετές πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού και μέσα στην ημέρα αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα σε όλη τη χώρα εξαιτίας της στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, ανακοίνωσε η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας.
Στους γαλλικούς σιδηροδρόμους η απεργία άρχισε από το βράδυ, με αποτέλεσμα να διακοπούν όλα τα δρομολόγια, ιδιαίτερα στην περιοχή του Παρισιού. Η εταιρεία SNCF ανακοίνωσε πως σήμερα θα πραγματοποιηθεί περίπου το 60% των δρομολογίων του TGV και πως δεν θα υπάρξουν προβλήματα στα δρομολόγια προς Λονδίνο και Βρυξέλλες.

Η πλειοψηφία των Γάλλων υποστηρίζει τις κινητοποιήσεις. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Τρίτης, το 78% θεωρεί δικαιολογημένη την απεργία.
Στη Ρουέν, στη βόρεια Γαλλία, 40.000 ως 50.000 άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία, σύμφωνα με τους διοργανωτές, ενώ στη Χάβρη 35.000 άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους.
Ωστόσο, η αστυνομία υπολογίζει τους διαδηλωτές στη Χάβρη σε 10.000.
Μεγάλη προσέλευση εξάλλου, είχαν οι διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα σε μεγάλες επαρχιακές πόλεις, σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Οι εργαζόμενοι στον τομέα της ενέργειας έκοψαν κατά 10.000 μεγαβάτ την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος στη διάρκεια της νύχτας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το CGT.
Τα συνδικάτα παρουσίασαν ένα μακρύ κατάλογο με αιτήματα, στα οποία περιλαμβάνεται ενίσχυση των χαμηλόμισθων, περισσότερα μέτρα για την προστασία των θέσεων εργασίας, φορολογικές αυξήσεις για τους ανθρώπους με υψηλά εισοδήματα και διακοπή της σχεδιαζόμενης περικοπής θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα.Τα γαλλικά συνδικάτα καλούν τους εργαζόμενους σε μαζική κινητοποίηση, ελπίζοντας πως θα ξεπεράσουν την αντίστοιχη της 29ης Ιανουαρίου, όταν περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι διαδήλωσαν σε όλη τη χώρα.
Ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν έχει δηλώσει πάντως πως δεν προβλέπονται επιπλέον παροχές, μετά τα 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ που συμφωνήθηκαν στις 18 Φεβρουαρίου για την ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών.ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΟΥ ΒΙΩΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2008...ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ...ΠΡΕΖΑ TV
19-3-2009


e-tipos

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εμείς ως ελληνικός λάος, πότε θα κατεβούμε στους δρόμους για την κρίση, όπως κάνουν στις υπόλοιπες χώρες?

Πότε θα γίνουμε άνθρωποι ενωμένοι και θα τολμήσουμε αυτό το βήμα?

Όλη Ευρώπη είναι στο πόδι, μόνο η Ελλάδα κοιμάται ακόμη, μέχρι να μας πάρει για τα καλά η μπόρα και μετά να τρέχουμε και να μην φτάνουμε.... έτσι μάλλον θα γίνει.
Είμαστε που είμαστε περίεργος λαός, τα ανεχόμαστε όλα....

Αλλά οκέι, ας μη λέω πολλά μη με λιντζάρετε μερικοί εδώ... μην σας προσβάλουμε κιόλας με τα λόγια μας και αρχίσετε να μας βρίζετε....

Ανώνυμος είπε...

"λαός" συγγώμη για το λαθάκι μου στην λέξη... μη με βγάλετε και για αγράμματο άτομο...

Γειά χαρά λοιπόν...

Ανώνυμος είπε...

ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΜΑΣ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.
ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ο λαός έτσι αγωνίζεται για τα δικαιώματά του και για το μέλλον και όχι με "ελάτε να πάρουμε ξύλα και ρόπαλο και ό,τι άλλο βρούμε και να συγκρουστούμε με την αστυνομία και να τα σπάσουμε" ή " α! μωρέ σιγά, άστους αυτούς να βγαίνουν και να φωνάζουν, καλά είμαστε και έτσι", όπως συνιθήζουμε.... και όταν μετά τα βλέπουμε σκούρα σκούρα, αρχίζει ο ένας να βρίζει τον άλλον και να του ρίχνει τις ευθύνες.....

Αλλά τι να πείς... ο καναπές, το φραπεδάκι και η εφημεριδούλα μας να υπάρχουν και όλα καλά πρός το παρόν.... ε! και αν γίνει κάτι, θα το μάθουμε από κάποιον και βλέπουμε.

Το Σεπτέμβριο τι έχει να γίνει... εκεί έχουμε να ρίξουμε κλάμα και βρισιές και να πλακωθούμε ατελείωτα... τα καλύτερα έρχονται, εδώ θα είμαστε και θα τα δούμε.

Ο θεός βοηθός....

Μέχρι τότε έχουμε καιρό να απολάυσουμε την ωραία μας ζωούλα και αυτό το καλοκαίρι ελπίζω να το περάσετε τέλεια,γιατί το επόμενο δεν νομίζω ότι θα είναι και τόσο ωραίο με αυτά που έρχονται....

Ανώνυμος είπε...

Βρε παιδιά 10:34 και 11:25, ποιός και τι έρχεται; Μάλλον ξέρετε κάτι εσείς που δεν το ξέρω εγώ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρεις έ? ( Τι ειρωνεία Χριστέ μου...)

θα σου πω τί έρχεται...
Η πραγματική οικονομική κρίση έρχεται και θα αφήσει και χειρότερα σημάδια στο περασμά της...
Τώρα αν θες βγάλεμε για τρελό ή πες ότι νομίζεις΄, αυτό που ζούμε τώρα δεν είναι τίποτα, μπροστά σε αυτό που μας περιμένει...
Απο Σεπτέμβριο λοιπόν θα πάθουμε και δεν θα ξεχάσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 12:42, δεν ειρωνεύομαι, πράγματι δεν κατάλαβα τι εννοούσατε. Όταν γράφει ο 10:34 ότι "θα σηκωθούν οι σημαίες αυτού που έρχεται", μου θυμίζει παραθρησκευτική οργάνωση. Κι εσύ, γιατί διαλέγεις το Σεπτέμβριο, κι όχι τον Αύγουστο, ή τον Οκτώβριο; Όσο γιά την οικονομική κρίση, η δική μου γνώμη είναι ότι έχει ήδη έρθει... Και στην Ελλάδα, δυστυχώς, επειδή το έχουμε σαν πρακτική να βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας, ίσως έχεις δίκιο ότι θα δούμε και χειρότερα...