Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2009

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ,ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ...ΝΙΚΟ ΔΕΝΔΙΑ ΓΙΝΕΣΤΕ ΡΟΜΠΑ ΡΕΕΕΕΕ...

«Σε θέση μάχης» για την έναρξη κινητοποιήσεων βρίσκεται η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, εκφράζοντας την αντίθεση της στην ποινικοποίηση της κουκούλας και την επαναφορά της εξύβρισης κατά της αρχής.

Μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Θεσσαλονίκης και τις γνωμοδοτήσεις του Ομότιμου Καθηγητή Ποινικού Δικαίου, Γιάννη Μανωλεδάκη και του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων, Χριστόφορου Αργυρόπουλου, εκδόθηκε σχετικό ψήφισμα, που εξουσιοδοτεί την Συντονιστική Επιτροπή και το Προεδρείο να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις ανάλογα με την εξέλιξη του θέματος.

Για την αναγωγή της χρήσης κουκούλας ως επιβαρυντικής περιστάσεως, αναφέρει: «Το εν λόγω μέτρο εξυπηρετεί αμιγώς επικοινωνιακές σκοπιμότητες διότι είναι απρόσφορο να δώσει λύσεις στις πρόσφατες πράξεις βίας. Το πρόβλημα θα πρέπει να τεθεί στο επίπεδο της εφαρμογής του υπάρχοντος δικαίου και όχι σε εκείνο της μεταρρύθμισης του».

Σχετικά με την επαναφορά της περιύβρισης αρχής σημειώνει πως «είναι άστοχη, επικίνδυνη και βαθιά αντιδημοκρατική. Η προτεινόμενη από τον υπουργό Δικαιοσύνης ρύθμιση ενέχει τον κίνδυνο μιας γενικευμένης εφαρμογής της υπό συζήτηση διατάξεως. Κάθε σκέψη για επαναφορά της αξιόποινης πράξης της περιύβρισης αρχής είναι πλήρως αποδοκιμαστέα. Το ερώτημα είναι, ποιός αναχρονιστικός νους ευρισκόμενος σε κρίση, εισηγείται επαναφορά νομοθετημάτων καταδικασμένων στη συνείδηση του κόσμου, ερήμην της επιστημονικής κοινότητας».

Και τέλος επισημαίνει ότι «κάθε σχετική νομοθετική μεταρρύθμιση πρέπει να γίνεται με νηφαλιότητα και ύστερα από ενδελεχή ανάλυση του προς αντιμετώπιση προβλήματος και όχι »εν θερμώ«, όπως εδώ φαίνεται να συμβαίνει».

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...
ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΠΙΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ...
ΞΕΦΤΙΛΑ ΡΕΕΕΕΕΕ....

ΠΡΕΖΑ TV
23-3-2009

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

proodeftikes arxidies tou paksinou ..
edw sto syllogo ta xoune fortwsei ola sto gaidaro kai oi neoi dikhgoroi peinane, ki aftoi theloune na kanoun agwna gia thn koukoula...
pantespani, pantespani...

Ανώνυμος είπε...

ευτυχώς υπάρχει μια ομάδα , η οποία ανησυχεί.
Σκεφτείτε τις δικογραφίες που έχουν να συσωρευθούν άπαξ και εφαρμοστεί αυτός ο νόμος.
Θα πάψουν να εκδικάζονται οι Υποθέσεις και θα ασχολούνται με ..
κουκούλες