Δευτέρα, Μαρτίου 30, 2009

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΜΕΣΑ,ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΣΤΟ ΑΠΘ,ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΣΑΝΙΔΑ,ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΣ ΕΝΤΕΧΝΑ ΤΗΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ

Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας και των αστυνομικών αρχών Θεσσαλονίκης μπαίνουν για ακόμη μία φορά οι καταλήψεις από ομάδες αντιεξουσιαστών σε εγκαταλειμμένα- δημόσια κατά κύριο λόγο- κτίρια. Ήδη στην πόλη επτά κτίρια τελούν υπό κατάληψη, αρκετά από τα οποία μάλιστα για περισσότερα από τέσσερα χρόνια.

Η παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γιώργου Σανιδά να ελεγχθούν τα κατειλημμένα κτίρια σε ολόκληρη τη χώρα, διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, η οποία ζήτησε από την Αστυνομία να εντοπιστούν οι καταλήψεις και επιπλέον να ερευνηθεί αν σε αυτές τελούνται αξιόποινες πράξεις, όπως είναι η κατασκευή εκρηκτικών.

Αναφορικά με το πρώτο σκέλος της εισαγγελικής εντολής, τα κατειλημμένα από αντιεξουσιαστές κτίρια είναι από τους πλέον «χαρτογραφημένους» χώρους από τις διωκτικές αρχές. Ωστόσο, τις Αρχές προβληματίζουν οι αναμενόμενες δυναμικές αντιδράσεις αντιεξουσιαστών, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, σε περίπτωση που η Αστυνομία αποφασίσει να ελέγξει- πόσω μάλλον να εκκενώσει- τα κατειλημμένα κτίρια.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου όμως επιρρίπτει ευθύνες και στους ιδιοκτήτες- διαχειριστές των κατειλημμένων κτιρίων (πανεπιστήμια, τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και ιδιώτες), οι οποίοι, όπως αναφέρει στην παραγγελία του, δεν μερίμνησαν επί σειρά ετών ώστε να απομακρυνθούν οι καταληψίες.

Ολα τα παραπανω ειναι γνωστα εδω και μερες....
Ρωταμε λοιπον...

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ "ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟΥΣ" ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ,ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ;;;
ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ;;;;

ΠΡΕΖΑ TV
30-3-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: