Παρασκευή, Μαρτίου 27, 2009

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ,ΔΕΝ ΑΠΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ...ΣΒΗΣΤΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΤΕ ΤΑ ΚΕΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ (ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ)

Στο event το οποιο διοργανωνει το WWF
και ακουει στο ονομα Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ,
συμμετεχουν οι:


ΔΕΗ,η πλεον ρυπογονα επιχειρηση
παραγωγης ενεργιας,η οποια χρησημοποιει ακομη
λιθανθρακες και αλλα ορυκτα για την παραγωγη ρευματος.


Δημος Αθηναιων,την στιγμη που ο ιδιος
ο Δημαρχος Νικητας Κακλαμανης,
πριν απο ενα μηνα,εκοβε δεντρα σε παρκο,
για να το κανει parking.


403 Δημοι σε ολοκληρη την χωρα,
που αναθεμα αν εχουν καδους ανακυκλωσης
...

212 σχολεια...τα οποια εκ των πραγματων
θα εχουν κλειστα φωτα..
γιατι θα ειναι Σαββατο και δεν λειτουργουν!!!


42.000 πολιτες που εχουν υπογραψει
στο επισημο site του WWF
και αναθεμα αν ξερουν το τι σημαινει
ανακυκλωσημες πηγες ενεργειας...
Το χειροτερο απ'ολα...
οι περισσοτεροι,δεν θα μπηκαν
ουτε καν στο κοπο να ψαξουν...


Συμμετεχουν επισης,Bloggers,
facebookakia και twitterakia...
επειδη πολυ απλα,καποιος
τους εστειλε spam mail,
αναφορικα με το event...

Θελετε κι'αλλα παραδειγματα,για να καταλαβετε
την υποκρισια της ολης κινησης του WWF,
αλλα και οσων συμμετεχουν;;;


ΚΑΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΥΣ,ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 ΚΑΙ ΩΡΑ 20:30 ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ,ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΙΩΠΗΡΑ,ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΠΑΔΙΟΥ.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

GROUP ΣΤΟ FACEBOOK


ΠΡΕΖΑ TV
27-3-2009

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην ανησυχείς. Έχει μπάλα εκείνη την ώρα, οπότε καταλαβαίνεις τι μπινελίκι έχει να ακούσει η γυναίκα/νοικοκυρά/σύζυγος, αν τολμήσει και κατεβάσει διακόπτες.

Πρόσθεσε επίσης σουβλατζίδικα, πιτσαρίες, καφετέριες, κτλ., και την φτιάξαμε την ώρα του μαλάκα.

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα και έτσι να είναι, και οι εταιρείες που συμμετέχουν να είναι οι πλέον ρυπογόνες, εσύ γιατί να μην τα σβίσεις? Έστω και για αυτή η μία ώρα αν παραμείνουν πολλά φώτα κλειστά θα επιτύχουμε μια μιρκή μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Κάτι είναι και αυτό..εσυ δηλαδή αν στερηθείς μία ώρα το φώς τί θα πάθεις? Από αντίδραση θες να ανοίξουν όλοι τα φώτα...και τί θα κερδίσεις? Τους πήγες κόντρα? Σταμάτησε η ΔΕΗ να ρυπαίνει? Έστω και με αυτή τη μία ώρα η ΔΕΗ θα ρυπάνει λιγότερο, δεν είναι κάτι αυτό? Μιλάμε κάνεις σαν 5 χρόνο παπάρι!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ?

Ανώνυμος είπε...

Από την πλευρά της η Αττικό Μετρό ανακοίνωσε ότι οι συρμοί που θα βρίσκονται στις 20:30 στους σταθμούς θα παραμείνουν συμβολικά ακινητοποιημένοι για ένα λεπτό...!!!!!!! τι λε ρε πούστη μου! τέτοια ζημιά;.....ενώ σβηστές θα παραμείνουν για μία ώρα και οι διαφημιστικές πινακίδες....ε, άι στο διάολο!

Εν τω μεταξύ λένε κάτι κουφά στα σάιτ τους, ότι γιά να βοηθήσουμε το περιβάλλον δεν πρέπει να αφήνουμε φώτα ανοιχτά που δεν χρησιμοποιούμε! ΤΙ ΛΕΤΕ ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ! με τέτοιους λογαριασμούς που έρχονται ποιός σοβαρός αφήνει φώτα ανοιχτά που δεν θέλει. Παίζει πολύ κερί στα σπίτια (θα πάρουμε φωτιά καμμιά νύχτα)
Θα κάνουμε όμως μία εξαίρεση αύριο στις 8.30 γιατί είστε υποκριτικά αρχιδάκια και μας τα έχετε κάνει κουδούνια.
- Επίσης δεν μπορώ να χρησιμοποιήσουμε ηλιακό (που πολύ θα ήθελα) διότι νοικιάζω ...ρε βόδια.

- Άλλαξα τις παλιές λάμπες εδώ και 1 χρόνο ρε φωστήρες, και σκατά εξοικονόμηση στον λογαριασμό έχω (ή δεν έπαιζε και αυτός ο λόγος εκτός από ενέργεια; κουράδες)

- Μα...τα ρούχα με δύσκολους λεκέδες (χαχα!) δεν καθαρίζουν ρε ανώμαλε. Έχω γίνει και γαμό τις νοικοκυρές και τα έμαθα. Και έλεγα "ρε πούστη, γιατί δεν καθαρίζει το κολορούχο;" δεν με χέζεται;

Ζητώ ταπεινά συγνώμη από την ανθρωπότητα, γιά την ανεπανόρθωτη ζημιά που έχω κάνει στο περιβάλλον. Εγώ φταίω!

Η περυσινή εμπειρία του earth hour γιά να ξέρουμε πρακτικά τι γίνεται (δηλαδή απολύτως τίποτα) http://taxalia.blogspot.com/2009/03/earth-hour.html

Οι καλές προθέσεις παραμένουν καλές...κάνε ότι θέλεις.

Ανώνυμος είπε...

Saturday 28 March otan oi alloi kleinoun ta fwta emeis ANOIGOUME tous THERMOSIFONES

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΑ ΕΛΕΝΞΟΥΝ ΤΙΣ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΤΙ.

Η ΜΕΙΩΣΗ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΗ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ

ΜΙΑ ΩΡΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ.

Ανώνυμος είπε...

ola anoixta kai sto full...mas priksane pia...olo den exoume nero,kante oikonomia kai oles oi pisines tous einai gemates....okso re !!!!
KSYPNA LAE !!!

Ανώνυμος είπε...

KKΣ λέμε (κλάσε και σώσε)
Τί άλλο θα ακούσουμε ρε!!! Αρκεί να μην βγείς στο δρόμο. Να μην διεκδικήσεις. Να μήν πάς κόντρα. Να κάτσεις στ' αυγά σου.
ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ. ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΘΕΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΥΤΕ ΜΕ ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ.

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΚΛΑΣΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ...

Ακτιβιστής είπε...

"Το ότι είμαστε χρόνια μακριά από το να αποκτήσουμε οικολογική συνείδηση ή πολύ περισσότερο να φτάσουμε σε ένα αποδεκτό επίπεδο παιδείας είναι παραπάνω από βέβαιο.
Αλλά τέτοιοι αφορισμοί του τύπου ηλιθιότητα και προσπάθεια μείωσης ενός γεγονότος που έχει ευαισθητοποιήσει ακόμη και μας τους Έλληνες (μαζί με άλλο 1 δις γήινους) δείχνει μάλλον υπερβολική και ανεξήγητη αντίδραση από κάποιον που δείχνει πνεύμα "διαφορετικό" για εκατοντάδες χοντράδες που συμβαίνουν σήμερα στην χώρα μας.
Πάντως ακόμη και αν το μόνο κέρδος να είναι το μοίρασμα του εντύπου σε παιδιά του Δημοτικού για τους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας και την ευαισθητοποίηση των παιδιών, κάθε λογικός θα μπορούσε να σταθεί θετικά στην "Ωρα της Γης"
Μην τσουβαλιάζεις τα πάντα. Οι απόψεις σου συνήθως είναι πολύ ορθά οξυδερκείς. Μην χάνεις το δίκιο σου με ανώφελες υπερβολές."
Χρησιμοποιώ αναδημοσιεύοντας πολλές φορές τις απόψεις σου (www.activistis.gr),άρα μάλλον είμαστε από την ίδια πλευρά.

ΓΔΚΠΔ είπε...

Πλευρές ε; Ώρε Κάτι Γήϊνοι! Μου θυμίζουν κάτι άλλους Γήϊνους που έχουν χωριστεί σε έθνη, και μύρια άλλα..

Αχαχαχα.........

Ανώνυμος είπε...

Ρε πρέζα, δεν διαφωνώ ότι η όλη κατάσταση βρωμάει υποκρισία, αλλά κι εσύ δεν λες καθόλου ότι ΟΛΟΙ φέρουμε ευθύνη... Λες και σαν καταναλωτές δεν θα μπορούσαμε να κλείνουμε τηλεοράσεις ή ότι άλλες άχρηστες ανάβουμε. Λες και η ευθύνη είναι μονόπλευρη...
Η κίνηση είναι συμβολική!!! Δεν λέω ότι έτσι αποκτάς οικολογική συνείδηση αλλά η αντίδραση για την αντίδραση δεν προσφέρει κάτι...
Το ότι φταίνει οι μεγαλοεπιχειρήσεις δεν σημαίνει ότι δεν φταίει κι ο καθένας απο εμάς (έστω στο μικρό μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί!)
Απορώ πάντως με την στάση σου και περιμένω απάντηση...

KitsosMitsos είπε...

Αυτοαναιρείσαι διαρκώς. Καταδικάζεις μία κίνηση την οποία δεν καταλαβαίνεις επ'ουδενί - γιατί πέρα από τις ενέργειες υπάρχει και ο συμβολισμός. Και επιπλέον, καλείς τον κόσμο να δράσει έστω και ενάντια - συμμετέχεις δηλαδή στο ίδιο παιχνίδι που καταδικάζεις. Συν τοις άλλοις, βρίζεις και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες που συμμετέχουν σ'αυτή την ενέργεια γιατί απλώς πιστεύουν ότι έχουμε δύναμη και καλό είναι να την δείχνουμε.
Άναψέ τα όσο θέλεις. Ούτως ή άλλως δεν είναι υποχρεωτικό για κανέναν. Μόνο κάποιος που πιστεύει ότι μπορεί να κάνει έστω και κάτι παραπάνω από το απόλυτο τίποτε που κάνεις εσύ και οι ομοϊδεάτες σου.
Ανώνυμος (ή μήπως όχι;)

ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ είπε...

Για άλλη μια φορά, καλούνται οι λαοί, πληρώσουν τις ζημιές, που έκαναν οι Επιχειρηματίες.
Οι Βιομηχανίες, καταστρέψανε το περιβάλλον, οι λαοί καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο και να κάνουν οικονομία στο νερό, στο ρεύμα, στον αέρα που αναπνέουμε, στο φαγητό που τρώμε.
Οι πολίτες, θα κλείσουν το ρεύμα, αλλά οι βιομηχανίες, θα συνεχίσουν να κατασπαταλούν την ενέργεια, κερδίζοντας εκατομμύρια.
Όπως ακριβώς και με την παγκόσμια κρίση.
Οι τράπεζες έφαγαν τα λεφτά, οι πολίτες την πληρώνουν.

Τώρα, για να μας κλείσουν τα μάτια και το στόμα, για να μας κάνουν να νοιώσουμε ισχυροί και αντιδραστικοί, μας καλούν να κλείσουμε το ρεύμα.

Όχι κύριοι, δεν θα κλείσω το ρεύμα, να το κλείσουν οι βιομηχανίες, όχι εγώ, όχι εμείς!

Με εκτίμηση Λυκούργος Μυτιληναίος

Ανώνυμος είπε...

δεν διαφωνω στο θεμα 'υποκρισια' επειδη ομως γενικως παμε κατα διαολου στο θεμα 'οικολογια' καλο ειναι να κλεινουμε κανενα φως οχι μονο αυριο αλλα συνεχεια... γιατι αν περιμενουμε απο τη ΔΕΗ τους δημαρχους κ τους διαφημιστες σωθηκαμε

-=IMAGINOS=- είπε...

Α ρε Πρέζα να και κάτι στο οποίο συμφωνήσαμε.
ygro-pyr.blogspot.com/2009/03/blog-post_27.html

Ξέρεις κάτι όμως; Σε κατηγορούν ότι ανήκεις στον εθνικιστικό ακροδεξιό χώρο και είσαι χαβαλές Ελληνάρας. χαχαχα

Και όχι μόνο εσένα κατηγορούν έτσι αλλά όσους ακόμα πολίτες τους έμεινε μυαλό στο κεφάλι...

Ανώνυμος είπε...

το 50% της ρυπανσης στην ελλαδα προερχεται απο τη ΔΕΗ ,αντι να λενε για μια ωρα σβησιμο το φως θα επρεπε να σταματησει να χρησιμοπιει λιθανθρακα η εν λογο επιχειρηση,υπαρχουν κι αλλες πηγες ενεργειας,που δεν υποστηριζονται απο το κρατος...η υποκρισια περισευει,το παιζουν και οικολογοι τωρα,εποικινωνιακα ειναι ολα...δε τσιμπαμε

Rania είπε...

αν ελεγε διακοπη ρευματος σε ολη τη χωρα, διακοπη λειτουργιας της ΔΕΗ, τοτε δεν θα εβριζα ολους αυτους τους ΜΑΛΑΚΕΣ που καθονται και υποστηριζουν τοσο φανατικα την ωρα της γης, θα κανουν τη φοβερη θυσια να κλεισουν τα φωτα τους ενω καθε μερα αφηνουν ανοιχτες τηλεορασεις/φωτα/πισια κλπ για πολλες ωρες.
Ελα ρε μαλακα. Θα πεθανεις οικολογος, θα το γραψουμε στον ταφο σου.
Τεσπα, εγω εχω μαθημα στο ωδειο στις 8:20. Ας τολμησει να σβησει κανεις τα φωτα εκει μεσα.

Ανώνυμος είπε...

το κάνουν οι υπεύθυνοι που δηλητηριάζουν τον πλανήτη. ποιος ο Αλαφούζος που μεταφέρει το πετρέλαιο που είναι υπεύθυνο για τον κλιματικό θάνατο. Για να διαφημιστεί σκάρωσε το χάπενινγκ και βάζουν στο παιγνίδι και το ιερό μας σύμβολο τον ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ. Ε ΟΧΙ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΝΑΨΤΕ ΟΛΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ.

Χαρα είπε...

1ον) Για να αναρτησετε κειμενο με την θερμη αποψη σας, αν θελετε να σας παρει καποιος σοβαρα, ΜΑΘΑΙΤΕ ΛΙΓΗ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ , για να μη μας βγαινουν και τα ματια.

2ον) Πώς μπορειτε να μαχεστε κατα της μαζοποιησης, κοπαδοποιησης και οιασδηποτε αλλης μορφης χειραγωγιας και απ'την αλλη να κανετε το ιδιο ακριβως πραγμα, υποκινωντας μας με θρασος να αναψουμε ολα τα φωτα για να διαμαρτυρηθουμε για κατι που ΕΣΕΙΣ πιστευετε.

3ον) Δεν ειμαι μελος καποιου οργανισμου και ουτε υποστηριζω καποιο συγκεκριμενο εγχειρημα, αλλα θα σβησω τα φωτα για να εξοικονομησω ενεργεια και ελπιζω να το κανουν και αλλοι την ιδια στιγμη, ως ενα πρωτο βημα αφυπνισης της οικολογικης συνειδησης ολων μας. Ευχαριστω
Χαρα

Ανώνυμος είπε...

δεν πιστεβω οτι εχετε δικιο αμα εσεις θελετε να μην ζησετε προβλημα σας εγω παντως δεν θελω να σκοτωθουν πανω απο 1.000.000 ανθρωπι και ζωα...ο0κ?

δεν με ενδιαφερει αμα δεν ζισω αλλα τουλαχιστον θα εχω σοσι πολλουσ ανθρωπους ..ο0κ (bb)

Ανώνυμος είπε...

Κλασσικοί Ελληναράδες είστε, σε όλα αντίθετοι.

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Δεν θέλω γκρίνιες και ειρωνίες. Απόψε, όλος ο πλανήτης γή, σαν ένα τεράστιο "νταρκ-ρούμ", για μία ώρα θα σωθεί. Και από Δευτέρα (αύριο ξεκουραζόμαστε και στεγνώνουμε τον υδρώτα) ξεκινάμε νέους αγώνες. Για τη σωτηρία του πλανήτη Άρη....

Ανώνυμος είπε...

Τα ανάψαμε και έπαιξε και πλυντήριο, θερμοσίφωνας κλπ κλπ. Αλλά μάλλον στην περιοχή μου ο κόσμος προτίμησε να πάει με τους ψευτο-οικολόγους-μεσσίες της νές φραπέ εποχής.

Holidolic! είπε...

Συμφωνώ ότι δεν θα αλλάξει κάτι με τη μία ώρα χωρίς φώτα αλλά η κίνηση είναι ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ! Η ΔΕΗ εννοείται ότι κάνει την μεγαλύτερη ζημιά αλλά η ΔΕΗ παράγει ρέυμα για εμάς. Με λάθος τεχνολογία αλλά για εμάς. Δεν το λεώ ότι μας κάνει και χάρη αλλά αν εμείς με αφορμή αυτή τη συμβολική ώρα υιοθετήσουμε μια οικολογικότερη χρήση, η ΔΕΗ θα παράγει λιγότερο. Ο καθένας μόνος του δεν κάνει την παραμικρη διαφορά αλλά το σημερινό έκανε μια μικρή διαφορά. Άκουσα από ένα επιστήμονα (δεν θυμάμαι ειδικότητα) ότι αυτή η κατανάλωση ρεύματος μίας ώρας (που εξοικονομήθηκε σήμερα) αφορά σε ρύπους ίσους με αυτούς που παράγει ένα αυτοκίνητο που ταξιδεύει για 45.000km. Κάτι είναι και αυτό, ας μην μηδενιζουμε τα πάντα. Πάντως πρεζα δεν περίμενα απο εσένα τέτοια αντίδραση, τί είσαι? Παιδάκι που του είπαν να μην φάει παγωτό και αυτό από αντίδραση κρατάει μούτρα στους γονείς του?! Ώρες ώρες είσαι τρόμπας!

Ανώνυμος είπε...

Λένε ότι "στέλνουν μήνυμα". Σε ποιόν αλήθεια; Αφού οι κυβερνήσεις κι οι μεγάλες εταιρείες συμμετέχουν;