Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2009

ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΚΟΥ...ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΒΛΕΠΕΤΕ...ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ...

Ένα Γυμνάσιο. Το 3ο Νέας Ιωνίας Βόλου. Ένα τμήμα. Το «Γ4». Μία παρέα 23 παιδιών και ο καθηγητής τους. Όλοι μαζί σε έναν «όμορφο αγώνα» όπως λένε και οι ίδιοι. Αποφάσισαν να συγκεντρώσουν χρήματα για τη χειρουργική επέμβαση που πρόκειται να κάνει ο 34χρονος Χρήστος Χονδροματίδης, ο οποίος κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο λόγω της τετραπληγίας του.

Η ζωή του Χρήστου άλλαξε στο τροχαίο ατύχημα που είχε το 1995. «Μετά τη συνάντηση με τους φίλους μου, πήρα το μηχανάκι να επιστρέψω στο σπίτι. Ξεκίνησα από την Ομόνοια για τον Πειραιά. Πήρα την Εθνική Οδό (το ποτάμι) και στο ύψος της Τροχαίας του Αιγάλεω έγινε το ατύχημα, εξαιτίας του οποίου απέκτησα υψηλή τετραπληγία στον Α4 σπόνδυλο» λέει.
Το γεγονός ότι μετά το ατύχημα χρειάστηκε να μείνει σπίτι είχε ως αποτέλεσμα να χάσει σχεδόν όλους τους φίλους του.


Από τότε ο Χρήστος, που μένει στη Δραπετσώνα, βρίσκεται εκτός αγοράς εργασίας παρ΄ όλο που έχει γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών και θα μπορούσε να απασχοληθεί στον τομέα της κατασκευής ιστοσελίδων. Περίπου 8 στους 10 αναπήρους στη χώρα μας είναι εκτός εργατικού δυναμικού. Με κόπο και πολλά χρήματα αγόρασε τα απαραίτητα βοηθήματα. Χειρίζεται τον υπολογιστή, έχει φτιάξει τη δική του ιστοσελίδα και επικοινωνεί με πολύ κόσμο χάρη στο Ίντερνετ. Όμως, όλα αυτά δεν έγιναν εύκολα. «Πρόσφατα αγόρασα ένα ειδικό “φυσοκάλαμο” προκειμένου να το χρησιμοποιώ ως ποντίκι. Μου κόστισε 2.200 ευρώ» αναφέρει... Εξίσου ακριβά είναι στη χώρα μας, λέει, και πολλά άλλα βοηθήματα νέας τεχνολογίας για άτομα με αναπηρίες.

Ολα τα παραπανω,επειδη οι αρμοδιοι Υπουργοι στα Υπουργεια Υγειας και Οικονομικων,αντι να εφαρμοζουν πολιτικες που στοχευουν στον ανθρωπο και στην καλυτερη ποιοτητα της ζωης του,οταν τυχει και βρεθει σε τετοιες δυσκολες καταστασεις...αντι γι'αυτο...μονη τους επιδιωξη ειναι η προβολη τους και η μασα...
Που θα παει ομως ρε καργιολιδες...γυριζει γρηγορα ο τροχος...

ΠΡΕΖΑ TV
5-3-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: