Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2009

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ.ΑΠΛΟΙ ΔΕΣΜΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΛΠΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ-ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

Διαβαστε με προσοχη τα οσα συγκλονιστικα καταγγελει πρωην κρατουμενη των φυλακων Κορυδαλλου...

...Μας είπε πολλά ανατριχιαστικά.
Ανάμεσα σ' αυτά είναι η υποχρεωτική «υποτιμητική και εξευτελιστική» κολπική εξέταση που υφίστανται όλες οι κρατούμενες κάθε φορά που εισέρχονται σε δύο φυλακές (του Κορυδαλλού και του Ελεώνος Θηβών), η οποία γίνεται τις περισσότερες φορές όχι από γυναικολόγο, αλλά από οποιαδήποτε φύλακα τυχαίνει να έχει βάρδια!


«Σπάνια πηγαίνει στον Κορυδαλλό γυναικολόγος», αλλά και τότε... «τα γυναικολογικά εργαλεία και κυρίως ο διαστολέας του κόλπου είναι σκουριασμένα και για την αποστείρωσή τους αρκεί ο εμποτισμός τους με απλό αντισηπτικό»!

Η υποχρεωτική κολπική εξέταση (με όλα όσα την ακολουθούν) χαρακτηρίζεται από τη Μ. «ουσιαστικά ως βιασμός» και ως «βασανιστήριο».

Προσθέτει ότι το «ακραίο αυτό μέτρο» -που γίνεται με τον ισχυρισμό της αποτροπής απόπειρας εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στις φυλακές- έχει γίνει «καταχρηστικός θεσμός».

Η ίδια καταγγέλλει ότι: «Μία κρατούμενη που εισέρχεται ή επιστρέφει στις δύο προαναφερόμενες φυλακές (από άδεια, από μεταγωγή, από νοσοκομείο κ.λπ.) είναι υποχρεωμένη, ανεξαρτήτως αν υπάρχουν υπόνοιες ή σχετικές πληροφορίες γι' αυτήν, να δεχτεί αυτή την επικίνδυνη για την υγεία της διαδικασία.

Είτε δεχτεί να υποστεί αυτήν τη διαδικασία είτε όχι, αυτό που την περιμένει είναι η απομόνωση!

Αν η κρατούμενη δεχτεί τον κολπικό έλεγχο, τότε θα οδηγηθεί στην απομόνωση επί τρεις ημέρες. Αν δεν πειθαρχήσει, θα μείνει στην απομόνωση τουλάχιστον για πενθήμερο».

Και συνεχίζει: «Μετά τον έλεγχο η κρατούμενη οδηγείται στην απομόνωση. Η τουαλέτα που υπάρχει παρακολουθείται ηλεκτρονικά. Μέσα στις τρεις αυτές ημέρες η κρατούμενη πρέπει να έχει οκτώ κενώσεις. Διαφορετικά θα παραταθεί η κράτησή της στην απομόνωση.

Επειδή όμως αυτό δεν είναι φυσιολογικό να συμβεί, τότε οι έγκλειστες αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν καθαρτικό που τους παρέχει η υπηρεσία. Και βέβαια και αυτό αποτελεί έναν άλλο τρόπο βασανισμού, αφού λαμβάνουν το καθαρτικό για να μην παραταθεί ο χρόνος παραμονής τους στην απομόνωση.

Ενας τρίτος βασανισμός είναι να σε παρακολουθούν ηλεκτρονικά στην τουαλέτα σε τόσο προσωπικές στιγμές οι οποίες μάλιστα είναι αποτέλεσμα εξαναγκασμού.

Οταν βγαίνουν οι κρατούμενες από την απομόνωση, υφίστανται εκ νέου κολπική έρευνα, συνήθως από όποια γυναίκα υπάλληλο έχει βάρδια! Αν μια κρατούμενη αρνηθεί να υποστεί αυτό τον έλεγχο, τότε κινδυνεύει να μείνει στην απομόνωση για τουλάχιστον πέντε ημέρες και με ό,τι συνεπάγεται αυτό».

Οι κρατούμενες που αρνήθηκαν το τελευταίο διάστημα να υποστούν αυτό τον έλεγχο έβγαιναν από την απομόνωση έπειτα από παρεμβάσεις της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, ενώ τελευταία στη Θήβα υπήρξε και πειθαρχική τιμωρία για «απείθεια».

Σύμφωνα με την Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, η παραπάνω διαδικασία είναι αντίθετη με τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας Γενικών Καταστημάτων Κράτησης (άρθρο 10 παρ. 5), που αναφέρει ρητά ότι μόνο «εφόσον υπάρχουν υπόνοιες ότι ένας κρατούμενος φέρει απαγορευμένες ουσίες ή άλλα απαγορευμένα είδη στο κατάστημα κράτησης επιτρέπεται με εντολή του εισαγγελέα-επόπτη η ενδοσωματική ή ακτινολογική έρευνα που γίνεται από γιατρό».

Αυτή η πρακτική έχει καταγγελθεί από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Επίσης η Πρωτοβουλία αναφέρει ότι σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πρόληψης των Βασανιστηρίων (CPT) το 2006 (81), είναι καταδικαστέα η σχετική πρακτική, καθώς τέτοιου είδους εξετάσεις πρέπει να εφαρμόζονται σε ελάχιστες περιπτώσεις, όχι συστηματικά και από γιατρούς.

Παράλληλα η Μ. επισημαίνει ότι «οι κρατούμενες μπορούν να ελεγχθούν με άλλους τρόπους που δεν προσβάλλουν την προσωπικότητά τους, όπως υπερηχογράφημα, μηχάνημα ανιχνεύσεων ναρκωτικών, ναρκοτέστ, ακόμα και ακτινογραφίας σε κάποιες περιπτώσεις».

Η Μ. αναφέρεται ακόμα στην έλλειψη γιατρών, στην έλλειψη οποιασδήποτε πρόληψης για κοινωνική επανένταξη, «κάτι που οδηγεί μετά την αποφυλάκιση σε απόλυτη ένδεια» κ.λπ. «Το θέμα», τονίζει, «είναι να μη βγει κάποιος πιο άχρηστος απ ό,τι μπήκε».

Θεωρεί ότι ο πρόσφατος νόμος του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν άλλαξε τίποτα. Για τον εαυτό της λέει ότι «ο εγκλεισμός της ήταν μια τραγική εμπειρία». Για το διάστημα που είναι αποφυλακισμένη αυτό που νιώθει ακόμη είναι «παγωμάρα»...

Κυριοι Παυλοπουλε,Μαρκογιαννακη και Δενδια...
ολα αυτα γινονται ωστε να σωφρονιστουν οι κρατουμενες;;;

Εδω εχουμε να κανουμε με ξεκαθαρους βιασμους και βασανιστηρια μεσα στις φυλακες...και παρολα αυτα η κυβερνηση σιωπα.
Ποιες ειναι οι θεσεις και γιατι οι κυβερνησεις ΠΑΣΟΚ και Νεας Δημοκρατιας,δεν εχουν κανει τιποτε τοσα χρονια,ωστε να διευθετηθει η υποθεση;;;

ΠΡΕΖΑ TV
5-3-2009


πηγη:ΓΚΕΛΥ ΑΛΜΑΛΙΩΤΟΥ - ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗ

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απ οτι ξέρω, αυτό γίνεται σε όλες τις φυλακές του πολιτισμένου κόσμου...Πρέζα ανακάλυψες την Αμερική...Συγχαρητήρια

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Απο που έως που βάζουν τα βρωμόχερά τους στο σώμα της κάθε γυναίκας; Φυσικά και είναι βιασμός.
Ας πιάνουν αυτούς που τα βάζουνε απο τις πόρτες χωρίς να τους ενοχλεί κανείς....

ΑΛΗΤΕΣ....ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ....

Στην Ουγκάντα ζούμε;;;;

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

NA XESO TON POLITISMENO SOY KOSMO ntoutsis

Ανώνυμος είπε...

συγχαρήτηρια κε ntoutsis για τις προοδευτικές σας απόψεις. Δεν μου λές ρε φίλε αν ήσουν γυναίκα φυλακισμένη θα τάλεγες αυτά ? αντε να χαθείς πολιτισμένε κάφρε..

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ Η ΚΥΡΙΑ?
ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΑ ΝΤΑΡΑΒΕΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΕΝ ΤΑ ΗΞΕΡΕ?
ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΥΤΕ ΟΝΟΜΑ ΑΛΛΑ ΑΡΙΘΜΟ?
ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ .

Ανώνυμος είπε...

7:20 μμ, Anonymous Ανώνυμος :

που το είδες γραμμένο αυτό ρε ΠΑΠΑΡΑ;
ότι νομίζει ο καθένας γράφει. Διάβασε τους νόμους πρωτα και μην γράφεις ότι σου κατέβει στο κεφάλι..

e-tsompanos είπε...

ή θυμώνετε κύριοι με το σχόλιο του "κ." ntoytse" (συγνώμη ntoutsis ήθελα να πώ) και του άλλου ανώνυμου που μιλάει για σώματα και πνέυματα που γίνονται περιουσίες του κράτους όταν μπούν στη φυλακή. Η βλακεία είναι αήττητη. Πάντα ήταν! Καλύτερα να έχεις ένα έξυπνο εχθρό παρά έναν βλάκα φίλο... Αν ο ntoutse (συγνώμη ntoytsis ήθελα να πώ) υποστεί δακτυλική εξέταση λόγω έρευνας ναρκωτικών αμφιβάλλω άν θα προσβληθεί. Μπορεί να του αρέσει κιόλας. Κι ο ανώνυμος mr teleios άν βρεθεί στη φυλακή λόγω χρεών ή τροχαίου είμαι σίγουρος οτι θα νοιώθει όμορφα ως περιουσία του κράτους... Εγώ απλά τους εύχομαι "καλή τύχη"!

Ανώνυμος είπε...

εεε ντούτσε και εσύ ο άλλος ο παπαρας...
Ο πολιτισμός μας πάει κατα διαόλου γιατι δε στειρώσανε τους γονείς σας.