Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2009

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ...ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ...ΚΑΘΩΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ...

Τη σαφή δέσμευση της κυβέρνησης για καταβολή των αποζημιώσεων μετά την εκκαθάριση της «Ολυμπιακής» και για μετατάξεις χωρίς εμπόδια στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ζητούν οι πιλότοι της εταιρείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το προεδρείο του σωματείου (ΕΧΠΑ) εισηγείται την πραγματοποίηση τεσσάρων 48ωρων απεργιών, ενδεχομένως και κατά την περίοδο του Πάσχα, στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν ξεκαθαρίσει αν τα ποσά των αποζημιώσεων περιλαμβάνονται στον κρατικό προϋπολογισμό.
Κυβερνητικά στελέχη διαβεβαιώνουν μεν την ύπαρξη των ποσών, ωστόσο οι πιλότοι δυσπιστούν επισημαίνοντας ότι υπάρχουν οι κωδικοί των σχετικών λογαριασμών, όχι όμως και τα σχετικά ποσά. Υπενθυμίζουν πως κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για αποζημιώσεις υπήρχαν και το 2003, ωστόσο όσοι είχαν αποχωρήσει κατά τη διάσπαση της -ενιαίας τότε- «Ολυμπιακής» έμειναν με τις... υποσχέσεις.


Οσον αφορά τις μετατάξεις στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, οι πιλότοι επισημαίνουν πως ώς σήμερα δεν έχει προχωρήσει τίποτα στις σχετικές διαδικασίες.

Η ΕΧΠΑ διεκδικεί ρόλο και στις προσλήψεις πιλότων που θα πραγματοποιήσει η MIG για την εταιρεία που θα διαδεχθεί την «Ολυμπιακή». Ωστόσο η πλευρά της MIG δείχνει να απορρίπτει κάθε ιδέα περί συλλογικής διαπραγμάτευσης, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και από άλλα σωματεία εργαζομένων στην «Ολυμπιακή». Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των πιλότων προτείνουν στους συναδέλφους τους να καταθέσουν τα βιογραφικά τους στην ΕΧΠΑ και η τελευταία να τα αποστείλει μαζικά στη MIG, προφανώς σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για συλλογική διαπραγμάτευση. Η γενική συνέλευση των πιλότων, στην οποία υπήρξε μεγάλη συμμετοχή, συνεχιζόταν ώς αργά χθες το βράδυ.

Με αλλα λογια...οι πιλοτοι της Ολυμπιακης Αεροποριας,ανα πασα στιγμη απο εδω και περα,κινδυνευουν να χασουν την δουλεια τους...και ποσο μαλλον,ολοι εκεινοι οι οποιοι δεν θα συμορφωθουν με τις νεες εργασιες συμβασεις που θα τους υποχρεωσει να υπογραψουν η MIG...

ΠΡΕΖΑ TV
18-3-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: