Πέμπτη, Μαρτίου 19, 2009

ΚΑΤΑΣΠΑΛΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ,ΕΝΩ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ...

ΚΑΙ ΟΙ ΡΕΜΟΥΛΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ...

Κατασπατάληση πόρων στο Μετρό Θεσσαλονίκης, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι. Σύμφωνα με το Συνδικάτο Οικοδόμων γίνεται προσπάθεια να εντοπιστεί που ξοδεύτηκαν 13 από τα συνολικά 15 εκ. ευρώ που προορίζονταν για όλο το εκσκαφικό έργο, τη στιγμή που ως τώρα αεκσκαφές ολοκληρώθηκαν μόνο σε δύο από τους 13 συνολικά σταθμούς του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι βλέπουν κίνδυνο αλλαγής των συμβάσεων εργασίας και δηλώνουν ότι δε θα δεχτούν να πληρώσουν οι ίδιοι τη κατασπατάληση των πόρων. Καταγγέλλουν πρόθεση της «Αττικό Μετρό ΑΕ» να προχωρήσει σε αλλαγή της σύμβασης εργασίας από αορίστου χρόνου σε σύμβαση έργου, ώστε να δικαιολογήσει απολύσεις εργαζομένων.
Προσθέτουν ότι η «Αττικό Μετρό» έχει πρόθεση να εφαρμόσει την εκ περιτροπής εργασία με μείωση μισθών και απολύσεις, ότι υποστηρίζουν το καταλογισμό ευθυνών για τη κατασπατάληση των πόρων του έργου, αλλά θα εναντιωθούν σε οποιαδήποτε αρνητική για τους εργαζόμενους εξέλιξη, μελετούν η «Αττικό Μετρό» και οι Κοινοπραξία «Μετρό Θεσσαλονίκης»...

Η Κυβερνηση της Νεας Δημοκρατιας και ο κ.Στυλιανιδης,
τι εχει να μας απαντησει για τις παραπανω καταγγελιες...;;;


ΠΡΕΖΑ TV
19-3-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ο κ. Σουφλιας ισως να ξερει κατι παραπανω οπως επισης και το Διοικητικο Συμβουλιο της Αττικο Μετρο,που να δειτε ποσα πληρωνει η ΑΜ σε εταιρεια συμβουλων διαφημισης.