Κυριακή, Μαρτίου 15, 2009

ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΙΔΕΡΗ:Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟ ΚΑΝΑΛΙ CHANNEL 9...ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΙΜΟ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ...ΚΟΙΤΑ ΠΩΣ ΑΝΕΒΑΙ

Το 2004 που η Ν.Δ. κερδίζει τις εκλογές η κυρία Σιδέρη ευελπιστεί ότι την περιμένει ένα καλύτερο «γαλάζιο» μέλλον. Αυτό όμως άργησε τρία χρόνια. Για την ακρίβεια, έως το 2007καθώς τότε η κυρία Σιδέρη τοποθετήθηκε ως επιστημονική σύμβουλος του τότε υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιώργου Κωνσταντόπουλου. Οι κακές γλώσσες λένε πως από την ηγεσία του υπουργείου (βλέπε κ.Νικήτα Κακλαμάνη) είχε μπει φρένο στην «αξιοποίησή» της, διότι ήθελαν να ξεχαστούν οι τηλεοπτικές εμφανίσεις της και να μπορεί να πλασαριστεί μόνο ως κλινική ψυχολόγος. Διότι, ενδιαμέσως της άσκησης της κλινικής ψυχολογίας και του συντονισμού δομών αποασυλοποίησης, η κυρία Σιδέρη είχε ξεκινήσει λαμπρή καριέρα στη μικρή οθόνη: αρχικά ως συμπαρουσιάστρια του κ. Ασκητή στη δημόσια τηλεόραση και κατόπιν ως επιστημονική συνεργάτιδα του δημοσιογράφου κ.Ευαγγελάτου στον τηλεοπτικό σταθμό CHANNEL 9 και στη συνέχεια, για μικρό διάστημα, στον ΑLPHA.
Η μικρή οθόνη ήταν το διαβατήριο για την αναγνωρισιμότητα που τόσο επιθυμούσε και από τη στιγμή που η προβολή γινόταν με τον μανδύα της επιστημονικής της ιδιότητας της προκαλούσε μεγαλύτερη έξη.
Η θητεία της πλάι στον κ. Κωνσταντόπουλο της άνοιξε τον δρόμο για την ανάληψη μιας θέσης στο ΕΣΥ. Τον Μάρτιο του 2007 τοποθετήθηκε διοικήτρια του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής - πρώην Νταού Πεντέλης. Η τοποθέτησή της έγινε σε μια δραματική συγκυρία:ένας έφηβος με ψυχικά προβλήματα μόλις είχε χάσει τη ζωή του σε ξενώνα που επόπτευε το νοσοκομείο. Η ίδια, πάντως,κατάφερε να βγει αλώβητη από τη θητεία της αυτή και όπως έχει αναφέρει επανειλημμένως σε συνεντεύξεις της θεωρεί πολύ σημαντικό ότι κατάφερε να «διώξει» σε οικοτροφεία και ξενώνες όλους τους ανήλικους ασθενείς. Εναν χρόνο αργότερα η εμπλοκή του ονόματος του διοικητή του «Αμαλία Φλέμινγκ» σε περίεργη υπόθεση με έλεγχο αίματος και η…πυροσβεστική προσπάθεια του υπουργείου Υγείας να καταλαγιάσει ο σχετικός θόρυβος την οδηγούν στο «Αμαλία Φλέμινγκ».
Ο φετινός Μάρτιος θεωρείται κομβικό σημείο, καθώς περιμένει τη μετακίνησή της στο «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού». Οι άσπονδοι φίλοι της βέβαια λένε ότι μόνο για αναβάθμιση δεν πρόκειται, καθώς όπως έκρινε οριστικά το ΣτΕ πρόεδρος του συμβουλίου διοίκησης του νοσοκομείου θα είναι πλέον ένα μόνιμο μέλος του ιδρύματος που διαχειρίζεται το κληροδότημα των Παναγιώτη
και Αγλαΐας Κυριακού και όχι
ο διοικητής
- ο οποίος περιορίζεται πια σε διακοσμητικό ρόλο.

Συνεργάτες της,πάλι, υποστηρίζουν ότι το Παίδων ήταν υψηλός στόχος για την ίδια, όχι γιατί είναι ένα μεγάλο νοσοκομείο, αλλά επειδή απευθύνεται στους πιο ευάωτους και ανυπεράσπιστους ασθενείς: τα παιδιά. Μητέρα και η ίδια, θα κληθεί τώρα από το νέο της πόστο να χειριστεί τα πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα του νοσοκομείου με την κυνικότητα του μάνατζερ και την ευαισθησία της μάνας.
ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ Η Κ.ΣΙΔΕΡΗ
ΜΕΣΑ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΝΤΕ-ΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ
ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ...
ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ...
ΤΟ ΜΗΧΑΝΙΜΑ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ...ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ...

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ...

ΠΡΕΖΑ TV
15-3-2009


πηγη:Παναγιωτα Καρλατηρα,Θεμα

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή είναι που πλήρωσε ένα φακελάκι γύρη από διαιτολόγο 800 ευρώ?

Ανώνυμος είπε...

να υποθεσω τωρα με τη καινουργια κυβερνηση εχασε τα "προνομια" της?!