Δευτέρα, Μαρτίου 09, 2009

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Η ΝΤΟΡΟΥΛΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ...ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο OBAMA ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ!!!!

Τον αναβαθμισμένο ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή επιβεβαιώνει, παραδέχονται στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, η απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα να επισκεφθεί σε έναν μήνα την Τουρκία.

Η ανακοίνωση της επίσκεψης Ομπάμα, την οποία έκανε η Χίλαρι Κλίντον κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη γείτονα, δείχνει- λένε διπλωματικές πηγές στην Αθήνα- ότι οι εξελίξεις στο Ιράκ αλλά και οι κινήσεις της Άγκυρας έχουν «ανεβάσει τη μετοχή» της- κάτι που κάνει την ελληνική πλευρά να είναι ιδιαίτερα ανήσυχη.

Ως εκ τούτου, έλεγαν διπλωματικές πηγές, η Αθήνα δεν αναμένει κάποια πρωτουβουλία της Ουάσιγκτον για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, παρότι η Χίλαρι Κλίντον στη συνάντησή της με την Ντόρα Μπακογιάννη πριν από δύο εβδομάδες στην Ουάσιγκτον είχε δεσμευθεί ότι θα «μιλήσει» με τους Τούρκους για όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η Αθήνα έχει κάθε λόγο να ανησυχεί, καθώς η ουδετερότητα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που επιχειρούσε να τηρήσει τα τελευταία χρόνια η Ουάσιγκτον- κάποιες φορες μόνο και μόνο για τα προσχήματα- φαίνεται να μην τηρείται πλέον. «Δεν υπήρχε περίπτωση να επισκεφθεί την Τουρκία Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών- πόσω μάλλον πρόεδρος των ΗΠΑ- και να μην περιλάβει στην ίδια επίσκεψη και την Αθήνα» λέει διπλωματική πηγή.

Να υποθεσουμε πως η κινησητου Obama να παει στην Τουρκια,ειναι ενα μηνυμα για τις σχεσεις Ελλαδας-Ρωσιας;ή μηπως για ακομη μια φορα αυτο γινεται για να τονιστει πως ειμαστε για ακομη μια φορα οι θλιβεροι κομπαρσοι τους συστηματος,χωρις βουληση και πολιτικο στιγμα,μιας και εξαρτωμαστε συνεχως απο τα παπαρα των μεγαλων δυναμεων;;;

Η ιδια η ιστορια θα το δειξει στο αμεσο μελλον...

ΠΡΕΖΑ TV
9-3-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: