Τρίτη, Μαρτίου 03, 2009

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ STATE DEPARTMENT ΑΦΗΝΕΙ ΕΚΘΕΤΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΕ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ...

Επί τη βάσει ελληνικών στοιχείων, η φετινή παγκόσμια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ναρκωτικά διαπιστώνει πως η χρήση ναρκωτικών στην Ελλάδα βρίσκεται σε άνοδο και πως η διακίνηση ναρκωτικών παραμένει ένα «σημαντικό ζήτημα» στη μάχη κατά του οργανωμένου εγκλήματος.

Στη συνοδευτική έκθεση για «ξέπλυμα» χρήματος παρατηρείται πως έχει υπάρξει «αύξηση οικονομικών εγκλημάτων κατά τα τελευταία τρία χρόνια». Σημειώνεται δε πως η χώρα είναι «τρωτή» στη διακίνηση ναρκωτικών και προσώπων, παράνομης μετανάστευσης, πορνείας και άλλων ειδών λαθρεμπορίας.

Τονίζεται η μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή και σημειώνεται πως οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν επί του προκειμένου δεν φαίνεται να 'χαν κάποια επίδραση.

Ως προς τα οικονομικά εγκλήματα παρατηρείται πως εν γένει οι νόμοι που έχουν περάσει είναι «κακογραμμένοι», γεγονός που καθιστά δύσκολη την εφαρμογή τους.

Οπως και σε παλαιότερες ετήσιες εκθέσεις, η περικοπή για την Ελλάδα κάνει γνωστές διαπιστώσεις για τα προβλήματα που παρατηρούνται, λόγω των πολυάριθμων νήσων και της μακράς ακτογραμμής, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων διακίνησης, ενώ γίνεται μνεία και στο γεγονός ότι πολλά ελληνικά εμπορικά πλοία χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά τόνων ναρκωτικών από τη Λατ. Αμερική σε κέντρα διανομής στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Κατά το 2008, σημειώνεται, οι ελληνικές και αμερικανικές αρχές σε συνεργασία διεξήγαγαν πολυάριθμες έρευνες που είχαν αποτέλεσμα «σημαντικές συλλήψεις, κατάσχεση ναρκωτικών και διάλυση οργανώσεων διακίνησης».

Μια από τις αδυναμίες του συστήματος για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος αποδίδεται στο γεγονός πως τα ελληνικά δικαστήρια και το υπουργείο Δικαιοσύνης εξακολουθούν να μην έχουν οργανωμένα στοιχεία για τον χειρισμό των υποθέσεων και εντοπισμό προγενέστερης καταδίκης των διακινητών.

Μέρος του προβλήματος, σημειώνεται αλλού, αποτελεί το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές δεν έχουν τη δέουσα εκπαίδευση και δεν πληρώνονται καλά, με αποτέλεσμα να παρατηρείται διαφθορά στο σώμα δίωξης ναρκωτικών.

Επ' αυτού καταγράφεται πως «τον Νοέμβριο του 2007, διεφθαρμένοι αξιωματικοί των αρχών του νομού και πολιτικοί, είχαν ανάμιξη με μεγάλης κλίμακας οργάνωση διεθνούς διακίνησης ναρκωτικών που παρήγε ποσότητες πολλών τόνων μαριχουάνας στη νήσο Κρήτη».
-Ο ΤΟΤΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Γ.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ,ΗΤΑΝ ΑΜΕΣΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ...
ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΙΑΟΥ-ΝΙΑΟΥ;;;


Βεβαια στην εκθεση δεν αναφερεται πουθενα πως τα ναρκωτικα που ερχονται στην Ελλαδα ειναι Αμερικανικης παραγωγης και ερχονται απο την Ηπειρο τους ή απο το Αφγανισταν,
που εχουν στησει τις δικες τους αποικιες...


ΠΡΕΖΑ TV
3-3-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: