Σάββατο, Μαρτίου 14, 2009

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ";;;(+ZEITGEIST:ADDENDUM)

Το έτος 2009 θα είναι «πολύ επικίνδυνο» για την παγκόσμια οικονομία, τόνισε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρόμπερτ Ζέλικ, επιβεβαιώνοντας ότι ολόκληρος ο κόσμος θα εισέλθει φέτος στην ύφεση, «για πρώτη φορά από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Δεν προλέγω μια επιστροφή στη δεκαετία του '30, όμως χρειάζονται συντονισμένες απαντήσεις, να αναλάβουμε μαζί θετικές δράσεις στο εμπόριο, στα σχέδια ανάκαμψης, στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», διευκρίνισε.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας εξέφρασε ιδιαίτερα την ανησυχία του για τον κίνδυνο να αναβιώσει ο προστατευτισμός, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι, «μόλις υπάρξει άνοδος της ανεργίας, η κοινή γνώμη ζητεί από τους ηγέτες της να κάνουν κάτι, και όταν αυτοί έχουν εξαντλήσει τα εποικοδομητικά εργαλεία, αρχίζουν να κατηγορούν ο ένας τον άλλο και να παίρνουν προστατευτικά και απομονωτικά μέτρα».

«Αυτό είναι η αρνητική σπειροειδής εξέλιξη που σημειώθηκε στη δεκαετία του '30», κατέληξε.
Ο Ρόμπερτ Ζέλικ θα συμμετάσχει σημερα Σάββατο στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών της G20 στο νότιο Λονδίνο.

ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ" ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ...ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ" ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΧΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ Η ΠΙΟ ΥΠΟΥΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ,ΣΤΗ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕΣΜΟΦΥΛΑΚΕΣ-ΗΓΕΤΕΣ ΜΑΣ...ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ "ΜΠΑΖΑ" ΑΠ'ΟΤΙ ΠΟΤΕ...



ΠΡΕΖΑ TV
14-3-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κατα την γνώμη μου είναι τεράστιο ψέμα το ότι το 2009 θα είναι μία δύσκολη και επικίνδυνη χρονιά. Το σωστό θα είναι ότι όλη η υπόλοιπη ζωή θα είναι έτσι. Οι συντονισμένες προσπάθειες που αναγγέλονται δεν έχουν να κάνουν με καμμία ανάκαμψη και φυσικά δεν τους ενδιαφέρει να μαζέψουν και άλλα λεφτά! Τι να τα κάνουν; Τα έχουν ήδη όλα. Δεν έχει νόημα γι΄ αυτούς. Θα δούμε απίθανες καταστάσεις διότι ο κόσμος στην προσπάθειά του να επιβιώση (να βρει δουλειά, να καταναλώσει τα στοιχειώδη κ.λ.π.) θα πάει πολύ άνετα με το "πλευρό" τους έστω και "νοερά". Οι κάθε λογής "ιδεολόγοι" θα μετατραπούν σε μία μάζα από σάρκα και κόκκαλα που απλά θα πουλάνε λόγια.

Το ρόλο του μπάτσου θα έχουν οι υπήκοοι τώρα - σε ακόμα χειρότερο βαθμό. Και λεώ μπάτσου και όχι αστυνομικού δηλαδή του ανθρώπου που αξιοκρατικά βρίσκεται σε μία υπεύθυνη θέση έχοντας πλήρη αίσθηση της θέσης του και κατανοόντας ότι πρέπει να γνωρίζει πως να διαχειρίζεται τον νόμο - ξεχάστε τον -.
Δεν υπάρχουν αληθινές διαχωριστικές γραμμές σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού εφ΄όσον οι πιό πολλοί αγωνίζονται γιά τα καθημερινά έξοδα.

Και αντί να δούμε όλοι μαζί τι μπορούμε να κάνουμε, παίρνουμε μολύβι και χαράσουμε αυτές τις γραμμές μόνοι μας. Εγώ είμαι μαρξιστής εγώ είμαι τροτκιστής, εθνικοσοσιαλιστής και πάει λέγοντας - τον κακό μας τον καιρό. Στον πανικό μας γιά να ανταπεξέλθουμε ανοίγουμε το μπαούλο και ξεθάβουμε ιδεολογίες και υποστηρίζουμε ότι είναι και επίκαιρες! ευαγγελίζεται ο καθένας μία επανάσταση αγνοώντας ότι η επανάσταση πριν απ΄ όλα σημαίνει και κάτι καινούργιο. Και αυτό το καινούργιο κανένας δεν το αναφέρει, μόνο ξεπατικώνουν τα βιβλία της ιδεολογίας τους. Και δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι και να πεθάνουν! γι΄ αυτήν και να κρεμάσουν τους αντίπαλους!...Βούτυρο στο ψωμί των καννίβαλων της εξουσίας που μέσα στην αποκτήνωση τους γελάνε χαιρέκακα γιά το χάλι μας. Στην τηλεόραση, τα μέσα κ.λ.π. βέβαια δηλώνουν ότι είναι κοντά στο λαό και δείχνουν προβληματισμένοι γιά το αύριο της νεολαίας. Εμείς καταλαβαίνουμε την κοροϊδία αλλά... "κάνουμε" ότι δεν καταλαβαίνουμε την μεταξύ μας κοροϊδία και η ζωή τραβά την ανηφόρα. Ναι, αν δεν το κατάλαβες σου λέω παράτα γιά λίγο της σημαίες - ένθεν και ένθεν - που με τόσο πάθος υπερασπίζεσαι και κάνε την φοβερή προσπάθεια να μιλήσεις, τουλάχιστον, με τον συνομίληκό σου. Δεν ευαγγελίζομαι καμμία "εθνική" συμφιλίωση (τι αστειότητες είναι αυτές). Αλλά στο κάτω-κάτω είναι και το μοναδικό πράγμα που δεν έχεις κάνει, όλα τα άλλα έχουν γίνει. Μήπως; έχεις σκεφτεί και την περίπτωση το ότι εντάσεσαι σε αναγνωρίσιμες "ομάδες" είναι ένας από τους σκοπούς τους; σκέψου λίγο σοβαρά.

Δεν χρειάζεται κανένα κράτος και καμμία υπερκυβέρνηση να μας καταπιέσει σε πρώτο επίπεδο εφ΄ όσον άνετα το κάνουμε μόνοι μας. Οι από "πάνω" εν τω μεταξύ δουλεύουν κανονικά και οι πιό "πάνω" από τους "πάνω" σε κάποιες ερημικές επαύλεις χαράσουν, εν τη απουσία μας, το δικό μας αύριο.

"Αν ήσουν αόρατος θα λήστευες μία τράπεζα;"...Αν είμουν ιδεολόγος θα την λήστευα και θα τα έδινα όλα γιά τον σκοπό της επανάστασης, αν ήμουν ένας σαπισμένος θα αγόραζα χλιδάτη ζωή γιά να περάσω τα υπόλοιπα χρόνια της άθλιας ζωής μου πλουσιοπάροχα . Ας μου πει κάποιος ειλικρινά τι σκέφτεται γιά την πιθανότητα να γίνει αόρατος.
Να το πω και διαφορετικά: Αν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο βρεις ξαφνικά δουλειά με - ας πούμε - 1500ευρώ είσαι έτοιμος να την "φτύσεις" στ΄ αλήθεια ή θα γίνεις αυτόματα ο μπάτσος που ανέφερα πιό πάνω. Χαριτωμενιές που ακούω ότι μπορείς να συνδιάσεις και τα δύο δεν ευσταθούν διότι γνωρίζουμε πλέον ότι αυτοί που δήθεν πολεμούν το σύστημα τελικά αφομιώνονται και καταλήγουν με αξιώματα, θέσεις, προνόμια, εξοχικά κ.λ.π.

Αλλά γιά ποιά επανάσταση μου λες; όταν στον δρόμο κυκλοφορούν τόσες επαναστάσεις όσες και οι άνθρωποι!
Δεν έχουμε καταλήξη τι θέλουμε. Και σε βλέπουν οι άλλοι και λένε "άστα τα ζώα δεν βλέπεις ότι είναι τυφλοί, άστα να φαγωθούνε μεταξύ τους".

Είσαι έτοιμος γιά τον πόλεμο; που έτσι κι΄ αλλιώς έρχεται. Το θέμα γιά μένα είναι να καταλάβεις ποιός είναι ο αληθινός σου εχθρός γιά να μην βαράμε στου κουτρούλη τον γάμο δηλαδή μεταξύ μας δίνοντάς τους την ευκαιρία να συνεχιστεί η ανθρωποφαγία.

Η αυτονομία μας, ίσως, να είναι και το κλειδί γιά έναν τίμιο πόλεμο. Δεν σου λέω γιά την αυριανή δίκαιη κοινωνία διότι όπως καταλαβαίνεις κανένας δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα νικήσεις, αυτοί που στα λένε είναι επαγγελματίες ψεύτες. Σε αντίθεση με αυτά που λέγονται ζούμε μεγάλες στιγμές.

Κρύψου μην δίνεις στόχο, κυκλοφορούνε πολλές σφαίρες (με ή χωρίς ειγαγωγικά).

Καλό σουκού.