Δευτέρα, Απριλίου 20, 2009

Ο ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ,ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΓΕΝΟΒΑ...ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 16000 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ G8...

ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ...
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙ
ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΤΗΣ...


Το ενδεχόμενο βίαιων επεισοδίων ενόψει της συνόδου των G8 τον Ιούλιο στην Σαρδηνία επιθυμεί να περιορίσει με κάθε μέσο η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, ενώ σκληρή στάση έναντι των διαδηλωτών προανήγγειλε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Φράνκο Φρατίνι.

«Στο G8 της Σαρδηνίας δεν πρόκειται να ανεχθούμε σε καμιά περίπτωση βίαιους διαδηλωτές, εξτρεμιστικές ομάδες και όσους δεν ενδιαφέρονται για τα παγκόσμια προβλήματα, αλλά επιθυμούν απλώς να πετύχουν την αποσταθεροποίηση», τόνισε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, ξεκαθαρίζοντας την πρόθεση της ιταλικής κυβέρνησης να αποφύγει μια "νέα Γένοβα".

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, στη Σαρδηνία πρόκειται να αποσταλούν 16.000 αστυνομικοί και καραμπινιέροι, ενώ ακόμη και οι δημοσιογράφοι, που πριν οκτώ χρόνια είχαν εργαστεί σε Κέντρο Τύπου, εγκατεστημένο μέσα στην πόλη της Γένοβας, θα κρατηθούν σε μεγάλη απόσταση από το χώρο της διάσκεψης. Αυτή τη φορά, το Κέντρο Τύπου, που θα εξυπηρετήσει 4.500 απεσταλμένους απ' όλο τον κόσμο, θα βρίσκεται στην πόλη Όλμπια, 47 χιλιόμετρα από την Λα Μανταλένα.

«Έχουμε επιστρατεύσει όλα τα μέσα, που διαθέτουμε, για να εγγυηθούμε τη διεξαγωγή ενός ασφαλούς G8», σημείωσε ο Φράνκο Φρατίνι.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα», η πρόσβαση στην περιοχή, όπου θα συναντηθούν οι ηγέτες της ομάδας των Οκτώ, θα είναι δυνατή μόνο σε όσους θα απαρτίζουν τις επίσημες αντιπροσωπείες. Όσο για τα μέλη κινημάτων, που δραστηριοποιούνται κατά της παγκοσμιοποίησης και επιθυμούν να διαδηλώσουν ειρηνικά, θα τους ζητηθεί να παραμείνουν επίσης σε μεγάλη απόσταση, πιθανότατα στην Όλμπια, μαζί με τους δημοσιογράφους.

ΟΙ ΠΙΟ ΤΥΡΑΝΝΙΚΕΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΡΕΤΖΕ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ.

ΠΡΕΖΑ TV
20-4-2009


enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: