Κυριακή, Απριλίου 26, 2009

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΑΖΕΙ ΥΠΟΘΗΚΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΑΝΕΙΟ ΥΨΟΥΣ 1ΔΙΣ.ΕΥΡΩ...ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ,ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Σε δανεισμό 1 δισ. ευρώ μέχρι τον Οκτώβριο προχωρεί η κυβέρνηση με ενέχυρο τα ακίνητα του Δημοσίου. Στόχος είναι η άμεση άντληση εσόδων που θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του φετινού ελλείμματος κατά περίπου 0,4% του ΑΕΠ.

Για το σκοπό αυτό θα δημιουργήσει μία εταιρεία ειδικού σκοπού, όπου θα εντάξει ακίνητα από το χαρτοφυλάκιο της ΚΕΔ (Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου), του ΟΣΚ (Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων), φυλακές και ενδεχομένως και άλλα μέχρι να φτάσει η συνολική αξία στο ποσό του 1 δισ. ευρώ. Σε πρώτη φάση, τουλάχιστον, δεν θα ενταχθούν νοσοκομεία. Στη συνέχεια το Δημόσιο θα εκδώσει ομόλογα της εταιρείας ειδικού σκοπού που θα διατεθούν σε θεσμικούς επενδυτές. Η διάρκεια των ομολόγων θα είναι πιθανότατα 15 ετών. Μετά τη λήξη της περιόδου αυτής, το Δημόσιο θα επαναγοράσει τα ομόλογα και, κατά συνέπεια, τα ακίνητα.

Η σύσταση της εταιρείας, η έκδοση και η διάθεση των ομολόγων γίνεται σε συνεργασία με ένα σχήμα συμβούλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχήμα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η EFG Eurobank, η NBGI (Εθνική International στο Λονδίνο) και μία μεγάλη ξένη τράπεζα που έχει ανάλογη εμπειρία στο εξωτερικό. Συνολικά οι προμήθειες των συμβούλων υπολογίζονται σε 15 εκατ. ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ,ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΚΟΜΜΑΤΙ-ΚΟΜΜΑΤΙ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΕΦΗΜΕΡΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ,ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ...

ΠΡΕΖΑ TV
26-4-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: