Κυριακή, Απριλίου 26, 2009

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ,ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ...

Ο διάλογος για τη διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία δεν αποτελεί καθαρά ελληνική υπόθεση. Η θέση της θρησκείας στο εκπαιδευτικό σύστημα τίθεται επί τάπητος σήμερα και στη Γερμανία και μάλιστα με τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Συγκεκριμένα, οι Βερολινέζοι άρχισαν σήμερα να προσέρχονται στις κάλπες για ένα τοπικό δημοψήφισμα με το οποίο θα αποφασιστεί αν οι μαθητές της γερμανικής πρωτεύουσας πρέπει να παρακολουθούν κοινά μαθήματα “ηθικής” ή να κάνουν χωριστά μαθήματα της θρησκείας της επιλογής τους.

Περίπου 2,4 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να αποφασίσουν, από τις 09.00 ως τις 19.00’ ώρα Ελλάδας, σχετικά μ' αυτή την περίπλοκη συζήτηση, η οποία αφορά τον τρόπο μετάδοσης των αξιών σε μια πολυπολιτισμική και όλο και λιγότερο θρησκευτική πόλη, όπως είναι κυρίως το πρώην Ανατολικό Βερολίνο. Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα αναμένονται στις 21.00’ ώρα Ελλάδας.

Με την υποστήριξη των δεξιών πολιτικών κομμάτων, της Καθολικής Εκκλησίας και της Προτεσταντικής Εκκλησίας, της εβραϊκής κοινότητας και ενός μέρους της μουσουλμανικής κοινότητας, οι οργανωτές του δημοψηφίσματος αυτού ελπίζουν να πετύχουν από το δήμο της πόλης, που ελέγχεται από την αριστερά, μια ανατίμηση του μαθήματος των θρησκευτικών.

Αν κερδίσει το “ναι”, όλοι οι μαθητές θα μπορούν στο μέλλον να επιλέγουν ανάμεσα στο μάθημα των θρησκευτικών και σ' ένα μη θρησκευτικό μάθημα “ηθικής”.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση: το μάθημα της ηθικής, το οποίο εισήχθη το 2006 στο πρόγραμμα από το δήμο με στόχο να συμμετέχουν σ' αυτό όλοι οι μαθητές, θα παραμείνει υποχρεωτικό για όλους και το μάθημα των θρησκευτικών θα παραμείνει μια πρόσθετη επιλογή, επιπλέον του μαθήματος της ηθικής.

ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ,ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΟΥ ΑΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ...
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΔΟΓΜΑ.ΓΙΑΤΙ;;;;

ΠΡΕΖΑ TV
26-4-2009


enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: