Παρασκευή, Απριλίου 24, 2009

ΑΛΩΝΊΖΟΥΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ,ΧΤΥΠΟΝΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ

«Με χτυπούσαν στο πρόσωπο και στο σώμα με μίσος! Φώναζαν, με έβριζαν αισχρά… Εχασα τις αισθήσεις μου και έπεσα αιμόφυρτος στο έδαφος. Λίγο αργότερα βρέθηκα στο νοσοκομείο τραυματισμένος άσχημα….».

Ο 27χρονος Ρεχμέντ Σουμπεχάνι είναι ένας από τους 21 Πακιστανούς που τις τελευταίες δέκα μέρες έχουν πέσει θύματα άγριου ξυλοδαρμού από ομάδα νεαρών (σύμφωνα με μαρτυρίες πρόκειται για Ελληνες με ακραίες ρατσιστικές συμπεριφορές), οι οποίοι σχεδόν καθημερινά στήνουν «καρτέρι τρόμου» και επιτίθενται με λοστούς και σιδερογροθιές σε ανύποπτους εργαζόμενους μετανάστες. Ωστόσο οι καταγγέλλοντες μιλούν για δύο ομάδες νεαρών που επιτίθενται και κινούνται με μηχανές και αυτοκίνητα.

«Ηταν τα ξημερώματα της Μ. Παρασκευής. Βρισκόμουν στην οδό Ελ. Βενιζέλου στη Ν. Ιωνία όταν ξαφνικά με πλησίασαν πέντε άτομα τα οποία άρχισαν ξαφνικά να με χτυπάνε με σιδηρογροθιές.

Στο σημείο έσπευσαν δύο ταξιτζήδες και οι νεαροί –οι περισσότεροι ήταν περίπου 22 χρόνων, είχαν ξυρισμένο κεφάλι και τατουάζ στο σώμα τους– εξαφανίστηκαν…» λέει ο 27χρονος από το Πακιστάν ο οποίος ζει στη Ν. Ιωνία εδώ και τρία χρόνια και εργάζεται στη λαϊκή στα Βριλήσσια.

Στην ευρύτερη περιοχή της Ν. Ιωνίας σήμερα ζουν αρκετοί μετανάστες, οι περισσότεροι από το Πακιστάν. Οπως λένε οι ίδιοι, τις τελευταίες μέρες η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου καθώς η συγκεκριμένη ομάδα σχεδόν καθημερινά από τις 4.30 έως και τις 5.30 το πρωί (αυτές τις ώρες ξεκινούν οι Πακιστανοί για τις δουλειές τους) τους επιτίθεται. Το ίδιο συμβαίνει και στην περιοχή Καλογρέζας και στη Λαμπρινή όπου μάλιστα εκεί προχθές το βράδυ οι δράστες έφτασαν στο σημείο να εισβάλουν στο σπίτι δύο Πακιστανών και να τους ξυλοκοπήσουν.

Αυτά τα περιστατικά βίας, που είναι και τα πιο σοβαρά των τελευταίων χρόνων, προβληματίζουν έντονα τις αντιρατσιστικές οργανώσεις στη χώρα μας και μάλιστα ορισμένοι «δείχνουν» ως υπευθύνους άτομα από τον ακροδεξιό χώρο. «Προφανές είναι πως πρόκειται για ρατσιστές που δρουν οργανωμένα, χτυπάνε δηλαδή κατόπιν σχεδίου σε περιοχές στις οποίες ζουν πολλοί μετανάστες. Και βεβαίως δεν είναι τυχαίο πως στοχεύουν σε εργαζόμενους μετανάστες», λέει ο κ. Πέτρος Κωνσταντίνου από τη «Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο».

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χθες τα μέλη της κοινότητας ζητήθηκε η άμεση κινητοποίηση όλων των Αρχών ώστε μην πάρει το φαινόμενο ανεξέλεγκτες διαστάσεις
Για τα τελευταία γεγονότα η Πακιστανική Κοινότητα στην Αθήνα έχει προγραμματίσει για την Κυριακή συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ,ΕΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ...

ΠΡΕΖΑ TV
24-4-2009


e-tipos

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΡΕΖΑ ΕΔΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ?

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΣΩΣΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...

gino είπε...

δεν τους δίνω δίκαιο αλλα καλό είναι να ακουστούν και τα μαχαιρώματα που γίνονται απο τους αλλοδαπούς πλέον σε καθημερινή βάση, οι ληστείες, οι απειλές. Δεν είδα να έγινε ιδιαίτερο θέμα όταν αλλοδαποί κτύπησαν και βίασαν ηλικιωμένη στην Κρήτη, δεν είδα να έγινε θέμα όταν ομάδα αλλοδαπών την πέφτει σε ζευγαράκια σε δασάκια της Αθήνας και βιάζουν τις κοπέλες, δεν βλέπω να ελέγχονται απο κανέναν οι συμμορίες που δρουν σε Αγ. Παντελεήμονα και Πάτρα που πλέον φοβάσαι να κυκλοφορήσεις φοβούμενος ακόμα και για την ζωή σου. Αφού δεν υπάρχει κανείς να προστατεύσει εμάς απο αυτούς γιατί εμείς πρέπει να προστατεύσουμε αυτούς!?!? Στο φινάλε όπως φαίνεται για εκεί πάει το θέμα...νόμοι της ζούγκλας... ο θάνατός σου η ζωή μου...! σκότωσε πριν σε σκοτώσουν και κτύπα πριν σε κτυπήσουν...!! και την αρχή αυτού της βίαιης έξαρσης την έχουν κάνει αυτοί!. Ξαναλέω δεν ότι δεν είμαι υπέρ αυτού που έγινε αλλα είναι φυσικό επακόλουθο και πολύ φοβάμαι ότι ακόμα δεν έχουμε δεί τίποτα!!!!

Ανώνυμος είπε...

RE ΠΑΙΔΙΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ...ΚΟΛΛΑΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΗ?
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ?
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ?
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΩΝΥΜΗ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ?

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ?
Τα γνωστά ..... λαμόγια?

Eυτυχώς υπάρχουν και κάποιοι με κριτική σκέψη που ΔΕΝ ΑΚΟΥΝΕ ΚΑΚΟΣΤΗΜΕΝΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ.....