Δευτέρα, Μαΐου 25, 2009

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ 100.000 ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ...ΑΘΑΝΑΤΗ ΔΕΞΙΑ....

Το δρόμο για την ένταξη στο σχέδιο πόλης παίρνουν 150.000 στρέμματα στην Ανατολική Αττική, στα οποία υπάρχουν περίπου 100.000 αυθαίρετα κτίσματα που θα νομιμοποιηθούν.
Οι διαδικασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και, όπως αναφέρει ο νομάρχης της περιοχής κ. Λεωνίδας Κουρής, οι συγκεκριμένες εντάξεις στο σχέδιο πόλης των 24 ΟΤΑ θα ολοκληρώνονται σταδιακά από τα τέλη του έτους για όσες είναι στη φάση των ενστάσεων και το αργότερο σε πέντε χρόνια για όσες είναι στο στάδιο των μελετών.

Την ίδια στιγμή, η αυθαίρετη δόμηση αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ανατολική Αττική, καθώς αυτός ο νομός και η Χαλκιδική κατέχουν τα πρωτεία. Στην Ανατολική Αττική, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 250.000 αυθαίρετα, ενώ υπάρχουν και πολλά προβλήματα
με αλλαγές στις χρήσεις γης.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση των αναψυκτηρίων, όπου μετά την υπόθεση Μαγγίνα η νομαρχία έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο να «ξεσκεπάζει» τις βίλες που χτίστηκαν καλυμμένες με το μανδύα των αναψυκτηρίων και των κοινωφελών ιδρυμάτων.

Ηδη έχουν εντοπιστεί περισσότερες από 150 βίλες-αναψυκτήρια, ενώ τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, οι υπηρεσίες της νομαρχίας προσπαθούν να διαφυλάξουν ειδικά τη Β’ Ζώνη Υμηττού από νέες αυθαιρεσίες, καθώς παρά το υψηλό πρόστιμο, τα αυθαίρετα εξακολουθούν να χτίζονται, με μειωμένους ωστόσο ρυθμούς σε σχέση με το παρελθόν. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι φορείς και Αυτοδιοίκηση της Ανατολικής Αττικής ζητούν αλλαγές στο σχέδιο προστασίας του Υμηττού που ετοιμάζει το ΥΠΕΧΩΔΕ, αφού υποστηρίζουν ότι η διάσπασή του σε πολλές ζώνες προστασίας θα δημιουργήσει πολύ περισσότερα προβλήματα από τα σημερινά.

ΑΛΛΟΙ ΓΑΜΗΘΗΚΑΝ ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΕΝΑ ΣΠΙΤΑΚΙ ΝΟΜΙΜΑ...ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ...ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΩΛΟΦΑΡΔΟΙ...ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ...

ΠΡΕΖΑ TV
25-5-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: