Σάββατο, Μαΐου 16, 2009

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ 112 ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ BILDERBERG ΣΤΟ ΑΣΤΕΡΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΧΘΕΣ...

Με την οικονομία άρχισαν οι χθεσινές εργασίες της Συνόδου Μπίλντερμπεργκ. Οικονομικοί εγκέφαλοι του πλανήτη άρχισαν να αναλύουν τα αποτελέσματα της Συνόδου του G20 στην Ουάσιγκτον και πώς αυτά θα μπορούσαν να γίνουν πράξη, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις κρατικές επιχορηγήσεις που δόθηκαν στις τράπεζες για την αντιμετώπιση της κρίσης και πώς μπορούν τα χρήματα αυτά, με τον καλύτερο τρόπο, να αξιοποιηθούν στην αγορά. Προτάσεις, εισηγήσεις και προβλέψεις για την κρίση δεν έγιναν, αλλά αναμένεται να γίνουν σήμερα. Ηταν περισσότερο, όπως είπαν μετέχοντες στα πάνελ της Λέσχης, θεωρία, επίδειξη γνώσεων (και αποφασιστικότητας σε ορισμένα ζητήματα) παρά συγκεκριμένες λύσεις. Το πρωί βρέθηκε στον Αστέρα και ο υπουργός Οικονομίας κ. Ι. Παπαθανασίου, ο οποίος, μόλις άρχισε τις επαφές του με ευρωπαίους ομολόγους του και προσπαθούσε να προσεγγίσει τον τούρκο υπουργό Οικονομίας κ. Αλί Μπαμπατζάν, κλήθηκε εσπευσμένως να παραστεί στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Πήγε στο Υπουργικό και επέστρεψε για να συνεχίσει τις επαφές του.

Η έκπληξη ήταν ότι περίπου 1/3 των αμερικανών ισχυρών οικονομικών και πολιτικών παραγόντων δεν προσήλθαν, προφασιζόμενοι λόγους ασφαλείας, παρ΄ ότι τα μέτρα στη Βουλιαγμένη ήταν και χθες δρακόντεια.

Χθες το βράδυ είχε προγραμματιστεί να μεταβεί στον Αστέρα ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής για να απευθύνει χαιρετισμό στους συμμετέχοντες στη Σύνοδο των Αθηνών, ενώ ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου , ο οποίος επίσης εκλήθη να απευθύνει χαιρετισμό, απουσιάζει στο Πεκίνο όπου μετέχει ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς σε άλλο διεθνές συνέδριο για τις κλιματικές αλλαγές.

Ενδιαφέρον ωστόσο παρουσίασε το δείπνο-μπουφές της περασμένη Πέμπτης, όπου όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους μακριά από το πρωτόκολλο και να ανταλλάξουν απόψεις όχι μόνο για οικονομικά ζητήματα, αλλά κυρίως για πολιτικά. Τα θέματα που κυριάρχη σαν στα «πηγαδάκια» των ισχυρών ήταν η κρίση στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ και κυρίως τι πρόκειται να συμβεί όταν θα αποχωρήσουν τα αμερικανικά στρατεύματα από το Ιράκ, η επανεμφάνιση της Ρωσίας, τα ενεργειακά, η ισχυροποίηση της Κίνας και οι σχέσεις Ευρώπης- ΗΠΑ, δηλαδή πώς εξελίσσονται τώρα με την οικονομική κρίση. Πολιτικά ζητήματα απέφυγαν να θίξουν, αλλά θεωρείται βέβαιον στο περιθώριο της Συνόδου ότι θα γίνουν συζητήσεις από την υπουργό Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη για τα εθνικά μας θέματα και κυρίως για το Σκοπιανό και το Κυπριακό. Οι περισσότεροι άλλωστε υπουργοί Εξωτερικών που βρίσκονται στον Αστέρα μετέχουν στα άτυπα συμβούλια της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Χθες το απόγευμα οι ισχυροί του κόσμου εισήλθαν σε πιο περίπλοκα οικονομικά θέματα και στα ζητήματα που αφορούν την εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, τις προοπτικές της οικονομικής κρίσης, τις επιπτώσεις της στη βιομηχανία και στις τράπεζες, καθώς και προτάσεις αντιμετώπισης της ανεργίας. Το εντυπωσιακό είναι ότι στα πάνελ αυτά ο καθένας μπορεί να πει ό,τι θέλει, να προτείνει ό,τι επιθυμεί, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος της διάψευσης ή της κρίσης. Πρακτικά κρατούνται για τις εργασίες της Λέσχης, μόνο που ποτέ δεν αναφέρεται ποιος είπε τι. Εκδίδονται πάντως σε βιβλίο μετά το πέρας των εργασιών. Οι ομιλίες και οι παρεμβάσεις γίνονται μόνο στα αγγλικά και ουδείς μπορεί να διαψεύσει τον άλλον.

Στην ουσία οι συνεδριάσεις της Λέσχης αποτελούν ένα παγκόσμιο think tank. Αυτός είναι και ο στόχος της Συνόδου των Αθηνών και τα συμπεράσματά της θα αποτελέσουν χρήσιμο εργαλείο για εκείνους οι οποίοι θα προσκληθούν του χρόνου στην επόμενη Σύνοδο. Οι συζητήσεις, στις οποίες μετέχει ο κ. Γ. Αλογοσκούφης, η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου και πολλοί έλληνες επιχειρηματίες, διεξάγονται σε 15 τραπέζια στα οποία λαμβάνουν μέρος οι πάντες, με μία διαφορά. Οι συμμετέχοντες μιλούν επί συγκεκριμένου θέματος για επτά λεπτά και οι υπόλοιποι έχουν δικαίωμα να παρέμβουν για να ρωτήσουν, να προσθέσουν ή να κάνουν παρατηρήσεις για ένα μόνο λεπτό. Η μόνη τους υποχρέωση είναι να μη δημοσιοποιήσουν οτιδήποτε από τα λεχθέντα.

Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ:

Βασίλισσα Ολλανδίας Βεατρίκη, Βασίλισσα Ισπανίας Σοφία Πρίγκιπας Κωνσταντίνος Πρίγκιπας Βελγίου Φίλιππος Ετιέν Νταβινιόν, Βέλγιο Γιόζεφ Ακερμαν, Γερμανία Κιθ Αλεξάντερ, ΗΠΑ (ΝSΑ) Ρότζερ Αλτμαν, ΗΠΑ Τ. Αράπογλου, Ελλάδα (Διοικητής Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος) Αλί Μπαμπατζάν, Τουρκία (αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπεύθυνος για την οικονομία)

Φρανσίσκο Μπίντο Μπαλσεμάο, Πορτογαλία Νικολά Μπαβαρέζ, Γαλλία Φράνκο Μπερνάμπε, Ιταλία (Τelecom Ιtalia)
Ξαβιέ Μπερτράν, Γαλλία Καρλ Μπίλντ, Σουηδία (υπουργός Εξωτερικών)
Γιαν Μπγιόρκλουντ, Νορβηγία Κριστόφ Μπλόχερ, Ελβετία Αλεξάντερ Μπομπάρ, Γαλλία, Αννα Μποτέν, Ισπανία Ανρί ντε Καστιός, Γαλλία Χουάν-Λουίς Θεμπριάν, Ισπανία Εντμουντ Κλαρκ, Καναδάς Κένεθ Κλαρκ, Βρετανία (ΤD Βank Financial Group)
Λυκ Κοέν, Βέλγιο Τζορτζ Ντέιβιντ, Ελλάδα Ρίτσαρντ Ντίαρλαβ, Βρετανία Μάριο Ντράγκι, Ιταλία (Βanca d΄ Ιtalia)
Αντερς Ελντρουπ, Δανία Τζον Ελκαν, Ιταλία (Fiat SΡΑ) Τόμας Εντερς, Γερμανία (Αirbus SΑS)
Χοσέ Εντρεκανάλες, Ισπανία Ισίντρο Φάινε Κάσας, Ισπανία Νάιαλ Φέργκιουσον, ΗΠΑ (Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ)
Τίμοθι Γκάιτνερ, ΗΠΑ (υπουργός Οικονομίας)
Ντέρμοτ Γκλίσον, Ιρλανδία (ΑΙΒ Group)
Ντόναλντ Γκρέιαμ, ΗΠΑ (Washington Ρost Company)
Βίκτορ Χάλμπερσταντ, Ολλανδία (Leiden University)
Ερνστ Χιρς Μπαλίν, Ολλανδία Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ΗΠΑ (ειδικός απεσταλμένος προέδρου Ομπάμα για Αφγανιστάν και Πακιστάν)
Γιαπ ντε Χουπ Σέφερ, Ολλανδία (Γ.Γ. ΝΑΤΟ)
Τζέιμς Τζόουνς, ΗΠΑ (Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου)
Βέρνον Τζόρνταν, ΗΠΑ Ρόμπερτ Κέιγκαν, ΗΠΑ Γίρκι Κατάινεν, Φινλανδία Τζον Κερ, Βρετανία (Royal Dutch Shell)
Μουσταφά Κοτς, Τουρκία (Ομιλος Κοτς)
Ρόλαντ Κοχ, Γερμανία Σαμί Κοέν, Τουρκία (Δημοσιογράφος)
Χένρι Κτάβις, ΗΠΑ Μαρί Ζοσέ Κτάβις, ΗΠΑ (Ηudson Ιnstitute)
Νέλι Κρους, Ολλανδία (Ευρωπαία Επίτροπος για τον Ανταγωνισμό) Οδυσσέας Κυριακόπουλος, Ελλάδα (Ομιλος S&Β)
Μανουέλα Φερέιρα Λέιτε, Πορτογαλία (ΡSD)
Μπερναρντίνο Λεόν, Ισπανία Τζέσικα Μάθιους, ΗΠΑ Φίλιπ Μέισταντ, (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων)
Φρανκ ΜακΚένα, Καναδάς (ΤD Βank Financial Group)
Τζον Μίκελθγουεϊτ, Βρετανία (Δημοσιογράφος, Τhe Εconomist)
Τιερί ντε Μοντμπριάν, Γαλλία (French Ιnstitute)
Μάριο Μόντι, Ιταλία (Πανεπιστήμιο Λουίτζι Μποκόνι)
Μιγκέλ Ανχελ Μορατίνος, Ισπανία (υπουργός Εξωτερικών)
Κρεγκ Μούντι, ΗΠΑ (Μicrosoft) Εγκιλ Μίκλεμπαστ, Νορβηγία Ματίας Νας, Γερμανία Ντενίς Ολιβέν, Γαλλία (Le Νouvel Οbservateur)
Φρεντερίκ Ουντεά, Γαλλία (Societe Generale)
Τζεμ Οζντεμίρ, Γερμανία (Κόμμα Πρασίνων)
Τομάζο Παντόα-Σιόπα, Ιταλία Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Ελλάδα (Τιτάν)
Ρίτσαρντ Περλ, ΗΠΑ (Αmerican Εnterprise Ιnstitute)
Ντέιβιντ Πετρέους, ΗΠΑ (Επικεφαλής Κεντρικής Διοίκησης αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων)
Μανουέλ Πίντο, υπουργός Οικο νομικών της Πορτογαλίας Ρόμπερτ Πρίτσαρντ, Καναδάς (Τotstar Corporation)
Ρομάνο Πρόντι, Ιταλία (πρώην πρωθυπουργός Ιταλίας)
Χέδερ Ράισμαν, Καναδάς (Ιndigo Βooks & Μusic Ιnc.)
Εϊβιντ Ρέιταν, Νορβηγία Μίκαελ Ρίντζιερ, Τσεχία Ντέιβιντ Ροκφέλερ, ΗΠΑ Ντένις Ρος, ΗΠΑ Μπάρνετ Ρούμπιν, ΗΠΑ Αλμπέρτο Ρουίθ- Γκαλαρθόν, Ισπανία Σούζαν Σαμπαντζί Ντιντζέρ, Τουρκία Ιντιρα Σαμαρασέκερα, Καναδάς Ρουντολ Σόλτεν, Αυστρία Γιούργκεν Στεμπ, Γερμανία Πέδρο Σόλμπες, Ισπανία (υπουργός Οικονομίας)
Σαμπατζί Σαράζ, Τουρκία (τραπεζίτης)
Σανάτα Σεκέτα, Καναδάς (Πανεπιστήμιο Καναδά)
Λόρενς Σάμερς, ΗΠΑ Πήτερ Σάδερλαντ, Ιρλανδία Μάρτιν Τέιλορ, Βρετανία Πίτερ Θίελ, ΗΠΑ Αγάν Ουργκούτ, Τουρκία Μάτι Βανχάνεν, Φινλανδία, (πρωθυπουργός)
Ντάνιελ Βαζέλα, Ελβετία, Χέροεν βαν ντε Βιτ, Ολλανδία Γκυ Φερχόφσταντ, Βέλγιο (πρώην πρωθυπουργός)
Πολ Βόλκερ, ΗΠΑ Τζέικομπ Βάλενμπεργκ, Σουηδία Μάρκους Βάλενμπεργκ, Σουηδία Νουτ Γουέλινκ, Ολλανδία Χανς Βίζερς, Ολλανδία Μάρτιν Γουλφ, Βρετανία (Δημοσιογράφος Financial Τimes)
Τζέιμς Γούλφενσον, ΗΠΑ (πρώην πρόεδρος Παγκόσμιας Τράπεζας) Πολ Γούλφοβιτς, ΗΠΑ Φαρίντ Ζακάρια, ΗΠΑ (Δημοσιογράφος- Αναλυτής, Νewsweek)
Ρόμπερτ Ζέλικ, ΗΠΑ (Πρόεδρος Παγκόσμιας Τράπεζας)
Ντόρα Μπακογιάννη, Ελλάδα (υπουργός Εξωτερικών)
Αννα Διαμαντοπούλου, Ελλάδα (βουλευτής ΠαΣοΚ)
Ι. Παπαθανασίου, Ελλάδα (υπουργός Οικονομίας)
Γ. Αλογοσκούφης, Ελλάδα (πρώην υπουργός)
Γ. Δαυίδ, Ελλάδα (επιχειρηματίας, πρόεδρος Coca-Cola 3Ε)

ΠΡΕΖΑ TV
16-5-2009


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑ ΠΡΕΖΑ

ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΡΤΥΣ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ.
ΠΑΝΕ ΕΣΥ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΟΥΡΤΙΑ.

ΕΓΩ ΠΑΩ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ...ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΣΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ" ΠΡΕΖΑ, ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ...... ΑΡΧΙΣΕΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ ...ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ

Ανώνυμος είπε...

an den sinomotoun tote giati mazeftikan kai de lene tipota? gia kafedaki irthan re mpamia?

nevrospasta είπε...

ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΓΡΙΕΨΑΝ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ... ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ...

Ανώνυμος είπε...

xaxa....!!
sta lega preza...
toso myalo exoune ta anarxoaplyta plousia filarakia sou!!
hdh se katatassoun me to liakopoulo giati epiases "synomosies"..
tetoia asteria exeis syntrofous.
pes tous oti mallon symomosia htan k to gamhsi pou efage h mana tous ap ton patera tous.
xreiazomastan merikous malakes parapanw gia na gelame...!!
xaxa..:)

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ΠΡΕΖΑ,

σε παρακαλώ να μήν χρησιμοποιείς το κιτρινο χρώμα στην γραμματοσειρά γιατι όσοι διαβάζουμε το blog σου από feed reader με άσπρο background μας έχουν βγεί τα μάτια!!

Ανώνυμος είπε...

Oloi αυτοι οι ξεπλυμενοι βασιλιαδες που ηταν μαζεμενοι εκει ,ονειρευονται μια χουντιτσα οπως του παπαδοπουλακου αλλα θα παρουν οπως παντα ενα αρχιδακι