Κυριακή, Μαΐου 24, 2009

12ΕΚ.ΕΥΡΩ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΕΔΩΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΝΤΙΓΡΙΠΙΚΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ...ΚΑΙ Η ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Νωρίτερα κατά δύο μήνες, δηλαδή από την 1η Σεπτεμβρίου, θα αρχίσει φέτος να διανέμεται το κλασικό αντιγριπικό εμβόλιο στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού προκειμένου να υπάρχει τουλάχιστον προστασία από τον γνωστό τύπο του ιού στην περίπτωση που μεταλλαχθεί.

Πρώτη φορά θα γίνει και εμβολιασμός στα σχολεία, ώστε να υπάρχει κάλυψη και στα παιδιά από ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα με στόχο να εμβολιαστούν 500.000 παιδιά σ' ένα πρόγραμμα που προβλέπει 1,5 εκατ. εμβολιασμούς.

Τις προσεχείς μέρες θα διατεθούν 7 εκατ. ευρώ για την προμήθεια και άλλων ποσοτήτων των αντιικών φαρμάκων. Σήμερα στις αποθήκες του Ινστιτούτου Παστέρ και του υπουργείου Υγείας υπάρχουν περίπου 1 εκατ. κουτιά και των δύο σκευασμάτων (Ταμιφλού και Ρελέντζα), καθώς και αποθέματα της δραστικής ουσίας που μπορεί να μετατραπεί σε διάλυμα και επαρκεί για 1,4 εκατ. άτομα. Ολα τα αποθέματα κόστισαν συνολικά 12 εκατ. ευρώ.

ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΣΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΝΤΙΓΡΙΠΙΚΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΠΑΡΕΧΕΙΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ...ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΜΕ ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΊΑΣ,ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ Η ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ,ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
24-5-2009

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εχεις στοιχεια για τα εργαστιρια η λες μαλακιες?

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Πηγη:skai.gr